נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
קצת מצחיק לצטט את עצמי אבל רציתי להוסיף בנושא.דת הכי פופולרית באוסטרליה היא נצרות, אבל באופן יחסי, אנשים כאן לא דתיים. מכל האנשים שאני מכיר, רק אחד הולך לכנסיה בימי ראשון והוא בכלל מצרי. דת לא משחקת כאן תפקיד כמעט בשום מקום באורח חיים.
בדר״כ הימנים החשוכים הם לא דתיים.
יצא לי לדבר אתמול עם חבר שגדל בבית ספר דתי כאן ודיברנו על כמה ״הדתה״ יש באוסטרליה. רוה״מ הנבחר נחשב ״דתי״ (הולך לכנסיה בימי ראשון) לכן הנושא עלה. כיום יש פה ושם בבתי ספר ציבוריים שיעורים על דת, בכמות מאוד מאוד מוגבלת. בדר״כ מי שלומד יותר אלו בתי ספר פרטיים נוצרים שכמובן יש פוקוס גדול על זה, כל השאר, מי שרוצה, הולך אחרי הלימודים או בסופ״ש ללימודים בכנסיה שהוא שייך אליה.
הקטע האבסורדי, שהחבר טען שיש יותר מדי דת באוסטרליה / הדתה. שסיפרתי לו על קצה המזלג מה קיים בארץ... הוא מהר מאוד קיבל פרופורציות.
אני די בטוח שכל מדינה בארה״ב היא שונה מבחינת שכר מינימום אבל אני הולך להכליל ולהגיד - לא. ארה״ב היא מדינה מאוד קפיטליסטית (לטוב ולרע) ומי שעובד בעבודה פשוטה ובשכר מינימום - חי בעוני יחסית.במידה ואני מצליח איכשהו להעבור לארהב מה בן אדם בלי תואר יכול לעשות שמה ?
הבנתי גם בתור שליח פיצה אפשר לחיות סבבה לגמרי ?
אם זו המטרה, צריך לשאוף למדינות מעט יותר סוציליסטיות כמו אוסטרליה שכאן השכר מינימום הוא 19$ אוסטרלי (50 ש״ח לשעה) שכמעט אף אחד לא מרוויח אותו, אלא יותר גבוה ממנו גם בעבודות פשוטות מאוד.
שבוע שעבר מצאתי עוד הבדל מבחינת תרבות עבודה בין הארץ לאוסטרליה.
חבר שעובד בYES סיפר שהם טסים מהעבודה לנופש ביוון. כאן חוץ ממסיבת חג מולד בבאר לכמה שעות עם נשנושים בירה ויין, כלום ושום דבר.