הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החיים בקליפורניה

• פותח/ת השרשור incin
  • פורסם בתאריך
נגיד אתה, בתור מארגן האירוע, מזמין מנה ראשונה פטריית פורטובלו ברוטב בצלצלים סיניים על מצע עלי חסה הולנדית, מנה עיקרית סטייק טלה רך שלא הספיק לחשוב מחשבות רעות על העולם ברוטב חמוציות חמוצות כמו הדמעות של אותו טלה, כן?
אז האורחים שלך זה מה שהם מקבלים, אם אורח מסויים נגיד רוצה פטריית פורטובלו ברוטב בצלצלים קוריאניים על מצא חסה נורווגית, הוא לא יכול כי המנה היא משהו קבוע 😉

היה לי קצת משעמם בעבודה לכמה דקות 😃

למה אצלנו יש את זה ? אנחנו אומרים לשף איך לבשל ?

אגב, אם כבר מדברים על "לא הכל ורוד", ממה שאני רואה בהרבה משפחות כאן (ובמיוחד אצל מהגרים כמוני) רק אחד מבני הזוג עובד. ציינתי כאן כבר בעבר שזה בגלל שמס ההכנסה הוא למשק בית ולא לפי משכורת - כך שאם רק אחד מבני הזוג עובד מס ההכנסה משמעותית נמוך יותר.

התחוור לי לאחרונה ש-Daycare עד חמש בערב עולה כאן יותר מ-2000 דולר לחודש, נני אפילו יותר - רוב הנשים (בדר"כ הן לא עובדות מבני הזוג, מקווה שהפמיניסטיות יסלחו לי) לא מרוויחות בנטו סכום עד כדי כך גבוה שישתלם לשלוח ל-Daycare מאשר להישאר בבית ולדאוג לילדים.

ה-Daycare לילד בודד ושכר הדירה ביחד יוצאים יותר מ-16000 ש"ח לחודש, שני ילדים? יותר מ-23000 ש"ח לחודש שיורדים מהנטו.

אנגלית שפה קשה #2
Daycare זה לא Kindergarten ואף אחד לא קורא ל-Daycare ככה.
Kindergarten הוא ספציפי בשביל לתאר צורת למידה מאוד מסוימת מגיל חמש במשך שנה, אם תאמרו שאתם הולכים לשים את התינוקת שלכם בKindergarten אמריקאים יהיו בהלם ולא יבינו על מה אתם מדברים.

באמת שאלה יהיו הצרות שלנו 😃

030b3524ac507e9d47d6a4af28a97b66e775b238.png

נגיד אתה, בתור מארגן האירוע, מזמין מנה ראשונה פטריית פורטובלו ברוטב בצלצלים סיניים על מצע עלי חסה הולנדית, מנה עיקרית סטייק טלה רך שלא הספיק לחשוב מחשבות רעות על העולם ברוטב חמוציות חמוצות כמו הדמעות של אותו טלה, כן?
אז האורחים שלך זה מה שהם מקבלים, אם אורח מסויים נגיד רוצה פטריית פורטובלו ברוטב בצלצלים קוריאניים על מצא חסה נורווגית, הוא לא יכול כי המנה היא משהו קבוע 😉

היה לי קצת משעמם בעבודה לכמה דקות 😃
חבל שאין מוניטין ב-לשעבר אוף טופיק..

ומה זה pre-school? זה לא kindergarten?

pre-school (נקרא גם pre-k) בא לפני kindergarden ומיועד לילדים בני 3-4, kindergarden זה לילדים בני 5-6.

בעברית המונחים האלו לא קיימים, אבל לומר באנגלית שאתה שולח את התינוק שלך ל-kindergarten שקול ללומר בעברית שאתה שולח את התינוק שלך ליסודי.

גם פה יש מונחים די דומים.
קודם כל, הרבה מאוד ילדים לא הולכים ל״טרום חובה״ והפעם הראשונה שהם פוגשים במסגרת חינוכית היא בגיל 5 שרק אח מתחיל החינוך הציבורי.
בגיל 5 הולכים לבצפר יסודי, אבל קוראים לזה ״KINDY״ שזה קיצור לקינדרגרדן (אוסטרלים מקצרים הכל). לפני גיל 5, CHILDCARE זה חינוך פרטי, מאוד יקר (100-150$ אוסטרלי ליום).

בדר״כ לא נהוג ״להחנות״ את הילד במעון ל5 ימים בשבוע (אה כן, פה אף אחד לא לומד שבת-ראשון כמובן) ונהוג לשים את הילד במעון ל2-3 ימים בשבוע, תלוי בסיטואציה ולפחות בהתחלה שהאישה תעבוד במשרה חלקית. המעבידים מאוד גמישים פה וזה נהוג לעבוד מדי פעם מהבית, שעות גמישות וכו׳.

נשבע שלא הבנתי...
עד כה ניסיתי סביב 20~ מסעדות שונות. כולן מגישות תפריט קבוע לקבוצות של 10+ אנשים.

כלומר, כל סועד משלם סכום קבוע מראש, ומקבל לצורך דוגמא: לחם מטבלים + קרפציו טונה + עוף ותפוא + קרם ברולה. ככה כל הסועדים בשולחן. לפעמים יש מקומות שעם ״קצת שכל״ עושים מנות משותפות אז יש יותר מבחר (נגיד 2-3 ראשונות ו2-3 עיקריות). אבל הפואנטה היא, שאם אתה מגיע למסעדה בקבוצה, אתה צריך להזמין מה שהם רוצים שתזמין (בדר״כ יש 2-3 רמות מחיר של התפריט).

אני יודע שאני מקפיץ כאן נושא ישן נורא, אך אני חושב שבאקלים הנוכחי ובשיח הבלתי פוסק סביב המצב המדינה וגם החיים שמחוץ לארץ.
מה השתנה מאז הדעות שלך? האם אתה עדיין בסן דייגו? איך החיים שם? לא נראלי שאתה גולש פה יותר אבל אולי מייק יצליח להחזיר אותך לפחות להגיב פה 😃. אני ממש אשמח לשמוע @Mike Bikov

אתה עוד ב High של ההתחלה. נדבר עוד 3-5 שנים כשתבין איך המערכת עובדת. בשנה הראשונה כל מה שכתבת גם אני שמתי לזה לב וזה "הפתיע" אותי לטובה כמובן. עם הזמן אתה לא תשים לב לדברים האלו ודברים אחרים יחסרו לך יותר. כשיהיו לך ילדים אתה תבין כמה זה עוד יותר מוזר. אמריקאים זה עם פשוט מוזר והסינים/הודים אף יותר מכך. לצערי לא הצלחתי למצוא שפה משותפת עם המקומיים בכל מיני אזורים שהייתי בהם בארה"ב ולכן חזרתי לישראל עם כל הצער בדבר. באופן דיי מפתיע לא כזה רע לי כמו שחשבתי שיהיה לי ואני אפילו דיי מבסוט. אבל זה כמובן הכל תלוי בחוויות האישיות שלך עם המסביב. אני ויתרתי על חיים "מסודרים" מבחינה ביטחונית וכלכלית על חיי חברה עשירים יותר. אמרתי לעצמי שיופי יהיה לי מלא כסף, אבל עם מי אני אשתף אותו? הבצע הזה אחרי כסף פחות עניין אותי מאחר ואני לא בן אדם של רכוש ומצידי לנהוג על מאזדה 3 כל החיים עד שתתפרק לי. יש דברים אחרים שמעניינים אותי בחיים ולכן לא התחברתי למנטליות באופן כללי. הרבה ד"א שחזרו לישראל אמרו את אותו הדבר כמו שאני אמרתי אבל יש גם הרבה שנשארו כי פשוט היה להם ממש רע בישראל ובקושי סיימו את החודש.
מה שכתבתי כאן עדיין נכון 6 שנים לאחר מכן.

נ.ב. אני עדיין נוסע באותה מאזדה 3 מתפרקת ומחכה שישרף לה המנוע 😜

אני יודע שאני מקפיץ כאן נושא ישן נורא, אך אני חושב שבאקלים הנוכחי ובשיח הבלתי פוסק סביב המצב המדינה וגם החיים שמחוץ לארץ.
מה השתנה מאז הדעות שלך? האם אתה עדיין בסן דייגו? איך החיים שם? לא נראלי שאתה גולש פה יותר אבל אולי מייק יצליח להחזיר אותך לפחות להגיב פה 😃. אני ממש אשמח לשמוע @Mike Bikov
גם אותי מעניין
יש דרך להשיג את הבחור וגם את הבחור של אוסטרליה?
זה לא נותן לכתב אותם ולא נראה גם שהם התחברו בשנים האחרונות

יש דרך להשיג את הבחור וגם את הבחור של אוסטרליה?
חסר לך גישה לישראלים שגרים בחו"ל שאתה רוצה להשיג ספציפית מישהו שפעם היה בפורום?
MasterSplitter גר באוסטרליה ומתמודד עם אנטישמיות קשה שרק אוסטרליה יודעת לייצר.

חסר לך גישה לישראלים שגרים בחו"ל שאתה רוצה להשיג ספציפית מישהו שפעם היה בפורום?
MasterSplitter גר באוסטרליה ומתמודד עם אנטישמיות קשה שרק אוסטרליה יודעת לייצר.
אני גם מתמודד עם אנטישמיות, ואפילו יותר מאוסטרליה.
אבל אני גר בישראל...

קשה לי להאמין
יגעת ומצאת תאמין.
אני יהודי משרת מילואים ומשרת מיסים.
למה לא מגיעה לי הנחה כמו בן מיעוטים בקניית מגרש?
אני כמובן שלא מכליל את החרדים, אך יש זרמים מסוימים שלא מאמינים בשלטון הכופרים, שהם יושבים על השיבר וקובעים חוקים אנטישמים כדי לקדם פוליטית את המחנה שלהם.
לדוג׳, אריה דרעי, אחוז ההצבעה לש׳׳ס בכפרים ערבים, מונופול הבשר של דבאח והכשרות של בית יוסף.
אם תרצה אפרט.
מה שהיה הוא שיהיה , כמו שקסטנר מכר יהודים לטובתו האישית, כך יש יהודים שאמנם לא מוכרים פיזית את אחים שלהם, אבל הם עושים הרבה כסף על גבם.

יגעת ומצאת תאמין.
אני יהודי משרת מילואים ומשרת מיסים.
למה לא מגיעה לי הנחה כמו בן מיעוטים בקניית מגרש?
אני כמובן שלא מכליל את החרדים, אך יש זרמים מסוימים שלא מאמינים בשלטון הכופרים, שהם יושבים על השיבר וקובעים חוקים אנטישמים כדי לקדם פוליטית את המחנה שלהם.
לדוג׳, אריה דרעי, אחוז ההצבעה לש׳׳ס בכפרים ערבים, מונופול הבשר של דבאח והכשרות של בית יוסף.
אם תרצה אפרט.
מה שהיה הוא שיהיה , כמו שקסטנר מכר יהודים לטובתו האישית, כך יש יהודים שאמנם לא מוכרים פיזית את אחים שלהם, אבל הם עושים הרבה כסף על גבם.
שחיתות ואנטישמיות הם לא אותו הדבר.
אם נציגים מהמגזר החרדי מתנכרים לקבוצות מסוימות בציבור הכללי, או להיפך, זה שחיתות, שינאה, ודבר נתעב, אבל אנטישמיות זה לא.

להתלונן על יוקר המחיה או הנחות שאתה לא מקבל שמישהו אחר קיבל, ולהשוות את זה למה שיהודים באוסטרליה ואירופה עוברים, זה כמו להשוות את הסבל של שבר ביד לשואה, אמנם חוויה לא נעימה, אבל השוואה גרועה.

בוא, זה לא אנטישמיות.

אם נציגים מהמגזר החרדי מתנכרים לקבוצות מסוימות בציבור הכללי, או להיפך, זה שחיתות, שינאה, ודבר נתעב, אבל אנטישמיות זה לא.

להתלונן על יוקר המחיה או הנחות שאתה לא מקבל שמישהו אחר קיבל, ולהשוות את זה למה שיהודים באוסטרליה ואירופה עוברים, זה כמו להשוות את הסבל של שבר ביד לשואה, אמנם חוויה לא נעימה, אבל השוואה גרועה.

בוא, זה לא אנטישמיות.
100% אלחנן.
קוראים לזה סוציאליזם.
ככל שנלך לכיוון הקפיטליזם, פחות התערבות ממשלתית וקידום תחרות אמיתית בשוק, לפחות מבחינה כלכלית נהיה במקום שוויוני וטוב יותר.

100% אלחנן.
קוראים לזה סוציאליזם.
ככל שנלך לכיוון הקפיטליזם, פחות התערבות ממשלתית וקידום תחרות אמיתית בשוק, לפחות מבחינה כלכלית נהיה במקום שוויוני וטוב יותר.
"אדם שלא סוציאליסט בגיל 20, אין לו לב. אדם שלא קפיטליסט בגיל 40, אין לו מוח."

אדם חכם פעם אמר לי, כשצעירים נהיים פחות סוציאליסטים, הדבר מכריח יותר מבוגרים לתפוס את המקום שלהם, ואני חושב שרואים את זה היום.

בוא, זה לא אנטישמיות.
אלחנן, אני חושב שכדאי לך להיכנס לעובי הקורה בנושא זה, לחקור קצת יותר ולחזור לדיון.
אתה מגמד את הטענות שלי,הדיון לא מתרחש רק על יוקר המחיה, אלא שנים קדימה, על ההשלכות שנובעות מצד זה.
הייתי נוכח בדיון עם ח׳׳כ קלנר, ועוד מכובדים, שמעתי פרטים טכניים איך רמ׳׳י יחד עם גולדקנופף משתפים פעולה כדי לתקוע מקלות בגלגלים להתיישבות הציונית.
המציאות עגומה, זו לא רק שחיתות.
אתה לא רוצה שהגליל יהיה חבל דונבאס.
שת׳׳פ של השמאל הפוסט ציוני ושל הנציגים החרדים כדי לבטל החלטות ממשלה שמעניקות הטבות לכלל המילואימניקים, למנוע הענקה שלהם ליהודים ולאפשר הענקה לבני מיעוטים, זה לא נקרא להתלונן על הנחות.
עיני אינה צרה על הענקה של מגרשים בזול למיעוטים שמשרתים בצבא, אלא על הדיפ סטייט שמסכל יישוב יהודי מטעמים פוסט ציונים.
אפליה על בסיס דת.
זה לא רק בצע כסף, אלו חיי אדם, חניקה של הישוב היהודי בגליל ועידוד יישוב ערבי, כדאי שתקרא קצת על הכפרים בגליל ותראה את ההיסטוריה הלא רחוקה שלהם.
בשומר חומות 2 כשישובים יהודים יהיו מוקפים בהמון חמוש הדבר לא יהיה מקביל לסבל של שבר ביד אלא לשואה עצמה.
יהודים באוסטרליה ואירופה עוברים אנטישמיות גלויה, אנחנו עוברים אוטו-אנטישמיות סמויה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית