הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

SS - מתאים למי?

Opololo

משתמש מתחיל
50
9
נק' מוניטין:
15
50
9
שלום לכם, חזרתי להתאמן לאחר פציעה שהשביתה אותי לבערך שנתיים ולצערי גיליתי שפרח מזכרוני מרבית החומר שלמדתי בנושא.
בימים אלו אני עובד על לשחזר את הידע האבוד, בין היתר באמצעות הפורום הזה והספרים שנגישים באינטרנט.

שאלה שהתעוררה - בזמנו זכור לי שנהוג היה לייעץ לרוב המתאמנים המתחילים הנורמטיביים להתחיל מSS (או תכנית כוח אחרת למתחילים), גם אם מטרת העל שלהם היא בילדינג, מהסיבה שההתחלה בתכנית כוח תייצר בסיס טוב יותר להיפרטרופיה בעתיד.

א. האם אני זוכר נכון? (לפחות חלקית)
ב. במידה וכן, מדוע זה נכון?
לא הצלחתי למצוא מידע לזה באינטרנט,
אם מדובר בשאלה חוזרת, אשמח לקבל הפנייה לנושא אחר שנפתח פה בנוגע לאותה השאלה, שבו מוסברת התשובה. תודה מראש!

1. SS למטרת חזרה לעצמך זה רעיון סבבה, היא טובה יותר למי שיש כבר טכניקה טובה, ויותר מסת שריר וזיכרון שריר טוב.
2. יש הרבה בעיות עם התוכנית הזאת למתחילים, ולמתקדמים היא קלה מדי, מי שצריך לחזור לעצמו נופל בידיוק באמצע.
התוכנית תאפשר לך לחזור למשקלי עבודה רציניים יותר, מה שיאפשר לך לבנות משם יותר שריר. כדאי לעבוד במחזוריות של היפרטרופיה ויעילות עצבית, והטכנית הזאת תמצה את היעילות העצבית לפני שתוכל לעבור להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור
1. SS למטרת חזרה לעצמך זה רעיון סבבה, היא טובה יותר למי שיש כבר טכניקה טובה, ויותר מסת שריר וזיכרון שריר טוב.

התוכנית תאפשר לך לחזור למשקלי עבודה רציניים יותר, מה שיאפשר לך לבנות משם יותר שריר
ברור לי שלעצמי היא מתאימה, אני גם פחות מתעניין בהיפרטרופיה, הכוונה בשאלה שלי הייתה מדוע עבודה במשקלים גבוהים לאותו הנפח תוביל ליותר היפרטרופיה מלכתחילה?

אני אחדד - עד כמה שידוע לי נפח הוא המשפיע העיקרי על היפרטרופיה, האם בן אדם שהמקס שלו זה 3x10 עם משקל y, יגדל פחות מאדם שהמקס שלו זה 3x10 במשקל 1.5y לצורך העניין.

תוציא מהמשוואה עניינים של צבירת מסת שריר אצל מתאמן מתקדם לעומת מתחיל ודברים בסגנון

ברור לי שלעצמי היא מתאימה, אני גם פחות מתעניין בהיפרטרופיה, הכוונה בשאלה שלי הייתה מדוע עבודה במשקלים גבוהים לאותו הנפח תוביל ליותר היפרטרופיה מלכתחילה?

אני אחדד - עד כמה שידוע לי נפח הוא המשפיע העיקרי על היפרטרופיה, האם בן אדם שהמקס שלו זה 3x10 עם משקל y, יגדל פחות מאדם שהמקס שלו זה 3x10 במשקל 1.5y לצורך העניין.

תוציא מהמשוואה עניינים של צבירת מסת שריר אצל מתאמן מתקדם לעומת מתחיל ודברים בסגנון
אתה רוצה להעלות את משקלי העבודה שלך בהתחלה כדי לשפר את היעילות הנאורלית, משהו שגם יעזור לך בשלב הנפח.
בנוסף אתה רוצה ליצור התקדמות בנפח, אבל כזאת שתגרום לגוף שלך להתקשות, וכתוצאה מזה ליצור אדפטציות. אם תתחיל רחוק מדי ממה שאתה מסוגל, אתה תתקדם ביחד עם היכולת של הגוף שלך להגיב במיידי, ככה שאף פעם לא תגיע למצב של עומס מערכתי שיוביל לאדפטציות. כלומר אתה תתאושש יותר ממה שתיצור נזק, ככה שתהיה תמיד בשלב לא מועיל במיוחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית