הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בנושא תכנית אימון

idangez

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
אהלן חברים,
אני מתאמן כ-5,6 פעמים בשבוע (ABC) בטווח חזרות 10 עם משקלים כבדים יחסית. לדוגמא 90 קג סקוואט ו-85 קג לחיצת חזה.
לאחרונה אני מרגיש כי אני תקוע במשקלים. לא מצליח להעלות עוד וזאת למרות שעליתי במשקל הגוף. בנוסף, תכנית האימון שלי היא 4 תרגילים לכל שריר למעט הרגליים ששם אני עושה 8 תרגילים שונים. חשוב לציין כי אני מבצע ב2 תרגילים בכל שריר פירמידה הפוכה של 15,10,6 חזרות בכדי להכניס קצת גיוון לתכנית.. מטרתי היא כמובן עלייה במסת השריר וכוח פיזי גדול יותר וכמובן במשקל הגוף.
אבקש את עצתכם בשני נושאים:

1. מה עליי לעשות במקרה כזה שאני נשאר באותם המשקלים ולא מצליח לעלות? קראתי את המדריך לדילואד ולא ממש הבנתי אותו.. אם מישהו יוכל להסביר בצורה טובה יותר אשמח:)

2. אם ברצוני לעבוד יותר על כוח והיפרטרופיה האם פירמידה הפוכה תועיל לי? או שכדאי לשלב סופר ודרופ סטים וכו' גם כדי ליצור גיוון וגם כי הם יותר מתאימים מפירמידה הפוכה?
תודה רבה למגיבים!!

1. אני שם דגש על ידיים וכתפיים כי משום מה הם פשוט קטנים ביחס לחזה ולגב שלי. עדיין להוריד 2 תרגילים ביד אחורית?
כן, זה לא קשור לגודל שלהם, זה קשור ליכולת לעבוד על כל שריר למקסימום שלו בלי לפגוע בשרירים אחרים. תרגילי היסוד יפתחו לך גם את השרירים הפחות מפותחים אצלך, ושים עליהם דגש.
2. דאמבלים חזה בשיפוע רגיל וחיובי זאת אומרת להוריד את המוט ולעשות רק אותם או בנוסף למוט?
לעשות אותם בנוסף למוט.
3. יש סיבה שזה 4X6-8 בתרגיל הראשון, ו3X8-10 בתרגיל השני והשאר 3X10?
הסיבה זה להדגיש כוח ומסה בהתחלה ברמה גבוה יותר. ואחרי שהשריר מותש לשים דגש על האלמנטים השונים של השריר.
4. מה זה מסור?
קשה לי להסביר, זה כשרגל ויד על המיטה, והיד מחזיק בדאמבל מושך לכיוון הצלעות. או שתבקש ממישהו להראות לך במכון, או שתעשה תרגיל לגב אחר שמתחשק לך.
5. יש אפשרות לעשות יד קדמית ביום C וכתפיים עם הגב? פשוט יותר נוח לי אני גם מעדיף לעשות סופר סט עם הרגליים והיד הקדמית בכדי לחסוך זמן.
אפשר, וזה יתרון שיקדם את החזה שלך, אבל זה יפגע בהתקדמות שלך בכתפיים, בגלל שהם יהיו יום אחרי חזה, וזה קשה.
6. להשאיר את כל התרגילים בידיים כמו שהם? ולהוסיף דד ליפט רגיל וגם להעלות את מספר הסטים בסקוואט?
תוריד לשני תרגילי ידיים בלבד (איזה שבא לך). לעבור לדדליפט רגיל וסקוואט רגיל בלבד על 5 סטים וחזרות 5-10.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית