הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי חיטוב ובניית שריר

זוזו

משתמש מתחיל
111
12
נק' מוניטין:
16
111
12
הדעה הרווחת היא שצריך פלוס קלורי כדי לבנות שריר (עם מספיק עומס נכון על השריר ומספיק חלבון בתפריט). לכן יש תקופת מסה.
כשרוצים לעשות חיטוב, הדעה הרווחת היא (לא בשנה הראשונה לאימונים) שאין גדילה של שריר אפילו כשיש בתפריט מספיק חלבון.
כלומר, שריר נבנה עם חלבון בכמות מספקת ואנרגיה בכמות מספקת.
למה בתקופת החיטוב הגוף לא משתמש באנרגיה של עצמו, כלומר פרוק שומן, כדי לבנות שריר? יש לו מספיק עומס, מספיק חלבון ומספיק אנרגיה כדי לעשות את זה.
מהו הדבר שלמעשה מונע את בניית השריר בתקופת החיטוב לא נמצא שם בזמן המסה?

לבנות שריר זה "צ'ופר" בשביל הגוף שלך.. אם תהיה במינוס קלורי הגוף ינצל שומן בשביל אנרגיה לתהליכים חיוניים וככה אנחנו מאבדים שומן.
השומן לא ישמש כאנרגיה לבניית שריר מכיוון שזה סוג של בונוס ולא תהליך חיוני להישרדות.
הרי מאגרי השומן בסופו של דבר זה נטו להישרדות.
ככל שאדם שמן יותר,הוא ישרוד יותר ללא מזון.

אתה תהיה חייב עודף קלורי כדי שהגוף יגדל

(נראה לי?)

@kotzer

• פותח/ת השרשור
לבנות שריר זה "צ'ופר" בשביל הגוף שלך.. אם תהיה במינוס קלורי הגוף ינצל שומן בשביל אנרגיה לתהליכים חיוניים וככה אנחנו מאבדים שומן.
השומן לא ישמש כאנרגיה לבניית שריר מכיוון שזה סוג של בונוס ולא תהליך חיוני להישרדות.
הרי מאגרי השומן בסופו של דבר זה נטו להישרדות.
ככל שאדם שמן יותר,הוא ישרוד יותר ללא מזון.

אתה תהיה חייב עודף קלורי כדי שהגוף יגדל

(נראה לי?)

@kotzer
לפי ההגיון הזה, אין לגוף בכלל סיבה לבנות שריר חוץ מהמינימום הנדרש וכל מה שנכניס לגוף ישמש לאנרגיה הדרושה ולצבירת שומן. אבל בכל זאת הוא כן בונה את השריר ויש היפרטרופיה שמשמעותה "גדילה מעבר לנורמלי". למה שהגוף יחליט כן לעשות היפרטרופיה במקום לצבור את האנרגיה שהוא משקיע בבניית שריר, לצבור בשומן? אבל יודעים שהיפר טרופיה קיימת. השאלה שוב, למה הגוף בוחר לא לקיים אותה כשהוא מקבל פחות אנרגיה? הרי יש לנו אנרגיה למכביר אגורה בגוף בצורת שומן. אנשים עם עודף משקל רציני, מבחינה בריאותית אפילו עדיף שהאנרגיה הזאת תשתתף בבניית שריר.

כי העדיפות הראשונה של האנרגיה הנכנסת לגוף היא לתהליכים חיוניים. לאחר מכן להוצאות נלוות של אימון,ריצה,בניית שריר וכו. מה שנשאר הולך לשומן
הגוף כן יעדיף לבנות שריר מאשר לאגור שומן במידה ותספק לו בדיוק בדיוק את הכמות הנדרשת.
אתה נובר עמוק למורכבות של זה,לפרט יותר מזה אני באמת לא יודע. אני רק מבין את העקרון שהגוף עובד עליו.
אני בטוח שלקוצר יש הסבר . תייגתי אותו קודם,נחכה לו..

בניית שריר זו אדפטציה של הגוף לעומס כרוני על השריר, והגוף בונה שריר כדי להתמודד עם העומס הזה. העומס הזה מגיע מאימונים. זה האיתות הראשון לבניית שריר.
חלבון וקלוריות הם האיתות השני והשלישי העיקריים שמאותתים לבניית שריר, כי הם אומרים לגוף שיש מספיק אנרגיה ומספיק אבני בניין לבניית שריר.
במהלך מסה יש לך את כל ה-3 אז אתה בונה שריר ללא בעיה.
במהלך חיטוב לא רק שחסר לך אחד האיתותים, אלא גם גירעון קלורי הוא איתות לפירוק שריר.
זה אומר שתיאורתית אתה נשאר באמצע, בין בניית שריר לפירוק שריר, אבל זה לא באמת נכון, כי בסופו של דבר זה הכל עניין של מה המאזן בין האיתותים השונים. תיאורטית אם אתה שומר על מספיק חלבון, ושומר את נפח האימונים במקסימום שאתה יכול לעבוד בו, אתה כן תבנה שריר, אבל בגלל שאתה בגירעון זה יהיה תהליך איטי ולא יעיל במיוחד. מה שקורה בסופו של דבר הוא שגם אם אתה בונה שריר זה לא יהיה ניכר במיוחד.
כמובן שהדברים מעט שונים לאנשים שמנים ושריריים מאוד. אנשים שמנים כן יהיו להם הרבה מאגרים, אז גם אם הם מאבדים מהמשקל, עדיין תהיה להם הרבה אנרגיה זמינה לבניית שריר, ככה שאצליהם התהליך של בניית שריר במהלך חיטוב יהיה יעיל יותר (אבל עדיין פחות יעיל מאם הם היו במאזן נייטרלי או פלוס קלורי). אצל אנשים שריריים מאוד הם דורשים הרבה יותר נפח אימונים רק כדי לשמר את מה שיש להם, ועוד יותר כדי לבנות עוד, ובגירעון לרוב יהיה להם קשה להגיע אפילו למינימום ההכרחי כדי לשמור, אז יהיה להם מחסור גם באיתות של נפח האימונים כדי לבנות עוד שריר)

• פותח/ת השרשור
מהם בדיוק האיתותים האלה של הגוף? האם הם חלק מתהליך ידוע ומזוהה מדעית? או שזאת הערכה על פי תצפיות ומעקב שנעשה אחרי אנשים בחיטוב? מאיזו נקודה הגוף יחליט שמספיק לקחת מהשומן ועכשיו אני לוקח מהשריר? האם יש חומרים ש"מרמים" את הגוף וגורמים לו להמשיך לפרק שומן ולבנות שריר אפילו במאזן קלורי שלילי?

מהם בדיוק האיתותים האלה של הגוף? האם הם חלק מתהליך ידוע ומזוהה מדעית?
אלה תהליכים מזוהים עם מסלולים מולקולריים ידועים ברובם

מאיזו נקודה הגוף יחליט שמספיק לקחת מהשומן ועכשיו אני לוקח מהשריר?
הוא לא יחליט, הוא יפרק גם וגם, אבל עם מספיק יגרוי לבניית שריר, פחות שריר יתפרק.

האם יש חומרים ש"מרמים" את הגוף וגורמים לו להמשיך לפרק שומן ולבנות שריר אפילו במאזן קלורי שלילי?
סטרואידים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית