הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
המסלול האישי שלי

המסלול האישי שלי

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-14/1/23
227.5 לתשיעיות ארבעה סטים.
המנטליות שלך בנויה אחרת מהמון מתאמנים(גם עם משקלים מכובדים ביחס למשקל גוף) טיפוסיים אחרים, וכמובן שלטובה. עלה והצלח. אתה unique.
אתה אפילו לא מבין עד כמה זה קשוח.
וזה האימון גן עדן ביחס למה שמחכה לי בשבוע הבא.

כשאימון פסיכופתי כזה נהיה האימון הקל שלך, אתה יודע שמשהו ממש דפוק בראש של מי שרשם לך את התוכנית.

מפתיע,האמת אחרי שראיתי את האימון שלשות שלך לפני כמה ימים אמרתי לעצמי וואו,גם י שלך עוד איזה 15 ק''ג להוסיף
התגברתי על איזה ווירוס לא מזמן, אז אני מקווה שזה הסיבה שה262.5 היה כזה קשה.
בכל אופן, שבוע הבא אני מכוון להוסיף 12.5 ק"ג לכל אימון משבוע שעבר, זה יהיה קשוח, אבל בעז"ה אשרוד.

תמיד יש להיות שמח בחלקך/הישגך
גיליתי ש״ההשוואה״ לאחר,רק לוקחת אותי אחורה.
לא יודע, זה פותח את הראש אחרי הכול. זה לא שאהיה מאושר רק כשאהיה יותר חזק מכולם, אבל בהחלט מותיר פחות מקום לתירוצים דווקא.

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 21/06/22

יום שלישי

דדליפט - 260 ק"ג 5 חזרות 7 סטים
בנץ' - 140ק"ג 5 חזרות 5 סטים

לצערי התחיל להתקלף לי העור בסט הרביעי, הייתי חייב להשלים עם רצועות.
היה קשה למות, עדיין תפוס מיום ראשון, וחושש ליום חמישי, אבל אני מורעל מידי לוותר.

סמולוב דדליפט = @pashutpowerlifting

קרא את שאר עדכון הלוג...

מה התכנון הבא?
חיטוב קל תוך כדי תכנון נפח קלאסי שלי לכמה שבועות לפיק שיאים בעז"ה.

והכי מרגש, הבנץ' חזר לתפקד ברוך ה', אז אקח אותו גם רחוק בעז"ה.

@elchonon
למה בעצם אתה מתאמן כל כך חזק כשאתה תפוס מוות?
הפציעות שאספתי בכתפיים ובברכיים היו תמיד על רקע אימון קשה על גוף תפוס/שלא התאושש.

איך שורדים את זה?

ועוד שאלה, יש פה אימונים של 20 סטים. כמה זמן לוקח להשלים כזה אימון? שעה וחצי שעתיים?

למה הורדת משקל בדדליפט?
אני בדילואד בו.
@elchonon
למה בעצם אתה מתאמן כל כך חזק כשאתה תפוס מוות?
הפציעות שאספתי בכתפיים ובברכיים היו תמיד על רקע אימון קשה על גוף תפוס/שלא התאושש.

איך שורדים את זה?

ועוד שאלה, יש פה אימונים של 20 סטים. כמה זמן לוקח להשלים כזה אימון? שעה וחצי שעתיים?
פציעות - ניהול עומסים.
מה זה אומר?
ניהול עומסים שגוי לא בהכרח יגרום לך להרגיש תפוס בסוף אימון, וניהול עומסים טוב לא אומר שכל אימון תהיה מוכן וטרי (אתה כבר יודע את זה).

ניהול עומסים שמסכן פציעה לדעתי זה מעל הMRV (נפח/עצימות נכונה להתאושש ממנה) אבל גם בלי שלב התאקלמות ראויה.

במקרה שלי, בחרתי משקל RIR7 בערך, או RPE4 אם תרצה, המשקל קל.
העניין שבגלל שלא עשיתי סקוואט כמעט חודש ארגיש תפוס מלחזור להתאמן עכשיו.
יכולתי לתת לעצמי תקופת התאקלמות ארוכה יותר, אבל מכיוון שהתחושה הזאת לא קשורה לפציעות, אני מוכן לסבול אותה.

וזה אחד מהתאוריות שלי נגד פציעות, תדאג לתוכנית עם נפח גבוה, העצימות תהיה נמוכה, ניהול עומסים נהיה קל יותר.

איך שמעתי מאמנים אומרים, "אני רוצה מינימום נפח למקסימום תוצאות". עכשיו עזוב אותך שאני רוצה מקסימום עבודה למקסימום תוצאות. אני רוצה מינימום עצימות שיאפשר מקסימום נפח למקסימום תוצאות.

כשאתה אומר שאתה מחפש מינימום נפח, אתה אומר במילים אחרות שאתה רוצה מקסימום עצימות, או שאף פעם לא תתקרב לRPE10, ומה הרווחנו?

אגב, בכל בלוק סמולוב שעשיתי הגעתי לאימון עדיין תפוס רצח מהאימון שלפניו.

אחרי 4×9 עם 227.5 ק"ג, עשיתי 242.5 ל5×7 עדיין תפוס. הגעתי אח"כ ועשיתי 260 ל7×5 ובקושי שרדתי, לא זזתי בקושי יומיים כי לא יכולתי. רק חשבתי כל הזמן איך לשרוד את האימון האחרון.
הגעתי לאימון האחרון צולע וגמור, עוד בחימום הרגיש כבד. אבל נלחמתי.
הרמתי 275 ק"ג 3 חזרות ואמרתי לעצמי שאין סיכוי שאני סוגר 10 סטים. נחתי כמה שצריך והחלטתי להמשיך עד שאני לא מצליח להרים יותר.
בסט הרביעי כמעט שלא הצלחתי לנעול חזרה שלישית, חשבתי שאין לי עוד סט אחד אפילו.
אבל חשבתי לעצמי שזה פעם בחיים שאתה מועמד לשרוד אתגר כמו סמולוב דדליפט, ואיך ארגיש אם פשוט אוותר. מהרגע שנכנסתי למחשבה הזאת, לא היה לי עוד סט קשה כמו הרביעי.
קשה, כן, אבל לא כמו הרביעי שחששתי שלא תעלה.

אז הנה לך, תכנון חכם יכול לגרום לעצמי לדחוף את עצמי מעבר למה שדמיינתי גם כשאני תפוס וכואב מבלי להיפצע.

אגב הייתי תפוס ברמה של כאב עמוק בעצם.

איך שורדים?
פשוט לא חושבים על זה.

האימון לקח לי שעתיים וחצי, אבל רק בגלל שהתעצלתי נורא כי כאב לי בכלל לזוז. ללכת אני צולע.

אימון כזה לא צריך לקחת יותר משעתיים, ואם אני רוצה, גם שעה וחצי.

בהתחלה חשבתי שאת כל התיאור הזה אתה כותב על סקוואט.. אמרתי וואו הבן אדם דופק שלשות עם 275 סקוואט על שריר תפוס מוות?!

לא יודע אולי יש לי רגלי תרנגול אני ממש שונא לעבוד על שריר תפוס זה כאילו תמיד הרגיש לי מסוכן ומזיק,(ומפחיד לאור ההיסטוריה שלי עם תשישות כרונית).

אמרת משהו מעניין, שבעצם נפח ישפיע יותר מעצימות. איך זה קורה בעצם?

ואיך מבדילים בין שריר תפוס ברמה של "עדיף להוריד נפח ועצימות היום" לבין "הכל טוב מתאמנים כרגיל"?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית