הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סקוואט

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
אני קורא פה על הstarting strenth שהבאתם לי לעשות
ונשמע ממש ממש טוב, אז תודה למי שהביא לי..
אתמול התחלתי סקוואט סתם אחרי האימון להבין איך זה עובד, אחרי שמאמן הסביר לי ואחרי שראיתי את כל הסרטונים של ריפטו...
התחלתי מרק המוט, שמתי 10 כל צד+2 סוגרים (45 קילו) ואז שמתי 15 כל צד+הסוגרים (55 קילו) 8 חזרות כל סט, עשיתי 3 סטים נראה לי עם 15... בשביל להבין טקטיקה.
אז הנה הבעיות שלי:
1. בסרטונים של ריפטו הוא עולה כזה קודם על התחת ורק אז מיישר את הגב, אבל במלא סירטונים אנשים לא עושים את זה... מה ההבדל בעצם? ולפי מה כדי לנהוג?
2. בלינק שהבאתם בעמוד של התרגיל רשום איפשהו:
3) Grip the bar as close to your head as possible. This will test your shoulder, elbow and wrist joint flexibility. The closer your hands are (within reason, your hands shouldn't touch your ears), the tighter your upper back will be, and the better the bar will sit on your back. Use a thumbless grip. You aren?t supporting the bar with your hands. You?re holding the bar DOWN against your back. Your wrist should NOT bend in either direction. It should be a straight line from your forearm across the wrist onto your hand.
וזו דיי בעיה אצלי, כי המפרק של היד כן עקום כזה למעלה... זה לא בכוונה, זה מחוסר גמישות נראה לי חחחח... איך מתקנים את זה?
3. המאמנים צועקים עלי שאני עושה סקוואטים :( בני זונות. יש מצב אתם באים למכון שלי ומרביצים להם?

תודה

להיות יותר אחורה עם כל הגוף כאילו? או שאתה מתכוון לרדת יותר למטה?

ברכיים החוצה כלומר פיסוק גדול?

הכוונה היא להתיישב יותר אחורה , כאילו אתה מתיישב על הכסא .

לא ברכיים החוצה הכוונה היא לדחוף אותן החוצה , כנס ללינק שהבאתי .

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא להתיישב יותר אחורה , כאילו אתה מתיישב על הכסא .

לא ברכיים החוצה הכוונה היא לדחוף אותן החוצה , כנס ללינק שהבאתי .
לא הבנתי... נכנסתי ללינק והסתבכתי עוד יותר 😵

כמה דגשים , אתה צריך להתיישב יותר אחורה .
תדחוף את הברכיים החוצה , ותרים יותר את הראש (היו חזרות שהסתכלת על הרצפה ) בעיקר שאתה למטה , הרמת הראש והקפדה על הוצאת החזה החוצה תגרום לכך שהגב התחתון לא יתעקם שאתה בתחתית .
אל תשכח לסחוט את המוט זה מבוצע על ידי כך שאתה כאילו מעקם את המוט כלפי פנימה זה יגרום לך להוריד קצת את המרפקים כלפיי מטה .

אני לא מסכים לגבי הרמת הראש.

מסכים לגבי הוצאת חזה. למרות שהוא מנסה להרים את החזה ולא רק להוציא אותו. זה גורם לו ליפול קדימה על האצבעות והורס את העלייה למעלה.

אכן, גם הברכיים שהוא לא מוציא אותן החוצה וגם הנעליים מפריעות לו לשבת כמו שצריך.

phoenix יש סיבה ברורה שהצעתי לך להשתמש במשקל נמוך והיא כדי לשמור על טכניקה טובה לכל אורך הסט ולא בהכרח רק ל3-4 חזרות ראשונות

לקראת הסוף התנועה הפכה להרבה יותר גמלונית וזה היה גם שילוב של גוד מורנינג
אבל וזה אבל גדול, כל הכבוד, בתור מתחיל הסקוואט שלך מצוין, בעיקר בחזרות הראשונות, והוא גם סביר מאוד בעומק שלו

תקרא כל מיני מדריכים ומאמרים הם נותנים טיפים קטנים שעושים סקוואט גדול

• פותח/ת השרשור
phoenix יש סיבה ברורה שהצעתי לך להשתמש במשקל נמוך והיא כדי לשמור על טכניקה טובה לכל אורך הסט ולא בהכרח רק ל3-4 חזרות ראשונות

לקראת הסוף התנועה הפכה להרבה יותר גמלונית וזה היה גם שילוב של גוד מורנינג
אבל וזה אבל גדול, כל הכבוד, בתור מתחיל הסקוואט שלך מצוין, בעיקר בחזרות הראשונות, והוא גם סביר מאוד בעומק שלו

תקרא כל מיני מדריכים ומאמרים הם נותנים טיפים קטנים שעושים סקוואט גדול
יאאא :120ag:
אני יעשה רק עם מוט אימון הבא ואז סט אחרון אני יעשה עם 10 או 15 כל צד (כי זה ממש ממש קל לי... גם עכשיו זה היה לי דיי קל, הטכניקה השתנתה בגלל שאני מנסה לתקן על עצמי באמצע ולא יודע כל כך מה עושים 😣)

לפי מה שהבנתי בשביל לעשות נכון פשוט צריך לקום, ולא לעשות כמו ריפטו ולהרים קודם רגליים ואז להתיישר כזה

אני ממש לא מבין מזה לפתוח ברכיים 🤫 אם אפשר הסבר יותר טוב בעברית...

נעליים של סאקוני, אין שוב בעיה איתם

עוד משהו שהבנתי, הגוף עצמו צריך להיות יותר אחורה כזה, במקום שיהיה קדימה (לאדע להסביר)

מחר אני עושה אימון A, אז נצלם לכם שוב רק עם מוט

תדמיין שדפקת חירבון ואז סיימת, אתה רוצה לקום מהאסלה, אבל הפעם קמים ממנה בלי הידיים אלא פשוט דוחפים מהעקבים

הגוף אחורה? לא הבנתי כל כך
יש לך 20000000000000000000000000 סרטים ביוטיוב שמראים איך עושים סקוואט נכון, מה שנשאר לך זה לחקות אותם

הסיבה שהגב שלך מתעגל היא בעיקר חוסר גמישות בהאמסטרינגס, שגורמים בסוף התנועה לPPT בכך שהם מושכים את האגן לאחור.
אתה יורד מאוד נמוך כשזה קורה וזאת גמישות טובה יחסית. לדעתי אם אתה מתחיל, אז תשאר בטווח תנועה שמקנה לך טכניקה נכונה בצורה מקסימלית (אצלך לדעתי זה בשלב המקביל). אתה יכול לנסות לצמצם את ההתעגלות בסוף התנועה עם מנח רגליים קצת יותר רחב (עקבים ברוחב כתפיים, ברכיים ברוחב 2 אמות), אבל תדע פשוט שזה עניין של זמן.

לגבי כאבי בגב התחתון, אני חושב שזה בגלל שאתה מרים את עצמך קודם מהחזה ולאחר מכן מהירך. תקפיד שהתנועה תבוא מהרגליים קודם.

קח סרטון שימחיש לך קצת. בחורות מטבען הן יותר גמישות מאיתנו, תשם לב שהיא יורדת מאוד נמוך וכשהאגן מתחיל לבצע PPT (סיבוב לאחור) היא בעצם מפסיקה ועולה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הסיבה שהגב שלך מתעגל היא בעיקר חוסר גמישות בהאמסטרינגס, שגורמים בסוף התנועה לPPT בכך שהם מושכים את האגן לאחור.
אתה יורד מאוד נמוך כשזה קורה וזאת גמישות טובה יחסית. לדעתי אם אתה מתחיל, אז תשאר בטווח תנועה שמקנה לך טכניקה נכונה בצורה מקסימלית (אצלך לדעתי זה בשלב המקביל). אתה יכול לנסות לצמצם את ההתעגלות בסוף התנועה עם מנח רגליים קצת יותר רחב (עקבים ברוחב כתפיים, ברכיים ברוחב 2 אמות), אבל תדע פשוט שזה עניין של זמן.

לגבי כאבי בגב התחתון, אני חושב שזה בגלל שאתה מרים את עצמך קודם מהחזה ולאחר מכן מהירך. תקפיד שהתנועה תבוא מהרגליים קודם.

קח סרטון שימחיש לך קצת. בחורות מטבען הן יותר גמישות מאיתנו, תשם לב שהיא יורדת מאוד נמוך וכשהאגן מתחיל לבצע PPT (סיבוב לאחור) היא בעצם מפסיקה ועולה.
YouTube - DeFrancosTraining.com - FULL squats!
👋

• פותח/ת השרשור

תודה רבה על ההסבר 😃
אני אנסה לדחוף קודם מהרגליים... ובתאמת הכאב בגב תחתון הוא כייפי חחחחח
אבל מה זאת אומרת "ברכיים ברוחב 2 אמות"?

החזה אמור לעלות ראשון , אם לא הוא עלול ליפול קדימה ולהיתקל בחוסר יציבות בהמשך התנועה .

Falling forward coming out of the hole: This is the king of missed squats. I see this one more than any other sticking point. This can happen for several reasons, many physical and many technical.
One technical reason is not rising with your chest first out of the bottom. You're rising with your hips first. When your hips flex first your chest will always go forward. You have to think of rising with your chest first and squatting the bar back, not up. If you have the bar driving back it'll travel in a straight line instead of going forward. The shortest distance between two points is a straight line and this is how the bar must travel.

החזה אמור לעלות ראשון , אם לא הוא עלול ליפול קדימה ולהיתקל בחוסר יציבות בהמשך התנועה .

Falling forward coming out of the hole: This is the king of missed squats. I see this one more than any other sticking point. This can happen for several reasons, many physical and many technical.
One technical reason is not rising with your chest first out of the bottom. You're rising with your hips first. When your hips flex first your chest will always go forward. You have to think of rising with your chest first and squatting the bar back, not up. If you have the bar driving back it'll travel in a straight line instead of going forward. The shortest distance between two points is a straight line and this is how the bar must travel.

לא מסכים עם זה. מה שאמור לעלות זה האגן, תוך כדי זה שאתה דואג להחזיק את החזה בחוץ.
אם אתה מתחיל לעלות מהחזה, זה גורם לברכיים שלך ללכת קדימה והורג את המתח שנוצר ב hamstrings והורס את הסקוואט.

בטכניקה של פאוורליפטר כשהברכיים בכלל לא זזות אולי זה לא תקף, אבל אנחנו מדברים על סקוואט נורמלי.

לא מסכים עם זה. מה שאמור לעלות זה האגן, תוך כדי זה שאתה דואג להחזיק את החזה בחוץ.
אם אתה מתחיל לעלות מהחזה, זה גורם לברכיים שלך ללכת קדימה והורג את המתח שנוצר ב hamstrings והורס את הסקוואט.

בטכניקה של פאוורליפטר כשהברכיים בכלל לא זזות אולי זה לא תקף, אבל אנחנו מדברים על סקוואט נורמלי.

אתה לא חייב להסכים עם דייב טייט .
אתה לא מדבר אפילו על אותו דבר (הוא לא מדבר על מתח בהאמסטרינג) , הוא טוען שאתה תעוף קדימה או לגרום לחוסר יציבות במשקלים גבוהים .

לא להסכים עם דייב טייט זה מטומטם. הנקודה היא שדייב טייט פונה לקהל שונה ומדבר על טכניקה שונה.

הבנתי על מה הוא מדבר. הסברתי רק שאם אתה מרים את עצמך מהחזה, זה גורם לשינוי בזווית הגב מה שהורג את המתח בהאמסטרינגס. לעומת זאת אם אתה מתחיל את התנועה מהאגן, אין שום נפילה קדימה כל עוד אתה דואג להחזיק את הגב ישר.

לא להסכים עם דייב טייט זה מטומטם. הנקודה היא שדייב טייט פונה לקהל שונה ומדבר על טכניקה שונה.

הבנתי על מה הוא מדבר. הסברתי רק שאם אתה מרים את עצמך מהחזה, זה גורם לשינוי בזווית הגב מה שהורג את המתח בהאמסטרינגס. לעומת זאת אם אתה מתחיל את התנועה מהאגן, אין שום נפילה קדימה כל עוד אתה דואג להחזיק את הגב ישר.

הבנתי מה אמרת .
אני לא מבין למה זה מפריע ? , PL עושים גם סקוואטים מלאים בשיטה זו (גם עם קופסאות נמוכות )
ובקשר לנפילה קדימה להגיד להחזיק את הגב ישר זה מאוד קל אבל זו עדיין אחת מהבעיות היותר נפוצות של אנשים בכלל ולפי דייט זו יכולה להיות הסיבה .

למה מה מפריע? זה שאתה הורג את המתח בהאמסטרינגס? כי המתח הזה מוציא אותך מהנקודה הכי נמוכה של הסקוואט.

אם תשים לב לסקוואטים של פאוורליפטרים, הם מתחילים את התנועה מהאגן (רובם לפחות). אין מה לעשות, גם בשביל סקוואטים צריך גב חזק. אז או שדייב טייט אומר שהרוב טועים, או שאני לא מבין משהו.

למה מה מפריע? זה שאתה הורג את המתח בהאמסטרינגס? כי המתח הזה מוציא אותך מהנקודה הכי נמוכה של הסקוואט.

אם תשים לב לסקוואטים של פאוורליפטרים, הם מתחילים את התנועה מהאגן (רובם לפחות). אין מה לעשות, גם בשביל סקוואטים צריך גב חזק. אז או שדייב טייט אומר שהרוב טועים, או שאני לא מבין משהו.

לא למה זה הורס את המתח ?
אני יגיד לך את האמת , שאני עושה את הסקוואט אני לא חושב על זה ואני לא יודע איך אני עושה .
זה פשוט מהשהוא שזכרתי שקראתי .

זה הורס את המתח כי הזווית של הגב גדלה ויש hip extension.
אם אתה לא חושב על זה סביר להניח שאתה מתחיל את התנועה מהאגן, תנסה לבדוק את זה מתישהו.

אתה יכול גם לקרוא את הפרק ב Starting Strength ולראות על מה אני מדבר, או להסתכל בפורום של ריפטו, הוא מדבר על זה הרבה.

התנועה אמורה להיות טבעית, ניסיתי לחשוב בדרך שלך ובדרך של דאוס והגעתי למסקנה שאני פשוט לא זה ולא זה, או שבעצם גם זה וגם זה, תשאלו את שיקו הוא בטוח יענה
הדבר היחיד שאני שם לב אליו בסקוואט מלבד העמידת מוצא היא הדחיפה של העקבים, מעבר לזה כל השאר בא בטבעיות

זה הורס את המתח כי הזווית של הגב גדלה ויש hip extension.
אם אתה לא חושב על זה סביר להניח שאתה מתחיל את התנועה מהאגן, תנסה לבדוק את זה מתישהו.

אתה יכול גם לקרוא את הפרק ב Starting Strength ולראות על מה אני מדבר, או להסתכל בפורום של ריפטו, הוא מדבר על זה הרבה.

אני אקרא , תודה .
למרות שקשה לי להאמין שדייב טועה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית