הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
אחת הדירות שבדקנו הייתה 6 דיירים על 3 חדרי שינה בדירה קטנה עם 2 חדרי שירותים, זה כמובן יהיה יותר זול (פר חדר) מאשר הדירה שאני גר עכשיו שזה 3 דיירים על 2 חדרי שינה ו2 שירותים.

עם כמה שגרוע בתל אביב, גם בקרית הממשלה לא תמצא שגעונות כאלה, הזוי

זה הזוי?

פגשתי תרמילאית, עובדת בתור מלצרית, חיה בבניין יוקרתי עם בריכה וספא אבל חולקת חדר עם עוד 2-3 אנשים. אבל במרכז סידני. יש הרבה כאלה כאן.

יש גם בתים פרטיים עם 5-6 חדרי שינה שבכל אחד יש 2-3 אנשים. זה נפוץ בעיקר אצל סטודנטים / תרמילאים.

מנגד, אצלי בדירה הבחורה ישנה עם חברה שלה במיטת קומתיים באותו חדר, זה זמני אבל עדיין קצת הזוי.

אצל חבר׳ה אוסטרלים לא נתקלתי באנשים שחולקים חדר עם חברים, זה תמיד מהגרים.

סיפור יומי:

בסופשבוע החלטנו לנסוע ל"חרמון" כאן (Big Bear Lake) בשביל לראות חורף אמיתי עם שלג והכל.
לפני הנסיעה הצטיידתי בשרשראות לצמיגים ליתר ביטחון (זה מה שקניתי ב70 דולר לפני הנחה מפוסט קודם) אפילו שידענו שהסבירות שנצטרך לשים אותן מאוד נמוכה - פשוט הבנו מאנשים שהיו שם שלפעמים עושים ביקורות ובודקים שיש ברכב שרשראות לצמיגים לפני שנותנים לעלות לאיזור (כ-2700 מטר מעל פני הים).

טוב, בודקים תחזית בגוגל - שמשי עם קצת שלג מדי פעם, נשמע טוב.

אחרי נסיעה של שעתיים וחצי הגענו למקום והיה ממש אחלה - לא היו פקקים בכלל והמון אנשים וילדים משחקים בשלג בשמש החורפית שהיתה שם.
אח"כ נסענו לאגם שהיה קפוא ברובו - מתחיל לרדת שלג שהולך ומתחזק. במקביל מתחיל להיות יותר ויותר קר. חשבנו לעצור שם לאכול אבל החלטנו שעדיף להתחפף כמה שיותר מהר ולרדת מההר, לצערנו כל האנשים שראינו קודם גם החליטו שצריך לברוח כמה שיותר מהר ונתקענו בפקק בגובה של מעל 2500 מטר כשגוגל רק הולך ומוסיף זמן לנסיעה ככל שאנחנו מתקדמים.
אני בינתיים רואה את הטמפ' בלוח המחוונים הולכת וצונחת - 32, 31... אנחנו עדיין תקועים בפקק ומתקדמים במהירות הליכה מינוס.
30, 29... השלג מתחיל להיערם על הכביש.
28, 27... והכל קופא, הרכב מאבד אחיזה בכביש ובמקום לנסוע ישר אני מוצא את עצמי מחליק לכיוון השוליים ולא יכול להתקדם - כמו כולם.

טוב, מזל שיש שרשראות אמרתי לעצמי. לצערי הרב עד מאוד מעולם לא הרכבתי שרשראות וגם לא הבאתי כפפות עבודה לשלג, עם הכפפות המבודדות שהבאתי אי אפשר לעשות כלום ולכן נאלצתי לנסות להרכיב את השרשראות בידיים חשופות בטמפ' של 27 מעלות (-3 צלזיוס) בעודי כורע בשלג הנערם סביבי.

אז אחרי חצי שעה איבדתי את התחושה באצבעות והבנו שאנחנו צריכים עזרה. האם באמריקה אני אצליח למצוא עזרה כמו בארץ?

לשמחתי - התשובה היא חד משמעית כן.
דקה אחרי שהתחלנו לחפש עזרה זוג אמריקאי נחמד בא לעזרתנו אחרי שהם עזרו לדחוף רכב אחר חזרה לכביש, הבעל התלכלך עם הגריז והקרח של הגלגלים שלי, הצמיד את הפרצוף שלו לרצפה וחיבק את הגלגל המג'וייף שלי - ובסוף הצליח לשים את השרשראות על הגלגלים.

הודאתי לו מקרב לב והמשכתי בדרכי.

אחרי זמן קצר של חמש שעות בתנאי שלג מוחלט עם עצירות מדי פעם להוריד את השלג שהצטבר על הרכב ולנקות את המגבים הקפואים שלא עבדו עם כל הקרח שהצטבר עליהם, הגענו למטה והגיעה השעה להוריד את השרשראות.
עוקבים אחרי ההוראות - סה"כ אמור להיות די פשוט להוריד את השרשראות, לא? אז מסתבר שלא. אחרי ניתוק כמה קליפסים חוברת ההוראות אמרה לנסוע כמה מטרים על השרשראות - אז עשיתי את זה, ואיכשהו השרשרת של אחד הגלגלים הסתבכה בדיפרנציאל ולא הצלחתי להוריד אותה.

האם נצליח פעם שניה למצוא עזרה כמו בארץ? ושוב, התשובה היא כן. אמריקאי ראשון שביקשנו ממנו עזרה התעסק עם השרשרת כמה דקות ואז אמר שאין ברירה וצריך למצוא קאטר ולחתוך את השרשרת. טוב - האדם השלישי שביקשתי ממנו קאטר בא איתי והיה נחוש בדעתו לסייע לי להוריד את השרשרת. שכב על הקרקע המושלגת והתלכלך עם הג'יפה של הגלגל. אפילו כשכבר מצאנו קאטר הוא התעקש לא להשתמש בו ולשמחתי הצליח להוריד את השרשרת שלמה מהדיפרנציאל - לא רצה לקבל שום תמורה לעזרה שלו.

האמת שאני אישית הופתעתי מטוב הלב של האמריקאים, אפילו שצוחקים עליהם בארץ שאתה יכול להתפגר ברחוב ואף אחד לא יעזור לך - בעת הצורך הם שמחים לעזור בדיוק כמו בארץ.

נערך לאחרונה:
יש היתרונות כלשהם בארץ?

היתרונות הברורים, לא לפי סדר מסוים:
1. משפחה וחברים
2. שכר דירה זול יותר (אבל מחירים לקניה אותו דבר)
3. שכר לימוד באוניברסיטה לא עולה מאות אלפי שקלים
4. מדברים עברית ולא אנגלית
5. החיים בארץ יוצרים אנשים טובים שבאופן כללי מאושרים בחיים
6. אם אין לך עבודה או שאתה חולה המדינה תדאג לך
7. מהנדסים ואנשים מוכשרים ברמות הכי גבוהות בעולם

היתרונות הברורים, לא לפי סדר מסוים:
1. משפחה וחברים
2. שכר דירה זול יותר (אבל מחירים לקניה אותו דבר)
3. שכר לימוד באוניברסיטה לא עולה מאות אלפי שקלים
4. מדברים עברית ולא אנגלית
5. החיים בארץ יוצרים אנשים טובים שבאופן כללי מאושרים בחיים
6. אם אין לך עבודה או שאתה חולה המדינה תדאג לך
7. מהנדסים ואנשים מוכשרים ברמות הכי גבוהות בעולם
מה יהיה השכר דירה על דירה במיליון דולר? (בממוצע)

חוץ ממשפחה חיסרון לבוגר תואר אין כל כך

מה יהיה השכר דירה על דירה במיליון דולר? (בממוצע)

חוץ ממשפחה חיסרון לבוגר תואר אין כל כך

לא ממש חקרתי כאן את שוק הנדל"ן לעומק, אבל על דירת 3 חדרים באיזור טוב תשלם למעלה מ-2000$ שכירות.

יש הרבה יתרונות לחיים בארה"ב, אני לא אעמיד פנים שלא - בעיקר רמת חיים גבוהה והכל הרבה יותר רגוע.

עריכה: את השכירות אני משווה לחיפה, שם שילמתי על דירת שלושה חדרים במרחק 10 דקות נסיעה מהעבודה 2800 ש"ח לחודש. לא שכרתי דירה בתל אביב.

לא ממש חקרתי כאן את שוק הנדל"ן לעומק, אבל על דירת 3 חדרים באיזור טוב תשלם למעלה מ-2000$ שכירות.

יש הרבה יתרונות לחיים בארה"ב, אני לא אעמיד פנים שלא - בעיקר רמת חיים גבוהה והכל הרבה יותר רגוע.

עריכה: את השכירות אני משווה לחיפה, שם שילמתי על דירת שלושה חדרים במרחק 10 דקות נסיעה מהעבודה 2800 ש"ח לחודש. לא שכרתי דירה בתל אביב.
כן אני חושב אבל שהדירה השכירות בה עולה אלפיים דולר עולה מעל מיליון דולר ולא קצת לעומת הדירה בחיפה
זה לא נכון להשוות רק על פי גודל הדירה

כן אני חושב אבל שהדירה השכירות בה עולה אלפיים דולר עולה מעל מיליון דולר ולא קצת לעומת הדירה בחיפה
זה לא נכון להשוות רק על פי גודל הדירה

לא עולה מעל מיליון דולר, כמו שכתבתי - מחירי הקניה כאן דומים לארץ.

אני יודע מה הרבה מכם חושבים - כמה כסף אפשר לעשות מנדל"ן כאן אם השכירות כל כך גבוהה. אז לא - השוק הוא Buyer's market ויש הרבה דירות נטושות ובתים לא מושכרים. אנשים רוצים לשכור דירה בקומפלס גדול עם חברת ניהול או שקונים בית.

הסטנדרט האמריקאי לדירות גם שונה מדירות בארץ - לא תמצא כאן דירת 3 חדרים בגודל של 65 מ"ר, החדרים עצומים ויש המון Amenities מסביב כמו בריכות, אולם קולנוע, מגרש כדורסל, מגרש באולינג, חדר כושר וכו'.

לא עולה מעל מיליון דולר, כמו שכתבתי - מחירי הקניה כאן דומים לארץ.

אני יודע מה הרבה מכם חושבים - כמה כסף אפשר לעשות מנדל"ן כאן אם השכירות כל כך גבוהה. אז לא - השוק הוא Buyer's market ויש הרבה דירות נטושות ובתים לא מושכרים. אנשים רוצים לשכור דירה בקומפלס גדול עם חברת ניהול או שקונים בית.
באסה באתי לקנות עכשיו חצי ניו יורק 😉

באסה באתי לקנות עכשיו חצי ניו יורק 😉

יש בארה"ב ישראלים שמפרנסים מנדל"ן, יש הרבה הזדמנויות להרוויח כסף באמריקה פשוט בגלל כמות האנשים העצומה - אבל צריך להכיר את האיזור ולדעת מה הולך ומה לא.

לא הייתי קונה בסן דייגו בתים להשכרה, אפילו באיזור טוב ואפילו שעל הנייר זה נראה מעולה (נניח $550000 בית, $4000 שכירות) כי אני יודע שלא יהיה ביקוש.
אנשים לא עומדים בתור בשביל לשכור בית ב-4000$ לחודש ודירות הם יעדיפו את אחד מעשרות הקומפלקסים שיש באיזור.

יש בארה"ב ישראלים שמפרנסים מנדל"ן, יש הרבה הזדמנויות להרוויח כסף באמריקה פשוט בגלל כמות האנשים העצומה - אבל צריך להכיר את האיזור ולדעת מה הולך ומה לא.

לא הייתי קונה בסן דייגו בתים להשכרה, אפילו באיזור טוב ואפילו שעל הנייר זה נראה מעולה (נניח $550000 בית, $4000 שכירות) כי אני יודע שלא יהיה ביקוש.
כן, תאמת אני מכיר שני אנשים שעבדתי איתם ועושים את זה ומשכירים כבר כמה וכמה דירות

כן, תאמת אני מכיר שני אנשים שעבדתי איתם ועושים את זה ומשכירים כבר כמה וכמה דירות

כן, גם אני מכיר מישהו כזה - כמו שכתבתי, יש כאן הרבה הזדמנויות ואני חושב שלישראלים יש חוש טוב לעסקים.

אשכול מצוין

יודע על משכורות בתחום התוכנה, בהשוואה לארץ נגיד?

@MasterSplitter אשמח לדעתך גם לגבי אוסטרליה

נערך לאחרונה:
מחיפוש קצר נראה שעם כמה שנות נסיון השכר נע 70-90 אלף דולר לשנה, בשקלים ברוטו לחודש - 15-20 אלף שח.

באופן יחסי התחום לא מאוד רווחי כאן כמו בארץ, ביחס לשאר מקצועות. מנגד, ככל הנראה תעשה 40 שעות שבועיות ולא יותר.

אשכול מצוין

יודע על משכורות בתחום התוכנה, בהשוואה לארץ נגיד?

@MasterSplitter אשמח לדעתך גם לגבי אוסטרליה

משכורת של מהנדס תוכנה בלי ניסיון מתחילה באיזור ה-95 אלף דולר לשנה, בBay Area הן משמעותית גבוהות יותר אבל גם המחיה יקרה יותר שם.

מה ששמתי לב זה שהקידומים כאן משמעותית הרבה יותר מהירים מהארץ והתקרה שאתה יכול להרוויח בתור מהנדס (ולא מנהל) הרבה יותר גבוהה. הסיכוי גם להגיע לפנסיה בלי ש"יעזיבו" אותך בגיל 50 גבוה יותר.

משכורת של מהנדס תוכנה בלי ניסיון מתחילה באיזור ה-95 אלף דולר לשנה, בBay Area הן משמעותית גבוהות יותר אבל גם המחיה יקרה יותר שם.

מה ששמתי לב זה שהקידומים כאן משמעותית הרבה יותר מהירים מהארץ והתקרה שאתה יכול להרוויח בתור מהנדס (ולא מנהל) הרבה יותר גבוהה. הסיכוי גם להגיע לפנסיה בלי ש"יעזיבו" אותך בגיל 50 גבוה יותר.
ואו, זה משמעותית יותר גבוה מבארץ. הייתי אומר שבארץ בשביל להגיע למספר הזה אתה צריך להיות סניור

ואו, זה משמעותית יותר גבוה מבארץ. הייתי אומר שבארץ בשביל להגיע למספר הזה אתה צריך להיות סניור

כן, מבחינה כספית מרוויחים כאן יותר ומשלמים פחות על מס הכנסה ובריאות (כל עוד אתה עובד). זה מוביל גם לזה שהאמריקאים פחות cost efficient מאיתנו, מחפשים הרבה יותר הזדמנויות לבזבז כסף ולא חוסכים.

האבסורד הוא שלמרות שהאמריקאים מרוויחים יותר ונשאר להם יותר בנטו ההרגשה שלי היא שבארץ אנשים מצליחים לחסוך יותר בגלל המנטליות.

אם ניקח לדוגמא את חשבון הבריאות (ה-HSA) - אף אחד מהאמריקאים שרציתי להתייעץ איתם לא ידע שאפשר להשקיע את הכסף שנמצא שם ולא לשלם מיסים בכלל על הרווחים.

עוד דוגמא - הייתי צריך לקנות תרופה חודשית לחתולים שלי ויש הפרש של 8$ בין לקנות אונליין בבית מרקחת שהוטרינר שלי עובד איתו לבין קוסטקו שאני בכל מקרה נמצא שם לפחות פעם בחודש. הוטרינר לא הבין למה חשוב לי כל כך לחסוך את ה-8 דולר האלו בחודש - כאילו זה לא כסף.

תרבות הבזבזנות מנקודת המבט שלך, אשמח לשמוע עוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית