נק' מוניטין:
214
- 356
- 161
שלום, שאלה שנייה שלי בפורום הזה, חייב להגיד שבפעם הקודמת שאלתי כמה שאלות וקיבלתי מענה מהיר ובאמת תודה רבה מעומק הלב לכל מי שעזר.
אך כעת אני לא מבין משהו אחד בנוגע לצריכה של חלבון ופחמימה לאחר האימון.
קצת מידע, אולי זה יהיה נחוץ: אני בן 17, שוקל 77 קילוגרמים, הגובה שלי הוא 178 סנטימטרים. אני מתאמן למטרת עלייה במסת השריר בתכנית AB ארבעה פעמים בשבוע. לוקח 5 גרמים של קריאטין בכל יום.
בשאלתי הקודמת שאלתי:
כמה חלבון ופחמימה מומלץ לי לצרוך לאחר האימון?
והתשובות היו:
1) כמה שבא לך, זה לא משנה, זה כל ה 48 שעות אחר כך שצריך חלבון, לא רק מיד אחרי.
2) זה לא באמת משנה כמה תצרוך מיד לאחר האימון, אבל זה כן משנה כמה תצרוך באופן כללי.
3) אין שום כלל אצבע, אין חלון הזדמנויות, אין יעד ספציפי. תנסה לפזר את הקלוריות והחלבון כמיטב יכולתך לאורך היום, אבל אל תשבור את הראש על זה, פשוט תעשה כמה שאתה מצליח, גם אם זה אומר לפזר את הכל לאורך 3 ארוחות ביום וזהו.
אולם לאחר שקראתי כמה מאמרים
שכוללים את המאמר הזה -
האם צריכה של חלבון לפני או אחרי אימון תורמת לעלייה במסת השריר? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
הבנתי שחלון ההזדמנויות תקף ב-2 מצבים קיצוניים:
ועכשיו לשאלות:
1) אני לא אוכל ארוחת בוקר ולא אוכל הרבה בשעות הבוקר בכלל.
אני הולך להתאמן אחרי שאני מסיים את הלימודים בשעה מוקדמת כמו למשל 10:00 או 12:00 (שמיניסט, החיים דבש) - מה שאומר שמאז שקמתי, ועד האימון עצמו, אכלתי בערך שני כריכים (4 פרוסות לחם) ואולי עוד איזה נשנוש קטן. אני מגיע לאימון כשהבטן לא מלאה כל כך.
האם יש כאן צורך בצריכה של חלבון ופחמימה לאחר האימון?
ואם כן - כמה חלבון וכמה פחמימה מומלץ לצרוך?
2) האם כשאני הולך להתאמן בשעות הערב - והבטן בערך מלאה, כי אכלתי במשך היום כמו שצריך,
יש כאן צורך בצריכה של חלבון ופחמימה לאחר האימון? ואם כן - כמה חלבון וכמה פחמימה מומלץ לצרוך?
תודה רבה ומצטער על החפירה.
אך כעת אני לא מבין משהו אחד בנוגע לצריכה של חלבון ופחמימה לאחר האימון.
קצת מידע, אולי זה יהיה נחוץ: אני בן 17, שוקל 77 קילוגרמים, הגובה שלי הוא 178 סנטימטרים. אני מתאמן למטרת עלייה במסת השריר בתכנית AB ארבעה פעמים בשבוע. לוקח 5 גרמים של קריאטין בכל יום.
בשאלתי הקודמת שאלתי:
כמה חלבון ופחמימה מומלץ לי לצרוך לאחר האימון?
והתשובות היו:
1) כמה שבא לך, זה לא משנה, זה כל ה 48 שעות אחר כך שצריך חלבון, לא רק מיד אחרי.
2) זה לא באמת משנה כמה תצרוך מיד לאחר האימון, אבל זה כן משנה כמה תצרוך באופן כללי.
3) אין שום כלל אצבע, אין חלון הזדמנויות, אין יעד ספציפי. תנסה לפזר את הקלוריות והחלבון כמיטב יכולתך לאורך היום, אבל אל תשבור את הראש על זה, פשוט תעשה כמה שאתה מצליח, גם אם זה אומר לפזר את הכל לאורך 3 ארוחות ביום וזהו.
אולם לאחר שקראתי כמה מאמרים
שכוללים את המאמר הזה -
האם צריכה של חלבון לפני או אחרי אימון תורמת לעלייה במסת השריר? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
הבנתי שחלון ההזדמנויות תקף ב-2 מצבים קיצוניים:
- אימון משקולות על בטן ריקה (6+ שעות של צום).
- ביצוע של שני אימונים ביום (בוקר/ערב) בהפרש של עד 8 שעות מאימון לאימון
ועכשיו לשאלות:
1) אני לא אוכל ארוחת בוקר ולא אוכל הרבה בשעות הבוקר בכלל.
אני הולך להתאמן אחרי שאני מסיים את הלימודים בשעה מוקדמת כמו למשל 10:00 או 12:00 (שמיניסט, החיים דבש) - מה שאומר שמאז שקמתי, ועד האימון עצמו, אכלתי בערך שני כריכים (4 פרוסות לחם) ואולי עוד איזה נשנוש קטן. אני מגיע לאימון כשהבטן לא מלאה כל כך.
האם יש כאן צורך בצריכה של חלבון ופחמימה לאחר האימון?
ואם כן - כמה חלבון וכמה פחמימה מומלץ לצרוך?
2) האם כשאני הולך להתאמן בשעות הערב - והבטן בערך מלאה, כי אכלתי במשך היום כמו שצריך,
יש כאן צורך בצריכה של חלבון ופחמימה לאחר האימון? ואם כן - כמה חלבון וכמה פחמימה מומלץ לצרוך?
תודה רבה ומצטער על החפירה.