הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
מזל טוב 😃 קדימה עכשיו יש לך רק סינגל אחד. עוד שנה שנתיים תשבור שיא ותגיעה לדאבל לפחות 😃

לאחרונה (כלומר, לפני שהבת שלי נולדה) עברתי קצת יותר לעבודת נפח ופחות סינגלים, המצב הנוכחי מקשה עלי להתאמן באופן סדיר אבל זו כנראה תקופה קצרה יחסית בה אני בקושי ישן בלילה ותעבור עוד כמה חודשים.

עכשיו סיפור:
אמא של אשתי היתה אצלנו במשך שלושה שבועות והייתי צריך להקפיץ אותה ל-LAX ובחזרה (שעתיים+ של נסיעה עם קצת פקקים בדרך).
עכשיו, אני בדר"כ נוסע 80 מייל, גג 90 בכבישים מהירים כשהמהירות המותרת היא 65 מייל אבל הרבה נוסעים כמוני - הם לא ממש מתרגשים מהגבלות מהירות כאן ואם תנאי הדרך מאפשרים זאת.
בנסיעה הראשונה אמא של אשתי היתה קצת בלחץ שאני אספיק לעבודה למרות שאמרתי לה שהכל בסדר אז היא דרבנה אותי לנסוע יותר מהר אפילו שנסענו 85-90 רוב הדרך.
בדרך חזרה היה ברור שאני מגיע לעבודה בצהריים והודעתי מראש אז לא היתה סיבה למהר ושוב פעם היא דירבנה אותי לנסוע יותר מהר ולזגזג בין המכוניות, ואז אמרתי לה שאני ממש משתדל לא לעבור את ה-140 קמ"ש, לזגזג בין מכוניות כל חמש שניות ולחתוך אותן זו לא הדרך שלי להירגע.
"בסדר, אבל אתה עכשיו ממש רחוק מ-140"
(אני, מסתכל על מד המהירות, נוסעים קצת יותר מ-90 מייל - 150 קמ"ש)
אני - "אנחנו עכשיו נוסעים ב-150 קמ"ש, זה במיילים" 🤣

הייתה לי הרגשה שהיא לא הבינה שזה מייל 😃
כשנהגתי שם אז למזלי במכונית שלי היה גם מייל וגם קמ. אבל בכל מקרה ניסיתי לנסוע לפי המותר כי קצת פחדתי.

אתם קרובים לקבלת גרין קארד ? כמה זמן נותנים חופשת לידה ?

הייתה לי הרגשה שהיא לא הבינה שזה מייל 😃
כשנהגתי שם אז למזלי במכונית שלי היה גם מייל וגם קמ. אבל בכל מקרה ניסיתי לנסוע לפי המותר כי קצת פחדתי.

אתם קרובים לקבלת גרין קארד ? כמה זמן נותנים חופשת לידה ?

יש לנו שני תהליכי גרין קארד מקבילים - של אשתי התחיל כמה חודשים לפני, לא באמת משנה מי מאיתנו מקבל קודם כי אנחנו נשואים. אני מניח שעוד שנה+ פחות או יותר לפחות אחד מאיתנו יסיים את התהליך.
בנוסף מקום העבודה של שנינו הוציא לנו ויזות H1b (שוב פעם - פעמיים) בנוסף לויזות L המקוריות שלנו אז אנחנו כבר לא מחוייבים למקום עבודה ולעיר ספציפית. כמובן שאני כרגע מאוד מרוצה מהעבודה שלי אז לא רואה סיבה מיוחדת לחפש משרה חדשה (זה גם מעכב את תהליך הגרין קארד) אבל זה
טוב לדעת שהאופציה קיימת ושאנחנו לא צריכים לחזור בחזרה אם אשתי מחליטה לעזוב את העבודה או משהו בסגנון.

חופשת לידה לנשים - 4 שבועות disability לפני, 12 שבועות אחרי, מקום העבודה משלים ל-100% משכורת.
חופשת לידה לגברים - 12 שבועות אחרי, מקום העבודה משלים ל-100% משכורת.

אה נחמד לדאת שאתם קרובים. אצלי מנהל בעבודה חזר לארץ אחרי שקיבל גרין קארד וביקש לבטל אותו בגלל שצריך לשלם/לטפל במיסים.
לדעתי טעות, אבל הוא הוא להישאר בארץ.

תנאים ממש טובים, אם אני לא טועה זה יותר טוב מהארץ... העיקר אומרים שישראל זה סוציאליסטי. זה כך בכל עבודה ? או רק במקומות טובים ?

אה נחמד לדאת שאתם קרובים. אצלי מנהל בעבודה חזר לארץ אחרי שקיבל גרין קארד וביקש לבטל אותו בגלל שצריך לשלם/לטפל במיסים.

תנאים ממש טובים, אם אני לא טועה זה יותר טוב מהארץ... העיקר אומרים שישראל זה סוציאליסטי. זה כך בכל עבודה ? או רק במקומות טובים ?

בקליפורניה שני בני הזוג זכאים ל-12 שבועות כל אחד בכל עבודה (שינוי את זה לאחרונה), אבל הסטייט נותנים רק 60% או 66% מהמשכורת בזמן הזה.
בחברות הטובות בהייטק משלימים את זה ל-100% כהטבה מיוחדת, בזמן שאתה בחופשת לידה לוקחים לך את הלפטופ ואת התג ושוללים לך את כל הגישה למערכות אז אין לך שום אפשרות לעבוד אלא אם כן המנהל הישיר שלך ואתה מגישים בקשה מיוחדת שצריכה להיות מאושרת ע"י VP אם אני לא טועה.

אצלי מנהל בעבודה חזר לארץ אחרי שקיבל גרין קארד וביקש לבטל אותו בגלל שצריך לשלם/לטפל במיסים.

תשמע, קשה לי לשפוט, לכל אחד יש את הניסיון שלו כאן ויש שונות מאוד גדולה בהתאם למקום שאתה נמצא בו. שמעתי סיפורי אימה על אנשים שעשו רילוקיישן לאיזור הביי על יוקר המחיה או על אנשים שעברו לסיאטל וקיבלו דיכאון ממזג האוויר הסגרירי או עברו לטקסס וחטפו חום תרתי משמע.

לרוב גם המעבר נובע מבן זוג אחד ולא משניהם מה שיכול ליצור חיכוכים בחיי הנישואין, זה רק מתגבר אם אחד בני הזוג לא יכול לעבוד (ויזת H1b) או לא מוצא עבודה מתאימה - מה אם בן הזוג היה עורך דין בארץ? או מנהל חשבונות? במקרה כזה חייבים לעבור כאן שוב את ההסמכה ולהתחיל מאפס.

אפילו אם בן הזוג (=אני) עובד בהייטק כמו שהיה במקרה שלנו - היינו מסונדלים לאיזור סן דייגו, אין כאן יותר מדי מקומות טובים למהנדסי חומרה. היה סיכוי לא רע שהייתי צריך לנסוע ל-Irvine כל יום שעה+ כל כיוון אם לא הייתי מוצא משהו טוב בסביבה.
מה אם לא הייתי צובר ניסיון בחברה בינלאומית כמו אינטל, מגיע לכאן והיו מוחקים לי את כל שנות הניסיון שצברתי כמו שעושים למהנדסים שהגיעו מהודו (ניסיון עבודה מהודו כמעט לא נחשב פה)? הייתי מטפס עכשיו על הקירות בבית או עובד בעבודה מצ'וקמקת שלא מנצלת 10% מהפוטנציאל שלי ומרוויח פחות ממהנדס צעיר בן 25?

בסופו של דבר, החלטנו ללכת על זה - אתה זוכר את השיחה שלנו בחדר כושר בטכניון שאמרת לי "מה הכי גרוע שיכול להיות", וגם אני חשבתי ככה - מקסימום אני לא מוצא את עצמי, חוזרים לארץ. הייתי בקשר מעולה עם ההנהלה הבכירה באינטל ואחד הVP הבכירים אמר לי לפני שנסעתי שכל עוד הוא עובד באינטל הם יקבלו אותי בשמחה חזרה. היה שווה לנסוע ולו רק בשביל הסיכוי להשיג עתיד טוב יותר לילדים שלי ולפתוח להם דלתות בעתיד - ובאמת שלא חשבתי שכל כך רע בארץ בתור זוג שעובד בהייטק.

מה יהיה בעתיד הרחוק? את זה אני כבר לא יודע.

כן הוא מאוד ציוני, לכן חזר. במקרה שלו שניהם היו עובדי הייטק. אבל חזרו בגלל משפחה ואהבה לארץ.

היה לי שיחה עם חברים לגבי מגורים בארה"ב, וסיפרתי שאני מכיר מישהו (אתה) שעבר לשם ואומר שהמצב הכלכלי יותר טוב כי אין ביטוח לאומי/בריאות וכו'.

רציתי לשמוע על הנושא הזה עוד קצת. נגיד מה לגבי ימי חופש ? ימי מחלה ? ילדים אני מבין שלפחות בהייטק כנראה זה אותו דבר אבל זה לא בכל מקום.
מה עושים אם מפטרים ? יש אבטלה לתקופה מסויימת ? מעניין אותי לשמוע את סה"כ ההטבות של הארץ מול ארה"ב.

כן הוא מאוד ציוני, לכן חזר. במקרה שלו שניהם היו עובדי הייטק. אבל חזרו בגלל משפחה ואהבה לארץ.

היה לי שיחה עם חברים לגבי מגורים בארה"ב, וסיפרתי שאני מכיר מישהו (אתה) שעבר לשם ואומר שהמצב הכלכלי יותר טוב כי אין ביטוח לאומי/בריאות וכו'.

רציתי לשמוע על הנושא הזה עוד קצת. נגיד מה לגבי ימי חופש ? ימי מחלה ? ילדים אני מבין שלפחות בהייטק כנראה זה אותו דבר אבל זה לא בכל מקום.
מה עושים אם מפטרים ? יש אבטלה לתקופה מסויימת ? מעניין אותי לשמוע את סה"כ ההטבות של הארץ מול ארה"ב.

לרוב אנשים ציונים ברמה כזו בכלל לא עושים רילוקיישן מלכתחילה, שלא לדבר על התחלת תהליך גרין קארד - אין שום בעיה לא להתחיל את התהליך אם אתה לא מעוניין בכך.

אנשים שחוזרים בדרך כלל לא מספרים לך את כל התמונה, פשוט כי כולם שואלים אותם "למה חזרתם" והם מעדיפים לא להרחיב בנושא. הרבה דברים יכולים להשתבש במעבר כמו שכתבתי למעלה ולהרבה אנשים קשה להסתגל לסביבה חדשה בגיל מבוגר.

לגבי זה שאמרתי שהמצב הכלכלי יותר טוב - הנתונים היבשים:
1. המשכורות גבוהות יותר (לא הזכרתי בשום מקום, אבל שכר המינימום עומד על 38 שקלים לשעה)
2. משלמים פחות מיסים
3. אין ביטוח לאומי ודמי בריאות - במקום זה אתה אחראי על הבריאות שלך. בחלק מהמקומות בהייטק נותנים לך seed התחלתי בסכום מסוים ובכל מקרה אתה לא יכול לעבור את תקרת ה-out of pocket כמו שכתבתי כאן באחת מההודעות הקודמות. אצלנו מדובר בכמה אלפי דולרים ולמעשה חשבון הבריאות שלי רק הולך ותופח כל שנה - גם אם אני מגיע למקסימום כמו השנה
4. ירקות ופירות משמעותית יקרים יותר
5. הוצאות תקשורת (אינטרט, סלולר) יקרות יותר
6. שכירות משמעותית יקרה יותר - זה אף פעם לא כיף לשלם 9000 ש"ח בחודש לדירת 3 חדרים (אתה תמיד תשווה את זה לכלום ששילמת בארץ)
7. שאר הדברים שעולים לי לראש (ביגוד, מוצרי חשמל, דלק, רכבים, בשר) זולים יותר, חלק נכבד מהדברים עולה אותו דבר או קצת יותר זול.

בישראל בתור מהנדס הייטק אתה מרגיש כאילו אתה מרוויח הרבה יותר מרוב האנשים, כאן לא כל כך - אני חושב שזה גורם לאנשים להרגיש כאילו הם מרוויחים פחות מאשר בארץ אפילו שהם חוסכים יותר כל חודש.

עכשיו, לגבי השאלות:

1. ימי חופש - אצלי הם "לא מוגבלים", אתה לוקח לפי מה שאתה צריך, שזה לא ממש טוב אם תשאל אותי. בארץ קיבלתי 24 ימים בשנה בותק שלי.
מה שכן - אם יש חג שנופל בסופשבוע הם מזיזים אותו ככה שתמיד יש לך 10 ימי Paid Holiday בשנה.
אני לא חושב שאתה מקבל פדיון של ימי חופש כשאתה עוזב פשוט כי אין באמת ימי חופש - לא שזה כזה משנה כי גם בארץ לא שילמו לי על כל ימי החופש שצברתי בגלל שעזבתי בינואר והם "נמחקו" (ולא יכולתי לקחת אותם בדצמבר בגלל החפיפה).
2. ימי מחלה - אני כאן כבר שנה וחצי, גם אשתי וגם אני לא היינו חולים אפילו פעם אחת.
זה לא כמו בארץ שאנשים מסתובבים חולים בכל מקום ציבורי ובאים חולים לעבודה, כאן אם אתה חולה אתה נשאר בבית בשביל לא להדביק אף אחד ודי יכעסו עליך אם תגיע לעבודה חולה ותדביק אנשים. מבחינת הגיינה הם גם כמה רמות מעלינו עם אלכוהול לחיטוי ומגבונים בכל מקום.
מחיפוש במערכת אצלנו עושה רושם שמקבלים 0.044 שעות מחלה על כל שעת עבודה עד לגבול עליון של 80 שעות - מעבר לזה לא תצבור ימי מחלה. כמובן שלא צריך להביא שום אישור על מחלה במסגרת הזו כל עוד אתה נעדר פחות מחמישה ימי עבודה.
אם אתה נעדר יותר - צריך להביא פתק מרופא. אם אתה צריך להעדר זמן ממושך יותר (נניח חודש) יש ביטוח Disability שמשלם לך את המשכורת כי אתה נחשב ב-Leave of Absence. בשלושה החודשים הראשונים של המחלה אתה מקבל שכר מלא, בשלושה החודשים הבאים זה יורד ל-60% ובשלושה החודשים הבאים זה נשאר ב-60% אבל מוגבל למקסימום שבועי של 1252 דולר.
מעבר לחצי שנת העדרות ביטוח שני יתחיל לפעול ואחרי שנה של היעדרות החברה תעריך מה לעשות איתך.
3. הפרשות לפנסיה (אמנם לא שאלת אבל אני אענה) - אתה אחראי להפרשה עבור הפנסיה שלך וזה פטור ממס, אצלי המעסיק גם כן תורם באופן יחסי כך שאם תבחר להפריש 18500$ או יותר בשנה קלנדרית לפנסיה - המעסיק יפריש 5525$ לפנסיה שלך, אפילו שהוא לא חייב.
4. דמי אבטלה - אני אומר לך את האמת, לא חקרתי את הנושא לעומק. גם בארץ מעולם לא חתמתי אבטלה אז אני לא יודע איך זה עובד.

עכשיו לפינה חדשה - דברים שלא ידעתי או שהדחקתי באנגלית עד שהגעתי לכאן.

אנגלית שפה קשה #1
כשאתם נמצאים בקניון ושואלים מישהו "Where's the bathroom?" הוא יסתכל עליכם ממש מוזר. הסיבה היא ש-Bathroom (חדר מקלחת, בתרגום ישיר) יש רק בבתים ובקניון אין Bathroom, יש Restroom. כנ"ל במקומות עבודה או בכל מקום אחר שאין בו מקלחת.
לשאול מישהו בקניון "Where's the bathroom?" שקול ללשאול מישהו בעזריאלי אם הוא יודע איפה חדר האמבטיה.
אתם יכולים לשאול "Where's the toilet?", אבל גם זה יזכה אתם במבט מוזר כי זה שקול בעברית לשאול מישהו איפה האסלות.
אם תבקרו חבר ותשאלו אותו "Where's the restroom?" שוב תתקלו במבט מוזר כי אין restrooms בבתים פרטיים ובדירות.

לכן, במקומות ציבוריים - Restroom.
בבתים - Bathroom.

אצלי מנהל בעבודה חזר לארץ אחרי שקיבל גרין קארד וביקש לבטל אותו בגלל שצריך לשלם/לטפל במיסים.

הזכרת לי גם שבארץ היה לי מישהו בצוות שזכה בגרין קארד בהגרלה כי אישתו רשמה אותו, הוא החליט לא לנסוע אפילו שאישתו מאוד רצתה כי הוא העדיף להישאר בארץ עם מה שהוא מכיר מאשר לנסות להעביר את החיים - אפילו שכולם אומרים לך שהם היו מתים לעבור מהארץ זה קצת שונה כשההזדמנות באמת מגיעה בספו של דבר לעזוב את הכל לארץ זרה.
כשיש ילדים זה בכלל סרט לקרוע אותם מהמסגרות בארץ, אנחנו רואים הרבה שחוזרים בגלל זה לארץ.

לגבי מיסים לבעלי גרין קארד/אזרחות אמריקאית שחיים בארץ - בעיקרון כל אזרח או בעל גרין קארד אכן מחוייב בדיווח שנתי לרשות המיסים בארה"ב, אבל בכל מקרה המס בארץ גבוה יותר ולכן לא תצטרך לשלם כלום (יש הסכם מס). כמובן שעדיין מדובר בסוג של טרחה.
כשדיברתי בארץ עם מישהו שיש לו אזרחות אמריקאית הוא אמר לי שהוא פשוט מדווח למס הכנסה בארה"ב שהוא מרוויח 5000 ש"ח בשנה כל שנה בשביל לא להתעסק עם זה. הם לא עושים audit לתושבים שלא מתגוררים בארה"ב ובמיוחד לא למי שגר בישראל (הם מודעים טוב טוב לעובדה שבארץ המיסים גבוהים ואין להם מה להרוויח כאן).
במקרה ההפוך אגב תאלץ לשלם השלמת מיסים לישראל + ביטוח לאומי ודמי בריאות וגם לשלם מס פדרל+סטייט כאן (אם לא ניתקת תושבות, תחזור תוך פחות משנתיים או לא תעמוד במבחן הימים/זיקה כמו בר רפאלי, שהיא מיוחדת כי היא גם לא שילמה מיסים בארה"ב).

אני רק אוסיף ואומר שאם יש לך RSU או SPP ואתה מתכנן רילוקיישן - תמכור את הכל, בארץ לוקחים מס כשאתה מוכר וכאן לוקחים מס כשאתה מקבל את המניות, מה שמוביל לכפל מס שאי אפשר להימנע ממנו (ובתור אזרח ישראלי שאינו תושב מדרגת המס שלך היא מקסימלית החל מהשקל הראשון).

באופן די משעשע נהייתי יותר פוליטי, פטריוטי, ציוני ו״יהודי אתני״ מאז שעזבתי את הארץ. אני נתקל בהמון לכלוכים על המדינה, המון שקרים ופייק ניוז אז אני מתווכח על זה הרבה ומפרסם דברים פרו-ישראליים.

בארץ הייתי נחשב כמובן ״עוכר ישראל״ ואת האמת - תמיד רציתי לעבור מהארץ.

מרוויחים פחות מאשר בארץ אפילו שהם חוסכים יותר כל חודש.
מה בערך ההבדל ?
בישראל בתור מהנדס הייטק אתה מרגיש כאילו אתה מרוויח הרבה יותר מרוב האנשים
לא יודע, בנטו אתה לא רחוק משאר האנשים שעובדים בעבודות רגילות. לא יודע איך זה בארה"ב.

מה בערך ההבדל ?

קשה לכמת את הכל ביחד וגם זה תלוי באיזור שאתה גר בו, ההבדל יכול להיות משמעותי מאוד אם אתה עובד באיזור הביי - אבל גם המחייה שם מאוד יקרה. כאן אתה לא מרגיש שדופקים אותך בכל דרך אפשרית וזה מאוד משפיע.
לא ממש קשור, אבל ממש צרם לי לראות ראש הממשלה מכהן קורא לחצי מהעם שלו "חמוצים" כי הם מעזים לומר שיש הרבה דברים לשיפור בארץ, ואז הוא עוד נבחר עוד פעם.

לא יודע, בנטו אתה לא רחוק משאר האנשים שעובדים בעבודות רגילות. לא יודע איך זה בארה"ב.

כן, המיסים בארץ גורמים לכך שבמשכורות שנחשבות יחסית גבוהות תשלם לא מעט מיסים, אבל הקופאית בסופר או המנקה בעבודה רק יכולים לחלום על משכורת נטו שמתקרבת ל-10000 ש"ח בחודש.

לא מורשים לעשות זאת רק אחרי איזה 5 או 7 שנים ?

לא, אתה יכול ואפילו עדיף לעשות את זה כמה שיותר מהר - אחרת אתה צריך להמשיך לשלם לביטוח לאומי (+דמי בריאות) על ההכנסה שלך בארה"ב.

"ומה אם חס וחלילה משהו חמור קורה ואתה רוצה לחזור לישראל לטיפולים?" (אמא שלי)

אז בתור תושב חוזר כשאתה חוזר אתה משלם לביטוח לאומי חצי שנה ואז אתה מבוטח לכל דבר ועניין, אם אתה לא מעוניין לחכות חצי שנה אפשר לשלם "קנס" של כ-10000 ש"ח ואתה מבוטח מהרגע הראשון.

גם לא נסעתי למדינת עולם שלישי, כן? יש כאן רופאים ואפילו טובים מאוד.

שאלה ל @incin ו @MasterSplitter , אתם מחוייבים לשלם ביטוח לאומי ?
אם אתה מתכוון ביטוח לאומי בארץ:
בגדול ברגע שאתה לא עובד, אתה לא משלם להם אלא אם אתה ביוזמתך מעביר כספים. אני סגרתי איתם לפני שעזבתי אבל עדיין המשיכו לשלוח כל כמה חודשים מכתבים להורים שלי. למרות שסגרתי איתם רשמית אחרי שעברתי בנוסף שלחתי הצהרה וכו׳ וכו׳. הפלוס - אתה לא משלם ביטוח לאומי. המינוס - אם אתה חלילה נכה, ולא מכוסה איפה שאתה גר, אתה לא זכאי לכלום בישראל.

אם אתה מתכוון ״ביטוח לאומי״ או גוף מקביל בחו״ל:
באוסטרליה יש גוף שנקרא סנטרלינק שהוא פחות או יותר מקביל לביטוח לאומי, קצבאות וכו׳. אתה לא משלם לו שום דבר באופן ישיר. על אחת כמה וכמה שאתה לא עובד (שאז הוא משלם לך, כמו שזה אמור להיות ~).

לא הכל ורוד...

משהו שמטריף אותי (שאלו יהיו הצרות שלנו...) לאחרונה: אני מחפש מסעדה ליומולדת, סביב 10 אנשים. אני אשכרה לא מצליח למצוא מקום (ברמה סבבה) שלא מחייב אותך בתפריט קבוע מראש (כלומר כ-ו-ל-ם חייבים להזמין אותו דבר~) פלוס 10% דמי שירות (אין באוסטרליה טיפים כמעט, ככה שאם תצא למסעדה יקרה עם חבר/ה - אתה לא תשלם טיפ).

לא הכל ורוד...

משהו שמטריף אותי (שאלו יהיו הצרות שלנו...) לאחרונה: אני מחפש מסעדה ליומולדת, סביב 10 אנשים. אני אשכרה לא מצליח למצוא מקום (ברמה סבבה) שלא מחייב אותך בתפריט קבוע מראש (כלומר כ-ו-ל-ם חייבים להזמין אותו דבר~) פלוס 10% דמי שירות (אין באוסטרליה טיפים כמעט, ככה שאם תצא למסעדה יקרה עם חבר/ה - אתה לא תשלם טיפ).

נשבע שלא הבנתי...

לא הכל ורוד...

באמת שאלה יהיו הצרות שלנו 😃

030b3524ac507e9d47d6a4af28a97b66e775b238.png

נשבע שלא הבנתי...
נגיד אתה, בתור מארגן האירוע, מזמין מנה ראשונה פטריית פורטובלו ברוטב בצלצלים סיניים על מצע עלי חסה הולנדית, מנה עיקרית סטייק טלה רך שלא הספיק לחשוב מחשבות רעות על העולם ברוטב חמוציות חמוצות כמו הדמעות של אותו טלה, כן?
אז האורחים שלך זה מה שהם מקבלים, אם אורח מסויים נגיד רוצה פטריית פורטובלו ברוטב בצלצלים קוריאניים על מצא חסה נורווגית, הוא לא יכול כי המנה היא משהו קבוע 😉

היה לי קצת משעמם בעבודה לכמה דקות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית