הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע ואפילו יורד במשקלי עבודה במשך השבוע האחרון

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני מתאמן מתחיל בן 19 עשיתי חיטוב 4 חודשים ועכשיו לפני חודשיים התחלתי מסה בפעם הראשונה בחיי, עושה AB 4 פעמים בשבוע אוכל כמו שצריך +300-500 ומספיק חלבון ובאמת עליתי בממוצע משהו כמו 300 גרם כל שבוע מאז ההתחלה ועליתי מאימון לאימון בחזרות\משקלי עבודה בקצב טוב בכל התרגילים אבל פתאום בשבוע וחצי האחרונים לא עליתי בכל התרגילים אלא רק בחלק מהם וממש בקצת ובשני אימונים האחרונים לא עליתי באף תרגיל ואפילו ב2 תרגילי יד קדמית ירדתי בחזרות למשל בבייספס קרלס מ10109 ל10107 ובאימון היום ל10105! איך זה הגיוני? הסיבה היחידה שנאי יכול לחשוב עליה זה שאני לא ישן מספיק בערך 6~ בממוצע אבל אני כן מרגיש עירני וזה מספיק לי וגם עד עכשיו עליתי בלי בעיה...
יכול להיות שאני באובר טריינינג? אם כן אז איך עד עכשיו עליתי? אני מתאמן לפי עליה בחזרות זאת אומרת מתחיל ב6X3 אם מצליח עולה ל7X3 ואז ברגע שמגיע ל8X3 עולה משקל ושוב פעם 3X6 (תרגילים מבודדים זה 8-10)
זאת התכנית שלי:
A
בנץ' 3X6-8
דחיקת חזה עם משקולות בשיפוע עליון 3X6-8
קייבל קרוס מלמעלה למטה 3X8-10
לג פרס 3X6-8
לג קרלס 3X8-10
הרמת תאומים 3X8-10
פשיטת מרפקים עם מוט 3X8-10
סקאל קרשרס 3X8-10

B
פולי עליון 3X6-8
חתירה בTBAR 3X6-8
פולאובר עם כבל 3X8-10
לחיצת כתפיים בעמידה עם משקולות 3X6-8
הרחקת כתפיים לצדדים 3X8-10
תרגיל לכתף אחורית במכונה 3X8-10
בייספס קרלס 3X8-10
פטישים 3X8-10
2 תרגילים לאמות 2 סטים כל אחד של 12
תרגיל לגב תחתון והאמסטרינג לא יודע איך קוראים לו 2 סטים של 12

א. אל תקבע שירדת או עלית במשקלי עבודה או בחזרות ע"פ אימון אחד. יכול להיות שהיה לך אימון "לא טוב" או להפך. אם אתה רוצה לעקוב בצורה מדוייקת על משקלי העבודה שלך אני ממליץ לך לנהל יומן ולכתוב כמה עשית בכל תרגיל ובכל סט, ולעשות ממוצע שבועי לכל תרגיל. לאחר כמה שבועות תסתכל על גרף ההתקדמות.

ב. מה לגבי משקל גוף? אתה ממשיך לעלות? אם לא, אז יכול להיות שהפלוס הקלורי של ה- 300-500 שציינת, הפך להיות הניטרלי שלך. נסה להוסיף עוד 500 קלוריות.

ג. יכול להיות ש- 6 שעות שינה לא מספיקות לך. אם אתה מרגיש עירני או לא, זו לא אינדיקציה לכך. בן כמה אתה?
בימים שאני לא ישן מספיק אני משלים שעות כשנת צהריים אם יש לי אפשרות. מציע לך לעשות את זה גם.

ד. לגבי אובר טריינינג, כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע? כמה זמן אתה מתאמן באופן כללי? חצי שנה?

אם אתה שם לב לירידה בביצועים במשך כמה אימונים - תעשה שבוע קל עם 70% משקל ו70% מהסטים/חזרות.

• פותח/ת השרשור
א. אל תקבע שירדת או עלית במשקלי עבודה או בחזרות ע"פ אימון אחד. יכול להיות שהיה לך אימון "לא טוב" או להפך. אם אתה רוצה לעקוב בצורה מדוייקת על משקלי העבודה שלך אני ממליץ לך לנהל יומן ולכתוב כמה עשית בכל תרגיל ובכל סט, ולעשות ממוצע שבועי לכל תרגיל. לאחר כמה שבועות תסתכל על גרף ההתקדמות.

ב. מה לגבי משקל גוף? אתה ממשיך לעלות? אם לא, אז יכול להיות שהפלוס הקלורי של ה- 300-500 שציינת, הפך להיות הניטרלי שלך. נסה להוסיף עוד 500 קלוריות.

ג. יכול להיות ש- 6 שעות שינה לא מספיקות לך. אם אתה מרגיש עירני או לא, זו לא אינדיקציה לכך. בן כמה אתה?
בימים שאני לא ישן מספיק אני משלים שעות כשנת צהריים אם יש לי אפשרות. מציע לך לעשות את זה גם.

ד. לגבי אובר טריינינג, כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע? כמה זמן אתה מתאמן באופן כללי? חצי שנה?
1
א.זה כבר 2-3 אימונים, באימון הקודם אמרתי אולי יום רע אבל בגלל שזה כבר 2-3 אימונים אני מרגיש שמשהו לא טוב. אני עושה יומן מעקב וכותב במאת כל תרגיל כמה משקל כמה חזרות וכו
ב.עליתי השבוע במשקל גוף אבל אני עכשיו מפחד שזה שומן כי אם לא עליתי ואפילו ירדתי במשקלי עבודה אין סיכוי שזה שריר
ג.זה בדיוק מה שאני עושה אני כמעט כל יום נותן שנץ של שעה וחצי הבעיה היא שאז אני לא מצליח להירדם בלילה וזה סבב שלא נגמר. אני בן 19
ד. מתאמן AB 4 פעמים בשבוע והתאמנתי 4 חודשים עם הפסקה של חצי שנה ואז אחרי ההפסקה עכשיו עוד 5 חודשים
אם ירדת ב2 חזרות התרגילים ליד קדמית זה לא אימון יתר ולא שוב דבר. מה שכן זה כדאי שתישן לפחות 7 שעות.
למה לא? לרדת מ10109 ל10105 זה חתיכת ירידה וגם ביד אחורית אימון שעבר ירדתי בקצת
ואם זה לא אימון יתר אז מה זה כן יכול להיות?
אם אתה שם לב לירידה בביצועים במשך כמה אימונים - תעשה שבוע קל עם 70% משקל ו70% מהסטים/חזרות.
חשבתי באמת לעשות דילואד אבל הקטע הוא שלפני שהתחלתי את המסה בחיטוב גם הייתי תקוע חודש וחצי באותם משקלי עבודה ועשיתי דילואד וזה לא עזר לי ונראה לי די הזוי שהגוף שלי בתור מתאמן מתחיל אחרי כולה חודשיים כבר הגיע למצב שהוא צריך מנוחה...
בנוסף מהצעדיף שבוע של מנוחה בלי אימונים בכלל או אימונים עם 70 אחוז משקל?
ודרך אגב איך התוכנית שלי? יכול להיות שהיא עמוסה מידי?

נערך לאחרונה:
תתחיל בלהסדיר את שעות השינה שלך גם אם זה אומר שיום או יומיים לא תשן טוב.
לגבי התוכנית לי היא נראת טוב, אבל לפעמים כדאי לגוון ולשנות תרגילים כי הגוף מתרגל.

אל תצפה שהכל ילך חלק אם התנאים לא מאפשרים.
אם אתה לא ישן מספיק לצרכים שלך אז הגיוני שאתה לא מתאושש בצורה אידאלית, וזה כן עלול לעכב את ההתקדמות. במקרה וזה תקופה מסויימת אז הייתי מתאים את ההתקדמות, למשל לא לנסות להתקדם שבוע.
גם אל תצפה שהכל יתקדם כל הזמן, בסופו של דבר יגיע השלב שרק חלק מהדברים יוכלו להתקדם יותר מאחרים

• פותח/ת השרשור
אל תצפה שהכל ילך חלק אם התנאים לא מאפשרים.
אם אתה לא ישן מספיק לצרכים שלך אז הגיוני שאתה לא מתאושש בצורה אידאלית, וזה כן עלול לעכב את ההתקדמות. במקרה וזה תקופה מסויימת אז הייתי מתאים את ההתקדמות, למשל לא לנסות להתקדם שבוע.
גם אל תצפה שהכל יתקדם כל הזמן, בסופו של דבר יגיע השלב שרק חלק מהדברים יוכלו להתקדם יותר מאחרים
ברור לי לגמרי אבל הקטע הוא שבגלל שאני בשלב כזה מתחיל 1. גם אם אני עושה את הכל ב80% מתוך איך שהאידיאלי צריך להיות עדיין אני אמור להתקדם כי ידוע שמתחילים יתקדמו כמעט לא משנה מה הם יעשו
2.גם אם כן עשיתי הכל בצורה טובה וזה נעצר בגלל שאי אפשר להתקדם תמיד עדיין זה די מוזר כי אחרי חודשיים להגיע לשלב הזה זה משמ מוקדם
אם הייתי מתאמן שנה וחצי ונתקע הייתי מבין אבל כזה מהר כבר להיתקע?

להתקדם בחזרות גבוהות בתרגילים מבודדים זה קשה אחרי שהתרגלת לתרגיל, בתרגילים האלה צריך לבנות על התקדמות איטית.
אני לדוגמא יכול בתרגילים המבודדים להתקדם פעם בחודשיים, אבל כל עוד הם רק עזר, ובתרגילים הגדולים אני מתקדם, נפח העבודה של השריר יגדל, בגלל שאני משתמש בו כשריר משני בתרגילים הגדולים

• פותח/ת השרשור
חודשיים להתקדם רצוף זה מעולה. תעשה דילואד עם 70% משקל ו70% סטים/חזרות.
עשיתי קצת הפסקה באמת ואימון חזה רגליים יד אחורית עשיתי פעם אחרונה בשלישי שעבר, היום עשיתי אימון אחרי כמעט שבוע שלא עשיתי אימון על השרירים האלה (בחמישי עשיתי אימון אחרון גב יד קדמית כתפיים) אבל היום עשיתי שוב פעם אותו ובחלק מהתרגילים אפילו פחות (בנץ ולחיצת חזה בשיפוע עם משקולות) מה לעשות? לא מבין מה קרה שפתאום מתקדמות כזאת טובה ככה בבטן נעצרתי...

חודשיים להתקדם רצוף זה מעולה. תעשה דילואד עם 70% משקל ו70% סטים/חזרות.
מצטרף לרעיון של דילאוד. ואולי כדאי לך להתקדם לתוכנית ABC. ולעבוד יותר קשה על כל שריר פחות פעמים בשבוע.

מצטרף לרעיון של דילאוד. ואולי כדאי לך להתקדם לתוכנית ABC. ולעבוד יותר קשה על כל שריר פחות פעמים בשבוע.
ABC זה לא להתקדם, זה גם לא בהכרח אידאלי לרוב המוחלט של האנשים

• פותח/ת השרשור
הנה אז עשיתי דילואד של מנוחה לגמרי משלישי שעבר עד היום ולא עזר...
ABC אין סיכוי שזה הפתרון אני בקושי מתאמן חצי שנה זה עוד מוקדם לעבור לזה

• פותח/ת השרשור
איפה קיבלת את הרעיון שדילואד זו מנוחה מוחלטת?
ראיתי פה בפוסט שמישהו אחר ששאל מה עדיף שכתבת לו דילואד עם 70 אחוז והוא שאל מה ההבדל בין זה לשבוע מנוחה ואמרת לו שאין הבדל רק פסיכולוגי שבשבוע מנוחה אתה מרגיש חופש
איפה קיבלת את הרעיון שדילואד זו מנוחה מוחלטת?
תראה מה שכן עליתי במשקל מאז שנתקעתי, יש סיכוי שפשוט עליתי רק שומן????? אני בלחץ מזה ממש
ועוד משהו יש סיכוי שאני עולה במסת שריר בלי לעלות במשקלי עבודה? זה הגיוני? כי אני ידוע שאפשר לעלות ההפך בכח בלי לעלות מסת שריר אבל הפוך נראה לי לא הגיוני...

הבנת אותי ממש לא נכון. הסיבה לעשות שבוע מנוחה זה חופש פסיכולוגי. זה לא הופך את זה לבחירה המועדפת כל 4-8 שבועות. חד וחלק דילואד פיזיולוגית עדיף על שבוע מנוחה.

הלחץ שלך מתנודות מזעריות במשקל גורם יותר נזק מאשר העליה עצמה. תפסיק לחשוב בימים ושבועות ותתחיל לחשוב בחודשים ושנים. אם אתה במעקב קלורי כמו שצריך ושם לב לעליה מתונה לאורך זמן עם עליה מתונה בנפח לאורך זמן - אתה תתקדם יופי.
ברצינות, לחץ נפשי זה זוועה לאימונים. תתמקד בין היתר למצוא דרכים להרגע (ללכת לים, מדיטציה, הליכה עם הכלב, לרבוץ על הספה עם החתול, לבלות זמן עם בן/בת זוג וכו׳).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית