הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב חלבון לחלבון מלא

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
האם לחם עם חומוס זה חלבון מלא? מה בנוגע ללחם לאורז וחומוד לאורז? מה מהם משלימים לחלבון מלא?

• פותח/ת השרשור
לחם הוא דגן, וחומוס הוא קיטניה.
לחם לבן משלים לחלבון מלא גם כן, אבל תשים לב שיש בו פחות חלבון מלחם מלא.

• פותח/ת השרשור
לחם הוא דגן, וחומוס הוא קיטניה.
לחם לבן משלים לחלבון מלא גם כן, אבל תשים לב שיש בו פחות חלבון מלחם מלא.
איך היחס צריך להיות? נגיד אכלתי 200 גרם לחם איך אני יודע כמה חומוס אני צריך כדי שכל החלבון שבו וכל החלבון שבחומוס יהפכו לחלבון מלא?

תסתכל על האריזה של הלחם ושל החומוס.
אם רשום נגיד 20 גרם חלבון בכיכר, ו20 גרם חלבון בכוס חומוס. הלחם והחומוס יחד הם רק 20 גרם חלבון, ולא 40.
כי הם בסך הכל השלימו אחד את השני.

• פותח/ת השרשור
תסתכל על האריזה של הלחם ושל החומוס.
אם רשום נגיד 20 גרם חלבון בכיכר, ו20 גרם חלבון בכוס חומוס. הלחם והחומוס יחד הם רק 20 גרם חלבון, ולא 40.
כי הם בסך הכל השלימו אחד את השני.
ואם זה 20 בלחם ו10 בחומוס

ואם זה 20 בלחם ו10 בחומוס

שמע אני גם אחד שאוהב לשאול שאלות אבל לדעתי אתה כבר בליגה אחרת, מילא זה משהו שקשור לתרגילים / משהו כללי
אבל להתחיל להתעסק בשילובי חומצות אמינו של לחם וחומוס... עזוב אותך

שמע אני גם אחד שאוהב לשאול שאלות אבל לדעתי אתה כבר בליגה אחרת, מילא זה משהו שקשור לתרגילים / משהו כללי
אבל להתחיל להתעסק בשילובי חומצות אמינו של לחם וחומוס... עזוב אותך
הבחור רוצה להיות טבעוני, מה רע ?!
או שסתם רוצה להחכים.
הייתי תקופה טבעוני ועמדתי על כל גרם חלבון וצירופים מהצומח, זה היה סבבה, ואני שוקל לחזור לזה.
אבל כמויות כאלה של קטניות, זה פשוט משגע את המעיים.
אולי לחזור לזה חלקי.
אם תוריד ארוחת חלבון מהחי אחת ביום, ותאכל עדשים עם אורז באותה ארוחה, אתה חייב להתחשבן על החלבונים.

הבחור רוצה להיות טבעוני, מה רע ?!
או שסתם רוצה להחכים.
הייתי תקופה טבעוני ועמדתי על כל גרם חלבון וצירופים מהצומח, זה היה סבבה, ואני שוקל לחזור לזה.
אבל כמויות כאלה של קטניות, זה פשוט משגע את המעיים.
אולי לחזור לזה חלקי.
אם תוריד ארוחת חלבון מהחי אחת ביום, ותאכל עדשים עם אורז באותה ארוחה, אתה חייב להתחשבן על החלבונים.

בכללי לא הייתי אומר כלום אבל כל אשכול שלו אני חוטף דז'ה וו

@Mike , @kotzer אפשר הסבר לגבי מה שציטטתי?
ממה שידוע לי זה פשוט לא נכון.
זה באמת לא נכון. אתה יכול לטעון שקיבלת 10 גרם חלבון מלא (למרות שאני ממש לא בטוח לגבי המספר הזה), אבל לא 10 גרם חלבון

אולי אני טועה, תוכל להסביר לי במה?
צריך להתייחס לחלבון כחלבון לא משנה אם הוא מלא או לא, אבל רצוי שלפחות 70% מהחלבון יהיה חלבון מלא.
ככה שאם נעשה למשל שילוב לא טוב של חלבון, אם שנצרוך אותו סתם ממקור רנדומלי לא מעולם החי (כמו אורז), אז נקבל X חלבון, אבל הוא לא יהיה חלבון מלא, אבל אם נעשה קומבינציה טובה, אז נקבל אחוז טוב מהחלבון שאכלנו כחלבון מלא. גם בחלבון מן החי יש אחוז של חומצות אמינו לא אסנציאליות, אבל אם נעשה קומבינציה טובה של חלבון מן הצומח, אנחנו יכולים להתקרב מאוד לכמויות של חומצות אמינו אסנציאליות שיש בחלבון מן החי

צריך להתייחס לחלבון כחלבון לא משנה אם הוא מלא או לא, אבל רצוי שלפחות 70% מהחלבון יהיה חלבון מלא.
ככה שאם נעשה למשל שילוב לא טוב של חלבון, אם שנצרוך אותו סתם ממקור רנדומלי לא מעולם החי (כמו אורז), אז נקבל X חלבון, אבל הוא לא יהיה חלבון מלא, אבל אם נעשה קומבינציה טובה, אז נקבל אחוז טוב מהחלבון שאכלנו כחלבון מלא. גם בחלבון מן החי יש אחוז של חומצות אמינו לא אסנציאליות, אבל אם נעשה קומבינציה טובה של חלבון מן הצומח, אנחנו יכולים להתקרב מאוד לכמויות של חומצות אמינו אסנציאליות שיש בחלבון מן החי

תכלס בשיטה הזו אני עובר את הכפול 3 משקל גוף בפער

הם מתכוונים שאתה לא יכול להעלים מהחישוב את החלבון שאתה לא מתייחס אליו כחלבון מלא. נניח אכן קיבלת 10 חלבון מלא, זה עדיין 30 טוטאל.
אופס, זה היה כוונתי באמת. מצטער. תודה על ההארה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית