החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
דת הכי פופולרית באוסטרליה היא נצרות, אבל באופן יחסי, אנשים כאן לא דתיים. מכל האנשים שאני מכיר, רק אחד הולך לכנסיה בימי ראשון והוא בכלל מצרי. דת לא משחקת כאן תפקיד כמעט בשום מקום באורח חיים.

בדר״כ הימנים החשוכים הם לא דתיים.
קצת מצחיק לצטט את עצמי אבל רציתי להוסיף בנושא.
יצא לי לדבר אתמול עם חבר שגדל בבית ספר דתי כאן ודיברנו על כמה ״הדתה״ יש באוסטרליה. רוה״מ הנבחר נחשב ״דתי״ (הולך לכנסיה בימי ראשון) לכן הנושא עלה. כיום יש פה ושם בבתי ספר ציבוריים שיעורים על דת, בכמות מאוד מאוד מוגבלת. בדר״כ מי שלומד יותר אלו בתי ספר פרטיים נוצרים שכמובן יש פוקוס גדול על זה, כל השאר, מי שרוצה, הולך אחרי הלימודים או בסופ״ש ללימודים בכנסיה שהוא שייך אליה.

הקטע האבסורדי, שהחבר טען שיש יותר מדי דת באוסטרליה / הדתה. שסיפרתי לו על קצה המזלג מה קיים בארץ... הוא מהר מאוד קיבל פרופורציות.
במידה ואני מצליח איכשהו להעבור לארהב מה בן אדם בלי תואר יכול לעשות שמה ?
הבנתי גם בתור שליח פיצה אפשר לחיות סבבה לגמרי ?
אני די בטוח שכל מדינה בארה״ב היא שונה מבחינת שכר מינימום אבל אני הולך להכליל ולהגיד - לא. ארה״ב היא מדינה מאוד קפיטליסטית (לטוב ולרע) ומי שעובד בעבודה פשוטה ובשכר מינימום - חי בעוני יחסית.

אם זו המטרה, צריך לשאוף למדינות מעט יותר סוציליסטיות כמו אוסטרליה שכאן השכר מינימום הוא 19$ אוסטרלי (50 ש״ח לשעה) שכמעט אף אחד לא מרוויח אותו, אלא יותר גבוה ממנו גם בעבודות פשוטות מאוד.
שבוע שעבר מצאתי עוד הבדל מבחינת תרבות עבודה בין הארץ לאוסטרליה.

חבר שעובד בYES סיפר שהם טסים מהעבודה לנופש ביוון. כאן חוץ ממסיבת חג מולד בבאר לכמה שעות עם נשנושים בירה ויין, כלום ושום דבר.

חבר שעובד בYES סיפר שהם טסים מהעבודה לנופש ביוון. כאן חוץ ממסיבת חג מולד בבאר לכמה שעות עם נשנושים בירה ויין, כלום ושום דבר.
זה דווקא חבל שאין כי זאת אחלה דרך לחבר בין עמיתי העבודה, או לגרום למלחמה, תלוי

קצת מצחיק לצטט את עצמי אבל רציתי להוסיף בנושא.
יצא לי לדבר אתמול עם חבר שגדל בבית ספר דתי כאן ודיברנו על כמה ״הדתה״ יש באוסטרליה. רוה״מ הנבחר נחשב ״דתי״ (הולך לכנסיה בימי ראשון) לכן הנושא עלה. כיום יש פה ושם בבתי ספר ציבוריים שיעורים על דת, בכמות מאוד מאוד מוגבלת. בדר״כ מי שלומד יותר אלו בתי ספר פרטיים נוצרים שכמובן יש פוקוס גדול על זה, כל השאר, מי שרוצה, הולך אחרי הלימודים או בסופ״ש ללימודים בכנסיה שהוא שייך אליה.

הקטע האבסורדי, שהחבר טען שיש יותר מדי דת באוסטרליה / הדתה. שסיפרתי לו על קצה המזלג מה קיים בארץ... הוא מהר מאוד קיבל פרופורציות.

אני די בטוח שכל מדינה בארה״ב היא שונה מבחינת שכר מינימום אבל אני הולך להכליל ולהגיד - לא. ארה״ב היא מדינה מאוד קפיטליסטית (לטוב ולרע) ומי שעובד בעבודה פשוטה ובשכר מינימום - חי בעוני יחסית.

אם זו המטרה, צריך לשאוף למדינות מעט יותר סוציליסטיות כמו אוסטרליה שכאן השכר מינימום הוא 19$ אוסטרלי (50 ש״ח לשעה) שכמעט אף אחד לא מרוויח אותו, אלא יותר גבוה ממנו גם בעבודות פשוטות מאוד.
שבוע שעבר מצאתי עוד הבדל מבחינת תרבות עבודה בין הארץ לאוסטרליה.

בקליפורניה שכר המינימום הוא 12 דולר אמריקאי ויעלה ל15 בקרוב. לא כזה הבדל.
כשהייתי בניו יוקר המוכר במקדונלדס סיפר לי שיש לו 2 ילדים והם חיים דיי במרכז, והוא לא מתקשה לגמור את החודש או משהו כזה.
לא הייתי ממהר להגיד שלעניים עדיף לחיות באוסטרליה. זה אולי נכון עבור מובטלים. בארהב גם העבודות הזבל נותנות לך ביטוח רפואי (לפחות ככה נאמר לי לפני 9 שנים, אולי זה השתנה) ואז גם ההוצאות אמורות להיות זולות יותר.

אני מאמין שזה מאוד שונה בין סטייט לסטייט.
למרות השכר בקליפורניה, עדיין יש לך מספר שיא של הומלסים ברחוב.

בסידני זה קיים אבל בכמות מאוד מאוד מאוד מינימלית. מי שרוצה - יכול לחיות בכבוד.

מובטלים מקבלים פה קצבה, אבל היא לא באמת גבוהה, בסיסית מינוס מינוס.

ראיתי אנשים שעובדים בעבודות הכי פשוטות שיש וכמו שנאמר - חיים בכבוד.

האם גם בארה"ב החברות הגדולות כדוגמת גוגל, פייסבוק אינטל וכו' משתמשות בעובדי קבלן ?

עבר קצת זמן מאז שעדכנתי לאחרונה, מי שקורא בין השורות אולי יבין למה 😃

לגבי הומלסים ברחובות קליפורניה - אמא של אשתי באה לביקור וגם היא היתה בטוחה שיש כאן הומלסים בכל מקום ואפרו-אמריקאים אורבים ברחובות. אני אמנם חי כאן בסוג של בועה בסן דייגו וברור שבאיזורים אחרים בארה"ב זה יהיה שונה, אבל כמות ההומלסים שראיתי כאן ברחובות לא כזה שונה מכמות ההומלסים שראיתי בארץ.
מה שכן ראיתי ששונה מהארץ:
בכל משק בית יש מישהו שעובד (כן, גם חרדים). יש כל כך הרבה עבודה שעשרות אלפי אנשים באים מטיחואנה כל יום בבוקר לעבוד פה (חצי שעה נסיעה, עד חצי שעה בגבול אם לא מגיעים בשעות העומס והבנתי שכל תושב קבע בטיחואנה יכול לעבוד פה לפי חוק). חלקם נוסעים בכבישים יותר גרוע מהארץ מה שתורם לשנאת הזרים.
יש לא מעט משקי בית שרק אחד מבני הזוג עובד, עלות של גן נעה סביב ה-2000$ לחודש אז בהרבה מקרים לא משתלם לשני בני הזוג לעבוד, במיוחד עם ההטבות במס - מס ההכנסה שמשלמים פר הכנסה למשק בית, כמו שכבר ציינתי בעבר.

שכר בלי תואר - יצא לי לדבר עם כמה אנשים.
הבחור בכניסה לחדר כושר - מרוויח 12.5$ לשעה, זה הדבר הכי קרוב ל"מאמן חדר כושר" שיש בארץ. התפקיד שלו לוודא שכולם חותמים בכניסה (לא יותר מדי מקפידים על זה) ולהחזיר את הפלטות כשהחדר כושר נסגר. הוא אמר לי שהוא מאוד מרוצה מהעבודה ובת'כלס רק גולש באינסטגרם כל היום (בן פחות מ-20).
הבחור במאפייה של הסופר - מרוויח 13$ לשעה, אמר לי שהוא רוצה להשתדרג לקופאי בסופר כי משלמים להם 4 דולר יותר לשעה והעבודה הרבה יותר קלה.
קופאי בטרגט - שכר התחלתי של 13$ לשעה.

דיברנו קודם על הוצאות רפואיות במקרה אסון - יש מישהו בליסינג אופיס שיצא לי להתיידד איתו כי הוא אוהב ישראלים (בן 25 פלוס מינוס), לא ראיתי אותו כמה חודשים והייתי בטוח שהוא עזב את העבודה ואז ראיתי שהוא חזר ובקושי הולך. היתה לו תאונת גלישה ועכשיו יש לו ברגים בעמוד השדרה והוא בתהליך החלמה ממושך.
בכל אופן, שאלתי אותו כמה הוא היה צריך לשלם על הכל - עלות האשפוז, הטיפול, הפיזיותרפיה והניתוחים המשלימים עלו יותר מ300 אלף דולר, מהם הוא שילם 5500$ עד הגעה לתקרה השנתית שלו וזהו - אם זה היה קורה לו כשהוא לא עובד ולא מבוטח החיים שלו היו נגמרים.

לידה, למי שמעוניין לדעת - המחיר הכולל היה 21 אלף דולר, מתוכם שילמתי 540$ עד הגעה לתקרה ועכשיו עד סוף השנה אני לא צריך לשלם כלום. כמו שכבר ציינתי באחד מהפוסטים הקודמים העבודה שלי ושל אשתי נותנת לנו seed התחלתי של כמה אלפי דולרים בשנה אז אפשר לומר שאני לא באמת משלם משהו (ואין כאן ביטוח לאומי או דמי בריאות שמורידים מהמשכורת).

עובדי קבלן בחברות הייטק - בהחלט, מאוד נפוץ כאן. כשאני חיפשתי עבודה נמנעתי מלהיות עובד קבלן אפילו שמגייסים התעניינו בקורות החיים שלי. אפילו במחלקה שלי בעבודה יש כמה עובדי קבלן שעובדים קשה בדיוק כמו כולם ופשוט מקבלים 60% משכורת.

עובדי קבלן בחברות הייטק - בהחלט, מאוד נפוץ כאן. כשאני חיפשתי עבודה נמנעתי מלהיות עובד קבלן אפילו שמגייסים התעניינו בקורות החיים שלי. אפילו במחלקה שלי בעבודה יש כמה עובדי קבלן שעובדים קשה בדיוק כמו כולם ופשוט מקבלים 60% משכורת.

מעניין איך נמנעת מחברות ההשמה האלה ? במיוחד שאתה זר במדינה...

הייתי שמח לדעת איך אני עושה את זה בארץ פשוט נמאס לי מהחברות האלה והתנאי עבדות שלהם...

מעניין איך נמנעת מחברות ההשמה האלה ? במיוחד שאתה זר במדינה...

הייתי שמח לדעת איך אני עושה את זה בארץ פשוט נמאס לי מהחברות האלה והתנאי עבדות שלהם...

חברות ההשמה האלו לפעמים מסתירות את העובדה שמדובר בעובדי קבלן, הייתי בודק בglassdoor ומחפש פרטים על החברה ובכל המקרים שלא זיהיתי את שם החברה במבט ראשון - היה מדובר בחברת קבלן.

לחברות האלו פשוט אמרתי תודה על ההצעה אבל אני כרגע נמצא בתהליכים במקום אחר, אם לא יסתדר אני אשמח לדבר איתם וזהו.

יש לי כאן חבר שעבר שנה וחצי לפני שאמר לי להתפשר בהתחלה ולעבוד בכל מה שיסכימו לתת לי כי אין לי ניסיון בארה"ב אבל אני סירבתי בתוקף והעדפתי לחכות ולעבוד במקום נורמלי ובמשרה נורמלית שאני לא אתבייש לכתוב אח"כ בקורות החיים שלי - בלי שום קשר לזה שמשלמים הרבה יותר.

שוב אומנם באוסטרליה, אבל גם אני עובד קבלן.
הקטע המצחיק שזה לא חוסך לאף אחד כסף, אם אני מרוויח 20$ לשעה (סתם זורק מספר) החברה גובה מהמעביד 25-30 דולר לשעה.

אצלי בחברה למרות שיש הרבה עובדי קבלן, אם מתקדמים בתפקידים בדר״כ עוברים להיות עובד חברה במשרה מלאה.

ספציפית אצלי בחברה אחד המכשולים הוא שלא מעסיקים ישירות מי שאין לו תושב קבע (כמוני לצורך העניין).

באופן כללי מי שלא תושב קבע מאוד קשה למצוא עבודה ושאר דברים (אשראי, הלוואה וכו׳).

מזל טוב!!! חשבת שסקווט 300 זה קשה:lol:

תודה רבה! האימונים שלי סובלים מזה קשה וכרגע אני שמח אם אני מצליח ללכת פעם בשבוע לחדר כושר, מי שעוקב גם יכול להבין למה אמא של אשתי מבקרת אצלנו ולמה רציתי למצוא שידורי טלוויזיה מהארץ כולל תוכניות ילדים בעברית.

עכשיו לבת שלי יש גם אזרחות ישראלית וגם אזרחות אמריקאית, אני את שלי עשיתי 😃

תודה רבה! האימונים שלי סובלים מזה קשה וכרגע אני שמח אם אני מצליח ללכת פעם בשבוע לחדר כושר, מי שעוקב גם יכול להבין למה אמא של אשתי מבקרת אצלנו ולמה רציתי למצוא שידורי טלוויזיה מהארץ כולל תוכניות ילדים בעברית.

עכשיו לבת שלי יש גם אזרחות ישראלית וגם אזרחות אמריקאית, אני את שלי עשיתי 😃
מזל טוב!!!😍😍😍
מעניין אם הבת שלך קודם תדע ללכת או קודם לעשות סקוואט (בכל זאת הליכה זה אירובי וזה)

מזל טוב !
מזל טוב!!! חשבת שסקווט 300 זה קשה:lol:
אתה צוחק ? עכשיו שיש לו בת המוטיבציה שלו לגדול רק עלתה, איזה מין פושטק ירצה להתעסק עם בחורה שאבא שלה לוחץ פי שלוש ממשקל הגוף שלו רק בחימום

מזל טוב !

אתה צוחק ? עכשיו שיש לו בת המוטיבציה שלו לגדול רק עלתה, איזה מין פושטק ירצה להתעסק עם בחורה שאבא שלה לוחץ פי שלוש ממשקל הגוף שלו רק בחימום

אני שוקל מעל 100 וממש לא מתכנן לרדת אז לא נראה לי שזה יקרה 😃

מזל טוב 😃 קדימה עכשיו יש לך רק סינגל אחד. עוד שנה שנתיים תשבור שיא ותגיעה לדאבל לפחות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית