הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה הרבה אנשים שעושים סקוואט כבד, כשהם עולים חזרה הם לוקחים את הברכיים קודם אחורה ואז עולים

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
נתקלתי בהרבה אנשים/סרטונים ביוטיוב של אנשים חזקים מאוד שעושים סקוואט מאוד כבד כשהם נמצאים בתחתית הם לא שומרים את הברכיים שלהם כציר כשהם עולים אלא הם לוקחים את הברכיים קצת אחורה בתחילת התנועה ואז עולים.
(לפי מה שקראתי פה מהרבה אנשים הברכיים הן משמשות כציר שולחים אותן בתחילת הירידה קדימה ואז יורדים, וכשעולים לא מזיזים אותן בתחילת התנועה אלא לאחר מכן)
זה לא טוב לעשות ככה או שזה טוב לעשות ככה?
הוא עושה את זה בדקה 2

הוא עושה את זה ב-26 שניות

תודה לכולם

נערך לאחרונה:
זה לא לשלוח ברכיים אחורה, פשוט עולים עם האגן לפני ואז מבצעים פשיטה בגו. זה ליקוי טכני שגם אצלי קורה שאני מאבד כיווץ / ריכוז וכו׳.

בדר״כ בגלל ברייסינג / כיווץ לא תקין / לא חזק.

• פותח/ת השרשור
זה לא לשלוח ברכיים אחורה, פשוט עולים עם האגן לפני ואז מבצעים פשיטה בגו. זה ליקוי טכני שגם אצלי קורה שאני מאבד כיווץ / ריכוז וכו׳.

תודה רבה על ההסבר אחי. החכמתי. מרוב שראיתי אנשים ממש חזקים עושים את זה, חשבתי זה טריק טוב כדי להעלות משקלים בסקוואט ואני עושה לא בסדר חחח

נתקלתי בהרבה אנשים/סרטונים ביוטיוב של אנשים חזקים מאוד שעושים סקוואט מאוד כבד כשהם נמצאים בתחתית הם לא שומרים את הברכיים שלהם כציר כשהם עולים אלא הם לוקחים את הברכיים קצת אחורה בתחילת התנועה ואז עולים.
(לפי מה שקראתי פה מהרבה אנשים הברכיים הן משמשות כציר שולחים אותן בתחילת הירידה קדימה ואז יורדים, וכשעולים לא מזיזים אותן בתחילת התנועה אלא לאחר מכן)
זה לא טוב לעשות ככה או שזה טוב לעשות ככה?
הוא עושה את זה בדקה 2

הוא עושה את זה ב-26 שניות

תודה לכולם

לא מכיר את הראשון אבל במקרה של קלירנס זה מכוון.
למה הוא עושה את זה? צריך לשאול אותו כנראה..

צריך להבדיל בין סקוואט אולימפי לסקוואט בפאוורליפטינג.
סקוואט אולימפי דורש להגיע הכי נמוך שאפשר, אבל זה לא אפשרי בשימוש בשימוש בברך בתור ציר, ולרוב ידרוש 2 תנועות, הסקוואט וההתיישבות בתחתית, ובעליה צריך להפוך את 2 התנועות.
בסקוואט של פאוורליפטינג צריך להגיע למינימום המותר בתחרות, וזה מאפשר לרדת ולעלות תוך שימוש בברך כציר. אבל כאן יכולות להיות 2 בעיות: גב חלש או רגליים חלשות. ברגליים חלשות הברך בורחת אחורה כי הרגליים לא מספיק חזקות כדי לדחוף את המשקל למעלה, ואתה מסיים את התנועה עם יותר גב. גב חלש לא יצליח להמיר את האנרגיה מהרגליים לתנועה למעלה של המוט, ולכן תיכשל ולא תצליח לסיים את ההרמה.
בגדול מי שעושה סקוואט פאוורליפטינג כשהברכיים בורחות אחורה צריך יותר עבודת רגליים

• פותח/ת השרשור
צריך להבדיל בין סקוואט אולימפי לסקוואט בפאוורליפטינג.
סקוואט אולימפי דורש להגיע הכי נמוך שאפשר, אבל זה לא אפשרי בשימוש בשימוש בברך בתור ציר, ולרוב ידרוש 2 תנועות, הסקוואט וההתיישבות בתחתית, ובעליה צריך להפוך את 2 התנועות.
בסקוואט של פאוורליפטינג צריך להגיע למינימום המותר בתחרות, וזה מאפשר לרדת ולעלות תוך שימוש בברך כציר. אבל כאן יכולות להיות 2 בעיות: גב חלש או רגליים חלשות. ברגליים חלשות הברך בורחת אחורה כי הרגליים לא מספיק חזקות כדי לדחוף את המשקל למעלה, ואתה מסיים את התנועה עם יותר גב. גב חלש לא יצליח להמיר את האנרגיה מהרגליים לתנועה למעלה של המוט, ולכן תיכשל ולא תצליח לסיים את ההרמה.
בגדול מי שעושה סקוואט פאוורליפטינג כשהברכיים בורחות אחורה צריך יותר עבודת רגליים
תודה רבה אחי. הסבר ממש מעניין. אשתדל ממש לשים דגש גם אצלי על הדברים האלה.

על מה אתם מדברים? זה בכלל עניין של גמישות בקרסול ואני לא מאמין של2 הבחורים בסרטונים האלה יש גב או רגליים חלשות
ככל שיורדים יותר נמוך עם גב מאונך לרצפה זה דורש מהברכיים ללכת קדימה שזה בעצם הגמישות של הקרסול(בסקוואט HIGH BAR)
אם הגמישות לא מספיק טובה אז הברכיים לא יגלשו קדימה(ואם כן אז העקבים יעלו בתחתית של הסקוואט) והגב לא יהיה ממש מאונך לרצפה
בסרטון השני של CLARENCE לדוגמה אפשר לראות שהוא יורד עם גב לא הכי מאונך לרצפה אבל בתחתית שהוא מאנך את הגב ביחס לרצפה רואים שהברכיים שלו גולשות קדימה, ואותו דבר בעלייה רק הפוך שהם הולכות אחורה
הנה למשל גמישות מטורפת בקרסול

תראה ב1:28 איך הוא מזיז את הברכיים קדימה

על מה אתם מדברים? זה בכלל עניין של גמישות בקרסול ואני לא מאמין של2 הבחורים בסרטונים האלה יש גב או רגליים חלשות
ככל שיורדים יותר נמוך עם גב מאונך לרצפה זה דורש מהברכיים ללכת קדימה שזה בעצם הגמישות של הקרסול(בסקוואט HIGH BAR)
אם הגמישות לא מספיק טובה אז הברכיים לא יגלשו קדימה(ואם כן אז העקבים יעלו בתחתית של הסקוואט) והגב לא יהיה ממש מאונך לרצפה
בסרטון השני של CLARENCE לדוגמה אפשר לראות שהוא יורד עם גב לא הכי מאונך לרצפה אבל בתחתית שהוא מאנך את הגב ביחס לרצפה רואים שהברכיים שלו גולשות קדימה, ואותו דבר בעלייה רק הפוך שהם הולכות אחורה

אני דיברתי על מצב שבו יש גמישות קרסול תקינה, אם אין אז כבר כל התמונה משתנה, אבל בכל מקרה זה דבילי לנסות לעשות משהו שאתה פיזית לא יכול, אל תעשה סקוואט ATG עם גב אנכי בתחתית אם אתה פיזית לא יכול להגיע לשם

• פותח/ת השרשור

התעלמת לגמרי מהעובדה שבמשקלים נמוכים הם עושים את הסקוואט כמו שצריך ורק כשהם מגיעים למשקלים גבוהים הם 'מפשלים' (לא יודע מה המושג האמיתי). כלומר נכון מאוד הם שניהם אנשים חזקים מאוד אבל במשקלים הגבוהים הגוף שלהם 'מרמה' בצורה אוטומטית כדי להצליח להרים את המשקל הגבוה הזה.

התעלמת לגמרי מהעובדה שבמשקלים נמוכים הם עושים את הסקוואט כמו שצריך ורק כשהם מגיעים למשקלים גבוהים הם 'מפשלים' (לא יודע מה המושג האמיתי). כלומר נכון מאוד הם שניהם אנשים חזקים מאוד אבל במשקלים הגבוהים הגוף שלהם 'מרמה' בצורה אוטומטית כדי להצליח להרים את המשקל הגבוה הזה.

אתה צודק שבמשקלים כבדים הטכניקה היא לא 100 אחוז, אבל גלישת ברכיים זה לא שבירת טכניקה, ככה גוף האדם עובד וכדי להגיע לATG בHB הברכיים חייבות לגלוש קדימה. עד כמה הברכיים גולשות זה כבר תלוי במבנה גוף ובגמישות

• פותח/ת השרשור
אתה צודק שבמשקלים כבדים הטכניקה היא לא 100 אחוז, אבל גלישת ברכיים זה לא שבירת טכניקה, ככה גוף האדם עובד וכדי להגיע לATG בHB הברכיים חייבות לגלוש קדימה. עד כמה הברכיים גולשות זה כבר תלוי במבנה גוף ובגמישות
אין לי בעיה שהברכיים גולשות קדימה זה חייב לקרות.
אני לא הבנתי למה הן גולשות אחרות במהלך העלייה מהתחתית, הן היו אמורות להישאר קדימה כציר.

זה לא נכון.
הטכניקה של קלירנס לא נשברת.
ככה זה נראה גם שהוא עובד עם מוט ריק..

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון.
הטכניקה של קלירנס לא נשברת.
ככה זה נראה גם שהוא עובד עם מוט ריק..
אז של הסיני כן נשבר. וזה למה.
אתה צודק. הקשבתי לקלרנס ל-q&a הוא אמר שהוא עבר פציעה קשה בברך, עבר ניתוח וכו', כי הוא היה מתאמן סקוואט כל יום (אם כי לא מזמן הוא אמר שהוא שוב עושה את זה) אז הוא שינה את הטכניקה שלו ולכן הוא עושה מה שהוא עושה עכשיו.

אז של הסיני כן נשבר. וזה למה.
אתה צודק. הקשבתי לקלרנס ל-q&a הוא אמר שהוא עבר פציעה קשה בברך, עבר ניתוח וכו', כי הוא היה מתאמן סקוואט כל יום (אם כי לא מזמן הוא אמר שהוא שוב עושה את זה) אז הוא שינה את הטכניקה שלו ולכן הוא עושה מה שהוא עושה עכשיו.
אני לא יודע אם השינוי בטכניקה היה הגלישת ברך בתחתית הסקוואט.
בכל מקרה בקשר לסיני, קשה לי להאמין שזה לא בכוונה גם במקרה שלו.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם השינוי בטכניקה היה הגלישת ברך בתחתית הסקוואט.
בכל מקרה בקשר לסיני, קשה לי להאמין שזה לא בכוונה גם במקרה שלו.
התשובות הנכונות זה של המנהלים כאן.
מצאתי גם סרטון ביוטיוב של שני אנשים שמסבירים זאת יפה.

קראת לסקווט של טיאן טאו ליקוי טכני?
לא מתאים לך.

• פותח/ת השרשור
קראת לסקווט של טיאן טאו ליקוי טכני?
לא מתאים לך.
זה לא ליקוי טכני? במשקלים נמוכים הוא משאיר את הברך כציר ובמשקלים גבוהים הוא מחזיר אותה אחורה.
גם המאמנים פה אומרים פה שזה לא תקין.

זה נחשב לדעתך לתקין? למה לדעתך זה תקין? (שואל כדי לדעת. לא ציניות)
אין ספק שטיאן טאו הזה חזק בצורה מטורפת הוא הולך עם 240 קילוגרם כאילו זה נוצה. הלוואי הייתי מרים חצי מזה, אבל עדיין נראה שבמשקלים גבוהים הטכניקה שלו קצת משתבשת.

זה לא ליקוי טכני? במשקלים נמוכים הוא משאיר את הברך כציר ובמשקלים גבוהים הוא מחזיר אותה אחורה.
גם המאמנים פה אומרים פה שזה לא תקין.

זה נחשב לדעתך לתקין? למה לדעתך זה תקין? (שואל כדי לדעת. לא ציניות)
אין ספק שטיאן טאו הזה חזק בצורה מטורפת הוא הולך עם 240 קילוגרם כאילו זה נוצה. הלוואי הייתי מרים חצי מזה, אבל עדיין נראה שבמשקלים גבוהים הטכניקה שלו קצת משתבשת.

עשה 270*4 על 85 ק"ג משקל גוף , מצחיק לקרוא לזה ליקוי טכני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית