הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
אתה מסתכל על נתונים יבשים של השוואת מחיר. כמה אנשים מרוויחים, כמה מורידים להם מהמיסים וכו לא מעניין. העיקר פה יותר זול אז זה יתרון. איזה דרישות מפגרות של פסיכומטרי ושיט יש, לא מעניין. אני כמובן לא ציפיתי לעבור לאנשהו סתם ככה, אעשה את כל התהליך של להוציא תואר והכל. וכנראה שלא אלמד בארץ כמן הרבה מאוד מהאנשים, שוב בגלל דרישות מפגרות באוניברסיטאות, כאילו אוקספורד.
הדרישות "מפגרות" לאוניברסיטאות מובילות אתה חושב שלMIT יותר קל להתקבל? הרמה של האוניברסיטאות פה לא נופלת מאוקספורד

אתה מדבר כאילו בשאר העולם רק מחכים לך

הדרישות "מפגרות" לאוניברסיטאות מובילות אתה חושב שלMIT יותר קל להתקבל? הרמה של האוניברסיטאות פה לא נופלת מאוקספורד

אף אחד לא מחכה לי אם אין לי מה להציע, ולכן אעשה את מה שצריך כדי לעוף מפה. לא נודלתי פה, וכמו ששם לא הייתי קשור כי אני יהודי, פה אני גם לא קשור כי אני לא מספיק יהודי. וכרגע הכי הרבה שנאה כלפי יהודים יש במדינה שלנו, שאמורה להיות בטוחה, אבל משום מה רוצחים בחורה יהודיה, קצת ידברו ישכחו. אף אחד לא יתחיל לעשות משהו כדי למנוע את הרצח הבא של יהודים, שלאחריו גם קצת ידברו ויזדעזעו וחוזר חלילה. כולם פה כבר רגילים לזה, זה כבר הפך לעניין שבשגרה.

אף אחד לא מחכה לי אם אין לי מה להציע, ולכן אעשה את מה שצריך כדי לעוף מפה. לא נודלתי פה, וכמו ששם לא הייתי קשור כי אני יהודי, פה אני גם לא קשור כי אני לא מספיק יהודי. וכרגע הכי הרבה שנאה כלפי יהודים יש במדינה שלנו, שאמורה להיות בטוחה, אבל משום מה רוצחים בחורה יהודיה, קצת ידברו ישכחו. אף אחד לא יתחיל לעשות משהו כדי למנוע את הרצח הבא של יהודים, שלאחריו גם קצת ידברו ויזדעזעו וחוזר חלילה. כולם פה כבר רגילים לזה, זה כבר הפך לעניין שבשגרה.
כן רוצחים כל שני וחמישי פה.. פוגרומים של יהודים די להתפס למקרה בודד ולהפוך אותו לכלל כמה פסיכופטים שרוצחים יש כמו כמו שיש בארצות הברית?
בהצלחה

כן רוצחים כל שני וחמישי פה.. פוגרומים של יהודים די להתפס למקרה בודד ולהפוך אותו לכלל כמה פסיכופטים שרוצחים יש כמו כמו שיש בארצות הברית?
בהצלחה
אתה מבין שבארצות הברית יש ערים יותר גדולות מישראל כולה נכון? וכמה פעמים שמעת על רצח יהודי על רקע לאומני בארצות הברית, למשל ב10 השנים האחרונות? בקיצור מי שחושב שהוא חי בביטחון ושיש עתיד טוב לילדים שלו פה חי באשליה. המצב מעצבן אותי נטו מהסיבה שיכל היה להיות יותר טוב. אמור היה להיות יותר טוב. אנחנו מסוגלים שיהיה לנו פה ביטחון במדינה ותנאי מחייה הרבה יותר טובים, רק בגלל שלא בוחרים מישהו שבאמת רוצה לשנות ולקבל החלטות קשות כשצריך, עם ביקורות מהשמאל, מהחרדים ומהעולם ולהיות הגון וריאלי הכל נראה ככה. מוציא אותי מכליי שיכל להיות הרבה יותר טוב, יש פוטנציאל, אבל זה לא קורה, ולצערי לא נראה לי שיקרה. נמשיך להיות מדינה סוציאליסטית שיודעת רק לקחת מהאזרחים ולהיות מנוהלת על יד שמאל שקורא לעצמו ימין ומושפע מחרדים וחושש מה יגידו עליו מכל הכיוונים. תראה את נשיא ארה"ב, עושה מה שצריך בלי לתת חשבון לאף אחד.

בארצות הברית שים את האוטו שלך דקה אחת בחנייה של מישהו אחר וישר קנס

האמת שאני חייב לומר שאני בכלל לא רואה כאן אכיפה, פשוט כולם מתנהגים כמו שמלמדים אמריקאים - Follow the rules. ההודעות שנשלחות אצלנו בעבודה הן ליוצאי דופן וברוב המוחלט של הימים של נשלחת אפילו הודעה אחת לגבי אנשים שחנו לא בין הקווים.
נזכרתי שלפני שבועיים בערך נשלחה הודעה לגבי רכב רגיל שחונה בחניה של רכב היברידי ואז כמה דקות אח"כ התנצלות כי אנשים אמרו לה שסוג הדגם הסצפציפי הזה הוא דווקא כן היברידי (אפילו שלא היה שום סימן חיצוני).

עדיין לא הגעתי לזה, אבל טסלה הולך כאן ממש חזק ופשוט לא להאמין שאין בכלל טסלות בארץ.

מה? אסור בארה"ב להוריד טורנטים? בטח יתחילו לאכוף את זה בארץ עוד מעט

הורדתי סרט, מקבל אזהרה למייל שכנראה בטעות אני או מישהו מדיירי הבית הוריד את הסרט X בתאריך Y. אין בעיה - התחלתי להוריד וישר כשאני מסיים (כמה דקות) - מוחק את הטורנט ולא משתף.
מקבל אזהרה שניה למייל שהורדתי X בתאריך Y, אוקיי - משנה פורטים והגדרות להסוואה בטורנט.
מקבל אזהרה שלישית - מפעיל הצפנה.
אינטרנט נחסם ומקבל הודעה שאני חייב לחתום עליה שאני לא אעשה את זה שוב.
משתמש בראפידגייטור אז עכשיו הכל בסדר 😃

אולי בערים במרכז עוד יפה ונקי ואין אלפי חתולי רחוב, אבל מה שקורה בהרבה מקומות בפריפריה נראה כמו מדינת עולם שלישי

קצת עצוב, אבל כשאני רואה סרטונים מהארץ פתאום אני שם לב כמה הכל נראה מלוכלך ומוזנח. בכלל לא שמתי לב לזה כשהייתי בארץ.

מה פסיכופטים שרוצחים יש כמו כמו שיש בארצות הברית?

יש כאן 330 מיליון תושבים - כמו שכתבתי כבר קודם, בכל מקום יש פסיכים. כשיש יותר אנשים - יש יותר פסיכים.

אירוע יומי: הולך לחנות לקנות משהו לרכב שעולה 70$, מגיע לחנות ובא לשלם למוכר בקופה.

מוכר (אומר מיוזמתו): "אם אתה רוצה אתה יכול גם להזמין את זה אונליין כי יש promotion של 20% הנחה"
אני: "אני יכול לעשות את זה פה מולך ואז לקחת את זה איתי עכשיו?"
מוכר: "כן, בטח".

אני לא בטוח אם לרשום "מואהאה" או לא כי זה היה קצת אבסורד שאנחנו עומדים אחד מול השני כשאני מתעסק עם הטלפון בשביל להזמין אונליין אבל מה שבטוח - בארץ זה לא היה קורה.

איך התנהלת עם כל העניין של פתיחת חשבון בנק בארה"ב ? מה שונה בבנקים שם לכאן(ואני בטוח שיש המון...) ? איזה כרטיס אשראי עשית ?

בנוגע לאנטישמיות, אתם מסתובבים עם כיפה/מגן דויד גלוי/סממן פרו-ישראלי גלוי ביום יום שמאפשר לכם בכלל לראות אם יש/אין אנטישמיות?

בנוגע לעבודה אשמח אולי לדוגמא לסדר יום נורמטיבי עכשיו לעומת הארץ.
(שעת התחלה, הפסקות, ארוחות, כמה שעות אתה מול מחשב לדוגמא, כמה אחריות יש עליך, כמה מהעבודה בצוות, אינטרקציות עם הבוס, כל הקטע של HR ואם באמת אתה חייב להיות נחמד לכולם שלא יתלוננו עליך או שזה מיתוס וסתם דברים שעולים לך לראש כמו לדוגמא הקוד לבוש שכבר דיברת עליו).
ואשמח עם תציין עד כמה זה בעינך הבדל של בין ישראל VS ארה"ב או פשוט בגלל שזה חברות שונות.

בנוגע לאנטישמיות, אתם מסתובבים עם כיפה/מגן דויד גלוי/סממן פרו-ישראלי גלוי ביום יום שמאפשר לכם בכלל לראות אם יש/אין אנטישמיות?

(שעת התחלה, הפסקות, ארוחות, כמה שעות אתה מול מחשב לדוגמא, כמה אחריות יש עליך, כמה מהעבודה בצוות, אינטרקציות עם הבוס, כל הקטע של HR ואם באמת אתה חייב להיות נחמד לכולם שלא יתלוננו עליך או שזה מיתוס וסתם דברים שעולים לך לראש כמו לדוגמא הקוד לבוש שכבר דיברת עליו).
ואשמח עם תציין עד כמה זה בעינך הבדל של בין ישראל VS ארה"ב או פשוט בגלל שזה חברות שונות.
יהיה באמת מעניין לשמוע. הבנתי שבקליפורניה אתה לא יכול ללכת עם MAGA Hat ברחוב. לא חושב שהרוב שם תומכים בישראל.

אירוע יומי: הולך לחנות לקנות משהו לרכב שעולה 70$, מגיע לחנות ובא לשלם למוכר בקופה.

מוכר (אומר מיוזמתו): "אם אתה רוצה אתה יכול גם להזמין את זה אונליין כי יש promotion של 20% הנחה"
אני: "אני יכול לעשות את זה פה מולך ואז לקחת את זה איתי עכשיו?"
מוכר: "כן, בטח".

אני לא בטוח אם לרשום "מואהאה" או לא כי זה היה קצת אבסורד שאנחנו עומדים אחד מול השני כשאני מתעסק עם הטלפון בשביל להזמין אונליין אבל מה שבטוח - בארץ זה לא היה קורה.
ענק.

אמנם אין לי כיפה, אבל אשתי ואני מדברים עברית בקול רם בכל מקום שאנחנו הולכים אליו (כולל מקומות הומי אדם עם אלפי אנשים), כשרק התחלתי לעבוד נשלחה הודעת הכרות מהמנהל שלי לכ-~300 אנשים שהגעתי מישראל ונושא ישראל עולה די מהר בכל שיחה שלי עם מישהו כאן - גם בחד"כ.

אנחנו חברים בקבוצה בוואטסאפ עם כמה עשרות ישראלים שנמצאים כאן כבר כמה שנים ואף אחד לא נתקל בגילויי אנטישמיות, גם היהודים האמריקאים שיצא לי לדבר איתם כאן אמרו שהם לא נתקלו בכלל באנטישמיות - אולי יש אנטישמיות במקומות שכוחי אל ברחבי המדינה - אבל לא כאן.

מבחינת עבודה - די דומה לארץ רק יותר רגוע, העבודה שלי דורשת הרבה עבודה מול מהנדסים אחרים אז יוצא לי להכיר לא מעט אנשים שזה נחמד.
ארוחות - אשתי עובדת באחד הבניינים הסמוכים אז אנחנו בדר"כ אוכלים ביחד, בארץ תמיד היינו אוכלים בצהריים כמה אנשים מהצוות וכאן זה פחות קורה. הרבה מהמהנדסים גם צעירים יותר כי אין להם צבא וכי הקידומים בארה"ב הרבה יותר מהירים מאשר בארץ אז אני דווקא מסתדר יותר טוב עם האנשים בדרגה אחת מעלי.
אין לי שום אינטרקציה עם HR (לא כאן ולא בארץ) ובאופן כללי אני בנאדם די נחמד אז אין בעיות מיוחדות 😃

ההבדלים נובעים מההבדלים בין ישראל לארה"ב, לא קשורים לחברה הספציפית. בארץ נניח מסבסדים לך ארוחות צהריים בקפטריה ונותנים לך רכב חברה - כאן פשוט נותנים לך כסף למשכורת במקום.

איך התנהלת עם כל העניין של פתיחת חשבון בנק בארה"ב ? מה שונה בבנקים שם לכאן(ואני בטוח שיש המון...) ? איזה כרטיס אשראי עשית ?

ביום הראשון שלנו כאן בארה"ב הלכנו ל-Bank of America עם הצעת העבודה של אשתי ופתחנו חשבון משותף לשנינו בתור non resident alien. כשכבר קיבלנו את ה-SSN עדכנו את הפרטים בבנק אבל רצוי לציין שכל הזמן הזה אני הייתי סוג של עלוקה בלי זכויות כי לא עבדתי ולא היה לי credit score - הסכימו להוציא לי כרטיס אשראי על שמי עם מסגרת של 1000$ רק בגלל העבודה של אשתי.

כשסוף סוף הפסקתי להיות מובטל והגעתי לבנק עם הצעת העבודה היו מאוד נחמדים ופתאום ניסו לשכנע אותי לפתוח חשבון נוסף רק על שמי ונתנו לי כרטיס אשראי חדש עם מסגרת עצומה בלי שביקשתי, רוב בני הזוג של המהגרים שבאים לכאן לא עובדים.

יש לי שני כרטיסי אשראי של Bank of America, הכרטיס האדום נותן לי 2% cashback על כל קניה בסופר, 3% על דלק ו-1% על כל השאר.
הכרטיס הכחול נותן לי 1.5% על הכל אבל אני יכול לנצל את ה-cashback רק לדברים שקשורים לחופשים/טיסות/מלונות/השכרת רכב וכו'.

כנראה שאני אוציא עוד כרטיס בקרוב בשביל לשפר את ה-credit score שלי, הכרטיס של קוסטקו יכול להיות טוב כי הוא נותן 2% cashback על כל קניה שם ועוד 4% cashback על דלק ואז אני אוכל להחליף בכרטיס אדום את הקטגוריה של ה-3% לקניות באינטרנט במקום דלק לדוגמא.

cashback הולך כאן ממש חזק 😃

לאיזה מדינה נורמלית אתה יכול להגר בלי שיש לך תואר נחשב וגם במקרה שיש, קבלת אזרחות זה עניין מאוד קשה. אם יש לאן לעזוב בלי בעיה תספר לי, אני טס. עם כל הכבוד ליתרונות שיש פה במדינה, אחרי שאתה רואה מדינות אחרות אתה מתחיל לשים לב להרבה מאוד חסרונות. אולי בערים במרכז עוד יפה ונקי ואין אלפי חתולי רחוב, אבל מה שקורה בהרבה מקומות בפריפריה נראה כמו מדינת עולם שלישי, כמו זאת שבאתי ממנה בעצמי לפה לפני כמה שנים(יש למה להשוות). השכר פה במדינה לא מתגמל, המחירים בשמיים ואין אפילו מתמודד אחד נורמלי שהייתי יכול לבחור במחשבה שהוא ישנה פה משהו. מחבלים וחרדים מקבלים כסף, והמדינה שמה ז**ן על אזרחי הדרום בזמן שנופלים טילים. אה ויש לנו רמטכל שמעדיף לסכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים של האויב חס וחלילה. ואפשר עוד להמשיך ולהמשיך. מי רוצה שהילדים שלו יגדלו במקום שתיארתי?
צר לי אבל אני לא מסכים. יש הרבה אנשים ראויים בפוליטיקה הישראלית, הבעיה שבעשור האחרון אף אחד מהם לא היה בשליטה ממש בגלל נתניהו.
אני מקווה שאתה מצביע לכל הפחות.
אתה מסתכל על נתונים יבשים של השוואת מחיר. כמה אנשים מרוויחים, כמה מורידים להם מהמיסים וכו לא מעניין. העיקר פה יותר זול אז זה יתרון. איזה דרישות מפגרות של פסיכומטרי ושיט יש, לא מעניין. אני כמובן לא ציפיתי לעבור לאנשהו סתם ככה, אעשה את כל התהליך של להוציא תואר והכל. וכנראה שלא אלמד בארץ כמן הרבה מאוד מהאנשים, שוב בגלל דרישות מפגרות באוניברסיטאות, כאילו אוקספורד.
בארץ ההשכלה היא מאוד זולה ביחס לכל מדינה חוץ מאיחוד האירופי ששם זה אולי בחינם (לא בטוח בדיוק איזה מדינות) אבל ללמוד בשפה זרה לחלוטין תואר אקדמי - בהצלחה.

בארץ בזמנו שילמתי 11 אלף שח לשנה על תואר בהנדסה (חצי תואר הפקדון מהצבא כיסה)
באוסטרליה תואר לאזרח אוסטרלי סביב 15 אלף דולר, לתושב חוץ פי שתיים מזה.

שקלתי לעבור באמצע התואר ללמוד פה, אין בכלל תנאי קבלה, רק תבוא ותשלם. עדיין עדיף ללמוד בארץ. הדיון הזה עלה כאן הרבה פעמים וכל פעם המסקנה הייתה זהה. היתרון היחיד ללמוד באוסטרליה ספציפית שזה כרטיס כניסה למדינה (קל להשיג ויזת סטודנט יחסית ואחריה אפשר להגיש עוד ועוד ויזות עד קבלת אזרחות בהנחה ואתה מתכנן הכל מראש).

לגבי הגירה עם תואר נחשב, זה אפילו לא עד כדי כך פשוט. אוסטרליה ספציפית היא מדינה שמאוד פתוחה יחסית להגירה אבל התנאי הגירה מאוד מאוד קשוחים. לא קיימת ויזה של ״יש לי תואר במנהל עסקים, אני משכיל, אפשר לבוא?״ צריך סיבה ספציפית להגר ולהיות משכיל זו לא סיבה שאוסטרליה תצטרך אותך.
אני ספציפית בתהליך הגשת ויזה לתושב קבע ע״ב מקצוע נדרש, זה אפילו לא כל כך פשוט ״היי אתה מהנדס, או אפילו מהנדס תעו״נ - יאללה בוא!״. זה עובד לפי נקודות עפ״י:
גיל, השכלה (פחות נקודות למי שלמד לא באוסטרליה, רמת אנגלית, נסיון רלוונטי בעבודה, בן זוג, ילדים וכו׳ וכו׳ וכו׳. בקיצור צריך תואר רלוונטי פלוס כמה שנים טובות נסיון בתחום הספציפי שלך שהכל עובר אישור עם בקשה מאוד בירוקרטית שלוקח חודשים לאשר ואפילו חודשים לכתוב (צריך לכתוב 3 פרקי קריירה על נסיון בתחום) ועולה 1500$ וזה רק שלב ביניים בהגשת ויזה.

לא יודע לגבי שאר מדינות, אבל לאוסטרליה בלי משהו מאוד ספציפי ביד ותכנון מקדים - אי אפשר להגר. אני היגרתי לפה במקום בגלל שהתחתנתי עם אוסטרלית אבל לצערי הרבה מאוד נפרדנו כמה חודשים לפני שקיבלתי תושב קבע.
אמנם אין לי כיפה, אבל אשתי ואני מדברים עברית בקול רם בכל מקום שאנחנו הולכים אליו (כולל מקומות הומי אדם עם אלפי אנשים), כשרק התחלתי לעבוד נשלחה הודעת הכרות מהמנהל שלי לכ-~300 אנשים שהגעתי מישראל ונושא ישראל עולה די מהר בכל שיחה שלי עם מישהו כאן - גם בחד"כ.

אנחנו חברים בקבוצה בוואטסאפ עם כמה עשרות ישראלים שנמצאים כאן כבר כמה שנים ואף אחד לא נתקל בגילויי אנטישמיות, גם היהודים האמריקאים שיצא לי לדבר איתם כאן אמרו שהם לא נתקלו בכלל באנטישמיות - אולי יש אנטישמיות במקומות שכוחי אל ברחבי המדינה - אבל לא כאן.

מבחינת עבודה - די דומה לארץ רק יותר רגוע, העבודה שלי דורשת הרבה עבודה מול מהנדסים אחרים אז יוצא לי להכיר לא מעט אנשים שזה נחמד.
ארוחות - אשתי עובדת באחד הבניינים הסמוכים אז אנחנו בדר"כ אוכלים ביחד, בארץ תמיד היינו אוכלים בצהריים כמה אנשים מהצוות וכאן זה פחות קורה. הרבה מהמהנדסים גם צעירים יותר כי אין להם צבא וכי הקידומים בארה"ב הרבה יותר מהירים מאשר בארץ אז אני דווקא מסתדר יותר טוב עם האנשים בדרגה אחת מעלי.
אין לי שום אינטרקציה עם HR (לא כאן ולא בארץ) ובאופן כללי אני בנאדם די נחמד אז אין בעיות מיוחדות 😃

ההבדלים נובעים מההבדלים בין ישראל לארה"ב, לא קשורים לחברה הספציפית. בארץ נניח מסבסדים לך ארוחות צהריים בקפטריה ונותנים לך רכב חברה - כאן פשוט נותנים לך כסף למשכורת במקום.

ביום הראשון שלנו כאן בארה"ב הלכנו ל-Bank of America עם הצעת העבודה של אשתי ופתחנו חשבון משותף לשנינו בתור non resident alien. כשכבר קיבלנו את ה-SSN עדכנו את הפרטים בבנק אבל רצוי לציין שכל הזמן הזה אני הייתי סוג של עלוקה בלי זכויות כי לא עבדתי ולא היה לי credit score - הסכימו להוציא לי כרטיס אשראי על שמי עם מסגרת של 1000$ רק בגלל העבודה של אשתי.

כשסוף סוף הפסקתי להיות מובטל והגעתי לבנק עם הצעת העבודה היו מאוד נחמדים ופתאום ניסו לשכנע אותי לפתוח חשבון נוסף רק על שמי ונתנו לי כרטיס אשראי חדש עם מסגרת עצומה בלי שביקשתי, רוב בני הזוג של המהגרים שבאים לכאן לא עובדים.

יש לי שני כרטיסי אשראי של Bank of America, הכרטיס האדום נותן לי 2% cashback על כל קניה בסופר, 3% על דלק ו-1% על כל השאר.
הכרטיס הכחול נותן לי 1.5% על הכל אבל אני יכול לנצל את ה-cashback רק לדברים שקשורים לחופשים/טיסות/מלונות/השכרת רכב וכו'.

כנראה שאני אוציא עוד כרטיס בקרוב בשביל לשפר את ה-credit score שלי, הכרטיס של קוסטקו יכול להיות טוב כי הוא נותן 2% cashback על כל קניה שם ועוד 4% cashback על דלק ואז אני אוכל להחליף בכרטיס אדום את הקטגוריה של ה-3% לקניות באינטרנט במקום דלק לדוגמא.

cashback הולך כאן ממש חזק 😃

באוסטרליה יש אחוז מהגרים מהגבוהים בעולם, ספציפית יהודים ממש לא מתבלטים כאן לטוב או לרע, אני עובד בחברה עם אנשים ממש מכל העולם, מקסיקו, הודו, סין, בנגלדש, איטליה, ספרד, פולין, תימן, לבנון, מצרים וכו׳ וכו׳ וכו׳ ככה שלאף אחד לא אכפת מאיפה באת כי כולם כאן שונים.

לגבי אנטישמיות, לצערי זה קיים ברחבי העולם אבל מבחינה סטטיסטית, בארץ יש הרבה יותר אנטישמיות (ציבור שלם שמתחנך על ״היהודים אשמים בכל״). כאן באוסטרליה יש גוף נגד אנטישמיות שמפרסם כל מיני תקריות פה ושם, אבל אם הוא מוצא לנכון לפרסם שמסעדה קראה למנת צ׳יפס ״רשימת שינלדר״ (כל הפריטים היו שמות של סרטים) אז כנראה שהאנטישמיות כאן לא ממש קיימת. הגשתי תלונה באתר שלהם שיפסיקו לזיין את השכל (במילים יפות) ושלא יבזו את השואה בתלונות כל כך זוטרות שלאף אחד לא באמת אכפת.
בכל ה6 שנים שאני חי כאן, הדבר היחידי השלילי שחוויתי זה שומר במועדון שראה את הרשיון נהיגה הישראלי שלי ואמר לי ״אתם עושים הרבה בלאגן בעולם, אה?״. זה הכי גרוע. אני עובד עם המון מוסלמים וערבים וגם גרתי בפרבר ליד איזור מאוד מאוד מוסלמי, מעולם לא היו לי בעיות. לרוב ערבים מתלהבים שאני ישראלי ומתחילים להשוות תרבויות ולדבר על חומוס וכו׳.

כרטיסי אשראי גם כאן עובדים מאוד שונה מהארץ.
בארץ אתה מגהץ אשראי וזה יורד בסוף החודש (או בתאריך X שנקבע מראש), כל מקום עושים תשלומים ואם אין לך בחשבון בנק מספיק לכסות את האשראי - לא נורא, נסדר את זה אח״כ.
כאן אף אחד לא מקבל אשראי מבלי בדיקת קרדיט, כמה אתה מרוויח, כמה אתה מוציא, איפה אתה גר וכו׳ וכו׳ וכו׳. בתור תושב זר (לא קבע) - רוב הבנקים לא נותנים שום מוצר אשראי (כרטיס אשראי או הלוואה). מה שאתה מקבל זה דביט קרד שזה כרטיס מזומן שיורד ברגע שאתה משתמש, מהכסף שיש לך בבנק, אין לך מספיק? הכרטיס לא עובר.
ברגע שאתה משתמש היום בכרטיס אשראי, נגיד ב10$, יש לך חוב לחברת אשראי של 10$ שאתה מחליט מתי לשלם. לרוב יש לך 55 יום ללא ריבית (אלא אם יש מבצע על אשראי מסויים) ואם אתה לא משלם - 20%~ ריבית בשנה.

משהו שקיים כאן ונכנסתי אליו חזק בחודשיים האחרונות - נקודות. תלוי באשראי, אתה יכול להרוויח נקודות שתוכל להשתמש בהן בעתיד. יש אפשרות של CASHBACK, לשלם את החשבון אשראי שלך ע״י נקודות, או לקנות מוצרים, או להזמין חופשות בסוכנות נסיעות של האשראי שלך וכו׳ וכו׳. הכי משתלם (לרוב) זה להזמין טיסות עם הנקודות האלו. שהצטרפתי לאמריקן אקספרס הנוכחי שלי, קיבלתי בונוס הצטרפות של 100,000 נקודות (שזה לא אומר כלום תכלס), המרתי את זה ל75,000 מיילים והזמנתי טיסה הלוך חזור לארץ/אירופה במחיר של הלוך חזור ת״א-פריז. עכשיו אני חוסך נקודות לטיול הבא שלי לארץ ב2020 ואני בטוח שאצליח לחסוך לשני כרטיסי טיסה הלוך חזור לארץ, אולי אפילו בביזנס אם אמקסם את הנקודות שלי כמו שצריך ע״י מבצעים וכו׳. יש בונוסים מעולים של נקודות על הרבה דברים כמו - קניות בסופר, דלק, ביטוח לרכב, השכרת רכב וכו׳ וכו׳ וכו׳... זה כמובן קיים גם בארה״ב.

מי שבאמת מחפש להגר למדינה אחרת אחרי שכבר למד בישראל צריך ללכת על מקום עבודה התחלתי שהוא גלובלי (כלומר, יש אופי עבודה זהה בישראל, בארה"ב או באנגליה) ומקיים באופן שוטף רילוקיישנים.
יש המון פירמות בישראל שכחלק ממסלול הקידום שלהן (לרוב 5-7 שנים אחרי שהתחלת) שולחות אנשים שלהן למדינות חברות לכמה שנים.
בקנדה וארה"ב (בניגוד לאירופה וישראל לדוג'- לא מכיר איך זה באוסטרליה) נהוג לקדם אנשים הרבה יותר מהר ואחרי 2-3 שנים ברילוקיישן, לרוב מקבלים הצעה למשרה "מפתה" שיכולה להוביל להתמודדות על תושבות/אזרחות (או לחזור לישראל לתפקיד ניהולי).

בכל מדינה מערבית לפירמות גדולות יש מנגנונים חזקים ומסודרים: כל התהליך של אשרת עבודה, ויזה, מגורים, חשבון בנק, ביטוחים, מסים, דאגה לבני משפחה וכו' מסודרים מהיום הראשון ע"י החברה, מה שנקרא "תחתום ותגיע".

יש לי 2 בני משפחה ו2 אנשים ששירתו איתי בצבא שהיגרו דרך מקום העבודה (רק אחד מהם בהייטק אגב- דרך NICE).

נ.ב
יש גם אופציה לאקדמאיים מבינינו לעשות פוסט ד"ר במדינה זרה ולהשתקע בגוף מחקר (יכול לסדר את הכל בדיוק כמו פירמה גדולה מבחינת בירוקרטיה).

נערך לאחרונה:
מי שבאמת מחפש להגר למדינה אחרת אחרי שכבר למד בישראל צריך ללכת על מקום עבודה התחלתי שהוא גלובלי (כלומר, יש אופי עבודה זהה בישראל, בארה"ב או באנגליה) ומקיים באופן שוטף רילוקיישנים.
יש המון פירמות בישראל שכחלק ממסלול הקידום שלהן (לרוב 5-7 שנים אחרי שהתחלת) שולחות אנשים שלהן למדינות חברות לכמה שנים.
בקנדה וארה"ב (בניגוד לאירופה וישראל לדוג'- לא מכיר איך זה באוסטרליה) נהוג לקדם אנשים הרבה יותר מהר ואחרי 2-3 שנים ברילוקיישן, לרוב מקבלים הצעה למשרה "מפתה" שיכולה להוביל להתמודדות על תושבות/אזרחות (או לחזור לישראל לתפקיד ניהולי).

בכל מדינה מערבית לפירמות גדולות יש מנגנונים חזקים ומסודרים: כל התהליך של אשרת עבודה, ויזה, מגורים, חשבון בנק, ביטוחים, מסים, דאגה לבני משפחה וכו' מסודרים מהיום הראשון ע"י החברה, מה שנקרא "תחתום ותגיע".

יש לי 2 בני משפחה ו2 אנשים ששירתו איתי בצבא שהיגרו דרך מקום העבודה (רק אחד מהם בהייטק אגב- דרך NICE).

נ.ב
יש גם אופציה לאקדמאיים מבינינו לעשות פוסט ד"ר במדינה זרה ולהשתקע בגוף מחקר (יכול לסדר את הכל בדיוק כמו פירמה גדולה מבחינת בירוקרטיה).
פוסט ד״ר יכול להיות אולי כרטיס כניסה למדינה אבל אין בזה ממש כסף.
השותפות שלי ד״ר להנדסת חומרים וישנות במיטת קומותיים באותו חדר וחולקות דירה איתי ועם חברה שלי.

השותפות שלי ד״ר להנדסת חומרים וישנות במיטת קומותיים באותו חדר וחולקות דירה איתי ועם חברה שלי.
רגע אתה 5 שנים באוסטרליה עובד בתור מהנדס וגר בדירת שותפים? גם לא נשמע מזהיר מדי

רגע אתה 5 שנים באוסטרליה עובד בתור מהנדס וגר בדירת שותפים? גם לא נשמע מזהיר מדי

על הנייר - נכון.
אבל אני גר בדירת שותפים מתוך בחירה, לא מתוך הכרח.
לצערי עברתי הרבה דירות כאן, ואחרי שגרתי בדירה שכורה 3 פעמים הבנתי שעדיף לגור עם שותפים.

יצא לי לגור בדירה לבד עם אקסית (פעמיים) ובדירה לבד רק אני. מאוד יקר בסידני לגור במרכז, מאוד. בערים אחרות באוסטרליה המצב הרבה יותר טוב. אני מעדיף לגור עם שותפים במרכז מאשר לבד במרחק שעה נסיעה מהעבודה (נחשב מאוד סביר פה).
מעבר לכך, בדירת שותפים אתה לא צריך שום רכוש כמעט, בעוד שגרים ביחד צריך לקנות הכל מאפס, בגלל שהיו לי שני קשרים שנכשלו בעבר, שעם כל אחת צברתי רכוש ואז שנפרדנו מחלקים הכל, העדפתי הפעם לעבור לדירת שותפים, בלי שום רכוש כמעט ועוד שנתיים~ שהחברה הנוכחית תסיים אוניברסיטה (היא לא יכולה להרשות לעצמה לשלם חצי שכ״ד כרגע) נוכל לעבור לדירה משלנו, או להמשיך לגור בדירת שותפים ולחסוך לפקדון.

לא יודע מה המצב בארץ של רוב הדירות שותפים / שכירות, אבל ספציפית הדירה שעכשיו אני גר, בניין חדש לחלוטין, מיזוג מרכזי, שירותים ומקלחת בחדר, מודרני וכו׳ ככה שאני מעדיף את זה מאשר לשכור לבד דירה ישנה שעשיתי בעבר ביותר כסף.

מעבר לזה, השכר דירה שאני משלם הוא רבע מהשכר הנטו שלי(חולק חדר עם חברה שלי, אני משלם מעט יותר ממנה), כמה אנשים בארץ משכיבים על דירת שותפים במרכז ת״א?

מעבר לזה, השכר דירה שאני משלם הוא רבע מהשכר הנטו שלי(חולק חדר עם חברה שלי, אני משלם מעט יותר ממנה), כמה אנשים בארץ משכיבים על דירת שותפים במרכז ת״א?
על חצי חדר בדירת שותפים? לא בדקתי אבל אני בטוח שלא יותר מרבע משכר נטו ממוצע של מהנדס עם כמה שנות נסיון

אני דווקא בראש "הקמצן"/סולידי יותר - אם יש לו אפשרות ונוח לו לגור שם, אז הרבה יותר מהשכר הולך לחיסכון - מה רע? הייתי עושה אותו דבר, בטח אם הדירה והבניין חדש ונוח יחסית.

אישית, מעדיף להשים את הכסף שלי על לטייל בעולם או תחביבים שונים מאשר ארבע קירות, במידה והדירה אכן מספקת את הצרכים...

לא אמור להיות כסף בפוסט ד"ר, אתה חי על מימון של מלגות מהמוסד לימודים ומלמד כמה שעות בשבוע, את יתר הזמן את שורף במחקר שלך בשכר בינוני עד לא קיים.
אחרי שאתה ד"ר בתחום נדרש ונכנס למקום עבודה מסודר, ההשקעה מחזירה בדיבידנדים.

המחיר בת"א הוא באזור ה85-95 ש"ח למטר לדירות טובות, אז דירת 3 חדרים(שותפים) ממוצעת בגודל 80-90 מטר נעה באזור ה7000-8000.

אני חושב שהמחירים בסידני יותר הזויים מפה כי אתה מספר שעל זוג בחדר בדירת שותפים אתה משלם רבע מהשכר נטו (כלומר אתה והבת זוג משלמים יחד על חדר, בערך חצי משכורת- שזה משוגע לגמרי).

מה שנתתי כאן בתור דוגמא יכול להיות יחסית לא משקף.

לפני שעברתי לדירה הנוכחית, גרתי באותו איזור ~ והוצאתי שליש משכורת על חדר. חברה שלי גרה גם באותו איזור~ והוציאה רבע משכורת שלי על חדר (לבד, בלי לחלוק את החדר). ההבדלים היו בגודל החדר, כמה מודרני ונקי הבית, כמות שירותים וכו׳.

יש חדרים באמצע העיר שאם חולקים יעלו שמינית משכורת שלי.

זה מאוד תלוי בחדר, בדירה, כמה מרווח, כמה דיירים, כמה חדרי שינה, כמה שירותים, אם יש חניה וכו׳ וכו׳ וכו׳.

אחת הדירות שבדקנו הייתה 6 דיירים על 3 חדרי שינה בדירה קטנה עם 2 חדרי שירותים, זה כמובן יהיה יותר זול (פר חדר) מאשר הדירה שאני גר עכשיו שזה 3 דיירים על 2 חדרי שינה ו2 שירותים.

כל המקומות שציינתי למעלה הם במרחק של עד 15 דק׳ ממרכז העיר. בסידני, אחוז מאוד מאוד קטן גר ברדיוס של 15 דק׳ מהמרכז, 90-95 אחוז ממי שעובד איתי גר 30 דק׳ ומעלה.

אבל בגדול - ספציפית בסידני המחירים אכן משוגעים. כל עיר אחרת כולל מלבורן המצב הרבה יותר טוב והמחירים יכולים להגיע גם לחצי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית