הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המיתוסים נשברים -ההסקוואט כבר בקונצנזוס

Mister_Big

משתמש מתחיל
250
1
נק' מוניטין:
10,088
250
1
לפניכם כתבה שפורסמה בגליון האחרון של מכביתון הירחון של קופת חולים מכבי .

הופתעתי לראות שירחון רפואי שמרני מעודד לעשות סקוואטים (אמנם עד 90 מעלות אבל זה יותר מרבע סקוואט ) ושובר את המיתוס הרווח באכלוסיה הכללית שסקוואטים מזיקים לברכים .

בכלל הכתבה שוברת מיתוסים רבים הרווחים בציבור מתאמני ההליכונים .

נכון זה לא הארדקור כמו הפורם כאן .אבל תזכרו באיזה סוג של ירחון מדובר .

בסוף גם האתר הזה יהפוך למיינסטרים - חס וחלילו .

1.
scan0001.jpg

2.
scan0002.jpg

3.
scan0003.jpg

בסופו של דבר זה לא וינגייט אומרים ככה. וינגייט זה לא בנאדם אחד יש שם הרבה מרצים עם דעות שונות. חלקם יגידו שזה מזיק לברכיים וחלקם יגידו שלא.(או יגידו שזה רק למאומנים).

אני רוצה לנצל את השרשור הזה ולשאול, האם יש דבר כזה לרדת נמוך מידי בסקוואט?
או שירידה מעט מתחת ל90 היא האידיאל?

תודה.

אני רוצה לנצל את השרשור הזה ולשאול, האם יש דבר כזה לרדת נמוך מידי בסקוואט?
או שירידה מעט מתחת ל90 היא האידיאל?

תודה.

כל עוד אתה שומר על גב ישר, אין נמוך מדי.
אצל מתאמנים רבים, הגמישות לא מאפשרת לרדת עד הסוף (הירכיים פוגשות את השוקיים), או שהגב מתעגל בתחתית. צריך לרדת כמה שיותר בלי לעגל את הגב.

אוקיי, אני באמת יורד עד הסוף, אבל משום מה קשה לי יותר להתקדם במשקלים מדברים אחרים שההתקדמות שלי בהם הרבה יותר מהירה כמו בנץ' ודדלפיט
התחלתי לפני כחודש בערך לעשות סקוואט, דד, ובנץ' פרס.. בדד ליפט אני כבר בקלות מרים 90 בשלוש סטים של 5 חזרות. ובבנץ' כנ"ל עם 80. משום מה הסקוואט (כרגע עומד על 80) ממש קשה לי מכל השאר..

אוקיי, אני באמת יורד עד הסוף, אבל משום מה קשה לי יותר להתקדם במשקלים מדברים אחרים שההתקדמות שלי בהם הרבה יותר מהירה כמו בנץ' ודדלפיט
התחלתי לפני כחודש בערך לעשות סקוואט, דד, ובנץ' פרס.. בדד ליפט אני כבר בקלות מרים 90 בשלוש סטים של 5 חזרות. ובבנץ' כנ"ל עם 80. משום מה הסקוואט (כרגע עומד על 80) ממש קשה לי מכל השאר..
אני לא בטוח עד כמה זה נכון,אבל שהתחלתי לעשות סקוואט המאמן שלי אמר לי שאני לוקח את הגב יותר מדי קדימה,וזה בעצם מקשה עליי בתרגיל.. יכול להיות שזה נכון וזה מה שקורה גם לך..

אני לא בטוח עד כמה זה נכון,אבל שהתחלתי לעשות סקוואט המאמן שלי אמר לי שאני לוקח את הגב יותר מדי קדימה,וזה בעצם מקשה עליי בתרגיל.. יכול להיות שזה נכון וזה מה שקורה גם לך..

אל תקשיב למאמנים

גם בוינגייט אומרים עד 90מעלות ולא מנמקים למה. :פ
זה תלוי, בקורס שלי בוינגייט (ביה"ס למאמנים לא זינמן), הדגישו על שבירת מקביל וסקוואט מלא, אומנם HB אבל עדיין גם משהו (לא עשיתי בכלל, היה צריך לעשות 70 ק"ג ל 10 חזרות עשיתי עם פרס דאז איזה 2-3 חזרות הסתכלו עלי כזה WTF ואמרו טוב יאללה לך הביתה 🤩)
(ד"א אין סירטון ואי אפשר להביא לי באן מואהאהאהאהאהאהאה)

כן, היו צריכים גם לבוא להראות לנו דדליפט וקלין אבל הוא לא הגיע (איזה מורה בצוות).
הראתי לכולם דדליפט ואז קיבלת תגובה שאני לא מחזיק טוב (החזקתי בהצלבה LOL )

לא יודע מה קורה בוינגייט עצמו, אבל במכללת מדריכים שלהם (זינמן), לא אומרים את זה.
כן אומרים שאין צורך לרדת מתחת ל90 מעלות, אבל אמרו בפירוש שזה בסדר סקוואט מלא.
מכון וינגייט על שם נט הולמן
משה שחר והרכז השני אדי משהו שניהם טענו שסקוואט מתחת למקביל זה מסוכן לברכיים.
אני מניח שזה קשור לBUTTWINK אבל זה לא אומר שצריך להימנע מהתרגיל אלא פשוט ללמוד לבצע אותו.

הייתי צריך להדגים 60 בנצ' וסקוואט לעשירייה.. כן......

מי אמר לכם לשבור מקביל משה? אולי יאיר להב תומך בזה אני לא יודע אבל משה שחר ואדי נגד וגם להדגים דדליפט לא ידעו.. עזוב יש לי סיוטים מהחרא הזה כבר

ומניסקוס זה לא רצועה pala.

המרצה הראשי היה רן מגן (אמר לשבור מקביל, גם קיבל קצת הרעלת ריפטו ממני 😃 ), אדי היה אמור להגיע להראות אבל לא הגיע, יאיר להב גם הבריז אבל אישתו הייתה מלמדת אותנו את כל הקטע של הקינזיולוגיה (לסירוגין פעם רן מגן פעם היא), היא דווקא בסדר.

מכון וינגייט על שם נט הולמן
משה שחר והרכז השני אדי משהו שניהם טענו שסקוואט מתחת למקביל זה מסוכן לברכיים.
אני מניח שזה קשור לBUTTWINK אבל זה לא אומר שצריך להימנע מהתרגיל אלא פשוט ללמוד לבצע אותו.

הייתי צריך להדגים 60 בנצ' וסקוואט לעשירייה.. כן......

מי אמר לכם לשבור מקביל משה? אולי יאיר להב תומך בזה אני לא יודע אבל משה שחר ואדי נגד וגם להדגים דדליפט לא ידעו.. עזוב יש לי סיוטים מהחרא הזה כבר

ומניסקוס זה לא רצועה pala.

משה נגד לשבור מקביל כי הוא טוען שהוא קרע את המניסקוס בעבר כי הוא היה עושה דיפ .(קרע את המניסקוס בזמן הליכה) הטענה שלו נגד דיפ היא שעושים בטווינק , (מזיק לגב) כשנטען בפניו שלא אמורים לעשות בטווינק גם בדיפ(טכניקה לקויה) אז הוא טען טוב אז בכל מקרה זה פוגע בברכיים(כח דחיסה עצום על בין השוק לירך בגלל הזוית הקטנה בברך). מיותר לציין שהוא לא התייחס לעניין מתיחת ההמסטרינג וכו'(שמאזן את הכוח שמופעל על הברך) . לי זה היה נשמע כמו דמגוגיה מכיוון שלא טרח להראות אפילו מה זה הסקוואט האסור אלא רק חזר על זה כמו מנטרה דיפ סקוואט הורס את הברכיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית