הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
תרבות הבזבזנות מנקודת המבט שלך, אשמח לשמוע עוד

הממ.. כמה הגיגים (שלא בהכרח קשורים למה ששאלת):

לכולם כאן יש רכבים חדשים בני כמה שנים ספורות, הטרנטות היחידות שאתה רואה על הכביש שייכות למקסיקנים.
למרות כל הרכבים החדשים, אני רואה כאן הרבה רכבים עם דפיקה קטנה פה ושם - הולך טוב עם ההרגשה האישית שלי שהם לא נוהגים משהו (מאוד נחמדים בכביש אמנם, אבל בארץ מיומנות הנהיגה הרבה יותר גבוהה). אני ארחיב על חוקי התנועה המיוחדים שלהם בהמשך.
קוסטקו - נראה לי שכבר כתבתי שהם מצטיידים בקוסטקו כאילו המלחמה עומדת לפרוץ.
מסעדות - המנות פשוט עצומות, בכל המקומות השתיה הקלה היא בלתי מוגבלת (קנית פעם אחת וקבל ריפילס כמה שאתה רוצה), בחלק מהמקומות התוספות בלתי מוגבלות (נניח צ'יפס או סלט) ויש כאן מקומות לא רעים בכלל של בופה בסגנון אכול כפי יכולתך.
אם כבר הזכרתי מסעדות - המלצר בדר"כ שואל ישר כשמתיישבים אם להביא משהו לשתות ומאוד מקובל להזמין מים (שהם ממלאים ברגע שנגמר כמובן). המלצר גם יביא את החשבון לשולחן בלי שתבקשו ישר אחרי הקינוח או ברגע שהמלצר הבין שאתם לא תרצו קינוח - לא בשביל לסלק אתכם חס וחלילה, אלא בתור שירות בשבילכם שלא תצטרכו לחכות. אני אוהב את זה.
אם לא מצליחים לסיים את המנה ורוצים לארוז - המלצר יביא לכם את הקופסא ותצטרכו לארוז בשבילכם.
לא קשור אבל נזכרתי עכשיו - המחירים בכל מקום לא כוללים סטייט טקס (ה"מע"מ" שלהם), אז תמיד צריך לזכור שהמחיר שרשום על המוצר זה לא מה שמשלמים בקופה (תקף על כל דבר, גם במסעדות ובהזמנות באינטרנט/אמזון).
אצלי בעבודה הרבה יותר פשוט למצוא פחיות שתיה מוגזות (חינם כמובן) מאשר מים.
האמריקאים אוהבים קניות ברשת ואוהבים להוציא כסף, גם מאוד נהוגה כאן אופציית ה-cashback אז לרוב יש הנחה מובנית על כל מה שקונים (יכול להגיע גם ל-5% ישירות לכרטיס האשראי).
בגלל שהאמריקאים כל כך אוהבים לקנות יש כאן חנויות מוזרות שבחיים לא תראה בארץ - חנות בגודל של שופרסל ממוצע שמוכרת סוגי בלונים ואביזרי מסיבות לדוגמא.
הם מוכרים בסופר כאן מצות בכל ימות השנה - מישהו צריך להסביר להם שאף אחד לא קונה את זה מלבד לפסח, הם חושבים שזה כמו סוג של לחם בשבילנו או משהו.
כל חג שהוא משמש כתירוץ למבצעים ולחגיגות שופינג - כולל "יום הזיכרון" שלהם, במקום לראות סדרות תיעודיות בטלוויזיה על הצבא הם חוגגים את האובדן עם סיילים ושופינג - מבחינתם זה ביטוי לגיטימי של אבל.

אני בטח אזכר בעוד דברים בהמשך 😃

עוד הגיגים:

אני בדיוק עובר דירה לדירה גדולה יותר בקומפלקס בבניין אחר ויש כאן אפשרות להשכרת משאיות במחיר התחלתי של 20 דולר ליום (עבור מיני-משאית) ועוד דולר פלוס מינוס עבור כל מייל שנוסעים.

עכשיו, יש כמה אפשרויות להשכרת משאיות - כשהמשאית הגדולה ביותר באורך של יותר מ-10 מטרים. עכשיו, אתם בטח אומרים לעצמכם - אבל צריך רישיון מיוחד בשביל לנהוג באופטימוס פריים, לא? אז משום מה בארה"ב - לא. אני יכול עם הרישון הסטנדרטי שקיבלתי כאן אחרי שעברתי את הטסט הכה-קשה של "תמשיך ישר, יש לך עוד" לנהוג במשאית שמשמשת להעברת דירה בת 4 חדרים עם ריהוט מלא בנגלה אחת.

נזכרתי הרגע שכשקנינו את הרכב (מ-CarMax, המוכר הכי גדול למכוניות יד שניה בארה"ב) המוכר שאל איזה רכב היה לנו בארץ וכשאמרתי "סקודה" הוא בחיים לא שמע על המותג. הוא גם ניסה לשכנע אותנו לקחת ביטוח לרכב תמורת סכום מופקע לחמש שנים באמצעות הדוגמא שאם עוד שנתיים תהיה לי בעיה במנוע ואני אצטרך לשלם 2000$ אני אתקע ולא אוכל לשלם את זה, כאילו זה ברור שאין לי ולא יהיו לי 2000 דולר אקסטרה בחשבון (אמריקאים לא ממש מצטיינים בלחסוך, כבר אמרתי?).
הוא התעקש והתעקש כשהוא אומר שאני תמיד יכול לבטל את הביטוח תוך חודש עם החזר כספי מלא ובזמן הזה המוסכים המורשים שלהם יטפלו בכל בעיה שאני אולי אמצא - לבסוף הסכמתי לביטוח המופקע בידיעה שאני עומד לבטל תוך חודש.
בחודש הזה החלפתי את 4 הגלגלים לחדשים (הרכב היה בן שנתיים), עשיתי כיוון הגה והחלפתי שטיח שלא נראה לי ברכב - ואז אחרי חודש ביטלתי את הביטוח וקיבלתי את כל הכסף חזרה. לא יודע למה הוא חשב שאני לא אעשה את זה - אולי רוב האמריקאים ממשיכים את הביטוח במחיר המופקע הזה ומתעצלים להגיע לשם, אין לי מושג.

שרשור סופר מבורך,כיף לראות ולקרוא את מה שאתה כותב ולדעת שאתה מעוניין גם לעזור לאחרים עם כל הידע העצום הזה שאתה כותב.
שבת שלום.

עוד הגיגים:

אני בדיוק עובר דירה לדירה גדולה יותר בקומפלקס בבניין אחר ויש כאן אפשרות להשכרת משאיות במחיר התחלתי של 20 דולר ליום (עבור מיני-משאית) ועוד דולר פלוס מינוס עבור כל מייל שנוסעים.

הלוואי על עם ישראל אפשרות לעבור כל כמה שנים בית 😃

כאילו זה ברור שאין לי ולא יהיו לי 2000 דולר אקסטרה בחשבון (אמריקאים לא ממש מצטיינים בלחסוך, כבר אמרתי

כנראה שככה זה כשאין לך דאגות כלכליות בעולם, הכל יחסית זול, נגיש ומהיר.

לא יודע למה הוא חשב שאני לא אעשה את זה - אולי רוב האמריקאים ממשיכים את הביטוח במחיר המופקע הזה ומתעצלים להגיע לשם, אין לי מושג.

כמו שיטת מצליח בארץ כנראה 😃

דירה שכורה, פשוט יש להם promotion עבור דיירים חדשים שאתה לא צריך לשלם שכירות בחודש השלישי שלך אז יצא שלעבור לדירה גדולה יותר או להישאר בדירה הנוכחית יעלה אותו דבר בסופו של דבר.

מחירי השכירות בשמיים (יחסית לחיפה) אז כנראה שבשנתיים-שלוש הקרובות אני אקנה כאן בית - יוצא הרבה יותר משתלם, במיוחד עם כל הטבות המס שמקבלים עבור משכנתא.
אגב, בניגוד לארץ - לא צריך 50% בשביל לקנות בית. אני חושב שאפשר אפילו לקנות בית עם פחות מ-20% - הזכרתי כבר שהאמריקאים לא ממש טובים בלחסוך? 😃

אני אכתוב קצת על חוקי התנועה המעניינים שלהם:

פניה ימינה - בניגוד לארץ, כאן מותר ואף רצוי לפנות ימינה ברמזור אדום. עכשיו, זה יוצר כמה מצבים יוצאי דופן:
1. נניח שאתם והרכב שלפניכם באים לפנות ימינה, אין תנועה בכביש ולכן הייתם מצפים מהבחור שלפניכם לזרוק מבט שמאלה ואז לבצע את הפניה. מה הבעיה? לפעמים יש כאן תיירים או אנשים מאירופה שלא רגילים לקטע הזה של פניה ברמזור אדום אז הם יעצרו בכל מקרה. אם לא תשמרו מרחק תכנסו בהם - לצורך העניין תארו מצב שבארץ יש רמזור ירוק ימינה והרכב שלפניכם פתאום עוצר בלי שום סיבה שהיא.
2. הנתיב הימני לפני רמזור בדרך כלל רחב יותר, אם אתם נוסעים בנתיב הימני ביותר ומגיעים לרמזור אתם צריכים להיצמד לשמאל בשביל לאפשר לרכבים שפונים ימינה לעלות על מסלול האופניים ולבצע את הפניה - אחרת אתם סתם מעכבים אותם.
3. לעיתים יש רמזור ימינה שבא לרמוז לכם מתי אתם exculsive ומתי צריך לשים לב לתנועת מכוניות אחרות. האור של הרמזור יהיה בצורה של חץ (ימינה או שמאלה, תלוי בפניה) - כשהרמזור הזה דולק סימן שבאופן תיאורטי אף רכב אחר לא יכנס בכם אם כולם שומרים על חוקי התנועה. לעיתים משלבים את הרמזור האקסלוסיבי הזה עם הרמזור הרגיל ואז תראו רמזור עם חמישה מצבים (במקום השלושה הרגילים) - אדום, כתום, ירוק רגיל, כתום אקסקלוסיבי, ירוק אקסלוסיבי. זה לא אומר כמובן שאתם חייבים לחכות לרמזור בשביל לפנות - הרמזור פשוט נועד לתת לכם אינדיקציה למצב בשאר הנתיבים.
4. לפעמים הפניה ימינה באדום אסורה בגלל תנאים כאלו ואחרים, במקרה כזה יהיה שילוט מיוחד שבא להבהיר שאין לפנות ימינה ברמזור אדום. מה הבעיה? בגלל שכולם רגילים לא להתייחס לרמזורים בפניות ימינה ובגלל שאמריקאים לא טובים בלהפעיל שיקול דעת לעיתים קרוובת אנשים לא ישימו לב לתמרור הזה וינסו לפנות באדום בכל מקרה. בפעם הראשונה שאני נתקלתי בצומת כזו התחלתי להתקדם לקראת הפניה ימינה ואז ראיתי שאני פשוט לא מסוגל להשתלב אז אמרתי לאשתי שאני מצטער אבל נצטרך לחכות לירוק כי אין לי שדה ראיה וזה ממש מסוכן. רק אח"כ שמתי לב לתמרור (בקושי ראו אותו). באותה צומת יצא לי לראות תאונה והרבה כמעט-תאוונות בגלל אנשים שניסו בכל זאת להשתלב אפילו שאין שדה ראיה (אפס שיקול דעת). בשלב מאוחר יותר הציבו תמרור נוסף בולט יותר באותה צומת אבל עדיין אני רואה אנשים שמנסים להשתלב בלי שהם רואים בכלל מה קורה בכביש הניצב.
5. לעיתים קרובות אם אין נתיב אופניים ייעודי בימין יהיה סימון בנתיב הימני של אופניים על הכביש, בנתיב הזה אופניים יכולים לתפוס את כל הנתיב הימני ולהתנהג כמו רכב לכל דבר - אפילו שהרוחב שלהם הוא של...אופניים. אם תסעו בנתיב כזה ב60 קמ"ש יש סיכוי טוב שתהרגו מישהו כי לא תספיקו לבלום.

בפניה שמאלה:
1. פניה שמאלה מותרת בלי שום קשר לרמזור אך ורק אם אתה פונים לכביש חד סטרי.
2. כשאתם פונים שמאלה - אם הרמזור לא אקסקלוסיבי (ירוק עם חץ) - תצפו להולכי רגל ואפילו למכוניות שיבואו מולכם! כן כן, בהרבה מהצמתים אתם תרצו לפנות שמאלה ותגלו שרכב בנתיב הנגדי ממשיך ישר כי גם לו יש ירוק - במקרה הזה אתם חייבים לתת לו זכות קדימה (yield). לא תתנו זכות קדימה - הוא ייכנס בכם.
3. בפניה שמאלה יכול להיות שגם לרכבים בנתיב הנגדי יהיה שמאלה, אם לא תעבדו בשיטת ה"פינג פונג" הפנס הימני שלכם יפגע בפנס הימני שלו (גם כאן ראיתי תאונה בסגנון)
4. גם כשאתם ממשיכים ישר - לפעמים אנשים שפונים שמאלה לא ישימו לב שיש להם yield ויכנסו לכם לנתיב פתאום, צריך להיות מוכנים לזה - אז גם ירוק בשביל להמשיך ישר הוא לא באמת ירוק.

נתיבי HOV (שני נוסעים ומעלה) - כבר דיברתי באחד מהפוסטים הקודמים, ממש נחמד.

אין את כל המסחרה של מורי נהיגה וטסטרים שמכשילים סתם ככה, האינטרס של המערכת הוא להעביר אתכם כמה שיותר מהר. כאן ההורים מלמדים את הילדים שלהם לנהוג והטסט מבוצע ברכב של ההורים (בדרך כלל). הטסט מורכב בעיקר מנהיגה סביב הבלוק בלי כל סוג של חניה.

חניה - האמריקאים לא מאמינים בחניה בניצב ברוורס ומסתבכים עם חניה במקביל ברוורס. כבר קרה לי שנעצרתי מיד אחרי חניה במקביל ובאתי להיכנס אליה ברוורס ולנהגת מאחורי לא היה מושג מה אני עושה ולמה עצרתי. אותו דבר לגבי חניה בניצב - לאנשים אין מושג מה אתם עושים, הולכי רגל יעברו מאחוריכם וכמעט ידרסו ורכבים יצמדו אליכם מאחורה כי אף אחד לא חונה ברוורס כאן - רק הזרים.
החניות כאן מאוד מרווחות אגב והאמריקאים אוהבים רכבים עצומים - כמה שיותר גדול יותר טוב.

אופטימיזצית נתיבים - האמריקאים לא אוהבים לזגזג בין הנתיבים, קרה לי כבר שהגעתי לרמזור ובנתיב אחד היו 10 מכוניות ובנתיב השני 2. אף אחד לא ניסה לשפר נתיב אפילו ששניהם ממשיכים לאותו כיוון.

אופנועים - בדר"כ מתנהגים כמו מכונית ברמזור ולא חותרים קדימה להיות ראשונים, כנ"ל בכביש - לא יזגזגו בין המכוניות ויתנהגו כמו מכונית לכל דבר ועניין.

בלילה - חושך מצרים, אין תאורת רחוב - אפילו בשכונות מעולות. פעם ראשונה בחיי שקניתי אפוד זוהר שיהיה בתא כפפות כי אם במקרה תתקעו באיזה כביש מהיר, תהיו בשוליים ותצאו החוצה מסיבה זו או אחרת - אתם תמותו, לא רואים כלום!
באותה קטגוריה - לפעמים תסעו באיזה כביש בלילה ופתאום משום מקום יהיה הולך רגל באמצע הכביש ותאלצו לבלום בלימת פתע, צריך לשים לב לזה - אפילו אם הכביש מאפשר באופן תיאורטי נסיעה מהירה.

טסט שנתי לרכב - אין כאן כזה דבר, לא לוקחים את הרכב לשום מקום - רק משלמים אגרת רישוי. סומכים עליכם שאם יש בעיה ברכב אתם תתקנו אותה. כבר יצא לי לראות מכוניות בלי לוחיות רישוי בכלל ובלי פנסים על הכביש.

לוחיות רישוי - יש סטייטים שצריך רק לוחית רישוי מאחורה ולא מקדימה, קליפורניה היא לא אחת מהן - אבל בכל זאת לחלק מהמכוניות אין לוחית רישוי מקדימה ולא עושים להן כלום.

עקיפה מימין - כל הזמן, בגלל שיש כבישים מהירים עם 8 נתיבים ויותר מאוד נהוג כאן לעקוף מימין בכל מקום, זו אפילו לא נחשבת עבירת תנועה.

אם אני אזכר בעוד דברים בהמשך אני אכתוב 😃

עברתי 6 דירות ב6 שנים, לא מבחירה בדר״כ (קשרים שהתחילו ונגמרו) תאמין לי שזה לא כיף.
בארץ אין מניעה יותר גדולה על מעבר מדירה שכורה לדירה שכורה.

עוד הבדל שמצאתי, אני בדיוק עונה כאן על סקר לגבי מכוניות, הקטגוריות כאן:

מכונית קלה (מאזדה 2)
מכונית קטנה (מאזדה 3)
מכונית בינונית (מאזדה 6)
מכונית גדולה (פורד פלקון ושאר דגמים שלא קיימים בארץ)

בארץ מאזדה 6 היא ״מנהלים״. כאן לפועלי בניין יש מכוניות יותר טובות אם הם רוצים.
"ישראל החליטה שהיא רוצה להיות לואו קוסט בכל דבר - גם בדיור" - וואלה! נדל"ן

סתם כתבה שקראתי, עוד המחשה של ההבדלים בין הארץ לעולם בכלליות.

אני עובד בענף הבניה, הרמת פיקוח ורמת הבטיחות שיש כאן - משוגעות לגמרי.

עוד הבדל שמצאתי, אני בדיוק עונה כאן על סקר לגבי מכוניות, הקטגוריות כאן:

מכונית קלה (מאזדה 2)
מכונית קטנה (מאזדה 3)
מכונית בינונית (מאזדה 6)
מכונית גדולה (פורד פלקון ושאר דגמים שלא קיימים בארץ)

בארץ מאזדה 6 היא ״מנהלים״. כאן לפועלי בניין יש מכוניות יותר טובות אם הם רוצים.
"ישראל החליטה שהיא רוצה להיות לואו קוסט בכל דבר - גם בדיור" - וואלה! נדל"ן

סתם כתבה שקראתי, עוד המחשה של ההבדלים בין הארץ לעולם בכלליות.

אני עובד בענף הבניה, הרמת פיקוח ורמת הבטיחות שיש כאן - משוגעות לגמרי.

גם כאן אותו דבר, אני לא מכיר אף אחד שנוהג בפורד פוקוס או במאזדה 6.

יש לי עוד כמה סיפורים מהמעבר דירה שהיה בסופשבוע, אני אכתוב כשאני אתאושש.

סתם משהו שהצחיק אותי - שכרנו משאית בשביל להעביר את כל הדברים והייתי צריך לבקש הארכה של יום. הייתי צריך להחזיר את המשאית בשבע בערב אז פניתי אליהם כמה שעות לפני ואמרתי שאני רוצה להאריך בעוד יום (למיטב ידיעתי באותו הרגע זו היתה הרזולוציה הקטנה ביותר שלהם).
נציג: "אתה צריך יום שלם או רק כמה שעות?"
אני: "זה תלוי, מה ההבדל במחיר?"
נציג: "אין הבדל, המחיר הוא לפי יום"
(אני בראש: אז למה אתה בכלל מציע לי את זה?)
אני: "אז אני רוצה יום שלם"

לפעמים יש להם יציאות מפגרות שאני לא מבין מה ההגיון מאחוריהם, הוא חשב שאני אעדיף לקחת משאית ואתחייב להחזיר אותה תוך ארבע שעות במקום 24 שעות כשזה עולה לי אותו דבר? למה?

אגב, סקאם תוצרת ארה"ב - שילמתי 1.08$ למייל כשהאודומטר שלהם טועה לטובתם בטירוף - כמעט פי 2 מהצפי של גוגל מפס. אין שום דבר לעשות עם זה מלבד לשלם.

אני נוהג במאזדה 2 שהייתה של אשתי לשעבר

כאן יש התפלגות די מאוזנת של סוגי רכבים.
כמעט אף אחד לא נוהג ברכבים שקטנים ממאזדה 2
מאזדה 2 / פולו / יאריס וכו׳ די פופולרי
מאזדה 3 / גולף / קורולה די פופולרי
הקטגוריה מעל לא כל כך פופולרית, מי שרוצה רכב גדול לרוב קונה הולדן (רכב אוסטרלי) שהוא סתם ענק עם מנוע גדול (סטייל אמריקאי)
הרבה ג׳יפים יחסית
הרבה מכוניות ספורטיביות / ספורט
כבר לא מתרגש לראות מכונית אקזוטית, יש אצלי בבניין פורש, ב.מ.וו M וכו׳.
בסופר שאני קונה (סופר רגיל) בחניון יש אסטון מרטין, פרארי, מזארטי
לא נדיר לראות כאן רולס רויס, מקלארן, למבורגיני, לוטוס...

ואני במאזדה 2 2011 🤣
עוד חוויה מהתרבות השונה מאוד כאן ביחס לארץ:
יש לנו כל חודש בעבודה כינוס לימי הולדת ופרסי ״בראבו״ לביצועים יוצאי דופן במחלקות השונות.

אחד העובדים (בהנהלת חשבונות) זכה בפרס כי הוא הציב צנצנת עם שוקולדים במשרד, כתב ״לפני שאתם לוקחים שוקולד, תקחו רגע לחשוב על בטיחות״. הם הולכים ללמד את מה שהוא עשה ברחבי אוסטרליה בתור דוגמא לאיך מתייחסים לבטיחות בתור חשיבות עליונה.

עכשיו הבחור עובד במשרד, הסכנה היחידה היא להפצע ממהדק סיכות, אבל למרבה הפלא גם את זה לוקחים ברצינות. יש לנו שלט במדרגות שמסביר איך צריך לרדת במדרגות (רציני).

אני נוהג במאזדה 2 שהייתה של אשתי לשעבר

כאן יש התפלגות די מאוזנת של סוגי רכבים.
כמעט אף אחד לא נוהג ברכבים שקטנים ממאזדה 2
מאזדה 2 / פולו / יאריס וכו׳ די פופולרי
מאזדה 3 / גולף / קורולה די פופולרי
הקטגוריה מעל לא כל כך פופולרית, מי שרוצה רכב גדול לרוב קונה הולדן (רכב אוסטרלי) שהוא סתם ענק עם מנוע גדול (סטייל אמריקאי)
הרבה ג׳יפים יחסית
הרבה מכוניות ספורטיביות / ספורט
כבר לא מתרגש לראות מכונית אקזוטית, יש אצלי בבניין פורש, ב.מ.וו M וכו׳.
בסופר שאני קונה (סופר רגיל) בחניון יש אסטון מרטין, פרארי, מזארטי
לא נדיר לראות כאן רולס רויס, מקלארן, למבורגיני, לוטוס...

ואני במאזדה 2 2011 🤣
עוד חוויה מהתרבות השונה מאוד כאן ביחס לארץ:
יש לנו כל חודש בעבודה כינוס לימי הולדת ופרסי ״בראבו״ לביצועים יוצאי דופן במחלקות השונות.

אחד העובדים (בהנהלת חשבונות) זכה בפרס כי הוא הציב צנצנת עם שוקולדים במשרד, כתב ״לפני שאתם לוקחים שוקולד, תקחו רגע לחשוב על בטיחות״. הם הולכים ללמד את מה שהוא עשה ברחבי אוסטרליה בתור דוגמא לאיך מתייחסים לבטיחות בתור חשיבות עליונה.

עכשיו הבחור עובד במשרד, הסכנה היחידה היא להפצע ממהדק סיכות, אבל למרבה הפלא גם את זה לוקחים ברצינות. יש לנו שלט במדרגות שמסביר איך צריך לרדת במדרגות (רציני).

יהיה מצחיק אם תצלם את השלט ותעלה לכאן, חח ''להחזיק במעקה ולרדת רגל רגל''

יש לנו שלט במדרגות שמסביר איך צריך לרדת במדרגות (רציני).

האמת שזה מפתיע, אבל גם בחברה שעבדתי בה בארץ היו דברים בסגנון - הוראות איך לרדת במדרגות (חובה להחזיק במעקה) ואיסור ללכת עם כוס קפה בלי מכסה.
כמובן שאף אחד לא התייחס לזה, אבל עדיין מצחיקים 😃

הסיפור היומי - קניתי טלוויזיה חדשה לדירה החדשה (LG OLED65C8Y, מחיר סופי כולל משלוח עד הבית 6880 ש"ח, מחיר בארץ בזאפ: 11000 ש"ח) ופדאקס לא הסכימו לתת לי חלון זמן להגעת השליח, לא משנה כמה התעקשתי - רק אמרו שיגיעו עד שמונה בערב.
"ואם אף אחד לא בבית? אני בעבודה, אני לא יכול להיות בבית כל היום"
"אז ננסה למסור את החבילה שוב מחר עד שמונה בערב"
"אבל אני עובד, אני לא יכול להיות בבית כל היום - מה קורה אם שוב אין אף אחד בבית?"
"אז ננסה לשלוח ביום שני עד שמונה בערב"
"אבל אני עובד! עובד! מה קורה אם גם בפעם השלישית אף אחד לא בבית לקבל את החבילה?"
"אה, אז אנחנו נשלח את החבילה חזרה לשולח"
"אוקיי, אני יכול לדבר עם השליח? לתת לו הוראות איך להיכנס בשביל שלא יעבוד קשה?"
"לא"
"אוקיי, תוכלו לומר לשליח לדבר איתי או עם הליסינג אופיס כשהוא מגיע?"
"השליח יסתדר, החבילה תגיע עד שמונה בערב"
היגיון אמריקאי זה משהו.

כשהשליח הגיע הוא כל כך שמח שהייתי בבית אחרי שהוא לא בחר בדרך האופטימלית לעלות את החבילה והיה צריך למצוא מישהו שיפתח לו את השער לקומפלקס, המשיך לומר "I'm so happy you are home" כי אחרת הוא היה צריך להחזיר את החבילה לוואן. אני בטוח שאם פדאקס היו שואלים אותו הוא היה מעדיף לדבר איתי שתי דקות במקום להסתכן לסחוב את החבילה לדירה לחינם.

נערך לאחרונה:
האמת שזה מפתיע, אבל גם בחברה שעבדתי בה בארץ היו דברים בסגנון - הוראות איך לרדת במדרגות (חובה להחזיק במעקה) ואיסור ללכת עם כוס קפה בלי מכסה.
כמובן שאף אחד לא התייחס לזה, אבל עדיין מצחיקים 😃

הסיפור היומי - קניתי טלוויזיה חדשה לדירה החדשה (LG OLED65C8Y, מחיר סופי כולל משלוח עד הבית 6880 ש"ח, מחיר בארץ בזאפ: 11000 ש"ח) ופדאקס לא הסכימו לתת לי חלון זמן להגעת השליח, לא משנה כמה התעקשתי - רק אמרו שיגיעו עד שמונה בערב.
"ואם אף אחד לא בבית? אני בעבודה, אני לא יכול להיות בבית כל היום"
"אז ננסה למסור את החבילה שוב מחר עד שמונה בערב"
"אבל אני עובד, אני לא יכול להיות בבית כל היום - מה קורה אם שוב אין אף אחד בבית?"
"אז ננסה לשלוח ביום שני עד שמונה בערב"
"אבל אני עובד! עובד! מה קורה אם גם בפעם השלישית אף אחד לא בבית לקבל את החבילה?"
"אה, אז אנחנו נשלח את החבילה חזרה לשולח"
"אוקיי, אני יכול לדבר עם השליח? לתת לו הוראות איך להיכנס בשביל שלא יעבוד קשה?"
"לא"
"אוקיי, תוכלו לומר לשליח לדבר איתי או עם הליסינג אופיס כשהוא מגיע?"
"השליח יסתדר, החבילה תגיע עד שמונה בערב"
היגיון אמריקאי זה משהו.

כשהשליח הגיע הוא כל כך שמח שהייתי בבית אחרי שהוא לא בחר בדרך האופטימלית לעלות את החבילה והיה צריך למצוא מישהו שיפתח לו את השער לקומפלקס, המשיך לומר "I'm so happy you are home" כי אחרת הוא היה צריך להחזיר את החבילה לוואן. אני בטוח שאם פדאקס היו שואלים אותו הוא היה מעדיף לדבר איתי שתי דקות במקום להסתכן לסחוב את החבילה לדירה לחינם.
בארץ השליח מצלצל אלייך שואל ומתאם איתך

זה פחות או יותר הפאנץ׳ שלו לסיפור.
האמריקאים עובדים by the book, גם כשזה לפעמים סותר את ההיגיון הבריא.
כן הבנתי אני גם יודע שהוא חי בארץ אז הוא יודע את מה שכתבתי לסיכום אין לי שמץ למה כתבתי את זה

אולי טלויזיה זה פחות ריאלי, אבל כאן רוב האנשים שקונים און ליין שולחים למקום עבודה והפקידת קבלה מקבלת את החבילה עבורם.
יש בניינים ״יוקרתיים״ עם קונסיירג׳ שזה התועלת היחידה שלו - לקבל חבילות בשבילך.
הנה עוד הבדל בין ישראל לאוסטרליה, כאן לפוליטיקאים יש בושה לקבל טובות הנאה, לא משנה כמה קטנות הן:

https://www.smh.com.au/national/nsw/nsw-premier-barry-ofarrell-resigns-20140416-36qwv.html

כאן חבילות קטנות פשוט מחכות לך ליד הדלת, הזמנות מאמזון תוך פחות מ-48 שעות - מאוד נוח.

בארץ הייתי מזמין לעבודה עד ששלחו מייל לכולם להפסיק לשלוח חבילות לעבודה. כשזה קרה המשכתי לשלוח חבילות כי להגיע לסניף דואר שנסגר בשש כשאתה בעבודה כל יום עד שבע יכול להיות בעייתי 😃

כאן הסניפים פתוחים עד שמונה ובכל מקרה אין סיבה מיוחדת ללכת לדואר מלבד להחזיר חבילות - ובשביל זה יש גם סניפים שפתוחים עד חצות.

הכל כמובן גם פתוח בכל ימות השבוע, יום ראשון לפעמים יוצא דופן כשחלק מהמקומות נסגרים שעה או שעתיים מוקדם יותר.

אגב, באופן כללי אני לא אוהב את פדאקס - לא בארץ ולא כאן. תמיד יש איתם בעיות.

אז הלכתי היום לבית חולים לעשות אקו-לב מעקב (אוושה מולדת, לא משהו רציני - אבל אני עוקב אחרי זה) - עשיתי אקו בארץ לא מעט פעמים אז אני יכול בקלות להשוות.

הציוד בארץ נראה ממש מיושן לעומת מה שהולך כאן.
זמן המתנה לבדיקה - במקום יותר מחודש חיכיתי שבוע (וזה רק בגלל שזה לא דחוף).
יש שתי פקידות קבלה ואינסוף אחיות צעירות ונחמדות שמטפלות בך.
בחדר המתנה היה רק עוד אדם אחד לפני.
הבדיקה בארץ היתה די חפיפניקית ונמשכה 20 דקות פלוס מינוס, כאן בדקו אותי שעה וחצי וצילמו את הלב מכל זווית אפשרית.
הג'ל מחומם, בניגוד לג'ל הקר שיש בארץ (לא שזה משנה משהו, אבל נחמד שהם חשבו על זה).
הציעו לי שמיכה להתכסות בה אם קר לי, אמרתי להם שאני בסדר 😃
המחיר? השנה מגיע לmax out of pocket של הביטוח אז חינם.
חניה במרחק דקה הליכה עלתה לי 4$.

אחת מהאחיות שהיתה משנגחאי שאלה מאיפה אני וכשעניתי מישראל התחלנו לדבר והיא משום מה היתה בטוחה שלכולם בארץ יש 10 ילדים, הסברתי לה שזה לא המצב (אני לא יודע מאיפה היא שמעה את זה).

בנושא לגמרי לא קשור, בסופשבוע חיברתי את המחשב הסלוני שהיה לי בארץ והיה מנותק כל הזמן הזה לטלוויזיה החדשה. ממש הרגיש כמו כמוסת זמן - השעון עדיין היה על זמן ישראל והכל נמצא בדיוק איפה שהוא היה כשניתקתי את המחשב בארץ בינואר 2018. היה די מרגש האמת היא כי השתמשנו בו בתור מחשב לכל דבר כל יום, הזכיר לי את הארץ.

לא זכור לי שכתבתי על המעבר - אז כשעברנו לארה"ב עברנו עם כמה מזוודות, שני body bags הכי גדולים שיש ושני החתולים שטסו איתנו, כל שאר הדברים (ריהוט, מחשבים וכו') הגיעו במכולה שנשלחה שבועיים לפני שאנחנו עזבנו והגיעה חודשיים אחרינו.
גם לאשתי וגם לי היו לפטופים מהעבודה וכל שאר המחשבים בבית היו נייחים אז כשהגענו לכאן קניתי לפטופ בבסט ביי (yoga 920) ואיתו עבדתי כל הזמן הזה. כשהדברים שלנו הגיעו חיברתי את הלפטופ למסך ומקלדת/עכבר נורמלים דרך docking station אז לא היתה סיבה להפעיל אף אחד מהמחשבים עד עכשיו.

חודש ראשון פה גרנו בבית מלון ליד העבודה (על חשבון העבודה כמובן) ואז שכרנו דירה בקומפלס קרוב. העבודה של אשתי שכרה לנו "באדי" של חברה חיצונית שמתמחה במהגרים שעזרה לנו עם הדברים הבסיסיים כשהגענו (חשבון בנק, SSN, רישיון, חשבון חשמל וגז, מציאת דירה בין כל הקומפלקסים מסביב בהתאם לתקציב שהגדרנו לה וכו').

בנושא נוסף לא קשור - התחלתי לראיין אנשים לעבודה כאן וביום שישי היה לי ראיון טלפוני עם מישהו, הזכיר לי את התקופה שאני חיפשתי כאן עבודה. הבנאדם היה כל כך לחוץ שהייתי צריך להרגיע אותו כמה פעמים במהלך השיחה שהכל בסדר ושאני לא מצפה שהוא יענה לי על כל השאלות
נכון. בסוף העברתי אותו והוא יגיע לראיון on site על חשבון החברה (מטיסים אותו מטקסס לפה).

זהו לבינתיים, עכשיו צריך לעבוד קצת 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית