הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה הרבה אנשים שעושים סקוואט כבד, כשהם עולים חזרה הם לוקחים את הברכיים קודם אחורה ואז עולים

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
נתקלתי בהרבה אנשים/סרטונים ביוטיוב של אנשים חזקים מאוד שעושים סקוואט מאוד כבד כשהם נמצאים בתחתית הם לא שומרים את הברכיים שלהם כציר כשהם עולים אלא הם לוקחים את הברכיים קצת אחורה בתחילת התנועה ואז עולים.
(לפי מה שקראתי פה מהרבה אנשים הברכיים הן משמשות כציר שולחים אותן בתחילת הירידה קדימה ואז יורדים, וכשעולים לא מזיזים אותן בתחילת התנועה אלא לאחר מכן)
זה לא טוב לעשות ככה או שזה טוב לעשות ככה?
הוא עושה את זה בדקה 2

הוא עושה את זה ב-26 שניות

תודה לכולם

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עשה 270*4 על 85 ק"ג משקל גוף , מצחיק לקרוא לזה ליקוי טכני
אין ספק שהוא חזק מאוד מאוד. הלוואי עליי חצי. אבל אני עדיין חושב שהטכניקה שלו טיפ-טיפה ''משתבשת'' במשקל הגבוה.
(גם לקרוא לזה 'משתבשת' זה מצחיק ולא ראוי, לאור המשקל המטורף שהבנאדם הזה מצליח להרים לעומת מ.ג אבל פשוט אין לי מילה אחרת).

• פותח/ת השרשור
את האמת לא ראיתי שום סרטון שהועלה כאן, איזה מהם הוא מופיע, אצפה ואתן דעה כנה.

ממשקלים גבוהים יחסית 1:40 הוא מכניס ברכיים אחורה בתחילת העלייה.
במשקלים נמוכים הוא שומר עליהן כציר.

תסתכל בבקשה בתחתית שלו, למה כשהוא בנקודות הכי נמוכות שלו זה נראה שהירכיים שלו נכנסות פנימה יותר ביחס לשוק? זה בולט בערך ב-1:20 כשהוא עושה שם כמה ברצף.

נערך לאחרונה:
זה לא משנה כמה אתה חזק, בשלב מסויים ליקויים טכניים יתגלו. הרי משהו צריך להשבר בשלב מסויים.

ראיתי עכשיו את הסרטון, אני ממש לא רואה ״ברכיים אחורה״.

כמו שנאמר כאן, זה לא ברכיים אחורה, זה לרוב אגן עולה לפני הטורסו, קורה הרבה ב״היפ דרייב״ מוגזם סטייל ריפטו.

השאלה אם זה קורה ב50 אחוז או 90 אחוז.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה כמה אתה חזק, בשלב מסויים ליקויים טכניים יתגלו. הרי משהו צריך להשבר בשלב מסויים.

ראיתי עכשיו את הסרטון, אני ממש לא רואה ״ברכיים אחורה״.

כמו שנאמר כאן, זה לא ברכיים אחורה, זה לרוב אגן עולה לפני הטורסו, קורה הרבה ב״היפ דרייב״ מוגזם סטייל ריפטו.

השאלה אם זה קורה ב50 אחוז או 90 אחוז.
אבל תחילת העלייה לא אמורה לבוא באמת מהאגן ורק אחר כך להתחיל להתיישר?

• פותח/ת השרשור
אז הבחור הזה מדבר שטויות? (ממש בתחילת הסרטון)

ראיתי הרבה פעמים באינטרנט שהמאמן שם לאנשים יד על הגב התחתון ואומר להם לדחוף למעלה עם האגן.
אוקיי אז יש מצב שזה מסביר למה כשאני מרים 72.5 קילו אני עומד למות.
יש לך סרטון או מדריך טוב יותר בשלוף? (אם אין לך בשלוף אז אל תטרח)

ראיתי הרבה פעמים באינטרנט שהמאמן שם לאנשים יד על הגב התחתון ואומר להם לדחוף למעלה עם האגן.

בגדול כן, ריפטו מלמד הרבה דברים בצורה לא טובה, ובחלק מהמקרים פשוט שגויה.
לדחוף עם האגן זה חלק חשוב, אבל זה לא אומר שהאגן צריך לעלות קודם

• פותח/ת השרשור
בגדול כן, ריפטו מלמד הרבה דברים בצורה לא טובה, ובחלק מהמקרים פשוט שגויה.
לדחוף עם האגן זה חלק חשוב, אבל זה לא אומר שהאגן צריך לעלות קודם
אבל אם אני אמור לשמור על הברך כציר איך יכול להיות שהאגן לא יעלה קודם?

• פותח/ת השרשור
הוא אמור לעלות ביחד עם הכתפיים, לא לפניהן
אה אוקיי כלומר אם אני שומר על גב ישר לאורך כל התנועה זה לא בעייתי אצלי נכון? כי הם עולים כמקשה אחת.
תודה רבה גם על התשובות.
אה בעצם זה כן בעיה אצלי עזוב יצאתי טונה. תודה רבה אני אתחיל לשים על זה דגש יותר.
אני בעקרון משתדל שהמוט יעלה ישר כמו שהוא ירד אז אני מקווה שזה לא כל כך חמור אצלי.

אה אוקיי כלומר אם אני שומר על גב ישר לאורך כל התנועה זה לא בעייתי אצלי נכון? כי הם עולים כמקשה אחת.
תודה רבה גם על התשובות.
אה בעצם זה כן בעיה אצלי עזוב יצאתי טונה. תודה רבה אני אתחיל לשים על זה דגש יותר.
אני בעקרון משתדל שהמוט יעלה ישר כמו שהוא ירד אז אני מקווה שזה לא כל כך חמור אצלי.
בלי סרטון טכניקה אי אפשר לדעת אם זה בסדר או לא

כן, הגישה שלו מאוד כוללנית ולא ממש כוללת אנשים עם נטיות לתנועה כזאתי או אחרת. היום מאמני פאוורליפטינג ברמה גבוהה ממש לא מלמדים ככה איך לעשות סקוואט, זה יוצר הרגלים רעים מאוד לאנשים מסויימים.

• פותח/ת השרשור
כן, הגישה שלו מאוד כוללנית ולא ממש כוללת אנשים עם נטיות לתנועה כזאתי או אחרת. היום מאמני פאוורליפטינג ברמה גבוהה ממש לא מלמדים ככה איך לעשות סקוואט, זה יוצר הרגלים רעים מאוד לאנשים מסויימים.
תודה רבה אני אאמץ את ההנחיות שלכם כבר מהאימון מחר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית