הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

באיזה מאכלים יש הרבה שומן איכותי וטוב?

• פותח/ת השרשור LK
  • פורסם בתאריך

LK

משתמש פעיל
364
37
נק' מוניטין:
43
364
37
אני הרבה פעמים מגיע בתפריט שלי לפחמימות חלבון קלוריות וכו' אבל תמיד נשאר עם איזה 30+-גרם יותר שאני צריך לצרוך משומן, חוץ מדגים לא עולה לי שום מאכל אחר שיש בו כמות שומן נחמדה ואיכותית ושהשומן מן הסתם יהיה ממקור טוב, למישהו יש רעיונות למאכלים כאלה?

חמאת בוטנים טבעית
שמן זית
טחינה

אני לאחרונה התחלתי לשלב חמאת בוטנים טבעית + שמן זית מכניס יופי של שומן לתפריט.

נערך לאחרונה:
שמן זית, אבוקדו, אגוזים, טחינה גולמית, בסלמון/מקרל/הרינג יש הרבה שומן טוב וגם אומגה 3 שזה מאוד בריא לכלי הדם והלב.

שומן הוא בריא למי שחסר, ומזיק למי שיש עודף.
מעבר לשומן יש בשומן חומצות שומן חיוניות, אומגה 3,6,9.
בשומן דגים יש אומגה 3 מפורק ל EPA ו DHA, זה חיוני ובחוסר אצל הרבה אנשים.
בשומן מהחי (חוץ מדגים) אין את החומצות שומן האלה, כמו כן במרגרינה.
שומן רווי נמצא בעודף אצל רובנו שזה שומן צמחי שעבר חימום כמו שמן קנולה קלאסי, שמן זית מבושל וכו'...
שומן מבוטנים ומקוקוס הם רוויים כבר גם בלי בישול.
השומן בעל החומצות השומניות הרבות ונחשב על כך כ"שמן בריא" הוא שומן מהצומח שלא נהיה רווי על ידי חימום, כמו שמן זית, אבוקדו, קנולה בתנאי שלא חיממו אותו והוא בקבישה קרה. וכן אבוקדו ואגוזים.

• פותח/ת השרשור
שומן הוא בריא למי שחסר, ומזיק למי שיש עודף.
מעבר לשומן יש בשומן חומצות שומן חיוניות, אומגה 3,6,9.
בשומן דגים יש אומגה 3 מפורק ל EPA ו DHA, זה חיוני ובחוסר אצל הרבה אנשים.
בשומן מהחי (חוץ מדגים) אין את החומצות שומן האלה, כמו כן במרגרינה.
שומן רווי נמצא בעודף אצל רובנו שזה שומן צמחי שעבר חימום כמו שמן קנולה קלאסי, שמן זית מבושל וכו'...
שומן מבוטנים ומקוקוס הם רוויים כבר גם בלי בישול.
השומן בעל החומצות השומניות הרבות ונחשב על כך כ"שמן בריא" הוא שומן מהצומח שלא נהיה רווי על ידי חימום, כמו שמן זית, אבוקדו, קנולה בתנאי שלא חיממו אותו והוא בקבישה קרה. וכן אבוקדו ואגוזים.
יצאתי מבולבל אפילו יותר מהתגובה הזו

יצאתי מבולבל אפילו יותר מהתגובה הזו
מצטער.
שומן הוא לא בריא או לא בריא. פשוט יש סוגי שומנים שלא בריאים לאנשים מסוימים.
תפקיד מרכזי של שומן זה ייצור הורמונים. הגוף מייצר הורמונים מכולסטרול. שזה שומן וחלבון שהגוף צירף יחד.
לפי החישוב הזה צריך הרבה שומן, בשביל ההורמונים. אז זהו שלא, עודף שומן לא יהפוך להורמונים והם מסכנים את הבריאות ויש להם קשר למחלות לב ועוד... (הגוף הרבה יותר מורכב מזה, זה על קצה המזלג).
לרוב האוכלוסיה יש עודף שומן בדם מסוג כולסטרול, ובגלל שמחלות לב הם גורם מספר אחד למוות בעולם, מומלץ לצרוך שומן שיוריד את הכולסטרול ולא יעלה אותו.
יש שומנים שמכילים חומצות שומניות ואומגה 3 שחיוניות ושמורידות כולסטרול ותורמות לבריאות הגוף.
אומגה 3 מצוי בדגים, לכן הוא נחשב לשומן בריא. שומן מן החי הוא שומן רווי ולכן הוא לא מכיל חומצות שומן חיוניות, והוא מעלה את הכולסטרול.
שומן מהצומח שעבר חימום (חוץ משומן מקוקוס ובוטנים, ויש עוד) הוא נהפך משומן בלתי רווי לרווי, והוא יהפך לכולסטרול, ולכן כדאי להימנע משומן מהצומח שעבר חימום, כמו מרגרינה וקנולה. שומן מן הצומח שלא עבר חימום כמו שמן זית בקבישה קרה (וכל שמן מהצומח שבקבישה קרה), מכיל חומצות שומניות, כי הוא לא רווי והוא נחשב בריא ומאזן כולסטרול. אותו דבר הולך על אגוזים ואבוקדו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית