הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המיתוסים נשברים -ההסקוואט כבר בקונצנזוס

Mister_Big

משתמש מתחיל
250
1
נק' מוניטין:
10,088
250
1
לפניכם כתבה שפורסמה בגליון האחרון של מכביתון הירחון של קופת חולים מכבי .

הופתעתי לראות שירחון רפואי שמרני מעודד לעשות סקוואטים (אמנם עד 90 מעלות אבל זה יותר מרבע סקוואט ) ושובר את המיתוס הרווח באכלוסיה הכללית שסקוואטים מזיקים לברכים .

בכלל הכתבה שוברת מיתוסים רבים הרווחים בציבור מתאמני ההליכונים .

נכון זה לא הארדקור כמו הפורם כאן .אבל תזכרו באיזה סוג של ירחון מדובר .

בסוף גם האתר הזה יהפוך למיינסטרים - חס וחלילו .

1.
scan0001.jpg

2.
scan0002.jpg

3.
scan0003.jpg

אני חווה מכל מיני מקורות בזמן האחרון שיש התקדמות בנושא, אך עדיין הדבר אינו זה. אני מניח שיקח עוד כמה שנים עד שכל המדריכים הישנים והחדשים יעברו את הסייקלים שלהם והמסודות הלימוד השונים יתעדכנו במחקרים שנעשו לפני 5-10 שנים (זה זמן העידכון שלהם).
תודה על הסריקות

"פעילות אירובית עצימה,ואפילו קצרה יחסית תגביר את שריפת השומנים"
מישהו יכול בדיוק להסביר לי את התהליך הכימי/ביולוגי/מטאבולי/אנערף מה איך הגוף בדיוק שורף שומן? זה כמו להגיד שהגוף שורף חלבון.. הוא שורף קלוריות לא שומן

"פעילות אירובית עצימה,ואפילו קצרה יחסית תגביר את שריפת השומנים"
מישהו יכול בדיוק להסביר לי את התהליך הכימי/ביולוגי/מטאבולי/אנערף מה איך הגוף בדיוק שורף שומן? זה כמו להגיד שהגוף שורף חלבון.. הוא שורף קלוריות לא שומן
הגוף לא שורף קלוריות הוא משתמש בחמר גלם (שומן חלבון או פחמימה) ואז מייצר אנרגיה
קלוריות זה כמות האנרגיה שהגוף מייצר(זאת אומרת קלוריות זה רק כלי מדידה)

הגוף לא שורף קלוריות הוא משתמש בחמר גלם (שומן חלבון או פחמימה) ואז מייצר אנרגיה
קלוריות זה כמות האנרגיה שהגוף מייצר(זאת אומרת קלוריות זה רק כלי מדידה)
סבבה,הוא מעביר חלבון/פחמימה/שומן לאנרגייה (קלוריות) ואותן שורף..
אבל תסכים איתי שהגוף לא שורף שומן,הגוף הרי הוא דבר גאוני,מאיפה אנחנו יכולים לדעת באיזה חומר גלם הגוף משתמש באותו הרגע כדי להפיק אנרגייה?

סבבה,הוא מעביר חלבון/פחמימה/שומן לאנרגייה (קלוריות) ואותן שורף..
אבל תסכים איתי שהגוף לא שורף שומן,הגוף הרי הוא דבר גאוני,מאיפה אנחנו יכולים לדעת באיזה חומר גלם הגוף משתמש באותו הרגע כדי להפיק אנרגייה?

אין כזה דבר לשרוף קלוריות. בדיוק כמו ששימי כתב לך מקודם, הגוף מפרק שומן, חלבון ופחמימות. את האנרגיה שנפלטת בפירוק הזה הוא צובר במולקולות אחרות (בעיקר ATP) שבהם הוא משתמש לפעילות של הגוף (שרירים וכל דבר אחר).
אנחנו יכולים לדעת באיזה חומר גלם הגוף משתמש בכל רגע על ידי מדידה של צריכת החמצן ביחס לפליטת ה- CO2. זה נקרא respiratory quotient. זה כמובן לא מדידה שאתה יכול לעשות בבית, אבל זה מה שעושים חוקרים בפיסיולוגיה.

אין כזה דבר לשרוף קלוריות. בדיוק כמו ששימי כתב לך מקודם, הגוף מפרק שומן, חלבון ופחמימות. את האנרגיה שנפלטת בפירוק הזה הוא צובר במולקולות אחרות (בעיקר ATP) שבהם הוא משתמש לפעילות של הגוף (שרירים וכל דבר אחר).
אנחנו יכולים לדעת באיזה חומר גלם הגוף משתמש בכל רגע על ידי מדידה של צריכת החמצן ביחס לפליטת ה- CO2. זה נקרא respiratory quotient. זה כמובן לא מדידה שאתה יכול לעשות בבית, אבל זה מה שעושים חוקרים בפיסיולוגיה.
עזוב מסובך מדי..
ז"א שהגוף כן שורף שומן,אבל לא שורף שומן..
הוא הופך את השומן,חלבון ופחמימה לאנרגייה (קלורית) ושורף אותם בעצם
נכון?

עזוב מסובך מדי..
נכון?

לא
מה שאתה אומר זה כמו לומר שהיום רצתי 30 סרגלים

נערך לאחרונה:
עזוב מסובך מדי..
נכון?

אני לא מבין מה אתה לא מבין.
הגוף משתמש בחומרים האלה כמקור אנרגיה לפעילות שלו. מטאבוליזים (מה שאתה קורא לו "לשרוף") זה התהליך הכימי בגוף שבו מפורקים השומנים, חלבונים או פחמימות. בתהליך הפירוק שלהם משתחררת אנרגיה שהגוף יכול להשתמש בה לפעילות השוטפת שלו.

גם בוינגייט אומרים עד 90מעלות ולא מנמקים למה. :פ

לא יודע מה קורה בוינגייט עצמו, אבל במכללת מדריכים שלהם (זינמן), לא אומרים את זה.
כן אומרים שאין צורך לרדת מתחת ל90 מעלות, אבל אמרו בפירוש שזה בסדר סקוואט מלא.

עזוב מסובך מדי..
נכון?

המורה! אני יכול לנסות?

קלוריה היא יחידת מידה של אנרגיה ולכן אתה לא יכול לשרוף קלוריות.
הגוף שלנו משתמש בחלבונים/פחמימות/שומנים ליצירת אנרגיה; כמות האנרגיה שבה הגוף השתמש נמדדת בקלוריות.

לא יודע מה קורה בוינגייט עצמו, אבל במכללת מדריכים שלהם (זינמן), לא אומרים את זה.
כן אומרים שאין צורך לרדת מתחת ל90 מעלות, אבל אמרו בפירוש שזה בסדר סקוואט מלא.

בסופו של דבר זה לא וינגייט אומרים ככה. וינגייט זה לא בנאדם אחד יש שם הרבה מרצים עם דעות שונות. חלקם יגידו שזה מזיק לברכיים וחלקם יגידו שלא.(או יגידו שזה רק למאומנים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית