הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתאמן כל יום זה בסדר?

בר פרץ

משתמש מתחיל
31
10
נק' מוניטין:
24
31
10
שלום
רציתי לשאול, אם אני אתאמן כל יום fbw זה בריא? זה עושה נזק או פוגע במסת השריר?
תודה

יום כן יום לא ( fbw) עדיף להיעזר במאמן שידע לבנות לך תוכנית אימונים מתאימה אם את חסרת ידע בנושא

האם אתה מתעמל בחדר הכושר כל יום? התשובה תלויה באופי ההכשרה והמטרה.
אם המטרה היא להפחית את השומן בגוף ולהגדיל את הביצועים הפיזיים, אז אתה יכול לממש כל יום.
אימון לבנות משקל, סיבולת וכוח עדיף לא לעשות כל יום. מדוע במקרים שלהם נדרש זמן נוסף לתקופת ההחלמה.

האם אתה מתעמל בחדר הכושר כל יום? התשובה תלויה באופי ההכשרה והמטרה.
אם המטרה היא להפחית את השומן בגוף ולהגדיל את הביצועים הפיזיים, אז אתה יכול לממש כל יום.
אימון לבנות משקל, סיבולת וכוח עדיף לא לעשות כל יום. מדוע במקרים שלהם נדרש זמן נוסף לתקופת ההחלמה.
את*

לעשות כל יום את אותו FBW כנראה לא יאפשר לך להתאושש כראוי, אז מומלץ לפחות יום מנוחה בין לבין

• פותח/ת השרשור
הייתי מתאמנת בחדר כושר כל יום ואז עשיתי הפסקה.
אז בשביל להגדיל את מסת השריר עדיף להתאמן יום כן יום לא או לפצל לab?
אני מתאמנת בבית אז עדיף שאני אעשה ss או ab )למסת שריר)

SS תוכנית נוראית, במיוחד למסת שריר.
האם לפצל זה תלוי ביכולת שלך להתקדם, בזמינות שלך, והעדפה אישית.
אם את יכולה להתקדם במשקלי העבודה או בנפח מאימון לאימון בעזרת FBW 3 פעמים בשבוע, הייתי הולך על זה, אם את קצת מתקשה עם זה, או שאת מעדיפה להתאמן כמה שיותר פעמים בשבוע, אז הייתי מפצל ל-AB פעמיים בשבוע

אם את יכולה להתקדם במשקלי העבודה או בנפח מאימון לאימון בעזרת FBW 3 פעמים בשבוע, הייתי הולך על זה, אם את קצת מתקשה עם זה, או שאת מעדיפה להתאמן כמה שיותר פעמים בשבוע, אז הייתי מפצל ל-AB פעמיים בשבוע
האם במסה צריך לעשות ריקון מאגרי גליקוגן כמו העמסה בחיטוב ? ולמה זה נחוץ ?

האם במסה צריך לעשות ריקון מאגרי גליקוגן כמו העמסה בחיטוב ? ולמה זה נחוץ ?
אין צורך לעשות ריקון במסה או העמסה בחיטוב.
אני לא יכול לחשוב על סיבה באמת לרוקן מאגרי גליקוגן במסה, זה מאפשר לך לעשות פחות.
בחיטוב העמסות זה לא באמת קריטי, זה לא עושה הבדל אמיתי, זה יותר עניין נפשי מפיזי

אין צורך לעשות ריקון במסה או העמסה בחיטוב.
אני לא יכול לחשוב על סיבה באמת לרוקן מאגרי גליקוגן במסה, זה מאפשר לך לעשות פחות.
בחיטוב העמסות זה לא באמת קריטי, זה לא עושה הבדל אמיתי, זה יותר עניין נפשי מפיזי
אבל שאתה בפלוס קלורי במיוחד במסה אתה יכול להשמין , לכן עושים ריקון לפחות פעם בשבועיים ( למשך יום אחד לא יותר ) כדי לרוקן קצת ולמזער את העליה בשומנים , אני אישית עושה את זה וזה די עוזר אני במסה כבר חודשיים בערך ולא עליתי בהיקף המותן בכלל להפך ירדתי קצת אז אני מאמין שזה די עוזר לרוקן פעם בשבועיים

אבל שאתה בפלוס קלורי במיוחד במסה אתה יכול להשמין , לכן עושים ריקון לפחות פעם בשבועיים ( למשך יום אחד לא יותר ) כדי לרוקן קצת ולמזער את העליה בשומנים , אני אישית עושה את זה וזה די עוזר אני במסה כבר חודשיים בערך ולא עליתי בהיקף המותן בכלל להפך ירדתי קצת אז אני מאמין שזה די עוזר לרוקן פעם בשבועיים
אם תהיה בפלוס קלורי מתון ועליה איטית במשקל (0.5%-1% מהמשקל בחודש), אז העליה במשקל תהיה מינימלית ביותר, וכנראה ללא עליה באחוזי השומן.
ריקון מאגרים אומר שפחות קלוריות יהיו זמינות לבניית שומן, שזה שווה ערך לפשוט לאכול פחות.
גם ריקון מאגרים בצורת אימון פשוט אומר שאתה סוחט יותר מהאימון, מה שכנראה דורש יותר התאוששות, וזה למה אתה תקצה יותר קלוריות להתאוששות מאשר לבניית שומן זה לא באמת קשור לריקון מאגרים, שמתמלאים תוך 1-3 ימים

סופי שבוע אני לרוב לא מתאמן לכן אני בפלוס קלורי יום שישי ללא ניצול אנרגיה , שבת מוריד פחמימה בערך כ70% וזה עובד פיקס אפילו אין תאבון בשבת וזה מעיד על כך שכן מאגרי הגליקוגן מפוצצים וצריך לרוקן אותם קצת , תנסה ותראה במסה זה ממש עוזר ואני עדיין עולה במשקל , אני אאמץ את זה במסה שאני עושה עכשיו ונראה כמה זה יעזור בינתיים זה מאוד עוזר ומקסימום אם לא אז מסה הבאה לא אעשה את זה

מסכים שSS היא תוכנית לא אידיאלית לבניית מסת שריר - אבל היא רחוקה מלהיות נוראית.

מסכים שSS היא תוכנית לא אידיאלית לבניית מסת שריר - אבל היא רחוקה מלהיות נוראית.
היא סבבה לחודש-חודשיים ראשונים, ברגע שמתחילות הבעיות והתקיעות זה הזמן להפסיק מיד
זה עובד פיקס אפילו אין תאבון בשבת וזה מעיד על כך שכן מאגרי הגליקוגן מפוצצים
אם אין תאבון זה לא מעיד על כלום. אתה מוריד רק פחמימה או קלוריות?
כי אם זה פחמימה אז זה לא משנה באמת, הגוף מייצר בעצמו פחמימות שיכולות ללכת לשם. אם אתה מוריד קלוריות מפחמימה, אז פשוט הפלוס הקלורי השבועי שלך נמוך יותר.

צריך לרוקן אותם קצת
אין למה לרוקן, זה לא יעזור בשום דבר.
גם הורדה בפחמימה לא ירוקן את מאגרי הגליקוגן, הם ישארו מלאים והגוף ינצל את הקלוריות שהוא מקבל. הדרך היחידה לרוקן אותם זה או להיות בצום, או לעשות אימון מתיש במיוחד, אחרת הם לא מתרוקנים

תשמעי אם את מרימה משקלי נוצה את יכולה לעשות פולי באדי כל יום
אבל אם את מרימה משקל גוף ומעלה
לדעתי אם כל הרצון טוב לא תצליחי להתאושש
ותסבלי
אם את כל כך רוצה להיות בחדר כושר כל יום
תפצלי
או שתקחי ימי מנוחה ותעשי קרדיו ריצות

היא סבבה לחודש-חודשיים ראשונים, ברגע שמתחילות הבעיות והתקיעות זה הזמן להפסיק מיד

אם אין תאבון זה לא מעיד על כלום. אתה מוריד רק פחמימה או קלוריות?
כי אם זה פחמימה אז זה לא משנה באמת, הגוף מייצר בעצמו פחמימות שיכולות ללכת לשם. אם אתה מוריד קלוריות מפחמימה, אז פשוט הפלוס הקלורי השבועי שלך נמוך יותר.

אין למה לרוקן, זה לא יעזור בשום דבר.
גם הורדה בפחמימה לא ירוקן את מאגרי הגליקוגן, הם ישארו מלאים והגוף ינצל את הקלוריות שהוא מקבל. הדרך היחידה לרוקן אותם זה או להיות בצום, או לעשות אימון מתיש במיוחד, אחרת הם לא מתרוקנים
זה כן עוזר לי לשמור על אחוז שומן נמוך במסה וזה הדבר שאתה הכי לא רוצה שיעלה אצלך במסה.

בגדול להתאמן כל יום זה לא אידיאלי בכלל.

יש מקרים יוצאי דופן שיהיה אפשר להתאמן כל יום אם מבצעים נפח נמוך יחסית. אבל ל99% מהאנשים זה לא רלוונטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית