הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טריגליצרידים בדם

• פותח/ת השרשור huge
  • פורסם בתאריך

huge

משתמש פעיל
439
0
נק' מוניטין:
852
439
0
דיברו פה לא מעט בפורום על כולסטרול ומה בעניין הטרגליצרידים בדם?האם זה נחשב מסוכן כאשר רמות הטריגלצירידם בדם גבוהות נגיד מעל 300 mg/dL.

הוא נחשב מדויק כי הוא מנבא בצורה די טובה ארועי לב ושבץ. כלומר יש קורלציה טובה בין תמותה/מחלה ורמות של טריגליצרידים.
כמובן גם צריך לזכור שהוא משתנה מהר יחסית אבל לא במכה אחת. אני מניח שאם יש לך מעל 300 אתה לא תגיע למתחת למאה בשבועיים. אבל בהחלט אפשר לראות מגמה תוך שבועות ספורים.

בבדיקה האחרונה היה לי 74 מ"ג (לליטר?) ואכלתי בלי הבחנה.
אני מחכה לעשות בדיקה נוספת לאחר תקופה (כמעט) ללא פחמימות; אני סקרן לדעת מה השתנה.

זה בדרך כלל קשור גם לרמות כולסטרול? לי לדוגמא היה 107 על LDL של 60. אבא שלי לעומת זאת סובל מטריגליצרידים גבוהים אבל גם הכולסטרול שלו נמוך.

והייתי שמח לדעת גם אם לעוד אנשים יצאו כאן ערכים גבוהים של טריגליצרידים בבדיקות דם, בייחוד כאלה שנמצאים במאסה ואוכלים הרבה פחמימות 'מתועשות'.
יש לי 70. אבל לצערי לא במאסה. יהיה יפה לבדוק את זה בשיא הSS והמאסה, ואני אעשה את זה

---------- התגובה התווספה ב 19:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:27 ----------

בדרך כלל טריגליצרידים גבוהים הולכים יד ביד עם HDL נמוך.
פעילות אירובית גם משפיעה לטובה?

כן פעילות אירובית יכולה להוריד טריגליצרידים אבל עדיין פאקטור התזונה יותר משמעותי.

לא התעמקתי כל כך במכניזם של העניין אבל אני סבור בגלל שיש שימוש בגלוקוז ובמאגרי הגליקוגן + טרגליצרידים חופשיים בדם, מה גם זרימת דם מהירה יותר, השפעה חיובית על ה HDL הורדה של ה LDL (קשור בעקיפין) וכו'.
אני חושב שבצנרום בקיא במכניזם של זה יותר ממני.

לא התעמקתי כל כך במכניזם של העניין אבל אני סבור בגלל שיש שימוש בגלוקוז ובמאגרי הגליקוגן + טרגליצרידים חופשיים בדם, מה גם זרימת דם מהירה יותר, השפעה חיובית על ה HDL הורדה של ה LDL (קשור בעקיפין) וכו'.
אני חושב שבצנרום בקיא במכניזם של זה יותר ממני.
אשמח לשמוע על זה בהרחבה. אז פעילות אירובית משפיעה גם על רמות HDL/LDL?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית