הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
המסלול האישי שלי

המסלול האישי שלי

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-14/1/23
אלחנן, שאלה - כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן?
אני רואה שאתה עובד בתכנית של FBW אם אני מבין נכון.
כמה פעמים בשבוע זה יוצא בעצם? וכמה זמן לוקח לך כל אימון בממוצע?

אלחנן, שאלה - כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן?
אני רואה שאתה עובד בתכנית של FBW אם אני מבין נכון.
כמה פעמים בשבוע זה יוצא בעצם? וכמה זמן לוקח לך כל אימון בממוצע?
כרגע אני מתאמן פעמיים בשבוע.
אני עושה אותם תרגילים בכל אימון, אבל זה סוג של FBW, אבל החזרות שונות, וזה חלק מתוכנית שמשתנית תוך כדי.
כל אימון לוקח לי בערך שעתיים, אבל עכשיו שנגמרו החגים, כנראה שאוסיף כמה תרגילים שיקח לי קצת יותר זמן כל אימון.

ושוב, זה חלק מתוכנית. התחלתי עם 3 פעמים בשבוע שכל אימון היה יותר מ3 שעות. וגם הייתי צריך לאלתר בגלל החגים.

עם הזמן כשחפרתי קצת על הנושא של תוכניות אימונים (ויש לי עוד מה ללמוד בנושא) הבנתי ששאלות כמו ״כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן״ או ״כמה זמן לוקח לך אימון״ הן ממש לא רלוונטיות או פרקטיות מבלי להכיר את שאר התכנית של אותו איש לפרטיי פרטים.

כלומר אי אפשר להסיק מסקנות פרקטיות לגבי עצמך ביחס למישהו שמתאמן פעמיים בשבוע FBW אבל כל ההתנהלות שלו סביב התכנית אימונים היא אחרת. אז שאלה כמו ׳כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע׳ צריך להיות מלווה ב-׳בוא תפרט לי איך בדיוק התכנית אימונים שלך עובדת׳. אחרת השאלה הראשונה לא רלוונטית...

צריך להיזהר עם זה, כי כשאני עשיתי שינויים מהסוג הזה לאימונים שלי (בעקבות שאלות כאלה) התוצאות לרוב לא היו חיוביות (לא קיצוניות, אבל סתם נתקעתי).

נערך לאחרונה:
עם הזמן כשחפרתי קצת על הנושא של תוכניות אימונים (ויש לי עוד מה ללמוד בנושא) הבנתי ששאלות כמו ״כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן״ או ״כמה זמן לוקח לך אימון״ הן ממש לא רלוונטיות או פרקטיות מבלי להכיר את שאר התכנית של אותו איש לפרטיי פרטים.

כלומר אי אפשר להסיק מסקנות פרקטיות לגבי עצמך ביחס למישהו שמתאמן פעמיים בשבוע FBW אבל כל ההתנהלות שלו סביב התכנית אימונים היא אחרת. אז שאלה כמו ׳כמה פעמים אתה מתאמן בשבוע׳ צריך להיות מלווה ב-׳בוא תפרט לי איך בדיוק התכנית אימונים שלך עובדת׳. אחרת השאלה הראשונה לא רלוונטית...

צריך להיזהר עם זה, כי כשאני עשיתי שינויים מהסוג הזה לאימונים שלי (בעקבות שאלות כאלה) התוצאות לרוב לא היו חיוביות (לא קיצוניות, אבל סתם נתקעתי).
אני גם אוסיף, שיהיה הרבה יותר רלוונטי לראות מה שעשיתי כשהייתי ברמה של השואל. איך שהתוכנית שלי בנויה היום פחות תתאים למתחילים.

אבל בשביל הסקרנות, אני לא באמת מתאמן הרבה זמן כרגע, כי העצימות מספיק גבוה, ואני מוכן להתקדם לאט יותר כרגע בשביל האורח חיים שלי.

elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 30/09/21

יום חמישי

סקוואט - 217.5, 210, 202.5 ק"ג חזרה בודדת כל אחד.
175 ק"ג 3×3 בלי חגורה.
דדליפט - 290, 280, 270, ק"ג חזרה בודדת כל אחד.
בנץ' תחרותי - 177.5, 172.5, 165, ק"ג חזרה בודדת כל אחד.
בנץ' - 150 ק"ג 6 חזרות.

אימון קליל וכיף אימון בירושלים - @pashutpowerlifting

קרא את שאר עדכון הלוג...

אתה מעדיף שנקרא לך לארי? 😃
מדהים כרגיל אלחנן

אגב- ראית את הסקאווט שהוא נכשל בו?
הרצועות כננת האלו,חזקות בצורה שלא תאמן!!
משו

עדכון לוג: 03/10/21

יום ראשון

סקוואט - 210, 202.5, 195 ק"ג 3 חזרות כל אחד.
דדליפט - 240, 230 ק"ג 3 חזרות כל אחד.
בנץ' תחרותי - 170 ק"ג דאבל, 165 ק"ג חזרות, 155 ק"ג 6 חזרות.

סך הכל סבבה
Watch this story by פשוט פאוורליפטינג on Instagram before it disappears.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 07/10/21

יום חמישי

סקוואט - 225 ק"ג חזרה בודדת, 220 3 סטים חזרה אחת.
דדליפט - 300 ק"ג חזרה בודדת, 3 סטים.
בנץ' תחרותי - 180, 175, 170 ק"ג חזרה בודדת כל אחד לשתי סטים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

KING

חזרת להתאמן בבית?
ההוצאה מהראק של ה180 לא לוקח לך מלא אנרגיה?
תודה

ושוב, זה חלק מתוכנית. התחלתי עם 3 פעמים בשבוע שכל אימון היה יותר מ3 שעות. וגם הייתי צריך לאלתר בגלל החגים.

יש לי בקושי 40 דק' ביום 🤣
הזמן הוא הגורם העיקרי והמרכזי בהכתבת תכנית/סדר האימונים והחלוקה שלי בשבוע.
זה ככה כבר 6 או 7 שנים אז כשיש לי שעה וקצת להתאמן אני לפעמים מרגיש שאני לא מוצא את עצמי ואני סתם מתבחבש כי אני כל כך רגיל לאימון של 35 דק'...
בגלל זה זה מסתכם בנפח נמוך ובד"כ תרגיל או שתיים, כל אימון זה איזה 8-10 סטים בטוטאל.

בכל מקרה דיברנו בפרטי, הכתף הורגת אותי, לא התאמנתי כל השבוע. לא מסוגל להרים את היד מעל לגובה החזה. 🙁

תוהה אם ארקוקסיה/אתופן יעזרו במשהו.

אגב אתה שכנעת אותי בערך. כשהחיים יאפשרו לי שעה וחצי לאימון, אני לגמרי אעשה FBW.

אבל ההבנה שלי היא שאי אפשר להיות במקסימום יכולת בבנץ' אם עושים אותו שלישי, אחרי סקוואטים כבדים ואחרי דדליפט כבד.
אם עושים fbw ארבע פעמים בשבוע, לא עדיף בחלק מהפעמים דווקא להתחיל מבנץ'? או להתחיל כל פעם מתרגיל אחר שרוצים לתת עליו דגש?

יש לי בקושי 40 דק' ביום 🤣
הזמן הוא הגורם העיקרי והמרכזי בהכתבת תכנית/סדר האימונים והחלוקה שלי בשבוע.
זה ככה כבר 6 או 7 שנים אז כשיש לי שעה וקצת להתאמן אני לפעמים מרגיש שאני לא מוצא את עצמי ואני סתם מתבחבש כי אני כל כך רגיל לאימון של 35 דק'...
בגלל זה זה מסתכם בנפח נמוך ובד"כ תרגיל או שתיים, כל אימון זה איזה 8-10 סטים בטוטאל.

בכל מקרה דיברנו בפרטי, הכתף הורגת אותי, לא התאמנתי כל השבוע. לא מסוגל להרים את היד מעל לגובה החזה. 🙁

תוהה אם ארקוקסיה/אתופן יעזרו במשהו.

אגב אתה שכנעת אותי בערך. כשהחיים יאפשרו לי שעה וחצי לאימון, אני לגמרי אעשה FBW.

אבל ההבנה שלי היא שאי אפשר להיות במקסימום יכולת בבנץ' אם עושים אותו שלישי, אחרי סקוואטים כבדים ואחרי דדליפט כבד.
אם עושים fbw ארבע פעמים בשבוע, לא עדיף בחלק מהפעמים דווקא להתחיל מבנץ'? או להתחיל כל פעם מתרגיל אחר שרוצים לתת עליו דגש?
אני לא רופא, אבל אני לא בעד תרופות אנטי דלקתיות, בגלל שבעיני הדלקת זה דבר חיוני.

כל הפתרונות והשינויים שאתה מציע לfbw משקפים את משקלי העבודה שאתה רוצה לעבוד איתם בתוכנית, ואמרתי את זה אלף פעמים, ואומר את זה עוד אלף פעמים אתה צריך לעבוד עם משקל נמוך יותר.

פשוט תעשה fbw עם משקלים נמוכים.

לחזרות יותר גבוהות?
או פשוט לעבוד עם משקלים נמוכים יותר ומשם להתקדם כל שבוע שבועיים?
אני באמת לא מבין אותך, אם תרצה, אשמח לרשום לך תוכנית בתשלום עם מספרים מדויקים שלא תוכל לערער עליהם.
אחרת תצטרך להשתמש באינטואיציה שלך.
אני נוטה לחשוב ש5 חזרות זה מספר טוב, ל5 סטים. עם משקל שאתה מסוגל גם 15 חזרות בערך.

@elchonon
אני שוקל ברצינות את עניין כתיבת התכנית. תוכל להביא בחשבון את העובדה שיש לי כ-30-35 דק' ביום ולפיכך התכנית תהיה לפי 6 ימי אימון בשבוע? כתוב לי במידה וכן ונמשיך בפרטי.

@elchonon
אני שוקל ברצינות את עניין כתיבת התכנית. תוכל להביא בחשבון את העובדה שיש לי כ-30-35 דק' ביום ולפיכך התכנית תהיה לפי 6 ימי אימון בשבוע? כתוב לי במידה וכן ונמשיך בפרטי.
ברור, אצטרך לקחת בחשבון כל דבר.

עדכון לוג: 10/10/21

יום ראשון

סקוואט - 220 ק"ג חזרה אחת 3 סטים.
בוקס סקוואט - 177.5 ק"ג 3 סטים 3 חזרות.
דדליפט - 200 ק"ג חזרה אחת, 5 סטים, עבודת מהירות.
בנץ' תחרותי - 170 ק"ג חזרה אחת 3 סטים.
דדסטראט בנץ' - 145 ק"ג 5 סטים 3 חזרות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 14/10/21

יום חמישי

סקוואט - 230 ק"ג חזרה אחת.
דדליפט - לא עלה.
בנץ' תחרותי - 170, 175, 180 ק"ג חזרה אחת.

הרגשתי רע היום, זה פשוט לא היה היום שלי.
אבל הסקוואט עלה יפה ושבר מקביל, הבנץ' מרגיש דפוק, אבל עם הבלוק החדש אני מקווה לשפר אותו.
ולדדליפט לא היה לי מוטיבציה, כבר הרגשתי מסופק משבוע שעבר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית