הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
אני דווקא מסכים. המס של המורה נגיד יהיה 1000 שקל, והמס של הבן אדם השגיעה להישגים יהיה 10000 שקל.
זה יגרום לאנשים לרצות להרוויח יותר. להתקדם הרבה יותר. נגיד היום בשביל שכר של עוד 2000 שקל אני אפילו לא ישקול לעבור עבודה. כי בנטו זה בקושי 1000 שקל. לא שווה לי. אם זה יהיה נגיד עוד 1800 שקל זה כבר טיפה יותר נחמד 😃

תחשוב על הדלק, הפקקים וזמן הפנאי שזה שורף לך ואתה תגיע למסקנה שהתוספת הזאת תהיה זניחה בעליל.

יחד עם זאת לפייגלין יש רעיונות כלכליים ממש מפגרים, מס שטוח לדוגמא לא ברור למה אדם שמרוויח 100000 שקל בחודש צריך לשלם מספר אחוזים זהה למורה שמרוויח 10000 בחודש

כי הוא מקבל מהמדינה את אותו המוצר שמקבל זה שמרוויח פחות, אז למה שזה יעלה לו הרבה הרבה יותר? (צריך לזכור שגם בלי מס פרוגרסיבי הוא כבר משלם יותר כי גבייה באחוזים זה גם דיפרנציאלי).

בכל מקרה הרעיון הזה לא ריאלי במדינה שלנו ולדעתי גם מאוד שולי בתהליך של הגדלת החופש. רוב המדינות שיש בהן מס הכנסה שטוח הן מדינות עניות ונכשלות שכנראה המדיניות הזו מונהגת בהן משחיתות וקשרי הון-שלטון ופחות מתוך דאגה לחופש של האזרחים.

תחשוב על הדלק, הפקקים וזמן הפנאי שזה שורף לך ואתה תגיע למסקנה שהתוספת הזאת תהיה זניחה בעליל.
למה שזה ישרוף לי יותר זמן ? הדוגמא הייתה נטו לעבור מקום עבודה חדש בשביל עוד 2000 שקל. שזה כל ההבדל בעיקר.

לקראת הבחירות שלנו, מה אתה חושב על הגישה הקפיטלסטית. בעיקר בתחום הרפואה. האם אתה חושב שכדאי להפריט את הרפואה בארץ ? גם כל נושא הביטוח לאומי וכו' (אני שוקל להצביע זהות)

זו שאלה קשה, כי כמו שהמפצל כתב - אין כאן שחור או לבן. זה נוח לנו בתור מהנדסי הייטק שמרוויחים הרבה כסף לומר שהרפואה צריכה להיות מופרטת ולראיה - השירות שאני מקבל כאן בארה"ב בכלל לא ניתן להשוואה למה שקיבלתי בארץ, וכאן אני גם משלם פחות אם אני משווה לביטוח לאומי/דמי בריאות ששילמתי כל שנה בארץ.

מצד שני, לכולנו יש הורים או דודים בפנסיה שבשבילם לשלם מאות שקלים בחודש על ביטוח רפואי פרטי זה לא אופציה, הם גם צריכים את שירותי הרפואה הרבה יותר מאיתנו - אז אם אני מתרגם את זה לביטוח הבריאות בארה"ב זה יהיה כמה אלפי דולרים כל שנה.
נהוג כאן להפריש כל שנה לחשבון הבריאות וגם להשקיע את הכסף בחשבון והכל פטור ממיסים - אז אם עבדת כל חייך בנוסף לפנסיה יש לך כמה מאות אלפי דולרים בחשבון הבריאות שאחרי גיל 65 יכולים לשמש אותך לכל מה שתרצה.

אם הייתי בארץ הייתי מצביע לגנץ כשאני מקווה שזהות תהיה גדולה מספיק בשביל שפייגלין יהיה שר אוצר, אני לא מסכים עם הרבה דברים שפייגלין כתב במצע וחלק מהדברים גם לא פרקטיים ולא יכולים לקרות - אבל מבין שלושת המועמדים לשר אוצר (כחלון, פייגלין וניסנקורן) אין ספק שהוא הבחירה הטובה ביותר.

זו שאלה קשה, כי כמו שהמפצל כתב - אין כאן שחור או לבן. זה נוח לנו בתור מהנדסי הייטק שמרוויחים הרבה כסף לומר שהרפואה צריכה להיות מופרטת ולראיה - השירות שאני מקבל כאן בארה"ב בכלל לא ניתן להשוואה למה שקיבלתי בארץ, וכאן אני גם משלם פחות אם אני משווה לביטוח לאומי/דמי בריאות ששילמתי כל שנה בארץ.

מצד שני, לכולנו יש הורים או דודים בפנסיה שבשבילם לשלם מאות שקלים בחודש על ביטוח רפואי פרטי זה לא אופציה, הם גם צריכים את שירותי הרפואה הרבה יותר מאיתנו - אז אם אני מתרגם את זה לביטוח הבריאות בארה"ב זה יהיה כמה אלפי דולרים כל שנה.
נהוג כאן להפריש כל שנה לחשבון הבריאות וגם להשקיע את הכסף בחשבון והכל פטור ממיסים - אז אם עבדת כל חייך בנוסף לפנסיה יש לך כמה מאות אלפי דולרים בחשבון הבריאות שאחרי גיל 65 יכולים לשמש אותך לכל מה שתרצה.

אם הייתי בארץ הייתי מצביע לגנץ כשאני מקווה שזהות תהיה גדולה מספיק בשביל שפייגלין יהיה שר אוצר, אני לא מסכים עם הרבה דברים שפייגלין כתב במצע וחלק מהדברים גם לא פרקטיים ולא יכולים לקרות - אבל מבין שלושת המועמדים לשר אוצר (כחלון, פייגלין וניסנקורן) אין ספק שהוא הבחירה הטובה ביותר.
סתם מעניין אותי מה קורה נגיד לאנשים נכים תחת השיטה של ארצות הברית, הם כמובן לא יכולים לעבוד כמו כל אדם, אז על מי נופל העול לטפל בהם?

סתם מעניין אותי מה קורה נגיד לאנשים נכים תחת השיטה של ארצות הברית, הם כמובן לא יכולים לעבוד כמו כל אדם, אז על מי נופל העול לטפל בהם?

אם הם עבדו בזמן שהם הפכו לנכים אז הם היו מבוטחים וזכאים לקצבה מסוימת בהתאם לביטוח. אם הם לא עבדו? אין לי מושג, לא הייתי רוצה להיות במצב הזה כאן.

אנקדוטה א': אקו-לב בבית חולים כאן, אם לא היה לי ביטוח רפואי פרטי הייתי צריך לשלם 3400$, במקום זה שילמתי $500 (עד הגעה ל-max out of pocket שנתי). אם הייתי בתקרה אז לא הייתי צריך לשלם כלום.
אקו לב שעשיתי בארץ - לא עלה "כלום", אבל כל חודש הייתי צריך לשלם סכום אסטרונומי לביטוח לאומי ולדמי בריאות.

אנקדוטה ב': המעסיק שלי בארץ החליט על דעת עצמו להוריד לי אלפי שקלים ביטוח לאומי ודמי בריאות כשכבר לא הייתי תושב ישראל עבור משכורת שהתקבלה כשכבר לא הייתי בארץ (עליה אני צריך לשלם מס כאן בארה"ב של אלפי שקלים בנוסף למס בארץ). לפי ביטוח לאומי מי שאינו תושב ישראל לא מחויב בביטוח לאומי ודמי בריאות (כי אני לא מבוטח ברגע שאני לא תושב) - עכשיו אני צריך לריב איתם בשביל שיחזירו לי את הכסף שמלכתחילה הם לא היו צריכים להוריד.

תודה על התשובות
נזרום על עוד כמה שאלות? 😛

1. איך חיי הלילה? מה ההבדל בין שם לבארץ?

2. איך מבחינת תרבות וחיי פנאי, יש יותר מה לעשות בשבת?

3. איך חיי החברה?
האם אתה מרגיש שיש ריחוק מסויים מהחברים האמריקאים לעומת חברים ישראלים?
לוקח יותר זמן לאנשים להפתח אלייך?

4. אתה מרגיש שאנשים פחות כנים מבארץ?

5. אתה מרגיש שהאפרו אמריקאים באמת מופלים לרעה בסביבה שלך? היחס שלך משתנה בתור מראיין/עובד בחברה עם אנשים שהם לא לבנים מחשש להיתפס כגזען בעינהם? מה לגבי נשים?

6. איך הכביש מבחינת אכיפה, יש הזדמנויות להרביץ קצת? (אחרת מה הטעם להחזיק רכב מהיר)

7. מה התחביבים שלך והאם הם קיבלו שידרוג כשעברת?

8. איזה 3 חוקים בארה"ב הייתה מחוקק בישראל ואיזה 3 מישראל לארה"ב?

9. אתה מרגיש שרמת החוכמה הממוצעת יותר גבוה או נמוכה יחסית לאנשים בארץ?

10. יש משהו שהיית עושה בארץ חופשי ובארה"ב פתאום זה אסור/לא מקובל?

11. יש דבר כזה קריוקי בגינה בארה"ב? 🤣

12. אתה חושש מהמדיניות הנוכחית של טראמפ שרוצה להגביל הגירה?

13. אם לא ארה"ב לאן היית עובר?

14. איזה תפקידים (למדמח"ניק) יכולים לעלות את הסיכויים לקבל רילוקיישן?
@incin

1. איך חיי הלילה? מה ההבדל בין שם לבארץ?

אני אמנם נשוי וכבר לא בדיוק בגיל שחיי לילה סוערים יותר מדי מעניינים אותי, ממה שאני רואה כאן בחורות הרבה יותר זורמות - אולי זה בגלל שאני "אקזוטי", לא יודע.
גם מבחינת לבוש בחדר כושר לדוגמא - אני רואה כאן דברים שמעולם לא ראיתי בארץ, בחורות באות חצי עירומות לחדר כושר ועושות סקוואט או דדליפט כשכל התחת בחוץ - מה שמעניין זה שכמעט אף אחד לא מסתכל.

היו אפילו מקרים שרציתי לצלם ולהעלות תמונה לכאן, אבל זה די קריפי אז אני אמנע מזה.

2. איך מבחינת תרבות וחיי פנאי, יש יותר מה לעשות בשבת?
כמו שהמפצל ציין, ימי החופש כאן הם שבת-ראשון ולא שישי-שבת כמו בארץ, כמובן שהכל פתוח בסופשבוע ואין השבתה מוחלטת כמו שיש בארץ.
כמות הדברים שאפשר לעשות בסופשבוע היא אסטרונומית, תרבות הפנאי כאן היא מאוד מפותחת.

3. איך חיי החברה?
האם אתה מרגיש שיש ריחוק מסויים מהחברים האמריקאים לעומת חברים ישראלים?
לוקח יותר זמן לאנשים להפתח אלייך?

יש ריחוק מסוים כי בכל זאת אני זר עם מבטא, עד כמה שאני יודע טוב אנגלית - אני לא ממש יכול להעמיד פנים שאנגלית היא שפת האם שלי ולפעמים לוקח לי שניה להיזכר במילה שרציתי להשתמש בה, אבל עם הזמן אני משתפר.
אני גם לפעמים מרגיש שאני משתמש באנגלית מאוד פשוטה לעומתם מבחינת אוצר מילים ומילים נרדפות, אם אתה משווה אותי למהגרים אחרים ולא לאמריקאים אז אני אחלה.
יש גם מילים שקשורות לעבודה שאומרים בצורה שונה כאן לעומת הארץ - רג'יסטר ולא רגיסטר, מאקס ולא מוקס (מולטיפלקסר), גיגה-בייט ולא ג'יגה בייט, אקס-אור ולא קסור (xor) וכן הלאה.

אף אחד כאן לא קורה לשני "bro" כמו "אחי" בארץ, לפחות לא שאני נתקלתי.

לא ממש קשור אבל נזכרתי עכשיו - fist bump הולך כאן ממש חזק בחד"כ לעומת לחיצת יד.

4. אתה מרגיש שאנשים פחות כנים מבארץ?

לא ממש, אולי אומרים דברים בצורה מאוד מכובדת (I respectfully disagree במקום "לא", "אני אעדיף שלא תעשה את זה" במקום "אל תעשה את זה" וכו') - צריך לדעת לקרוא בין השורות, ישירות כמו שיש בארץ לפעמים נחשבת כחצופה (תמיד אומרים Sorry, Please, Thank you - גם אם אין בכלל סיבה להתנצל או לומר תודה).

5. אתה מרגיש שהאפרו אמריקאים באמת מופלים לרעה בסביבה שלך? היחס שלך משתנה בתור מראיין/עובד בחברה עם אנשים שהם לא לבנים מחשש להיתפס כגזען בעינהם? מה לגבי נשים?

ממש לא מופלים לרעה, לא נתקלתי אפילו במקרה אחד של גזענות כלפי אפרו אמריקאים או נשים. לגבי הודים או סינים - זה כבר משהו אחר, אבל זה בעיקר נובע מהבדלי תרבות לעומת האמריקאים.

6. איך הכביש מבחינת אכיפה, יש הזדמנויות להרביץ קצת? (אחרת מה הטעם להחזיק רכב מהיר)

אני לא יודע איך אתה מגדיר "להרביץ", אני באופן קבוע נוסע ב80-90 מייל (עד 145 קמ"ש) בכבישים שהמהירות המותרת בהם היא 65 מייל וכמוני עוד הרבה אחרים - הכלל שלי תמיד היה לנהוג לפי תנאי הכביש והסביבה, אם כולם בנתיב השמאלי נוסעים 85 מייל (שעות היום, בלי גשם, כביש ישר ויבש, רכב חדש עם אחיזת כביש טובה) אני לא עומד לנסוע 65.
אני לא מזגזג יותר מדי בין הנתיבים ותמיד מאותת ובודק שאני לא חותך אף אחד, אל תשכח גם שכאן מאוד נהוג לעקוף מימין אז זה משהו שאתה צריך להיות מוכן אליו - בנוסף לחוסר הפעלת שיקול דעת.

סתם לדוגמא - כל יום כשאני נוסע בבוקר לעבודה לפני הכניסה לכביש המהיר אני נוסע בנתיב שמתמזג עם הנתיב הימני בכביש המהיר, תמיד לפני המיזוג אני מאותת אפילו שיש שילוט של מיזוג. למה? כי כבר כמה פעמים יצא לי לראות כמעט תאונה כשהנהג בנתיב הימני מתאם מהירות עם הנתיב המשתלב בלי לשים לב לתמרורים.

אני לא אתפלא לשמוע שכמות התאונות בסן דייגו היא גדולה מכמות התאונות בארץ, האמריקאים נוסעים בצורה מסוימת וההודים/מקסיקנים/סינים נוסעים בצורה אחרת לגמרי - טוב שאני מישראל אז הגעתי מוכן לג'ונגל הזה ואני יודע לצפות בעיות בכביש לפני שהן קורות.
אם אתה בעניין של לזגזג בין נתיבים בלי לאותת ולנסוע כמו משוגע - אתה כנראה תהרוג כאן מישהו או שתעשה תאונה תוך כמה חודשים, במיוחד בלילה - הולכי רגל חוצים באמצע הכביש בחושך מצריים כשהם לבושים בשחור ואפילו לא מסתכלים עליך כשאתה מתקרב.

מבחינת אכיפה - חסרה בהחלט, הייתי מצלם אנשים ונותן להם דוחות בעצמי אם יכולתי. בדאון טאון איפה שכל ההומלסים יש הרבה, וגם בלוס אנג'לס.

7. מה התחביבים שלך והאם הם קיבלו שידרוג כשעברת?

התחביבים שלי לא יותר מדי יוצאי דופן - חד"כ, משחקים בטלפון, טכנולוגיה, סרטים, טיולים - יש כאן הרבה מאוד מה לעשות, אם רצית אי פעם לעשות יוגה עם עזים שהולכות עליך - יש כאן את זה (לא צוחק).

8. איזה 3 חוקים בארה"ב הייתה מחוקק בישראל ואיזה 3 מישראל לארה"ב?

שאלה כבדה וקשה, אני אצטרך לחשוב עליה.

9. אתה מרגיש שרמת החוכמה הממוצעת יותר גבוה או נמוכה יחסית לאנשים בארץ?

זה תלוי, יש הרבה מטומטמים בארץ. מניח שיש גם הרבה מטומטמים כאן אבל לא בסביבה שלי. אם אתה שואל ספציפית לגבי מהנדסים - התחושה שלי היא שהמהנדסים בארץ מוכשרים יותר.

10. יש משהו שהיית עושה בארץ חופשי ובארה"ב פתאום זה אסור/לא מקובל?

לא משהו שעולה לי בראש, אני אולי מקפיד יותר להנמיך את הרמקולים אחרי 11 בערב אם אני רואה סרט אבל זהו פחות או יותר.

11. יש דבר כזה קריוקי בגינה בארה"ב? 🤣

לא ממש, חוסר ההתחשבות הזה ייחודי לארץ.

12. אתה חושש מהמדיניות הנוכחית של טראמפ שרוצה להגביל הגירה?

לא, כי אני כבר פה עם ויזת עבודה (L2), שתי ויזות גיבוי (H1b) ובתהליכי גרין קארד.

13. אם לא ארה"ב לאן היית עובר?

לעבור מהארץ מעולם לא היה החלום שלי או משהו שרציתי לעשות, אני אוהב את ישראל למרות כל הדברים הפחות טובים - פשוט ניתנה לנו ההזדמנות לחיות בארה"ב והחלטנו לאחר התייעצות עם המשפחה הקרובה ללכת על זה.
בדיעבד זו היתה החלטה מעולה אבל היה חוסר וודאות מוחלטת לגבי איך יהיו החיים פה.

אם לאשתי היו מציעים קידום בעבודה למקום נורמלי דובר אנגלית שאינו ארה"ב שגם אני הייתי יכול לעבוד בו היינו כנראה הולכים על זה, זה מסוג הדברים שאם אתה לא מנסה אתה מצטער עליהם - גם אם בסוף לא הולך טוב ואתה מחליט לחזור לארץ.

כמו ש @godlin23 אמר לי כשדיברתי איתו על המעבר לפני שנה וחצי - מה הכי גרוע שיכול להיות? אני אחזור לארץ אחרי שנתיים? לא היתה באמת סיבה לא ללכת על זה.

14. איזה תפקידים (למדמח"ניק) יכולים לעלות את הסיכויים לקבל רילוקיישן?

לא יודע לגבי תפקיד ספציפי, אבל כמו שכבר כתבתי - לעבוד בחברה בינלאומית עם סייט קטן בארץ (לא אינטל) בצוות עם הרבה קשרי עבודה מול ארה"ב ישפר לך את הסיכויים להגיע לכאן.

פייגלין לא מייעד את האוצר בשבילו, אלא בשביל מס׳ 3 - גלעד אלפר.
אני מאמין שפייגלין ייקח את תיק החינוך ויישם את שיטת השוברים.

פייגלין טען שהבחירות האלה הם יודעים שהם לא יהיו גדולים מספיק בשביל להשפיע על בטחון או הסדר מדיני בצורה משמעותית אז הם מתמקדים בשינויים בתוך המדינה - אוצר, חינוך ולגליזציה. לדעתי זה מאוד חיובי.

עם כמה שאני שונא את התחלואות של ההסתדרות, אני לא חושב שניסנקורן יהרוס כלום, ברגע שהוא מחוץ להסתדרות זה עולם אחר ואתה לא תאבק למוות על העלאת שכר למנופאי מ25 אלף ל30 אלף. אבל כמובן אולי אטעה, נחכה ונראה.

ככה או ככה עושה רושם ששום ממשלה לא תקום בלי זהות, הדרישות שלהן לא נוגדות את כחול לבן ולא נוגדות את הליכוד, בקיצור - הם יקבלו הכל.

אני גם מאמין שפייגלין יקבל יותר ממה שצופים לו, אני מהמר על 8 מנדטים. הסקרים תמיד מזניחים את הצעירים שלא עונים לטלפון בבית או שאין להם טלפון בבית, זהות מאוד פופולרית בקרב צעירים.

אני גם חושב שזהות תהיה הפתעת הבחירות, אפילו יותר ממה שהסקרים מנבאים.

בדיוק מישהו כאן בעבודה שאל אותי לגבי הבחירות בישראל, הוא שמע ברדיו המקומי שבנג'מין נתניהו כנראה עומד לזכות - נחכה ונראה.

אגב, לא ממש קשור לכלום - יש הנחה של 25% על הכל ב-bodybuilding.com עם הקוד 20YEARS לכבוד הבחירות.

סתם, לא לכבוד הבחירות - אבל הקוד באמת תקף 😃

לא ממש קשור אבל נזכרתי עכשיו - fist bump הולך כאן ממש חזק בחד"כ לעומת לחיצת יד.
משהו שהייתי מעודד בארץ. בחדר כושר באמת עדיף את זה מלחיצת יד.
מה הכי גרוע שיכול להיות? אני אחזור לארץ אחרי שנתיים? לא היתה באמת סיבה לא ללכת על זה.
worse case scenario 😃

כל הבנות זוג שלי אוסטרליות.
כמה בנות זוג יש לך?
לגבי הבחירות הנוכחיות, לדעתי החשיבות של להחליף את שלטון נתניהו באנשים ערכיים וטובים שחשובה להם המדינה (בלי קשר לימין או שמאל) הרבה יותר חשובה.
אם לא הייתי תומך בכחול לבן, הייתי תומך בזהות.
זה מה שחשבו יותר מידי שמאלנים ועכשיו יצא ביבי וכל השאר חרא
אני דווקא מסכים. המס של המורה נגיד יהיה 1000 שקל, והמס של הבן אדם השגיעה להישגים יהיה 10000 שקל.
זה יגרום לאנשים לרצות להרוויח יותר. להתקדם הרבה יותר. נגיד היום בשביל שכר של עוד 2000 שקל אני אפילו לא ישקול לעבור עבודה. כי בנטו זה בקושי 1000 שקל. לא שווה לי. אם זה יהיה נגיד עוד 1800 שקל זה כבר טיפה יותר נחמד 😃
ואז מי ישלם על כל החרדים/ערבים?
כשכל התחת בחוץ - מה שמעניין זה שכמעט אף אחד לא מסתכל.

היו אפילו מקרים שרציתי לצלם ולהעלות תמונה לכאן, אבל זה די קריפי אז אני אמנע מזה.
כולנו הפסדנו
למה לא?
עם כמה שאני שונא את התחלואות של ההסתדרות, אני לא חושב שניסנקורן יהרוס כלום, ברגע שהוא מחוץ להסתדרות זה עולם אחר ואתה לא תאבק למוות על העלאת שכר למנופאי מ25 אלף ל30 אלף. אבל כמובן אולי אטעה, נחכה ונראה.
מה הוא לא ידאג לחברים שלו?
ככה או ככה עושה רושם ששום ממשלה לא תקום בלי זהות,
כמעט
אני גם מאמין שפייגלין יקבל יותר ממה שצופים לו, אני מהמר על 8 מנדטים
קרוב
אני גם חושב שזהות תהיה הפתעת הבחירות, אפילו יותר ממה שהסקרים מנבאים.
באמת הייתה הפתעה

למה לא אינטל ?

אינטל היא יוצאת דופן מהבחינה הזו כי היסטורית החברה התנגדה לרילוקיישן one way, כלומר יש אפשרות לרילוקיישן לארה"ב - אבל הוא מוגבל לשנתיים ואחרי שנתיים אתה מחוייב לחזור. במהלך השנתיים האלו אתה מוגדר עובד של אינטל ישראל, משלם מיסים וביטוח לאומי בארץ וטס מתוך ידיעה ברורה שתצטרך לחזור תוך זמן קצר.

למעשה, אפילו אם אתה עובד אינטל ישראל ותמצא צוות באינטל ארה"ב שמעוניין להעסיק אותך בארה"ב (מעבר בתוך הארגון) ולהוציא לך ויזת עבודה אינטל ישראל יתנגדו לכך בתור מדיניות.

זה משהו שרלוונטי רק לאינטל בישראל אגב, לא לאינטל במקומות אחרים באסיה או באירופה.

בדיוק, כל פעם שזה קורה אני חושב עליו ועל הסיפור שהיה איתו בטכניון 😃

אינטל היא יוצאת דופן מהבחינה הזו כי היסטורית החברה התנגדה לרילוקיישן one way, כלומר יש אפשרות לרילוקיישן לארה"ב - אבל הוא מוגבל לשנתיים ואחרי שנתיים אתה מחוייב לחזור. במהלך השנתיים האלו אתה מוגדר עובד של אינטל ישראל, משלם מיסים וביטוח לאומי בארץ וטס מתוך ידיעה ברורה שתצטרך לחזור תוך זמן קצר.

למעשה, אפילו אם אתה עובד אינטל ישראל ותמצא צוות באינטל ארה"ב שמעוניין להעסיק אותך בארה"ב (מעבר בתוך הארגון) ולהוציא לך ויזת עבודה אינטל ישראל יתנגדו לכך בתור מדיניות.

זה משהו שרלוונטי רק לאינטל בישראל אגב, לא לאינטל במקומות אחרים באסיה או באירופה.

בדיוק, כל פעם שזה קורה אני חושב עליו ועל הסיפור שהיה איתו בטכניון 😃
אז בעצם החיסרון של לעבוד אינטל בארץ זה שלא תוכל לעשות רילוקיישן לאינטל בחול
אבל אם תעבוד בחברה מוכרת אחרת כן תוכל לעשות רילוקיישן לאינטל בחול כן?

לא יהיה בעיה לעבוד באינטל בארץ ולעשות רילוקיישן לחברה אחרת בחול כן?

אז בעצם החיסרון של לעבוד אינטל בארץ זה שלא תוכל לעשות רילוקיישן לאינטל בחול
אבל אם תעבוד בחברה מוכרת אחרת כן תוכל לעשות רילוקיישן לאינטל בחול כן?

יש הרבה יתרונות לעבודה באינטל בארץ, אבל לא אם המטרה היא רילוקיישן בכיוון אחד - זה פשוט לא יקרה.
אם תעבוד בחברה מוכרת אחרת בארץ ותעשה רילוקיישן לארה"ב כשאתה עובד באותה חברה, תחכה לגרין קארד ואז תחליט לעבור לאינטל בחו"ל - לא תהיה בעיה.
המסלול של לעבוד בחברה מוכרת בארץ ולעשות רילוקיישן לאינטל בחו"ל לא קיים - מי שיסדר לך את הויזה זו החברה בארץ ואתה תהיה מחוייב להמשיך לעבוד באותה חברה בחו"ל עד הגרין קארד (או עד קבלת ויזה מקבילה שלא מגבילה אותך במקום עבודה כמו H1b אבל אז בת הזוג שלך לא תוכל לעבוד).

לא יהיה בעיה לעבוד באינטל בארץ ולעשות רילוקיישן לחברה אחרת בחול כן?

גם המסלול הזה לא קיים - אינטל ישראל לא תוציא לך ויזה לארה"ב, חברה בחו"ל לא תעסיק אותך בלי ויזה.
האפשרות היחידה למסלול כזה תהיה קיימת אם אשתך תעשה רילוקיישן עם ויזת L1 ואז אתה תוכל לעבוד איפה שרק תרצה עם ויזת L2, חדי ההבחנה כבר יודעים שככה אני הגעתי לכאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית