הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
אם הם היו מפלגה "גדולה" - עם הרבה מנדטים בסקרים, אז אולי הייתי מצביע להם. כמו שזה נראה עכשיו, הם כנראה לא יעברו אפילו את אחוז החסימה, מה שאומר שהקולות של המצביעים להם ילכו לפח, במקום שאותם קולות ילכו למישהו שיכול לנצח את ביבי כמו גנץ או לפיד.

כבר היו 2 סקרים גדולים ורציניים שזהות עברה את אחוז החסימה, סקר אחד 4 מנדטים והשני 5 מנדטים.
ובכל הסקרים האינטרנטיים שראיתי זהות עברו את ה-10% ובמקרים מסויימים גם 20%, זה אחד מהם.
בעקבות נאומו הראשון של גנץ: למי תצביעו בבחירות | סקר מעריב

אני די בטוח שהסקרים שמראים בתקשורת מכורים, כי לפי מה שרואים בשטח זה פשוט לא נראה לי הגיוני.
בכל פלטפורמה פתוחה אתה רואה אחוז הצבעה לזהות הרבה יותר גבוה ממה שיש בסקרים.
וממש רואים שיש התעניינות מאוד גדולה על המפלגה בכל מקום אפשרי, בפייסבוק, הספר בצומת ספרים מקום ראשון במכירות ואפילו הפוסט הזה, תראה כמה מדברים על המפלגה הזאת.

אגב, הכי כדאי להצביע למפלגות הקטנות, בסופו של דבר המפלגות הקטנות סוחטות את המפלגות הגדולות ומקבלות את התיקים הכי חשובים.
בהרכבת הקואליציה האחרונה תיק הביטחון ותיק האוצר היו אצל המפלגות הקטנות.

אבל עזוב, אם כבר מדברים על הפרקטיקה שבהצבעה - בין אם תצביע לזהות, לביבי או לגנץ, הקול שלך לא ישפיע דבר על מערכת הבחירות, אז מה שאני מציע זה פשוט להצביע למי שאתה חושב שמייצג אותך הכי טוב ושאתה חושב שלו הכי מגיע.

כבר היו 2 סקרים גדולים ורציניים שזהות עברה את אחוז החסימה, סקר אחד 4 מנדטים והשני 5 מנדטים.
ובכל הסקרים האינטרנטיים שראיתי זהות עברו את ה-10% ובמקרים מסויימים גם 20%, זה אחד מהם.
בעקבות נאומו הראשון של גנץ: למי תצביעו בבחירות | סקר מעריב

אני די בטוח שהסקרים שמראים בתקשורת מכורים, כי לפי מה שרואים בשטח זה פשוט לא נראה לי הגיוני.
בכל פלטפורמה פתוחה אתה רואה אחוז הצבעה לזהות הרבה יותר גבוה ממה שיש בסקרים.
וממש רואים שיש התעניינות מאוד גדולה על המפלגה בכל מקום אפשרי, בפייסבוק, הספר בצומת ספרים מקום ראשון במכירות ואפילו הפוסט הזה, תראה כמה מדברים על המפלגה הזאת.

אגב, הכי כדאי להצביע למפלגות הקטנות, בסופו של דבר המפלגות הקטנות סוחטות את המפלגות הגדולות ומקבלות את התיקים הכי חשובים.
בהרכבת הקואליציה האחרונה תיק הביטחון ותיק האוצר היו אצל המפלגות הקטנות.

אבל עזוב, אם כבר מדברים על הפרקטיקה שבהצבעה - בין אם תצביע לזהות, לביבי או לגנץ, הקול שלך לא ישפיע דבר על מערכת הבחירות, אז מה שאני מציע זה פשוט להצביע למי שאתה חושב שמייצג אותך הכי טוב ושאתה חושב שלו הכי מגיע.
יכול פשוט להיות שמצביעי זהות מדברים יותר זה הכל
מה שכן מסכים איתך שהסקרים שווים לפח כמו תמיד

אני לא מבין דבר אחד:
למה מפלגת זהות, מפלגת אור ומפלגת עלה ירוק לא מתאחדות. שלשתן חופפות בדעותן.
יחד הן יכולות לקבל לא מעט מנדטים. בנפרד, לדעתי שלשתן יבזבזו קולות של אזרחים טובים.

היה דיבור על איחוד של עלה ירוק וזהות..מעניין מה יקרה עם זה

ראיתי סרטון של פייגלין עכשיו שמתחייב להתנות לגליזציה בכל חיבור ועסקה פוליטית.. מעניין

אני יודע שכת האיש סגול רע התחזקה מאוד בישראל, אבל למרות שאני חושב שביבי סמרטוט וכמו שאמרתי, אני מצביע זהות ולא ליכוד (וכך אני חושב שצריך לעשות כל אדם שרוצה לשחרר את המדינה ממנו ולקפל את מאפיית המגזר הציבורי), צריך לשים לבד לעובדות-
כל מדד כלכלי, כולל השכר הריאלי (שאומר כמה אתם יכולים לקנות עם הכסף שאתם מרוויחים) יותר טוב בישראל כרגע מאשר היה אי פעם.
היום לישראלי הממוצע יש את איכות החיים הגבוהה ביותר שהייתה לו אי פעם, וזה מגובה על ידי סטטיסטיקות ולא ניתן לויכוח, גם אם יקר וחרא לכם (כן, גם לי יקר וחרא).
זה לא אומר שזה בזכות ביבי, שמאז שסיים להיות השר אוצר הכי טוב בהיסטוריה של מדינת ישראל עסק בעיקר בלא לעשות כלום, אבל זה כן אומר שאם נניח היה לנו איזה כחלון בתור שר אוצר ו/או ראש ממשלה בעשרים שנה האחרונות, המבוגרים יותר שפה היו מקבלים פלאש באקים לשנות ה80.

פלסטינים זה יפה וטוב, אבל זה לא משנה אם ראש הממשלה יהיה איתמר בן גביר או תמר זנברג, כשאין עם מי לדבר בצד השני אז אין עם מי לדבר, והסכם שלום אי אפשר לכפות על אף אחד.
אני ממש לא מסכים עם הדעות הבטחוניות של פייגלין ומפלגת זהות ואני חושב שהן מנותקות מהמציאות, אבל זה פשוט לא רלוונטי מבחינתי כי שום דבר מזה לא הולך להתממש.
כשחופש כלכלי (וחופש בכלל) יהיה הקונצנזוס הפוליטי בארץ אנחנו נהיה קרובים יותר לאיכות החיים בשוויץ וסינגפור מאשר ספרד ואיטליה.

לכן אני חושב ש:
1. מי שרוצה להצביע גנץ (גם אם אתם מכת האיש סגול רע), שימו לב שהוא צירף למפלגה את ניסנקורן, ראש ההסתדרות, ועלול למנות אותו לשר האוצר.
ההסתדרות היא הגורם מספר אחד ליוקר המחייה פה - קחו את זה בחשבון כשאתם מצביעים לו, במיוחד אם אתם בגילאים שיסבלו מזה יותר מכולם.
2. גם אם אתם מגדירים עצמכם שמאל (שאישית אני חושב שצריך להיות די מנותק בשביל לחיות במזרח התיכון ולחשוב ככה), מפלגת זהות היא היחידה עם אג'נדה לא פופוליסטית שגם אם רק חלק ממנה יתממש, כל אחד מאיתנו ירגיש את זה.

הדילמה של שמאל מול ימין היא הרבה יותר מורכבת ממה שביבי מציג אותה.

קודם כל הביטוי שמאל/ימין הגיע בכלל מהפן הכלכלי, שמאל אומר התערבות ממשלתית, קצבאות, מיסים גבוהים וכו׳ (סוציאליזם). ימין אומר מינימום התערבות ממשלתית, כלכלה חופשית, מיסים נמוכים, קצבאות מינימליות / לא קיימות וכו׳ (קפיטליזם).

ביבי ביסודו היה אכן ימין כלכלי, אבל אם תסתכל על המדינה היום, אחרי 10 שנות שלטונו -
מיסים גבוהים - מס הכנסה, מעמ, בלו, רכב, אגרות גבוהות, מסי יבוא
קצבאות גבוהות - בעיקר לחרדים, כל השאר פלוס מינוס שיזדיינו
כלכלה לא חופשית - מונופולים בהרבה שווקים, חקלאות, סופרמרקט, בזק, חשמל, מים, חלב וכו׳. סתם משהו שאני לא ידעתי שקיים, כאן באוסטרליה למשל, אתה יכול לבחור איזה חברת חשמל אתה רוצה להתחבר ! אני יודע... הזיה!

עכשיו נמשיך לימין-שמאל בטחוני, מה שביבי רוקד עליו כבר שנים. כמו שאמרתי, המעשים של השלטון תחת ביבי ממש ממש ממש לא מבטאים השקפה ימנית בטחונית (ימין חזק).
לא עשה כלום למען ארץ ישראל השלמה, העולם רק שונא אותנו יותר מלפני 10 שנים וחברות כמו סודה סטרים סובלות מחרמות למרות שמעסיקים בעיקר פלשתינים בגדה המערבית.
אני צריך לצרף סרטונים של ביבי שמזהיר שתחת שלטון אולמרט יעופו טילים על אשקלון מעזה? כמה מגוחך זה נשמע היום אחרי שעשרות אלפי טילים נורו~?

מי שבאמת ימני, צריך להסתכל באובייקטיביות על שלטון ביבי ולהבין - ביבי זה לא ימין. אני לא חושב שזה ניתן לויכוח. יש רשימה של עשרות בכירים במערכות הבטחוניות - מוסד, שבכ, צהל, משטרה וכו׳ כמעט כולם נגד ביבי, נגד המדיניות שלו (או חוסר המדיניות) מה? כולם שמאל? אנשים שסיכנו את חייהם במלחמות ומבצעים? שמאלנים בוגדים? גנץ, יעלון, אשכנזי, רם בן ברק, אלעזר שטרן וכו׳ וכו׳ ... שמאלנים? באמת? אתם קונים את החרטא הזאת?

גילוי נאות - הייתי פעיל בקטנה בבחירות ב2012 במטה יש עתיד, התנדבתי ביום הבחירות לנסות לשכנע אנשים בקלפי. מי שאמר לי שהוא ימני והוא לא מצביע לפיד, אמרתי אין בעיה, יש לך לא מעט אופציות לימין אמיתי, ביבי זה לא ימין. מאז, ביבי רק הוכיח כמה צדקתי.

בנוסף לויכוח ימין / שמאל, צריך להסתכל על הליכוד בתור רשימה, מעבר למי שעומד בראשה. בעבר הליכוד היה בהחלט מפלגה עם אנשים ראויים וערכיים. היום קשה להתעלם שמדובר באספסוף של ערסים מהבאסטה (סלחו לי על הדימוי) שקוראים ללפיד ״שטינקר״ כי מסר עדות ומתנהגים באמת בצורה שקשה להאמין. אם הליכוד ינצח, האנשים האלה יהיו שרי האוצר, שרי הרווחה, שרי הבריאות וכו׳.

די, צריך לתת את המושכות למישהו אחר. מגוש המרכז-שמאל יש באמת נבחרת של אנשים מאוד מאוד ערכיים עם נסיון חיים משמעותי, לא רק ביש עתיד כמובן.

משהו מאוד מרשים שמאגד את כל הגוש הזה, הוא ההבנה העמוקה שצריך להחליף את השלטון. הרי ברור שחלקם שמלאניים אמיתיים וחלקם ימנים אמיתיים (למשל יעל גרמן ומאיר כהן מיש עתיד) אבל זה לא משנה כי כולם רוצים בטובתה של המדינה.

מופתע כל יום מחדש ממה שאני קורא על פייגלין..הוא אשכרה נגד סמוטריץ והדתיים הקיצוניים,הוא בעד תחבצ שבת,ויחתור ללגליזציה.. נראה לי באמת אני מצביע לזהות

רחוק מלהחליט למי אני מצביע, אבל 2 דברים אני יודע - ימין כלכלי (עדיין) לא יהיה פה, רוב הישראלים רוצים שהמדינה תהיה אמא ואבא שלהם. ושאני לא קונה את המשחק של פייגלין וחושב שכל הליברליזם הזה יעלם ברגע שיהיה לו קצת יותר כוח, בדיוק כמו בנט. סורי פשוט לא רואה איך דת וליברליזם מסתדרים, ודת תמיד תנצח בקרב הזה לצערי.

רחוק מלהחליט למי אני מצביע, אבל 2 דברים אני יודע - ימין כלכלי (עדיין) לא יהיה פה, רוב הישראלים רוצים שהמדינה תהיה אמא ואבא שלהם. ושאני לא קונה את המשחק של פייגלין וחושב שכל הליברליזם הזה יעלם ברגע שיהיה לו קצת יותר כוח, בדיוק כמו בנט. סורי פשוט לא רואה איך דת וליברליזם מסתדרים, ודת תמיד תנצח בקרב הזה לצערי.

מה הקשר בין דת לליברליזם כלכלי?

תשמע אי אפשר לשלול לגמרי מה שאתה אומר, אבל זה שרעיון הליברליזם לאט לאט מתחיל לתפוס תאוצה פה זה כבר דבר טוב,
גם אם בסוף פייגלין לא יצליח לפעול בנושא באמת, מישהו אחר יוכל להחליף אותו כל עוד הנושא הזה של הליברליזם יתפוס עוד ועוד תאוצה.
עכשיו באחד מהראיונות עם פייגלין כשהוא דיבר על דת, הוא אמר שאצלו זה יותר עניין של מסורת מבית(אין ספק שהוא אדם מאמין כן?), וההגדרה של יהודי "טוב" לא חייבת להיסגר על חובש כיפה וכו', הוא אמר שאם יום יבוא והמפלגות החרדיות ידחפו למשל חוק שחובה ללבוש כיפה הוא הראשון שיוריד אותה..
בכל מקרה גם לי יש חששות כלפיו, במיוחד כלפי הרבה מהדעות שלו כלפי אנשים "טיפה" שונים(לא שמישהו מהימין יותר טוב כן?), אבל מה שדחוף לי הוא השינוי בכלכלה(גם אם הוא קטן בבחירות האלו) בחינוך ומבחינת הפרדת דת ומדינה וזה מה שהוא מכוון אליו בבחירות האלו, אחרי זה נראה..

תיכנס לעומק עליו. הבן אדם לא סותה משום עמדה במילימטר, כתב ספר מפורט בדיוק על כל העמדות שלו ומה הוא רוצה לעשות. הוא רוצה מינימום חקיקה דתית ולהפריד דת ומדינה.
בכל מקרה לפי הסקרים הוא עובר את אחוז החסימה ולדעתי עוד יגיע הרבה יותר ממה שרואים בסקרים האלה.
אני מתכוון להצביע זהות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית