הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפח להיפרטרופיה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
ידוע שנפח זה הגורם הכי חשוב להיפרטרופיה ביחד עם פרוגרסיב אוברלואד השאלה שלי זה אם אני עושה עכשיו פשוט 3 סטים של בנץ' עם מוט ריק לאיזה 20 חזרות שזה יוצא 400 ק"ג ובהנחה שאני למשל מוסיף עוד חזרות עם הזמן אני אמור לגדול מזה יותר ממה שאני אגדל אם אעשה 60X5 שזה יוצא רק 300 ק"ג? איך זה הגיוני?

נפח הוא מדד יעיל מאוד לסטרס מכאני של הגוף, אבל זה רק במידה ואתה באמת יוצר סטרס.
אם תעבוד שלא מאתגר אותך בשום צורה הנפח לא יהיה שווה כלום כמעט

• פותח/ת השרשור
נפח הוא מדד יעיל מאוד לסטרס מכאני של הגוף, אבל זה רק במידה ואתה באמת יוצר סטרס.
אם תעבוד שלא מאתגר אותך בשום צורה הנפח לא יהיה שווה כלום כמעט
אז למה יש אנשים שעושים 20+ חזרות וגדלים?

אז למה יש אנשים שעושים 20+ חזרות וגדלים?
מה חשבת? שמי שמתאמן על הרבה חזרות זה שווה ל0?
כמעט כל עומס וגירוי שרירי יגרום לעלייה בכוח ומסה.
אבל בשביל למקסם את זה צריך לעבוד על האידיאל

• פותח/ת השרשור
כי הם מאתגרים את עצמם עם 20 חזרות.
זה לא אידאלי, אבל כן יהיה לזה אפקט
לא יודע נראלי שגם אם אני אעשה את המקסימום חזרות שאני יכול לעשות רגע עם מוט ריק לא רואה איך זה יגרום לשריר לגדול נראה לי ממש מוזר אבל אולי זה כן הגיוני אם אתם אומרים שכן

לא יודע נראלי שגם אם אני אעשה את המקסימום חזרות שאני יכול לעשות רגע עם מוט ריק לא רואה איך זה יגרום לשריר לגדול נראה לי ממש מוזר אבל אולי זה כן הגיוני אם אתם אומרים שכן

גם לנער קרטון חלב חמש דקות כל יום ישפר לך סיבולת.
אם זה הכי אפקטיבי? ממש לא.
בגלל זה הולכים על תוכניות מוכחות

בתיכון שעשיתי המון שכיבות שמיכה, עדיין גדלתי, אבל זה נעצר מתי שהגעתי לסטים מרובים של 40+ חזרות למשל.

כמו שאמרת, מכל דבר אפשר לגדול אבל עד גבול מסויים.

זה תלוי ביכולות שלך, אם אתה לוחץ 60X5 בכיף אז עבודה עם מוט ריק לא תועיל לך.
מנגד, לבחורה ששוקלת 50 קילו והתחילה להתאמן - זה בהחלט יועיל.

@MasterSplitter יש לך בהישג יד מחקר או ניסוי שמראה את ההבדל בין 5 חזרות ל8 חזרות למשל?
עד כמה שידוע לי וממחקרים שראיתי ההבדל מינורי ביותר. נכון ש8,10 עדיף להיפרטרופיה אבל באחוזים מאוד קטנים. יש אנשים שחושבים שאם אתה עושה 5 חזרות אז זהו,זה רק כוח.. מעניין אותי לראות מקור סימוכין כלשהו שמוכיח שהפער משמעותי.

נרחיב את זה אפילו לנפח, לא מצאתי שום דבר שמראה חד משמעית שעבודה בסגנון 4x8 יעילה הרבה יותר מ3x5.
ושוב אני לא מתכוון למחקרים שמראים הבדלים מינורים של 5% בגדילה.

@kotzer קוצר הפניה היא גם אליך,אם יש לך משהו חד,ברור ומובהק על הנושא אני ממש אשמח לראות.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה זה

High volume, multiple set programs cause more" microtrauma and greater hormone secretion-so the end result is more muscle!"

אבל דובר שם על הבדל בין אימוני strength קלאסים של חזרה אחת עד 3. לבין עבודה על מסה.

נערך לאחרונה:
ווליום. זה מה שחשוב וזה מה שציטטת.
בגדול, אתה יכול להגיע לנפח X איך שבא לך, זה מה שהמדע אומר - עד כמה שזכור לי.

הפרקטיקה בפועל, שיהיה הרבה יותר קל להגיע לנפח X בסטים של חזרות גבוהות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית