הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרגיש אבוד... חייב עזרה דחוף

• פותח/ת השרשור Aoxo
  • פורסם בתאריך

Aoxo

משתמש מתחיל
195
32
נק' מוניטין:
25
195
32
פלג גים הרצליה
היי חברה. לא יודע אם חשוב לציין גיל אבל אני בן 20
אני די תקוע , מרגיש אבוד ולא יודע מה לעשות.
קודם כל חייב לציין שעשיתי מסה לפני 5חודשים , סיימתי אותה ומאז הידיים רק קטנו - בחיטוב 3 חודשים הם ירדו טיפה אבל בסדר זה חיטוב , ומאז החיטוב הזה אני במסה כבר חודשיים ולא רואה שום שינוי בידיים או בגוף , חוץ מעליית שומן וטיפה אולי גב יותר רחב

התוכנית אימונים שלי היא AB - חזה גב יד אחורית , גב כתפיים יד קדמית.
אני בתוכנית הזאת כבר מהתחלה המסה הקודמת , זאת אומרת 8 חודשים בערך.
מרגיש לי כאילו אני חייב לשנות אותה , אני לא גודל ומרגיש כאילו אני מבזבז זמן במכון ובאימונים ..

עכשו , נכנסתי לכל הקטע הזה של החקר תוכניות ( אני בעצמי לומד בווינגייט להיות מאמן כושר ) ואני פשוט מרגיש אבוד ,
PUSH PULL LEGS , 5x5 , upper lower , mcdonalds , abc , push pull יש כלכך הרבה תוכניות ובתדירויות שונות .. מרגיש לי שלא אעמוד ב6 אימונים בשבוע אין לי מספיק זמן וכח , ואני לא יודע מה לעשות ואיזה תוכנית לעשות , חשוב לציין - אני טבעי.

איזה תוכנית אימונים לדעתכם הכי טובה לטבעיים * להיפרטרופיה* , כח וליפטינג פחות מעניין אותי .
כל עזרה בנושא תעזור לי המון ותודה רבה מראש

וגם ועברתי ניתוח כירורגי בלסת לפני שבועיים ולא יכולתי להתאמן או לאכול חוץ מדברים נוזליים מאז , מקווה שאוכל לחזור לאכול ולהתאמן שבוע הבא.
הורדתי כבר 6 קילו מכל הסיפור ואני מרגיש זוועה והידיים שלי קטנו עוד יותר

נערך לאחרונה:
היי חברה. לא יודע אם חשוב לציין גיל אבל אני בן 20
אני די תקוע , מרגיש אבוד ולא יודע מה לעשות.
קודם כל חייב לציין שעשיתי מסה לפני 5חודשים , סיימתי אותה ומאז הידיים רק קטנו - בחיטוב 3 חודשים הם ירדו טיפה אבל בסדר זה חיטוב , ומאז החיטוב הזה אני במסה כבר חודשיים ולא רואה שום שינוי בידיים או בגוף , חוץ מעליית שומן וטיפה אולי גב יותר רחב

התוכנית אימונים שלי היא AB - חזה גב יד אחורית , גב כתפיים יד קדמית.
אני בתוכנית הזאת כבר מהתחלה המסה הקודמת , זאת אומרת 8 חודשים בערך.
מרגיש לי כאילו אני חייב לשנות אותה , אני לא גודל ומרגיש כאילו אני מבזבז זמן במכון ובאימונים ..

עכשו , נכנסתי לכל הקטע הזה של החקר תוכניות ( אני בעצמי לומד בווינגייט להיות מאמן כושר ) ואני פשוט מרגיש אבוד ,
PUSH PULL LEGS , 5x5 , upper lower , mcdonalds , abc , push pull יש כלכך הרבה תוכניות ובתדירויות שונות .. מרגיש לי שלא אעמוד ב6 אימונים בשבוע אין לי מספיק זמן וכח , ואני לא יודע מה לעשות ואיזה תוכנית לעשות , חשוב לציין - אני טבעי.

איזה תוכנית אימונים לדעתכם הכי טובה לטבעיים * להיפרטרופיה* , כח וליפטינג פחות מעניין אותי .
כל עזרה בנושא תעזור לי המון ותודה רבה מראש

וגם ועברתי ניתוח כירורגי בלסת לפני שבועיים ולא יכולתי להתאמן או לאכול חוץ מדברים נוזליים מאז , מקווה שאוכל לחזור לאכול ולהתאמן שבוע הבא.
הורדתי כבר 6 קילו מכל הסיפור ואני מרגיש זוועה והידיים שלי קטנו עוד יותר
אני זוכר לפני כמה שנים חוויתי את אותה בעיה של חוסר התקדמות בידיים. ואיזה מאמן הציע לי להוריד משקל ולהרביץ חזרות רק לבייספס (50 חזרות לחלק לכמה סטים שבא לי), וזה עזר לי.
ראיתי כמה אנשים שלא מתקדמים בסקוואט ובנץ' בגלל דיוק לא נכון. אישית, עד שלא שיפרתי את התנועה שלי בסקוואט, הייתי מאוד תקוע להרבה זמן. שילמתי למאמן שידוע בסקוואטים מרשימים, והוא שיפר לי את הסקוואטיט בצורה משמעותית.
זה בסך הכל מה שהיה לי, אולי זה יעזור לך, ואולי זה בכלל לא קשור. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
עם כל הכבוד בנץ׳ 70 קילו לחזרה זאת לא בעיה בתכנית. כמה אתה שוקל בעצמך?
לחזרות.. אני עושה עם 70 8 חזרות 4 סטים
כנל סקוואט , 100 ל6 חזרוץ 4 סטין
אני זוכר לפני כמה שנים חוויתי את אותה בעיה של חוסר התקדמות בידיים. ואיזה מאמן הציע לי להוריד משקל ולהרביץ חזרות רק לבייספס (50 חזרות לחלק לכמה סטים שבא לי), וזה עזר לי.
ראיתי כמה אנשים שלא מתקדמים בסקוואט ובנץ' בגלל דיוק לא נכון. אישית, עד שלא שיפרתי את התנועה שלי בסקוואט, הייתי מאוד תקוע להרבה זמן. שילמתי למאמן שידוע בסקוואטים מרשימים, והוא שיפר לי את הסקוואטיט בצורה משמעותית.
זה בסך הכל מה שהיה לי, אולי זה יעזור לך, ואולי זה בכלל לא קשור. בהצלחה.

תודה רבה על העצה אנסה שבוע הבא באמת לעשות את זה לגבי הפורם שלי, בדדליפט וסקוואט גם שילמתי למאמן בעל משקלים מרשימים שילמד אותי, אבל תמיד יש באמת איפה להשתפר אנסה לצלם ולראות איפה הטכניקה שלי לא טובה
דרך אגב איך יצאתה מהלופ התקוע הזה? פשוט המשכתה להתאמן רגיל והעלתה חזרות לידיים וראיתה גדילה סוגשל?

אמרת שעבדת עם התוכנית הזאת במסה ואז בחיטוב, ועכשיו אתה חוזר אליה, שינית בה משהו? משקלי עבודה? חזרות? סטים?

• פותח/ת השרשור
אמרת שעבדת עם התוכנית הזאת במסה ואז בחיטוב, ועכשיו אתה חוזר אליה, שינית בה משהו? משקלי עבודה? חזרות? סטים?

מאז סוף החיטוב העלתי משקלים כן, מ65 ל70 בבנץ ומ80 ל100 בסקוואט בתרגילי עזר פה ושם גם טיפה
הבדלים די מינוריים.. לדעתך כדאי להחליף תוכנית?

מאז סוף החיטוב העלתי משקלים כן, מ65 ל70 בבנץ ומ80 ל100 בסקוואט בתרגילי עזר פה ושם גם טיפה
הבדלים די מינוריים.. לדעתך כדאי להחליף תוכנית?
לדעתי התוכנית לא מתאימה למצב הנוכחי, יש צורך ביותר נפח. אם זה התאים לך בחיטוב, זה אומר שבמסה תצטרך יותר נפח

• פותח/ת השרשור
לדעתי התוכנית לא מתאימה למצב הנוכחי, יש צורך ביותר נפח. אם זה התאים לך בחיטוב, זה אומר שבמסה תצטרך יותר נפח
אה אוקיי תודה על התשובה , אז בעצם להוסיף נפח ולא להוריד כמו שאמרו לי פה?
אולי להתחיל push pull legs? Maybe adc?
ותודה על העזרה

אח שלי לאן אתה ממהר
אין לך תחרות עוד חודשיים- גם אם תשחק קצת עם תוכניות אימון/נפח לא יקרה לך כלום

אמנם אמרת שאתה מרגיש שירדת ,אבל עצה שלי פעם הייתי ככה קם בבוקר מסתכל על עצמי רואה מילימטר לא במקום מתבאס
טיפ שלי זה להתחיל למדוד עם סרט מדידה ולבצע מעקבים וככה לא להסתמך על "המראה וההרגשה"

לגבי תוכנית אימון שים לב שהתוכנית שלך מאוד בייסיק
אין בה התקדמות ואין בה תכנון מעבר לתרגיליםxחזרותxסטים

מעבר לזה שזה משעמם ואין לך למה לצפות להתקדם באופן קבוע מזה

מה שאני הייתי עושה במקומך זה fbw בסיסית מאוד למשך 3-4 שבועות על מנת להחזיר את הכוח והמשקל שלך למצב שלפני ואז לחפש תוכנית *נורמלית* של מאמן מוכר מחול/ארץ עם תכנון לאורך זמן

אני כרגע מריץ תוכנית של jhon meadows,בחור מאוד נחמד שתורם המון מהידע שלו ביוטיוב וכו'

מוכר תוכניות לא בזול בכלל אבל תמיד אפשרי למצוא קבצי PDF באינטרנט

אז בעצם להוסיף נפח ולא להוריד כמו שאמרו לי פה?
בידיוק

מה זה?

זה סוג תוכנית, לא תוכנית בפני עצמה.

אני חושב שגם אם אתה לא עושה פאוורליפטינג, אפשר ללמוד הרבה מסוג האימון שלהם, 3-5 פעמים בשבוע לרוב, שבהם בכל אימון אתה עושה FBW, אבל פשוט שם דגש שונה בכל אימון. לדוגמא אם אתה רוצה לעשות 20 סטים לגב בשבוע, אז בתוכנית של 4 פעמים בשבוע אתה יכול לאמן את הגב 3, שאימון אחד יהיה נגיד 10 סטים, ו-2 אימונים עם 5 סטים לכל אימון

• פותח/ת השרשור
בידיוק

מה זה?
סליחה abc , כתבתי בטעות

זה סוג תוכנית, לא תוכנית בפני עצמה.

אני חושב שגם אם אתה לא עושה פאוורליפטינג, אפשר ללמוד הרבה מסוג האימון שלהם, 3-5 פעמים בשבוע לרוב, שבהם בכל אימון אתה עושה FBW, אבל פשוט שם דגש שונה בכל אימון. לדוגמא אם אתה רוצה לעשות 20 סטים לגב בשבוע, אז בתוכנית של 4 פעמים בשבוע אתה יכול לאמן את הגב 3, שאימון אחד יהיה נגיד 10 סטים, ו-2 אימונים עם 5 סטים לכל אימון

תודה רבה על הסבר נשמע מעולה האמת ככה אוכל לתת יותר נפח לידיים, אבל במצב כזה תהיה לי מספיק התאוששות אם אני אאמן את כל השרירים 4-5 פעמים בשבוע? סורי על השאלות החופרות אחי ובאמת תודה רבה לך

תודה רבה על הסבר נשמע מעולה האמת ככה אוכל לתת יותר נפח לידיים, אבל במצב כזה תהיה לי מספיק התאוששות אם אני אאמן את כל השרירים 4-5 פעמים בשבוע? סורי על השאלות החופרות אחי ובאמת תודה רבה לך
זה בסדר לאמן את כל השרירים כמה פעמים בשבוע, פשוט תעשה את זה חכם, תדאג שלפחות אימון אחד יהיה רציני לקבוצת שרירים, אבל שלא יהיה כל כך קשה שתהיה גמור כל השבוע ולא תוכל לאמן את השרירים שוב. אם למשל אתה יכול לעשות 7 סטים של בנצ' ואחרי זה אתה גמור, אז תעשה 5, כדי שתוכל אמן את החזה שוב יום-יומיים אחרי

• פותח/ת השרשור
אח שלי לאן אתה ממהר
אין לך תחרות עוד חודשיים- גם אם תשחק קצת עם תוכניות אימון/נפח לא יקרה לך כלום

אמנם אמרת שאתה מרגיש שירדת ,אבל עצה שלי פעם הייתי ככה קם בבוקר מסתכל על עצמי רואה מילימטר לא במקום מתבאס
טיפ שלי זה להתחיל למדוד עם סרט מדידה ולבצע מעקבים וככה לא להסתמך על "המראה וההרגשה"

לגבי תוכנית אימון שים לב שהתוכנית שלך מאוד בייסיק
אין בה התקדמות ואין בה תכנון מעבר לתרגיליםxחזרותxסטים

מעבר לזה שזה משעמם ואין לך למה לצפות להתקדם באופן קבוע מזה

מה שאני הייתי עושה במקומך זה fbw בסיסית מאוד למשך 3-4 שבועות על מנת להחזיר את הכוח והמשקל שלך למצב שלפני ואז לחפש תוכנית *נורמלית* של מאמן מוכר מחול/ארץ עם תכנון לאורך זמן

אני כרגע מריץ תוכנית של jhon meadows,בחור מאוד נחמד שתורם המון מהידע שלו ביוטיוב וכו'

מוכר תוכניות לא בזול בכלל אבל תמיד אפשרי למצוא קבצי PDF באינטרנט

אמנם אין לי תחרות אבל ישלי בעיות רגשיות ואני תמיד מרגיש בתחרות מול אחרים ובמיוחד בלימודים שלי בווינגייט , אני מרגיש בין הכי קטנים מבחינת מסת שריר וגם אני הכי קטן שם בגיל.. זה מוריד לי את הבטחון ממש
וסבבה תודה אקשיב לעצה שלך ושל קוצר אעשה פול בודי לתקופה אראה איך זה מתקדם
לא יודע מרגיש לי שתוכניות שמוכרים זה חרטא רצח
לא עדיף לעשות נגיד push pull 4-5 פעמים בשבוע והעלאת משקלים פעם בשבועיים נגיד?
ותודה על התגובה שלך
זה בסדר לאמן את כל השרירים כמה פעמים בשבוע, פשוט תעשה את זה חכם, תדאג שלפחות אימון אחד יהיה רציני לקבוצת שרירים, אבל שלא יהיה כל כך קשה שתהיה גמור כל השבוע ולא תוכל לאמן את השרירים שוב. אם למשל אתה יכול לעשות 7 סטים של בנצ' ואחרי זה אתה גמור, אז תעשה 5, כדי שתוכל אמן את החזה שוב יום-יומיים אחרי

סגור אז פול בודי 4-5 פעמים בשבוע ועל כל אימון לתת דגש לשריר אחר שבו אעשה לו במקום 4-5 סטים , 8-9 סטים?

סגור אז פול בודי 4-5 פעמים בשבוע ועל כל אימון לתת דגש לשריר אחר שבו אעשה לו במקום 4-5 סטים , 8-9 סטים?
רק תזכור שככל שאתה עושה יותר אימונים, ככה אתה עושה פחות "פול בודי". למשל לעשות רגליים 5 פעמים בשבוע בצורה רצינית זה הרבה, אבל אתה למשל יכול לעשות יום כבד של סקוואט עם קצת תרגילי עזר, יום כבד של דדליפט עם קצת תרגילי עזר, ועוד 3 ימים של תרגילים משניים קלים יותר (התרגילים האלה דורשים יותר זמן התאוששות). אתה גם יכול לעשות רק 4 ימים רגליים, ו-5 לפלג גוף עליון.
לפלג גוף עליון אפשר לעשות קצת יותר מורכבים בכל יום, אבל גם לא הייתי מגזים יותר מדי.
הדרך החכמה לעשות את זה תהיה לא לבנות רשימת תרגילים לכל יום ואז למלא סטים וחזרות, אלא לבדוק כל תרגיל כמה סטים וחזרות הוא צריך במהלך השבוע, ולחשוב כמה פעמים את רוצה ויכול לבצע אותו במהלך השבוע (לדוגמא סקוואט 5 פעמים בשבוע יקרע אותך, אבל לג פרס לא), ואז פשוט לפזר את זה איך שאתה חושב שהכי יתאים (למשל לא לבצע תרגיל מסויים יום אחרי שעבדת עליו קשה).
ותזכור שהכי חשוב זה הנפח שכל הגוף צריך להתמודד איתו, אז לדוגמא 100 קילו בפרפר לחזה לא שווה ערך ל-100 קילו בבנצ', כי הבנצ' עובד על עוד שרירים, אז הנפח הכולל שהם נחפשים אליו גדל

• פותח/ת השרשור
רק תזכור שככל שאתה עושה יותר אימונים, ככה אתה עושה פחות "פול בודי". למשל לעשות רגליים 5 פעמים בשבוע בצורה רצינית זה הרבה, אבל אתה למשל יכול לעשות יום כבד של סקוואט עם קצת תרגילי עזר, יום כבד של דדליפט עם קצת תרגילי עזר, ועוד 3 ימים של תרגילים משניים קלים יותר (התרגילים האלה דורשים יותר זמן התאוששות). אתה גם יכול לעשות רק 4 ימים רגליים, ו-5 לפלג גוף עליון.
לפלג גוף עליון אפשר לעשות קצת יותר מורכבים בכל יום, אבל גם לא הייתי מגזים יותר מדי.
הדרך החכמה לעשות את זה תהיה לא לבנות רשימת תרגילים לכל יום ואז למלא סטים וחזרות, אלא לבדוק כל תרגיל כמה סטים וחזרות הוא צריך במהלך השבוע, ולחשוב כמה פעמים את רוצה ויכול לבצע אותו במהלך השבוע (לדוגמא סקוואט 5 פעמים בשבוע יקרע אותך, אבל לג פרס לא), ואז פשוט לפזר את זה איך שאתה חושב שהכי יתאים (למשל לא לבצע תרגיל מסויים יום אחרי שעבדת עליו קשה).
ותזכור שהכי חשוב זה הנפח שכל הגוף צריך להתמודד איתו, אז לדוגמא 100 קילו בפרפר לחזה לא שווה ערך ל-100 קילו בבנצ', כי הבנצ' עובד על עוד שרירים, אז הנפח הכולל שהם נחפשים אליו גדל
אחי אין לך מושג כמה אתה עוזר לי באמת המון המון תודה לך

אז חשבתי הרבה על הנושא , שוב סורי על החפירה אני רק צריך אישור קטן ממך שזה באמת בסדר ואוכל מחר לעשות את האימון הזה כבר לפי מה שהסברתה לי,
אז בעצם לפי מה שהבנתי ממך האימון צריך להראות כך : 4 פעמים בשבוע fbw
יום ראשון :
Heavy Squat 5x5
Leg press 3x5
Bench press 4x6
Shoulder latteral flys 3x8
Seated rows 4x8
Tricep extension 3x10
Bicep curls 3x10
Abs 5mins

יום שלישי :
Deadlift 4x5
Bench press 4x6
Seated rows 4x8
Lat pull down 4x10
French press (triceps) 3x10
Pitcher curl 3x10
Abs 5 mins

יום חמישי :
Squat 5x10 (lighter weight)
Chest flys 3x10
Pull ups 4x8
Shoulder press 4x10
Face pulls 3x10
Close grip bench 3x10
Hammers 3x10

יום שבת:
Leg press 3x10
Bench press 4x10
Incline bench dummbel press 3x10
Barbell rows 4x8
Latteral flys 3x10 - הכוונה להרחקת כתפיים בעמידה
V Bar triceps extension 3x10
Bicep curls 3x8
Abs 5mins

מה דעתך? מה לשנות?האם יש מספיק התאוששות לשרירים? ותודה רבה רבה רבה מראש אחי

נערך לאחרונה:
אחי אין לך מושג כמה אתה עוזר לי באמת המון המון תודה לך

אז חשבתי הרבה על הנושא , שוב סורי על החפירה אני רק צריך אישור קטן ממך שזה באמת בסדר ואוכל מחר לעשות את האימון הזה כבר לפי מה שהסברתה לי,
אז בעצם לפי מה שהבנתי ממך האימון צריך להראות כך : 4 פעמים בשבוע fbw
יום ראשון :
Heavy Squat 5x5
Leg press 3x5
Bench press 4x6
Seated rows 4x8
Tricep extension 3x10
Bicep curls 3x10
Abs 5mins

יום שלישי :
Deadlift 4x5
Bench press 4x6
Seated rows 4x8
Lat pull down 4x10
French press (triceps) 3x10
Pitcher curl 3x10
Abs 5 mins

יום חמישי :
Squat 5x10 (lighter weight)
Chest flys 3x10
Pull ups 4x8
Shoulder press 4x10
Face pulls 3x10
Close grip bench 3x10
Hammers 3x10

יום שבת:
Leg press 3x10
Bench press 4x10
Incline bench dummbel press 3x10
Barbell rows 4x8
Latteral flys 3x10 - הכוונה להרחקת כתפיים בעמידה
V Bar triceps extension 3x10
Bicep curls 3x8
Abs 5mins

מה דעתך? מה לשנות?האם יש מספיק התאוששות לשרירים? ותודה רבה רבה רבה מראש אחי
זה נראה כמו הרבה נפח, לא אומר שבלתי אפשרי, אבל זו תהיה תוכנית קשה.
עדיף שתתחיל בהכל עם משקלים שאתה יכול בקלות לסגור את כל הסטים, כדי שתצליח לשרוד את השבוע הראשון ומשם להתחיל להתרגל, וגם כדי שיהיה לך לאן להתקדם ולצבור מומנטום.
גם אל תצפה להתקדם בהכל כל הזמן.
ותהיה קשוב לגוף שלך, למתי אתה צריך שבוע מנוחה

• פותח/ת השרשור
זה נראה כמו הרבה נפח, לא אומר שבלתי אפשרי, אבל זו תהיה תוכנית קשה.
עדיף שתתחיל בהכל עם משקלים שאתה יכול בקלות לסגור את כל הסטים, כדי שתצליח לשרוד את השבוע הראשון ומשם להתחיל להתרגל, וגם כדי שיהיה לך לאן להתקדם ולצבור מומנטום.
גם אל תצפה להתקדם בהכל כל הזמן.
ותהיה קשוב לגוף שלך, למתי אתה צריך שבוע מנוחה

חיכיתי כל יום לתגובה שלך אחי תודה רבה על העזרה, סגור אז מחר להתחיל את התוכנית הזאת במשקלים בנוניים כאלנ לתת לגוף להתרגל? ואז משם להתקדם ולהעלות?

חיכיתי כל יום לתגובה שלך אחי תודה רבה על העזרה, סגור אז מחר להתחיל את התוכנית הזאת במשקלים בנוניים כאלנ לתת לגוף להתרגל? ואז משם להתקדם ולהעלות?
כן, החלק החשוב ביותר הוא להתקדם, לא כמות הסטים והתרגילים.
תנסה לעשות חישוב של כמה נפח אתה עושה עכשיו, ותנסה לעשות טיפה פחות מזה בשבוע הראשון של התוכנית, ככה יהיה לך קל להתקדם

התוכנית ששלחת נראית מאוד לא פשוטה
הייתי מוריד כמות סטים באופן משמעותי מוסיף 2-3 סטים לכל קבוצת שריר כל דבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית