- פותח/ת השרשור
תרבות הבזבזנות מנקודת המבט שלך, אשמח לשמוע עוד
הממ.. כמה הגיגים (שלא בהכרח קשורים למה ששאלת):
לכולם כאן יש רכבים חדשים בני כמה שנים ספורות, הטרנטות היחידות שאתה רואה על הכביש שייכות למקסיקנים.
למרות כל הרכבים החדשים, אני רואה כאן הרבה רכבים עם דפיקה קטנה פה ושם - הולך טוב עם ההרגשה האישית שלי שהם לא נוהגים משהו (מאוד נחמדים בכביש אמנם, אבל בארץ מיומנות הנהיגה הרבה יותר גבוהה). אני ארחיב על חוקי התנועה המיוחדים שלהם בהמשך.
קוסטקו - נראה לי שכבר כתבתי שהם מצטיידים בקוסטקו כאילו המלחמה עומדת לפרוץ.
מסעדות - המנות פשוט עצומות, בכל המקומות השתיה הקלה היא בלתי מוגבלת (קנית פעם אחת וקבל ריפילס כמה שאתה רוצה), בחלק מהמקומות התוספות בלתי מוגבלות (נניח צ'יפס או סלט) ויש כאן מקומות לא רעים בכלל של בופה בסגנון אכול כפי יכולתך.
אם כבר הזכרתי מסעדות - המלצר בדר"כ שואל ישר כשמתיישבים אם להביא משהו לשתות ומאוד מקובל להזמין מים (שהם ממלאים ברגע שנגמר כמובן). המלצר גם יביא את החשבון לשולחן בלי שתבקשו ישר אחרי הקינוח או ברגע שהמלצר הבין שאתם לא תרצו קינוח - לא בשביל לסלק אתכם חס וחלילה, אלא בתור שירות בשבילכם שלא תצטרכו לחכות. אני אוהב את זה.
אם לא מצליחים לסיים את המנה ורוצים לארוז - המלצר יביא לכם את הקופסא ותצטרכו לארוז בשבילכם.
לא קשור אבל נזכרתי עכשיו - המחירים בכל מקום לא כוללים סטייט טקס (ה"מע"מ" שלהם), אז תמיד צריך לזכור שהמחיר שרשום על המוצר זה לא מה שמשלמים בקופה (תקף על כל דבר, גם במסעדות ובהזמנות באינטרנט/אמזון).
אצלי בעבודה הרבה יותר פשוט למצוא פחיות שתיה מוגזות (חינם כמובן) מאשר מים.
האמריקאים אוהבים קניות ברשת ואוהבים להוציא כסף, גם מאוד נהוגה כאן אופציית ה-cashback אז לרוב יש הנחה מובנית על כל מה שקונים (יכול להגיע גם ל-5% ישירות לכרטיס האשראי).
בגלל שהאמריקאים כל כך אוהבים לקנות יש כאן חנויות מוזרות שבחיים לא תראה בארץ - חנות בגודל של שופרסל ממוצע שמוכרת סוגי בלונים ואביזרי מסיבות לדוגמא.
הם מוכרים בסופר כאן מצות בכל ימות השנה - מישהו צריך להסביר להם שאף אחד לא קונה את זה מלבד לפסח, הם חושבים שזה כמו סוג של לחם בשבילנו או משהו.
כל חג שהוא משמש כתירוץ למבצעים ולחגיגות שופינג - כולל "יום הזיכרון" שלהם, במקום לראות סדרות תיעודיות בטלוויזיה על הצבא הם חוגגים את האובדן עם סיילים ושופינג - מבחינתם זה ביטוי לגיטימי של אבל.
אני בטח אזכר בעוד דברים בהמשך 😃