הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מוזר שסקוואט שלי יותר גבוה מהדידליפט??

קאמלרגיל

משתמש מתחיל
225
23
נק' מוניטין:
-180
225
23
אני מתאמן ככה 4 חודש בחיטוב,הסקוואט שלי 85 קילו ל6 והדידליפט 80 קילו ל5 זה מוזר ?

אני רואה שכולם פה סוסים מרמים 150 קילן+ רציתי לשאול למישהו ש21.8 אחוז שומן 88 קילו מטר 70 כמה התוצאה הזאת גרוע?

פאוורליפטינג למשל גם כן זה תחום בכלל לא מוכר רק פה יצא לי להכיר אנשים שכן באים מהענף הזה
הייתי אומר שפאוורליפטינג זה המקבילה של באדיבילדינג מכיוון הכוח. אנשים שבאו למכון, התחזקו, נהנו מזה, והתקדמו לכיוון הספורט

לי יותר קל דדליפט, הוא פחות מכאיב לי את הברכיים... כנראה בגלל מנח הברכיים והעומס השונה בין התרגילים
דווקא אם אין לך בעיות מוביליטי, וניהול העומסים נכון, הגוף מסתדר עם זה בסדר גמור (כל עוד אתה לא לוקח חומרים, עם חומרים זה נהיה סיפור)
קוצר, כלומר אם אני עושה רק סקוואט, דדליפט ותרגיל לתאומים זה יכול ליצור אצלי בעיות למיניהן? אני צריך להוסיף משהו?

לי יותר קל דדליפט, הוא פחות מכאיב לי את הברכיים... כנראה בגלל מנח הברכיים והעומס השונה בין התרגילים

קוצר, כלומר אם אני עושה רק סקוואט, דדליפט ותרגיל לתאומים זה יכול ליצור אצלי בעיות למיניהן? אני צריך להוסיף משהו?
בעיות מאיזו בחינה? אם אתה רוצה להוסיף אז לאיזו מטרה?

בעיות מאיזו בחינה? אם אתה רוצה להוסיף אז לאיזו מטרה?
תודה רבה על המענה אחי. נגיד שאולי שני התרגילים האלה (סקוואט, דדליפט) מזניחים שרירים מסויימים ברגליים וכך נוצר חוסר איזון, ואז נוצר עומס על הברכיים/חלק אחר ברגליים איכשהו וזה מוביל לפציעה.
מקווה שהבנת למה התכוונתי.

תודה רבה על המענה אחי. נגיד שאולי שני התרגילים האלה (סקוואט, דדליפט) מזניחים שרירים מסויימים ברגליים וכך נוצר חוסר איזון, ואז נוצר עומס על הברכיים/חלק אחר ברגליים איכשהו וזה מוביל לפציעה.
מקווה שהבנת למה התכוונתי.
בפני עצמם הם מספיקים, אבל גם חשוב להיות קשוב לגוף מתי אתה מעמיס עליו יותר מדי, ולזהות כאבים בעיתיים

תגיד זה כלכך בריא להרים משקלים כלכך כבדים ? כאילו הברכיים והכל ? אתה לא חושב שמתישהו בעתיד יהיה לזה השלכות? זה מעל למאמץ מירבי לדעתי, אתם חוקרים את הנושא הזה לעומק ? או שרק מתמקדים בהתקדמות במשקלי עבודה ? מבחינה בריאותית אני מדבר
זה מצחיק לשמוע בודיבילדר אומר על צורת אימון של פאוורליפטר שיכול להיות השלכות בעתיד.
אני תמיד שומע פאוורליפטרים מדברים על הסטרואידים של בודיבילדרים וההשלכות שלהם.
כנראה ששנינו לקחנו תחביב קצת קיצוני עם השלכות פונטנציאליות.😉

מי אמר שאין סטרואידים בפאוורליפטינג?

דווקא כאבי ברכיים / בעיות ברכיים זה יחסית פחות נפוץ בפאוורליפטינג.

תגיד זה כלכך בריא להרים משקלים כלכך כבדים ? כאילו הברכיים והכל ? אתה לא חושב שמתישהו בעתיד יהיה לזה השלכות? זה מעל למאמץ מירבי לדעתי, אתם חוקרים את הנושא הזה לעומק ? או שרק מתמקדים בהתקדמות במשקלי עבודה ? מבחינה בריאותית אני מדבר

בן 37 - עדיין לא התפרקתי ולשמחתי טפו טפו טפו גם כלום לא כואב.

אם תחליט להתחרות בצורה רצינית ו/או להשתמש יהיו לזה השלכות כמובן, סקוואט 250 ק"ג אולי נשמע לך "מעל מאמץ מירבי" אבל האנשים שעושים 250 ק"ג סקוואט לא הגיעו יום אחד למכון והחליטו להעמיס פלטות - הכל נעשה בהדרגה.

בן 37 - עדיין לא התפרקתי ולשמחתי טפו טפו טפו גם כלום לא כואב.

אם תחליט להתחרות בצורה רצינית ו/או להשתמש יהיו לזה השלכות כמובן, סקוואט 250 ק"ג אולי נשמע לך "מעל מאמץ מירבי" אבל האנשים שעושים 250 ק"ג סקוואט לא הגיעו יום אחד למכון והחליטו להעמיס פלטות - הכל נעשה בהדרגה.
כן ברור לי שזה בהדרגה תגיע ל500 גם להפך אשמח לשמחתך, דיברתי על הפן הבריאותי שבעניין הרי בשריר אתה יכול להתפתח ולפתח עוד מסה ואתה יכול להתחזק כן אבל בברכיים אין שרירים חח לזה התכוונתי.

השרירים מתחברים למפרק הברך.
במפרק עצמו יש רצועות, שגם הן עם הזמן לומדות לעמוד בעומסים יותר גבוהים.

בכדורגל לדוגמא יש פי כמה וכמה יותר פציעות מאשר בפאוורליפטינג, במיוחד בברכיים. משום מה לשחק כדורגל עם החבר׳ה לא מפחיד אף אחד.

בודיבילדינג ופאוורליפטינג הם ספורט יחסית בטוח מבחינת פציעות.
ההשלכות עלולות להגיע מכיוון החומרים, ואימונים כבדים מידי.
אימון מתון לשם התקדמות איטית, עם תזונה ושינה טובה נותנת חיים יותר בריאים ושומרת על השריר והמפרקים.
ששריר ועצם שלא מאמצים יתפוררו, מאמץ לשריר ולעצם בצורה שהגוף מאפשר בלי לנסות RM1 כל הזמן, הוא חיובי לדעתי.

השרירים מתחברים למפרק הברך.
במפרק עצמו יש רצועות, שגם הן עם הזמן לומדות לעמוד בעומסים יותר גבוהים.

בכדורגל לדוגמא יש פי כמה וכמה יותר פציעות מאשר בפאוורליפטינג, במיוחד בברכיים. משום מה לשחק כדורגל עם החבר׳ה לא מפחיד אף אחד.

ששיחקתי כדורגל בגיל צעיר (באופן רציני) נפצעתי בברך ימין בצורה כ''כ חמורה שכל פעם שהבאתי בעיטה בכדור קיבלתי כמו דקירה / זרם
כואבים ברמה שאין לתאר במשך כמעט שנתיים..נתת לי פלאשבק שכחתי מזה כבר כמה שנים, אני מעדיף לנסות להסקוויט כרגע 250 קילו מאשר לתת בעיטה עצבנית לכדור מחשש שזה יחזור. ואין לי ממש סיכויים לצאת בחיים מ250 קילו סקוואט

כן ברור לי שזה בהדרגה תגיע ל500 גם להפך אשמח לשמחתך, דיברתי על הפן הבריאותי שבעניין הרי בשריר אתה יכול להתפתח ולפתח עוד מסה ואתה יכול להתחזק כן אבל בברכיים אין שרירים חח לזה התכוונתי.
גם המפרקים ורקמות החיבור מסתגלות למאמץ בידיוק כמו השריר. מה שאמרתי על חומרים קודם זה בגלל שאין בסחוס ורקמות החיבור קולטנים לטסטוסטרון, אז השריר מתפתח הרבה יותר מהר מרקמות החיבור, ואז מתחילות הבעיות. אבל אצל מתאמן טבעי זה לא בעיה שקורת יותר מדי

גם המפרקים ורקמות החיבור מסתגלות למאמץ בידיוק כמו השריר. מה שאמרתי על חומרים קודם זה בגלל שאין בסחוס ורקמות החיבור קולטנים לטסטוסטרון, אז השריר מתפתח הרבה יותר מהר מרקמות החיבור, ואז מתחילות הבעיות. אבל אצל מתאמן טבעי זה לא בעיה שקורת יותר מדי
טסטסטרון גם יוריד את רמת האסטרוגן שחיוני לעצמות.
כמו שבגיל המעבר אצל נשים מתפוררות העצמות, חלילה הטסטסטרון מחליש עצמות.

טסטסטרון גם יוריד את רמת האסטרוגן שחיוני לעצמות.
כמו שבגיל המעבר אצל נשים מתפוררות העצמות, חלילה הטסטסטרון מחליש עצמות.
טסטוסטרון לא מוריד רמות אסטרוגן, להיפך.

איך זה? אצל אנשים בריאים אם הטסטוסטרון עולה האסטרוגן יורד.
למה אצל מזריק זה לא ככה?
אולי זה סתם שאלה פילוסופית.

ממה זה נגרם? יכול להיות שהגוף מנסה לאזן את האסטרוגן עם העלייה החדה ברמות הטסטוסטרון? כי ממה שאני יודע
רמות טסטוסטרון גבוהות דווקא כן מתקשרות לאסטרוגן נמוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית