הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קפה בחיטוב, האם זה בסדר?

• פותח/ת השרשור LK
  • פורסם בתאריך

LK

משתמש פעיל
364
37
נק' מוניטין:
43
364
37
האם זה בסדר לשתות קפה עם כפית סוכר אחת ביום? גג פעמים שלוש? תודה רבה 😃

כפית סוכר מכילה כ - 20 קק"ל. אחת ביום אתה לא צריך להחשיב מכיוון שזה די זניח, 2-3 כפיות ביום אפשר להחשיב בתפריט. ( לדוגמה 2 כפיות סוכר יכולות לבוא על חשבון פרוסת לחם קל שמכילה גם כ - 40 קק"ל)

תתרגל לשתות בלי סוכר שמע לי.
מסכים. סוכר זה ממכר.
בחיטוב הראשון הרציני שלי התחלתי עם 2 כפיות סוכר, וגג תה פעמיים ביום, תוך תקופה מצאתי את עצמי על 6 כפיות לתה ואיזה 6-7 כוסות תה ביום.. הפסקתי עם זה, ברוך השם

מסכים. סוכר זה ממכר.
בחיטוב הראשון הרציני שלי התחלתי עם 2 כפיות סוכר, וגג תה פעמיים ביום, תוך תקופה מצאתי את עצמי על 6 כפיות לתה ואיזה 6-7 כוסות תה ביום.. הפסקתי עם זה, ברוך השם
וגם זה יותר טעים אחרי זה .
בלי סןכר אתה מרגיש סוף סוף את הטעם.

אין שום בעיה עם סוכר במינונים "נורמלים". אם טוב לכם לשתות בלי סוכר, לבריאות. אבל אני לא רואה סיבה לנסות להרגיל את עצמך לשתות בלי.

אני בכלל לא שותה קפה או קפאין כדי לא להתמכר ולהיות תלותי בהם.
חוץ מזה, פעם חשבתם מאיפה הקפאין מביא לכםנ אנרגיה אם אין לו קלוריות (אנרגיה)?

פעם אח שלי קרא על זה.
לי אין מושג אבל אשלח לך את מה שהוא קרא בנוגע לזה

Why does caffeine give you energy?

אני לא זוכר את המנגנון המדויק כי למדתי אותו לפני שנים, אבל אם אני לא טועה קפאין חוסם את הקולטנים שמאותתים לגוף שאתה עייף

הקפאין מגביר פעילות של מערכת העצבים הסימפטטית שגורמת לתגובה גופנית של אדרנלין.
חוזרת השאלה, כיצד אדרנלין נותנת לי אנרגיה בלי שהכנסתי לגוף אנרגיה.
התשובה היא שאדנלין מפריש גליקוגן מהכבד, לב, לבלב, ושרירים לדם.
גליקוגן זה סוכר שאגור למצבי לחץ או צום אבל גם לאימון. זה בעצם לוקח אנרגיה מהגוף עצמו.
קפאין נותן לך אנרגיה עכשיו על חשבון ההמשך.
למי שחשוב שמאגרי הגליקוגן שלו יהיו מלאים (כמו מתאמנים), הייתי ממליץ להימנע מקפאין.
כששואלים אתי מה לעשות מי שעייף? אני אומר פשוט לישון.

הקפאין מגביר פעילות של מערכת העצבים הסימפטטית שגורמת לתגובה גופנית של אדרנלין.
חוזרת השאלה, כיצד אדרנלין נותנת לי אנרגיה בלי שהכנסתי לגוף אנרגיה.
התשובה היא שאדנלין מפריש גליקוגן מהכבד, לב, לבלב, ושרירים לדם.
גליקוגן זה סוכר שאגור למצבי לחץ או צום אבל גם לאימון. זה בעצם לוקח אנרגיה מהגוף עצמו.
קפאין נותן לך אנרגיה עכשיו על חשבון ההמשך.
למי שחשוב שמאגרי הגליקוגן שלו יהיו מלאים (כמו מתאמנים), הייתי ממליץ להימנע מקפאין.
כששואלים אתי מה לעשות מי שעייף? אני אומר פשוט לישון.
זה אולי נכון בתנאים סטריליים, אבל אם אתה ממשיך לאכול ולעכל אוכל מלפני, אותה אנרגיה שאיבדת לא הולכת לאיבוד

זה אולי נכון בתנאים סטריליים, אבל אם אתה ממשיך לאכול ולעכל אוכל מלפני, אותה אנרגיה שאיבדת לא הולכת לאיבוד
במידה והגוף תקין הגוף יאגור את האנרגיה ויצבור אותו במאגרי האנרגיה שלו, הגליקוגן.
אבל אדם ששותה המון קפה, או סובל מבעיות כבד או אפילו כבד מוגדל, יהיה קשה לגוף לאגור את הגליקוגן מחדש.
או אם אחד לא מקבל מספיק שינה (מצב שהגוף בפרא סימפטטי דומננטי ואוגר גליקוגן), או תמיד לחוץ, שאז הגוף מפריש גליקוגן תמיד בלי לשים לב אפילו. זה יפגע ביכולת אימון ארוך, ביצועים כמו להרים משקל כבד, יכולת להשלים חזרות או סטים.
ממליץלרוב האנשים לנסות לבנות גליקוגן עם שינה נכונה והרגעה, ולהשתמש בקפאין לעיתים רחוקות יותר מהממוצע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית