הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מפרק כף היד שלי מתעקם בבנצ' פרס, איך לעבוד על זה שהמפרק יישאר ישר.

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
ראיתי כמה דעות שונות באנגלית:
א. להפעיל כוח כאילו אני מנסה לשבור את המוט.
ב. להפעיל כוח כאילו אני מנסה לקרב את הידיים אחת לשנייה.
ג. להפעיל כוח כאילו אני מנסה להרחיק את הידיים אחת מהשנייה.

ומרוב כל הדעות השונות לא באמת הצלחתי להחזיק את המוט מבלי שמפרק כף היד יתעקם. יש לכם טיפ או משהו או לומר לי איזו מהדעה היא נכונה יותר?
אגב אני שם את המוט בתחתית כף היד כמובן ולא על האצבעות שלא ישבור לי את המפרק עוד יותר.
תודה רבה לכולכם חברים.

דבר ראשון תוריד משקל שלא תפצע. אומר לך בתור אחד עם דלקות בשני מפרקי כף היד בדיוק מזה.
דבר שני, על איזה משקל (על המוט) מדובר?
ודבר שלישי, אתה יכול להכניס לתוכנית שלך תרגיל או שתיים לאמות.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תוריד משקל שלא תפצע. אומר לך בתור אחד עם דלקות בשני מפרקי כף היד בדיוק מזה.
דבר שני, על איזה משקל (על המוט) מדובר?
ודבר שלישי, אתה יכול להכניס לתוכנית שלך תרגיל או שתיים לאמות.
תודה רבה אחי.
65 קילוגרם. חח זה לא הרבה אבל אני כמעט מת כשאני בסט האחרון.
יש לך תרגילים לדוגמה?

תודה רבה אחי.
65 קילוגרם. חח זה לא הרבה אבל אני כמעט מת כשאני בסט האחרון.
יש לך תרגילים לדוגמה?
מוזר שאתה לא מצליח להשאיר את המפרק ישר עם משקל כזה. לדעתי זו בעיית טכניקה או בעיה של הרגל.
אם אתה מתרכז לכל אורך התנועה בלהשאיר את המפרק ישר, אתה עדיין לא מצליח?
מה קורה עם דאמבלים? ניסית 32 כל יד?

תרגיל טוב יהיה כפיפות אמה / forearm curls
דקה 2:30

• פותח/ת השרשור
מוזר שאתה לא מצליח להשאיר את המפרק ישר עם משקל כזה. לדעתי זו בעיית טכניקה או בעיה של הרגל.
אם אתה מתרכז לכל אורך התנועה בלהשאיר את המפרק ישר, אתה עדיין לא מצליח?
מה קורה עם דאמבלים? ניסית 32 כל יד?

תרגיל טוב יהיה כפיפות אמה / forearm curls
דקה 2:30

תודה רבה על העזרה. אני לא מצליח כבר ברגע כשאני עושה Unrack המפרק שלי כבר קצת עקום.
פעם עבדתי עם דאמבלים אבל זה לא היה לי נוח זה מכאיב לי את מפרק היד כשאני מרים/מחזיר אותם מהקרקע, אז אני מעדיף עם מוט שמונח כבר על סטנדים.
תודה רבה על הסרטון.

זה מכאיב לי את מפרק היד כשאני מרים/מחזיר אותם מהקרקע
גם זה דורש טכניקה.. אם בא לך, נסה את זה:

בגדול מה שאני רוצה להראות לך זה לא להרים את המשקולות מהרצפה כשאתה שוכב. אלא להרים אותם לברכיים לישיבה, ואז להישכב איתם. דקה 6:30 אם אין לך כוח לכל הסרטון.

• פותח/ת השרשור
גם זה דורש טכניקה.. אם בא לך, נסה את זה:

בגדול מה שאני רוצה להראות לך זה לא להרים את המשקולות מהרצפה כשאתה שוכב. אלא להרים אותם לברכיים לישיבה, ואז להישכב איתם. דקה 6:30 אם אין לך כוח לכל הסרטון.

תודה רבה יא גבר מעריך זאת מאוד.
כן אני עושה ככה בדרך כלל אבל אחרי שנפצעתי במפרק כף היד אני לא יכול לעשות את זה עם משקלים גבוהים כי זה עדיין איכשהו כואב לי.
אני זוכר שאופיר תיקן אותי ואמר לי שאני צריך פשוט לקום מהבנצ' כל פעם אל המשקולות ולא לשים אותם ליד הרגליים ואז להרים אליי (ולא להישאר לשבת על הבנצ') כי ככה זה מעקם לי את מפרק כף היד. הוא צדק כי אחרי שהתחלתי לעשות מה שהוא אומר, פחות כאב לי במפרק כף היד.
הפציעה שלי במפרק כף היד משפיעה עליי כל פעם בהמון תרגילים (לא מרגיש את זה בדדליפט) אבל בתרגילים עם דאמבלים אני כמעט מרגיש את זה כל פעם.

• פותח/ת השרשור
תנסה למחוץ את המוט, לאחוז כמה שיותר חזק. באופן אוטומטי זה אמור להסתדר לאט לאט.
תודה רבה אחי על התשובה.
מה אתה חושב על ההמלצה של הבחור הזה, 'לעקם' את המוט לכיוון הרגליים? או שעדיף פשוט לאחוז את הבר בחוזקה כמו שאתה אומר וזה כבר יסדר לי את האחיזה.

כול הפציעות שראיתי כללו תזונה או שינה לקויה.
האם אתה יושן מספיק, והאם אתה אוכל מספיק?
אימונים זה עומס על הגוף, בלי שינה ואכילה מספיקה, הגוף לא מצליח להשתקם והעומס גודל ויוצר כאבים, דלקות ופציעות.
אז לדעתי זה הדבר הראשון לבדוק.

תודה רבה אחי על התשובה.
מה אתה חושב על ההמלצה של הבחור הזה, 'לעקם' את המוט לכיוון הרגליים? או שעדיף פשוט לאחוז את הבר בחוזקה כמו שאתה אומר וזה כבר יסדר לי את האחיזה.

ההמלצה שלו כללית מדי. אני למשל מבצע הפוך ממה שהוא אומר, אבל זה בגלל המבנה / טכניקה / חולשות ספציפיות אלי.

• פותח/ת השרשור
כול הפציעות שראיתי כללו תזונה או שינה לקויה.
האם אתה יושן מספיק, והאם אתה אוכל מספיק?
אימונים זה עומס על הגוף, בלי שינה ואכילה מספיקה, הגוף לא מצליח להשתקם והעומס גודל ויוצר כאבים, דלקות ופציעות.
אז לדעתי זה הדבר הראשון לבדוק.
תודה רבה יא גבר. יש לי נדודי שינה אז השינה שלי לא רצופה אבל ארוכה (מתעורר הרבה).
הפציעה שלי במקרה הספציפי הזה היה בגלל כל מיני טכניקות לא נכונות שהשתמשתי בהן. ראוי לציין שהמצב שלי ממש השתפר במפרק כף היד בזכות עזרתם והנחייתם של @MasterSplitter ו- @kotzer אז אני ממש ממש מודה להם.
יש לי בעיה עם הרופאת משפחה שלי שלא מתייחסת לפציעה שלי ברצינות וכל פעם אומרת לי פשוט לנוח ולא נותנת לי הפניות לרופא המתאים וכו' אז אני אעבור קופת חולים.

ההמלצה שלו כללית מדי. אני למשל מבצע הפוך ממה שהוא אומר, אבל זה בגלל המבנה / טכניקה / חולשות ספציפיות אלי.
תודה רבה אחי. אם כך אני אחזיק את המוט חזק במשקלים גבוהים ואם זה לא יעזור אז אנסה במשקלים נמוכים יותר להפעיל כוח לכיוונים שונים ולראות מה עובד טוב יותר וכך אתקדם לאט ובזהירות.

תודה רבה יא גבר. יש לי נדודי שינה אז השינה שלי לא רצופה אבל ארוכה (מתעורר הרבה).
הפציעה שלי במקרה הספציפי הזה היה בגלל כל מיני טכניקות לא נכונות שהשתמשתי בהן. ראוי לציין שהמצב שלי ממש השתפר במפרק כף היד בזכות עזרתם והנחייתם של @MasterSplitter ו- @kotzer אז אני ממש ממש מודה להם.
יש לי בעיה עם הרופאת משפחה שלי שלא מתייחסת לפציעה שלי ברצינות וכל פעם אומרת לי פשוט לנוח ולא נותנת לי הפניות לרופא המתאים וכו' אז אני אעבור קופת חולים.
תנסה לבקש מרשם למלטונין, זה אחלה כדור שינה בלי תופעות לואי. אפשר להזמין את זה מחו"ל בלי מרשם.

תודה רבה אחי. הוא ממכר או שלא ידוע?
הוא לא ממכר, אבל אם תיקח אותו קבוע הוא קצת יפסיק לעבוד. אז פשוט צריך לקחת אותו כמה ימים ולהפסיק לכמה ימים.
זה הורמון טבעי במוח שמופרש לשינה, והרבה טבעונים ובריאותיים לוקחים אותו וטוענים שהוא אפילו בריא בתור אנטיאוקסידנט (אמנם יש כמה רופאים שאומרים שדרוש יותר מחקר לפני שאפשר להגדיר אותו בריא).

• פותח/ת השרשור
הוא לא ממכר, אבל אם תיקח אותו קבוע הוא קצת יפסיק לעבוד. אז פשוט צריך לקחת אותו כמה ימים ולהפסיק לכמה ימים.
זה הורמון טבעי במוח שמופרש לשינה, והרבה טבעונים ובריאותיים לוקחים אותו וטוענים שהוא אפילו בריא בתור אנטיאוקסידנט (אמנם יש כמה רופאים שאומרים שדרוש יותר מחקר לפני שאפשר להגדיר אותו בריא).
תודה רבה אחי אני מנסה משהו חדש כשאני הולך לישון וזה להעיף את כל המחשב, פלאפון/מכשיר חשמלי מלידי ואני אבדוק אם זה לא עובד אני אנסה את המלטונין הזה. תודה יא אח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית