הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בשביל כוח ברגליים - lb או hb?

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
באזור הרגליים מעניין אותי יותר כוח, 3 סיבות לכך:
1. הרגליים זה 50% מהגוף
2. אני ביומיום הולך עם מכנסיים ארוכים (כן, כולל קיץ.. אני לא נמצא בקיץ באזורים כמו בריכה וים..) אז פחות מפריע לי אם הארבע ראשי שלי נראה מטורף או חלש.
3. רוצה לחזק את הדדליפט שלי.
מה כדאי לבחור?
ועוד שאלה.. לג פרס יעבוד לי מספיק על הארבע ראשי אם אעשה squat lb?

רק lb. כל מי שעושה משהו חוץ מlb לא מבין שום דבר. היעילות של הווריאציה הזאת הרבה יותר גדולה מהיי באר והיא מפעילה את כל השרירים ביעילות המרבית ככה שאפשר להרים יותר משקל. היפ דריייב!

שניהם יעבדו על כוח והיפרטרופיה של הרגליים בצורה שווה (אולי יתרון מסויים ל-HB, אבל הבדל מינורי יחסית). בסופו של דבר HB ו-LB שניהם סקוואט, ההבדל היחיד הוא המנופים, וזה ברוב המוחלט של המקרים ישפיע על כמה משקל אתה יכול להרים. לשריר זה לא משנה שום דבר, אבל למפרקים ולמערכת העצבים זה משנה, ככה שאם המטרה היא נטו היפרטרופיה תעשה מה שבא לך, אבל אם המטרה היא להרים כמה שיותר אז עדיף להשתמש בעיקר ב-LB.

לגבי הלג פרס, זה תרגיל עזר שאתה יכול להוסיף או להסתדר בלעדיו, זה באמת תלוי בך

• פותח/ת השרשור
מה שיותר נוח לך לדעתי
תודה רבה
רק lb. כל מי שעושה משהו חוץ מlb לא מבין שום דבר. היעילות של הווריאציה הזאת הרבה יותר גדולה מהיי באר והיא מפעילה את כל השרירים ביעילות המרבית ככה שאפשר להרים יותר משקל. היפ דריייב!
תודה רבה
שניהם יעבדו על כוח והיפרטרופיה של הרגליים בצורה שווה (אולי יתרון מסויים ל-HB, אבל הבדל מינורי יחסית). בסופו של דבר HB ו-LB שניהם סקוואט, ההבדל היחיד הוא המנופים, וזה ברוב המוחלט של המקרים ישפיע על כמה משקל אתה יכול להרים. לשריר זה לא משנה שום דבר, אבל למפרקים ולמערכת העצבים זה משנה, ככה שאם המטרה היא נטו היפרטרופיה תעשה מה שבא לך, אבל אם המטרה היא להרים כמה שיותר אז עדיף להשתמש בעיקר ב-LB.

לגבי הלג פרס, זה תרגיל עזר שאתה יכול להוסיף או להסתדר בלעדיו, זה באמת תלוי בך
תודה רבה

מצטרף ל LB. אבל תלמד את הטכניקה נכון.

if-you-see-this-image-while-scrolling-you-have-been-1509977.png

ומה תגיד על מתאמנים אולימפיים שכמעט ולא עושים LB

ומה תגיד על מתאמנים אולימפיים שכמעט ולא עושים LB
לא מבינים כלום מהחיים שלהם. עושים 100 שנה היי באר ולא מבינים כלום. ריפטו דיבר על זה שהם מפגרים כי הם לא עושים לואו באר ואם היו אז היו מרימים הרבה יותר.

לא מבינים כלום מהחיים שלהם. עושים 100 שנה היי באר ולא מבינים כלום. ריפטו דיבר על זה שהם מפגרים כי הם לא עושים לואו באר ואם היו אז היו מרימים הרבה יותר.
אני מקווה שאתה צוחק

קראת את Starting Strenghg? הוא מדבר על זה שם.
זה לא אומר שזה נכון, רק אידיוט כמו ריפטו יכול לכתוב משהו כזה.
ריפטו מבין הרבה בתחום שלו, אבל יש לו נטיה להיכנס לתחומים שהוא לא מבין בהם כלום ולהתנהג כמו מומחה.
מניפים אולימפיים עושים HB בגלל שיש לזה הרבה יותר carry over מאשר LB, בלי קשר לאיפה הם ירימו יותר משקל

שמע אני לא יודע אם אתה רציני או לא אבל אתה אומר כל כך הרבה שטויות ובין היתר מוציא את ריפטו לא טוב, LB זה פשוט ווריאציה לסקווט כמו היי באר, להגיד שתשיג יותר מלאו באר זה ממש לא נכון, זה תלוי מבבן אדם בסך הכל וזה עניין של נוחות אבל מכאן ועד ללהגיד שHB זה למפגרים אז פשוט מראה שאתה לא העיפרון הכי מחודד בקלמר.

זה לא אומר שזה נכון, רק אידיוט כמו ריפטו יכול לכתוב משהו כזה.
ריפטו מבין הרבה בתחום שלו, אבל יש לו נטיה להיכנס לתחומים שהוא לא מבין בהם כלום ולהתנהג כמו מומחה.
מניפים אולימפיים עושים HB בגלל שיש לזה הרבה יותר carry over מאשר LB, בלי קשר לאיפה הם ירימו יותר משקל
יש לו בכללי נטייה לחשוב שהוא יודע והכל וכל מי שחושב אחרת הוא טיפש. אה ויש לו שנאה לנפח אימונים גבוהה ולאימוני פלג גוף עליון. אפילו בקבוצת הפייסבוק של Starting Strenght אם תעלה סרטון לביקורת טכניקה והכמות חזרות היא משהו חוץ מ5 יתנפלו עלייך על זה שאתה לא עושה חמישיות.

יש לו בכללי נטייה לחשוב שהוא יודע והכל וכל מי שחושב אחרת הוא טיפש. אה ויש לו שנאה לנפח אימונים גבוהה ולאימוני פלג גוף עליון. אפילו בקבוצת הפייסבוק של Starting Strenght אם תעלה סרטון לביקורת טכניקה והכמות חזרות היא משהו חוץ מ5 יתנפלו עלייך על זה שאתה לא עושה חמישיות.
זה למה הייתי לוקח כל מה שהוא אומר בעירבון מוגבל

זה למה הייתי לוקח כל מה שהוא אומר בעירבון מוגבל
בגלל זה גם אוסטין ברקי וג׳ורדן פיגנבאום פתחו את הBerbell Medicine. הם לא יכלו לסבול את הקיבעון המפגר הזה שיש אצלו למרות היותם starting strenght coaches.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית