הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם - השפעת התוספי תזונה

• פותח/ת השרשור pacoo
  • פורסם בתאריך

pacoo

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אדרנלין
היי לכולם
אני חדש כאן ושמח להיות חלק מהקבוצה.
יש לי שאלה לגבי תוספי תזונה לאימונים וההשפעה שלהם על ערכים בבדיקות הדם
אם יש מידע לקרוא בנושא השפעת התוספים על בריאות הגוף אשמח לקבל קישור (אפילו באנגלית).

ב6 חודשים האחרונים אני משתמש ב:
1. קראטין (התחלתי לפני 3 שבועות מחזור של חודשיים)
2. BCAA של allmax עם קצת קפאין - שותה תוך כדי אימון
3. גלוטמין 2-3 פעמים ביום (3-4 גרם כל ממנה)
4.חלבון synta6 של BSN - פעם או פעמיים ביום.

אני עושה בדיקות דם כל כמה חודשים למעקב
על אילו ערכים צריך לשים לב בהיבט שהתוספים יכולים להשפיע על הגוף כמו תפקודי כבד, כליות זיהומים למינהם וכו
ערך אחד ששמתי לב שהשתנה מהבדיקת גם הקודם ת שלי לפני חצי שנה הוא LYM% מ22 עלה ל 38 ‍♂️ - יש קשר לתוספים ?

תודה מראש לכל המגיבים
שמעון

חובה לזכור שאיך שאתה מרגיש הרבה יותר חשוב מבדיקת דם.
אז בכל מצב, השאלה לשאול איך אתה מרגיש מאז שהתחלת עם תוסף מסוים?
כל התוספים שאתה לוקח מוגדרים בטוחים ולא אמורים להשפיע על בדיקות הדם שלך.
לכל ספורטאי (ונראה לי לכל אדם) מומלץ לעשות בדיקות דם שיגרתיות של בדיקות דם כלליות, תפקודי כבד וכליות, כולסטרול וברזל, ואם הרופא נותן, אז גם הורמונים.
אבל לא הייתי חושש מהתוספים.

1. קראטין (התחלתי לפני 3 שבועות מחזור של חודשיים)
אין סיבה לעשות מחזור, אפשר לקחת ללא הגבלה.
שים לב שקריאטין יעלה את הקריאטינין בבדיקות דם ועלול להדאיג את הרופא, כי אצל אדם בריא שעולה לו הקריאטינין ללא סיבה זה סימן לבעיה בתפקודי כליה, אבל במקרה שלך יש סיבה

2. BCAA של allmax עם קצת קפאין - שותה תוך כדי אימון
קצת בזבוז כסף אם אתה צורך מספיק חלבון במהלך היום, אבל אם זה נוח לך במהלך האימון אז אין בעיה

3. גלוטמין 2-3 פעמים ביום (3-4 גרם כל ממנה)
מיותר לחלוטין, אין לזה שום השפעה

4.חלבון synta6 של BSN - פעם או פעמיים ביום.
אם אתה יכול לצרוך את כמות החלבון שאתה צריך מאוכל אז עדיף, אבל לא נורא לקחת אבקת חלבון אם אתה לא מצליח

על אילו ערכים צריך לשים לב בהיבט שהתוספים יכולים להשפיע על הגוף כמו תפקודי כבד, כליות זיהומים למינהם וכו
אנזימי כבד (AST, ALT) עולים אצל אדם שמתאמן כבד בגלל שאלה אנזימים לא ספציפיים שנמצאים גם בשריר, ויכולים להשתחרר מנזק לשריר. כל עוד העליה מתונה זה בסדר.
קריאטינין יעלה בגלל הקריאטין, ובנוסף בגלל הנזק לשריר.
בנוסף אוראה תעלה בגלל צריכהת החלבון המוגברת ותחלופת החלבון בגוף.
כל אלה בסדר שיעלו, רק לדאוג שהעליה לא נהיית גרועה יותר ויותר ונשארת תמיד מתונה יחסית.
אם אתה מודאג בדיקת שתן תסיר כל ספק

ערך אחד ששמתי לב שהשתנה מהבדיקת גם הקודם ת שלי לפני חצי שנה הוא LYM% מ22 עלה ל 38 ‍♂️ - יש קשר לתוספים ?
אין לזה קשר לתוספים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית