הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דקירה בבטן בסקוואט

• פותח/ת השרשור Pitria
  • פורסם בתאריך

Pitria

משתמש מתחיל
56
1
נק' מוניטין:
4
56
1
אהלן, התחלתי ss וכרגע אני עומד על 120 קילו סקוואט.
המשקל לא כזה קשה לי, אבל אני מרגיש מן דקירה כזאת בצד שמאל של הבטן התחתונה בכל ירידה, לעתים כשאני משנה את צורת הנשימה במהלך התרגיל התחושה הזאת נהיית חלשה יותר, אך עדיין מופיעה.
מדגיש כי זה מופיע לי אך ורק בסקוואט , לא בדדליפט ולא בשום תרגיל אחר או מאמץ ביום יום שלי.
מישהו כאן מכיר את התופעה ? יכול לתת עצות טיפים ?

• פותח/ת השרשור
שאתה משתעל אתה מרגיש כאב?
שלילי, אך ורק במהלך סקוואט ולא בשום תהליך אחר בחיי היום יום או אימונים.
אני יורד למטה שובר מקביל וכשאני עולה ומתפוצץ למעלה אני מרגיש דקירה בבטן התחתונה

שלילי, אך ורק במהלך סקוואט ולא בשום תהליך אחר בחיי היום יום או אימונים.
אני יורד למטה שובר מקביל וכשאני עולה ומתפוצץ למעלה אני מרגיש דקירה בבטן התחתונה
אתה חוגר בסקוואט?
בשאר התרגילים?
מה זאת אומרת משנה את צורת הנשימה?

מצטרף לקודמי, אתה חוגר?
אתה על בטן מלאה (אחרי אוכל)?
יש לך עצירות לאחרונה (סליחה על השאלה האישית ולא כל כך נעימה, אתה לא חייב לענות)?
אין שום זמן אחר שזה כואב?

• פותח/ת השרשור
מצטרף לקודמי, אתה חוגר?
אתה על בטן מלאה (אחרי אוכל)?
יש לך עצירות לאחרונה (סליחה על השאלה האישית ולא כל כך נעימה, אתה לא חייב לענות)?
אין שום זמן אחר שזה כואב?
לא שם חגורה, לא מרגיש צורך כי המשקל לא כבד לי.
אין עצירויות וזה לא כואב לי אף פעם מלבד הסקוואטים.
אתה חוגר בסקוואט?
בשאר התרגילים?
מה זאת אומרת משנה את צורת הנשימה?
לא חוגר בסקוואט ולא בשאר התרגילים.
כלומר אם אני מסתכל למטה ונושף חזק תוך כדי העלייה זה קצת מקל על הכאב, אם אני מחזיק את האוויר בבטן ומתפוצץ בסוף העלייה זה יותר כואב, זה מן משחק כזה של הנשימה שאיכשהו קצת מקל על זה .

בסטים הראשונים יש כאב??
אם לא כנרא שאתה עושה תנוע לא נכונה ,אני חשבתי שבהתחלה שאני עושה דדליפט מושלם עד שהגעתי ל145 ובום יורד יותר מדי עם הרגלים בלי לשים לב.
במשקלים כבדים אתה מרגיש טכניקה לא נכונה הרבה יותר ובשלבים כאלה צריך לעשות בדק בית.

כאב בצד יכול להיות מנשימה יכול להיות מלחץ מהחזקה לא נכונה של המוט אפילו נעל לא מתאימה תנסה יחף פעם הבאה

אולי תבקש אולטרה סאונד לבדוק איבר מוגדל, כמו הטחול שהרי נמצא בצד שמאל למטה (לפעמים הרופא יכול פשוט להרגיש).
זה בדיקה פשוטה.

• פותח/ת השרשור
בסטים הראשונים יש כאב??
אם לא כנרא שאתה עושה תנוע לא נכונה ,אני חשבתי שהתחלה שאני עושה דדליפט מושלם עד שהגעתי ל145 ובום יורד יותר מדי עם הרגלים בלי לשים לב.
במשקלים כבדים אתה מרגיש טכניקה לא נכונה הרבה יותר ובשלבים כאלה צריך לעשות בדק בית.

כאב בצד יכול להיות מנשימה יכול להיות מלחץ מהחזקה לא נכונה של המוט אפילו נעל לא מתאימה תנסה יחף פעם הבאה
זה מופיע חזק יותר בסטים הראשונים.
הטכניקה שלי דווקא די טובה והמשקל לא מעמיס עליי בצורה שפוגעת בטכניקה כרגע, אני תמיד עושה יחף את בסקוואט.
החזקה לא נכונה של המוט יכול להיות, שמתי לב לאחרונה שהתחלתי להחזיק את המוט קצת יותר מידי low אבל לא נתתי לזה חשיבות . יכול להיות שזו הבעיה ?
אולי תבקש אולטרה סאונד לבדוק איבר מוגדל, כמו הטחול שהרי נמצא בצד שמאל למטה (לפעמים הרופא יכול פשוט להרגיש).
זה בדיקה פשוטה.
מה הכוונה טחול מוגדל ?

אפילו גב תחתון חלש
זה מופיע חזק יותר בסטים הראשונים.
הטכניקה שלי דווקא די טובה והמשקל לא מעמיס עליי בצורה שפוגעת בטכניקה כרגע, אני תמיד עושה יחף את בסקוואט.
החזקה לא נכונה של המוט יכול להיות, שמתי לב לאחרונה שהתחלתי להחזיק את המוט קצת יותר מידי low אבל לא נתתי לזה חשיבות . יכול להיות שזו הבעיה ?

מה הכוונה טחול מוגדל ?

בעייה יש צריך לבדוק אותה.

טכניקה מושלמת בו נגיד שאנחנו לא ברמה הזאת גם פווארליפטרים מתחרים ברמה גבוה עובדים טכניקה.

צריך לשים לב לדקיות נגיד בסקוואט קרה לי שלא שמתי את המוט על הטרפזים והצוואר שלי והגב תחתון שלי היו בכאבי תופת עד שמתי לב לזה וזה עבר.

יכול להיות אפילו גב תחתון חלש שהבטן מפצה .
אתה מכניס בטן לבפנים??
שאתה מנפח את החזנ הרבה פעמים שוכחים שהבטן לא צריכה להיות נפוחה.

צריך לקחת אוויר מהאף ולא מהפה תנסה את זה ותראה האלה דקיות שמאוד משנות במשקלים גבוהים תראה סרטונים של אנשים עם ידע ותראה מה לתקן ,אל תיהיה בטוח בטכניקה בחיים גם אם אתה עשר שנים במכון.

• פותח/ת השרשור
אפילו גב תחתון חלש

טכניקה מושלמת בו נגיד שאנחנו לא ברמה הזאת גם פווארליפטרים מתחרים ברמה גבוה עובדים טכניקה.

צריך לשים לב לדקיות נגיד בסקוואט קרה לי שלא שמתי את המוט על הטרפזים והצוואר שלי והגב תחתון שלי היו בכאבי תופת עד שמתי לב לזה וזה עבר.

אתה מכניס בטן לבפנים??

צריך לקחת אוויר מהאף ולא מהפה תנסה את זה ותראה האלה דקיות שמאוד משנות במשקלים גבוהים תראה סרטונים של אנשים עם ידע ותראה מה לתקן ,אל תיהיה בטוח בטכניקה בחיים גם אם אתה עשר שנים במכון.

צודק.
אני חושב שאני מנפח את הבטן יותר מידי, בנוסף אנסה לנשום מהאף.
אעלה לכאן ברביעי סרטון טכניקה

צודק.
צודק.

ממליץ לך "אני יודע שזה קשה " לעבוד פעם בשבוע סקוואט ופעם בשבוע פרונט ולהוריד משקלים.
עד שתשנה את הדברים שצריך לתקן,בשום בפנים ואופן לא עובדים תחת כאב במיוחד משקלים גבוהים .
אני הייתי גבר ואז הייתי בבית חולים נשבר לי היד בבנצ מהחזקה לא נכונה של כמה מילמטרים חשבתי שזה בסדר ולא בדקתי את עצמי ואז אני בוכה לאלוהים מושבת עם יד שבורה.

כאב זה איתות של הגוף שמשהו לא תקין.
תעשה משקל מוט או מקסימום 60 קילו עד שלא תרגיש כאב ,ואז תעלה משקלים לאט לאט.

אתה עובד בטן וגב תחתון בכללי?

אתה מכניס בטן לבפנים??
מסכים עם כל מילה.
לא מסכים.
אני הייתי גבר ואז הייתי בבית חולים נשבר לי היד בבנצ מהחזקה לא נכונה של כמה מילמטרים חשבתי שזה בסדר ולא בדקתי את עצמי ואז אני בוכה לאלוהים מושבת עם יד שבורה.
איך זה קרה לך?

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך "אני יודע שזה קשה " לעבוד פעם בשבוע סקוואט ופעם בשבוע פרונט ולהוריד משקלים.
עד שתשנה את הדברים שצריך לתקן,בשום בפנים ואופן לא עובדים תחת כאב במיוחד משקלים גבוהים .

כאב זה איתות של הגוף שמשהו לא תקין.
תעשה משקל מוט או מקסימום 60 קילו עד שלא תרגיש כאב ,ואז תעלה משקלים לאט לאט.

אתה עובד בטן וגב תחתון בכללי?

הבטן שלי דווקא מאוד חזקה, עובד עליה באופן קבוע, גב תחתון גם מאוד חזק ומעולם לא היו לי בעיות גב כאלה ואחרות.
מקווה שיעלו פה נקודות מעניינות לדיון כשאעלה סרטון טכניקה

אשמח לשמוע ראייתי בסרטון שממתצים להכניס את האוויר מאף ןלא לנפח את הבטן אשמח לשמוע את דעתך הסותרת
אני פאוורליפטר מתחרה, ואף פעם לא שמעתי על זה, וזה נראה לי שזה לא יתן לי מספיק אוויר, אבל אשאל את המאמן שלי.
הרמתי הרבה משקל ואמות שלי לא החיזקו טוב את המוט
מצטער לשמוע, אני מקווה שהחלמת.

אשמח לשמוע ראייתי בסרטון שממלצים להכניס את האוויר מאף ןלא לנפח את הבטן אשמח לשמוע את דעתך הסותרת
הבטן שלי דווקא מאוד חזקה, עובד עליה באופן קבוע, גב תחתון גם מאוד חזק ומעולם לא היו לי בעיות גב כאלה ואחרות.
מקווה שיעלו פה נקודות מעניינות לדיון כשאעלה סרטון טכניקה
זה שיש לך גב תחתון ובטן חזקה זה מוברך אבל עם אחד הרבה יותר חזק משני אז זה הופך את השני לחלש יותר מבין??

לא אמרתי שיש לך תבדוק שאל שאלות .
ואל תרביץ משקלים יש לך את כל הזמן שבעולם לעשות את זה כל עד אתה עובד תחת כאב אתה עושה טעות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית