הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרס אחרי סקוואט

• פותח/ת השרשור dox
  • פורסם בתאריך

dox

מושעה
804
219
נק' מוניטין:
242
804
219
אחרי סקוואט 5X5 אני גמור ולא מצליח לעשות את הפרס כמו שצריך

הקטע שאחרי פרס אני גם את הסקוואט 5X5 קשה לי לעשות (הסקוואט הזה גומר אותי ואני צריך כל טיפת כוח)

לחפף בסקוואט או לוותר על הפרס (הפרס שלי יחסית די גבוה בניגוד לסקוואט שהוא סביר)

@kotzer
@MasterSplitter

למה?

ולדעתי אם אתה כל כך גמור אחרי 5X5 של סקוואט שאתה לא יכול לבצע שום דבר אחר כמו שצריך, אתה כבר עכשיו עובד קשה מדי והולך להיתקע בקרוב, קשה לבנות התקדמות כשאתה גמור כל אימון. תעשה ריסט קטן למשקלים ותצליח לעשות את שניהם כמו שצריך

כי אם אתה לא ליפטר אין שום סיבה שתקריב עבודה על פלג גוף עליון שמוסיפה לאסטטיקה לטובת עוד נפח היסטרי לסקוואט בכל מחיר שיגרום לך להראות כמו בבון עם תחת ענק , רגליים מפלצתיות על גוף עליון של ילד , לכן תמיד תמיד פלג גוף עליון לפני גוף תחתון אם אתה לא אדם שמתכוון לתחרות.
אז במקום סקוואט 200 יהיה לך 180, סבבה, מספיק טוב , אבל לפחות הגוף העליון יראה הרבה יותר טוב ויהיה חזק

נראה לי שהבעיה נמצאת בכיוון השינה והתזונה דווקא.
אני מסכים שהתוכנית שלך נשמעת לא קונבנציונלית, ואולי זה חלק מהבעיה. אבל האם אתה אוכל ויושן מספיק?
והאם אתה לוקח קפאין בתחילת אימון? זה יכול לגרום לקריסה באנרגיה בסטים האחרונים.
המלצה, אם אתה לוקח קפאין, קח אותו באמצע לקראת סוף האימון כשאתה צריך אותו. ויותר טוב תאכל סוכר לפני הכתפיים כמו תמרים, בננות, צימוקים, או סתם סוכר.
אני מסכים עם האחרים כאן ש5X5 סקוואט ככל שזה כבד, לא אמור להשבית כתפיים. היות לי סקוואטים של 5X5X5 ואחר כך בנצ' ודדליפט כבדים.
תחשוב על התזונה שלך.

כי אם אתה לא ליפטר אין שום סיבה שתקריב עבודה על פלג גוף עליון שמוסיפה לאסטטיקה לטובת עוד נפח היסטרי לסקוואט בכל מחיר שיגרום לך להראות כמו בבון עם תחת ענק , רגליים מפלצתיות על גוף עליון של ילד , לכן תמיד תמיד פלג גוף עליון לפני גוף תחתון אם אתה לא אדם שמתכוון לתחרות.
אז במקום סקוואט 200 יהיה לך 180, סבבה, מספיק טוב , אבל לפחות הגוף העליון יראה הרבה יותר טוב ויהיה חזק
לפי ההגיון הזה, למה לעשות תכניות כוח בכלל?

אני חייב להגיד שזו אחת התגובות היותר דביליות שנתקלתי לאחרונה. אני אפילו לא יודע איך להגיב בצורה הומנית לדבר הזה

למה באמת? אני שואל ברצינות. הוא אמר את זה בהקשר של אם אתה לא ליפטר (אז לא מעניין אותך נטו כוח)
אז כן דווקא צריך להתייחס לפרופורציות בין פלג גוף עליון לתחתון, לא חושב ש180 ל200 זה מה שיעשה את ההבדל אבל מניח זו סתם דוגמה

למה באמת? אני שואל ברצינות. הוא אמר את זה בהקשר של אם אתה לא ליפטר (אז לא מעניין אותך נטו כוח)
אז כן דווקא צריך להתייחס לפרופורציות בין פלג גוף עליון לתחתון, לא חושב ש180 ל200 זה מה שיעשה את ההבדל אבל מניח זו סתם דוגמה
מתאמן טבעי לא יכול להיות גדול מאוד אם הוא לא גם חזק במידה מסויימת (אלא אם יש לך גנטיקה ממש טובה, אבל אנחנו עוסקים פה במדע להמונים, לא לוטו). אף אחד לא אמר שאתה צריך לעבוד על ה-1RM שלך, אבל תוכנית שלוקחת בחשבון כוח כללי היא הכרחית להיפרטרופיה.
וסקוואט ודדליפט הם בין התרגילים היעילים ביותר לעבודה על כל מסת הגוף, ובתור מתאמן טבעי אתה רוצה לגרות כמה שיותר את כל שרירי הגוף, כמובן בפרופורציות שונות לפי צורת האימונים. תאמין לי שהגב, שרירי הבטן, וגם שרירי החזה והידיים יעבדו יפה מאוד בסקוואט ודדליפט, אבל לא בצורה כבדה כמו באימון ממוקד לשרירים האלה, אבל הסטרס המכאני הנוסף הזה כן יעזור

לא יודע ככה בנויה התוכנית טקסס אבל זה לא הפואנה אחרי סקוואט אני גמור גם אם זה היה 3 סטים
אני פחות מחודשיים עם התוכנית וחודש היה דילואד מבחינת נפח

פעמיים בשבוע בנצ' פעמיים פרס
לא חובב של טקסס

כי זה כיף להתחזק ולהתקדם? זו הסיבה ש99% מהאנשים עושים את זה.
ליפטינג זה לא רק לאנשים מתחרים שלוקחים חומרים , מפתחים הפרעות נפש ומקריחים.
ככה שלהתקדם בסקוואט זה חשוב אבל אלא אם כן אתה סופר אוהב סקוואט ויש כאלה , מומלץ לא להזניח את הפלג גוף עליון כמו שקורה בSS וstronglifts ולהשתדל להראות טוב גם במקביל אז למה לא?
אז בהחלט פרס לפני סקוואט
אני חייב להגיד שזו אחת התגובות היותר דביליות שנתקלתי לאחרונה. אני אפילו לא יודע איך להגיב בצורה הומנית לדבר הזה
לסתור דברים דבילים זה קל, אתה לא יודע איך להגיב כי להבין רעיון, לזהות בו חולשות ואז להרכיב תגובה קוהרנטית זה קצת קשה לך, לא שופט אותך על זה, יש מקום בחברה שלנו גם לאנשים כמוך

• פותח/ת השרשור
A:

בנץ' פרס 4X8
לחיצת חזה בדאמבלים שיפוע חיובי 3X12
פרפר בכאבלים לחזה תחתון (מלעלה למטה) 3X15
מתח רחב 4X8
פולאובר 3*12
חתירה בדאמבלים 3*15
יד אחורית 3X8
פרס דאון בכבלים 3X15

B:
סקוואט5*5/סקאווט קל+דד
מיליטרי פרס 4*8
הרחקה לצדדים 3X12
פייספולס 3x15
כפיפת מרפקים בפריצ'ר במוט ישר 3X8
פטישים בעמידה 3X15

שבת סקוואט כבד
לא חובב של טקסס

אז על מה אתה ממליץ

לסתור דברים דבילים זה קל, אתה לא יודע איך להגיב כי להבין רעיון, לזהות בו חולשות ואז להרכיב תגובה קוהרנטית זה קצת קשה לך, לא שופט אותך על זה, יש מקום בחברה שלנו גם לאנשים כמוך
תודה על ניתוח האישיות שלי, הייתי צריך את זה.
לא ידעתי איך להגיב, כי כל הנחות היסוד שלך שגויות, המסקנות מהנחות היסוד שגויות, והתגובה שלך כל כך ילדותית שאני יודע שלשבת על לכתוב הסבר על כל טעות שלך יהיה בזבוז זמן מטורף

• פותח/ת השרשור
תודה על ניתוח האישיות שלי, הייתי צריך את זה.
לא ידעתי איך להגיב, כי כל הנחות היסוד שלך שגויות, המסקנות מהנחות היסוד שגויות, והתגובה שלך כל כך ילדותית שאני יודע שלשבת על לכתוב הסבר על כל טעות שלך יהיה בזבוז זמן מטורף
כתבתי את מה שבקשת תגובה מעל

A:

בנץ' פרס 4X8
מתח רחב 4X8
פולאובר 3*12
חתירה בדאמבלים 3*15
יד אחורית 3X8
פרס דאון בכבלים 3X15

B:
סקוואט5*5/סקאווט קל+דד
מיליטרי פרס 4*8
הרחקה לצדדים 3X12
פייספולס 3x15
פטישים בעמידה 3X15

שבת סקוואט כבד

אז על מה אתה ממליץ

אז אימון B הראשון הוא הווליום, השני הוא התאוששות, ובשבת אימון עצימות?
בכל מקרה עם תוכנית כזאת אין שום סיבה שתהיה גמור כל כך, לדעתי ריסט קל במשקלי העבודה לסקוואט אמור לפתור את הבעיה

• פותח/ת השרשור
ש
אז אימון B הראשון הוא הווליום, השני הוא התאוששות, ובשבת אימון עצימות?
בכל מקרה עם תוכנית כזאת אין שום סיבה שתהיה גמור כל כך, לדעתי ריסט קל במשקלי העבודה לסקוואט אמור לפתור את הבעיה
כן, כמו טקסס

סקוואט/דד זה תרגילים שמוציאים ממני את כל הכח ככה זה גם היה שעשיתי 120 בסקוואט

כמה אחוז איסט היה ממליץ?

ש

כן, כמו טקסס

סקוואט/דד זה תרגילים שמוציאים ממני את כל הכח ככה זה גם היה שעשיתי 120 בסקוואט

כמה אחוז איסט היה ממליץ?
הם בהחלט תרגילים מעייפים, אבל הם לא אמורים לשבור אותך כל פעם מחדש.
ריסט של 10% יהיה מספיק

• פותח/ת השרשור
הם בהחלט תרגילים מעייפים, אבל הם לא אמורים לשבור אותך כל פעם מחדש.
ריסט של 10% יהיה מספיק
לעשות את הריסט גם על כל השבוע כאילו גם על הסקוואט הכבד?
אחרי הריסט לעלות שוב פעם 2.5 כל שבוע או אפשר גם 5?

לעשות את הריסט גם על כל השבוע כאילו גם על הסקוואט הכבד?
אחרי הריסט לעלות שוב פעם 2.5 כל שבוע או אפשר גם 5?
תוריד מכל השבוע.
ואחרי זה תחזור לעלות לאט, אין טעם לרדת כדי מיד לחזור לשם

A:

בנץ' פרס 4X8
מתח רחב 4X8
פולאובר 3*12
חתירה בדאמבלים 3*15
יד אחורית 3X8
פרס דאון בכבלים 3X15

B:
סקוואט5*5/סקאווט קל+דד
מיליטרי פרס 4*8
הרחקה לצדדים 3X12
פייספולס 3x15
פטישים בעמידה 3X15

שבת סקוואט כבד

אז על מה אתה ממליץ
זה אמור להיות טקסס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית