היי, אני מתאמן יחסית חדש (בערך כחודש וחצי מתאמן).
המטרה הראשונית שלי היא חיטוב לפני שאתחיל לפתח את הגוף.
שקלתי לפני תחילת האימונים 78 ק"ג וכיום אני שוקל 74 ק"ג על 172 סנטימטרים. היעד שלי הוא לרדת לפחות עוד 4-5 קילו כדי להיכנס למסה (או לפי איך שייראה לי פיזית, אשמח להמלצות בנושא).
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ומקפיד על כך כמעט תמיד.
כשהגעתי לחדכ המאמן נתן לי תכנית אימונים FBW סטנדרטית בלי טיפת השקעה ופשוט זרק לי מלא תרגילים במכשירים על כל קבוצת שריר.
עם הזמן הבנתי שזה מפגר,לא נוח ולא אפקטיבי וגם קראתי הרבה באינטרנט, וע"פ זה החלפתי חלק מהתרגילים בעצמי.
מבחינת משקלים - עליתי טיפה מההתחלה, אבל אני לא רואה התקדמות גדולה (אני מניח שזה בגלל שאני בחיטוב).
אני מרגיש שטיפה מיציתי עם התכנית ושוקל אם להחליף חלק מהתרגילים ליותר אפקטיביים/ לשנות לAB או משהו בסגנון.
התכנית כזאת:
חזה (החלפתי לבנץ' פרס מדאמבלים לפני שבועיים) :
פרפר בשכיבה - 3X10
בנץ' פרס - 3X8
גב:
משיכת פולי עליון רחב - 3X10
חתירה בישיבה במכונה - 3X10
רגליים (שאני ממש לא מרוצה מהתכנית כרגע, הבנתי שמומלץ לעשות סקוואטים וגם אין פה אימון על התאומים) :
דחיקת רגליים במכונה - 3X12
פשיטת רגליים במכונה - 3X12
כתפיים (יש לציין שאני טיפה מרגיש שזה לא מספיק עבודה):
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות - 3X10
יד קדמית:
כפיפת מרפקים בכיסא (לא עם מוט, מכונה ששמים עליה משקולות כמו בבנץ') - 3X12
יד אחורית:
פשיטת מרפקים פולי עליון עם חבל - 3X12
תודה רבה !
המטרה הראשונית שלי היא חיטוב לפני שאתחיל לפתח את הגוף.
שקלתי לפני תחילת האימונים 78 ק"ג וכיום אני שוקל 74 ק"ג על 172 סנטימטרים. היעד שלי הוא לרדת לפחות עוד 4-5 קילו כדי להיכנס למסה (או לפי איך שייראה לי פיזית, אשמח להמלצות בנושא).
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ומקפיד על כך כמעט תמיד.
כשהגעתי לחדכ המאמן נתן לי תכנית אימונים FBW סטנדרטית בלי טיפת השקעה ופשוט זרק לי מלא תרגילים במכשירים על כל קבוצת שריר.
עם הזמן הבנתי שזה מפגר,לא נוח ולא אפקטיבי וגם קראתי הרבה באינטרנט, וע"פ זה החלפתי חלק מהתרגילים בעצמי.
מבחינת משקלים - עליתי טיפה מההתחלה, אבל אני לא רואה התקדמות גדולה (אני מניח שזה בגלל שאני בחיטוב).
אני מרגיש שטיפה מיציתי עם התכנית ושוקל אם להחליף חלק מהתרגילים ליותר אפקטיביים/ לשנות לAB או משהו בסגנון.
התכנית כזאת:
חזה (החלפתי לבנץ' פרס מדאמבלים לפני שבועיים) :
פרפר בשכיבה - 3X10
בנץ' פרס - 3X8
גב:
משיכת פולי עליון רחב - 3X10
חתירה בישיבה במכונה - 3X10
רגליים (שאני ממש לא מרוצה מהתכנית כרגע, הבנתי שמומלץ לעשות סקוואטים וגם אין פה אימון על התאומים) :
דחיקת רגליים במכונה - 3X12
פשיטת רגליים במכונה - 3X12
כתפיים (יש לציין שאני טיפה מרגיש שזה לא מספיק עבודה):
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות - 3X10
יד קדמית:
כפיפת מרפקים בכיסא (לא עם מוט, מכונה ששמים עליה משקולות כמו בבנץ') - 3X12
יד אחורית:
פשיטת מרפקים פולי עליון עם חבל - 3X12
תודה רבה !