הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קינמון וסוכר בדם

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
הארוחת בוקר שלי כוללת 3-4 כפות טחינה גולמית וכפית דבש. ארוחה מאוזנת ובריאה שמכילה שומן בריא חלבון בריא, סידן, ברזל...קיצר הכל מושלם.
אבל יש קטע אחד וזה שהדבש מקפיץ את הסוכר בדם מה שלא טוב לי בשביל החיטוב...

תמיד טוענים כי קינמון עוזר לאיזון רמות סוכר בדם, אז האם מישהו יכול לבסס את הנושא?
מסקרן אותי, אם אני אוסיף לארוחת בוקר שלי כפית קינמון שזניחה בקלוריות ומוסיפה טעם נהדר - זה יצמצם את נזקי הדבש?

ארוחה מאוזנת
שמת אותה על מאזניים?

מה זה ארוחה בריאה?

אבל יש קטע אחד וזה שהדבש מקפיץ את הסוכר בדם מה שלא טוב לי בשביל החיטוב
למה החלטת שזה רע?

תמיד טוענים כי קינמון עוזר לאיזון רמות סוכר בדם, אז האם מישהו יכול לבסס את הנושא?
יש מחקרים מעטים על זה, יש אומרים שזה טיפה עוזר. לא משהו שצריך להתבסס עליו בתפריט

• פותח/ת השרשור
שמת אותה על מאזניים?

מה זה ארוחה בריאה?

למה החלטת שזה רע?

יש מחקרים מעטים על זה, יש אומרים שזה טיפה עוזר. לא משהו שצריך להתבסס עליו בתפריט
חחח די עם הציניות

למה החלטתי שדבש על הבוקר רע?
דבש מקפיץ את הסוכר, האינסולין יוצא על מנת להוריד את הסוכר מהדם...
והאינסולין לרוב נשאר לא מעט זמן גבוה מדברים כאלה, וכל הזמן שהוא גבוה הוא מונע שימוש של שומן כמקור אנרגיה..הוא במצב שהוא אוגר כל מה שנכנס. לא מוציא.

לא מתבסס על זה בתפריט, פשוט לא אכפת לי להוסיף על הבוקר בשביל למנוע את ההקפצת סוכר הזאת. בבוקר צריך משהו שמכניס את הסוכר בצורה איטית יותר לדם, שיבולת שועל לדוגמה רעיון טוב.

דבש מקפיץ את הסוכר, האינסולין יוצא על מנת להוריד את הסוכר מהדם...
אחלה, זה התפקיד שלו. אין מה לפחד מזה.
אינסולין הוא לא מקור הרוע. והוא לא יהרוס לך את החיטוב.

ודא אני באמת לא ציני. הרבה אנשים משתמשים במילים שנראות להם הגיוניות כי זאת רמת הדיבור ב ynet ודומיו. אם תנסה להסביר למה זה ארוחה מאוזנת, אוהבריאה אתה תגלה שאין לך מושג מה זה אומר. כי זה לא אןמר כלום. זה buzz word בדיוק כמו לחם חום או שאינסולין זה מקור הרשע העולמי.
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן 😃

• פותח/ת השרשור
אחלה, זה התפקיד שלו. אין מה לפחד מזה.
אינסולין הוא לא מקור הרוע. והוא לא יהרוס לך את החיטוב.

ודא אני באמת לא ציני. הרבה אנשים משתמשים במילים שנראות להם הגיוניות כי זאת רמת הדיבור ב ynet ודומיו. אם תנסה להסביר למה זה ארוחה מאוזנת, אוהבריאה אתה תגלה שאין לך מושג מה זה אומר. כי זה לא אןמר כלום. זה buzz word בדיוק כמו לחם חום או שאינסולין זה מקור הרשע העולמי.
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן 😃
הכוונה בארוחה מאוזנת די ברורה, כמות מתאימה של חלבון, שומן, ופחמימה.
לפחות זה הגדרה שלי...
למען האמת, לפי מה שאני יודע אינסולין מונע יציאה של תאי שומן..ככה שהוא יכול לדפוק מעט.

הארוחת בוקר שלי כוללת 3-4 כפות טחינה גולמית וכפית דבש. ארוחה מאוזנת ובריאה שמכילה שומן בריא חלבון בריא, סידן, ברזל...קיצר הכל מושלם.
אבל יש קטע אחד וזה שהדבש מקפיץ את הסוכר בדם מה שלא טוב לי בשביל החיטוב...

הדבר היחיד שאתה צריך לקחת בחשבון כל עוד אינך חולה סכרת, הוא החישוב הקלורי המצטבר. תחשב כמה קלוריות יש לך בכפית דבש, ואם זה "משתלם" לך מבחינת הערכים הסופיים של התפריט, לך על זה.

כמו שיוגב אמר לך יש אולי תועלת מסוימת. הנה מחקר אחד לדוגמא לפיו קינמון הוא חומר פלא שמבטיח פחות או יותר חיי נצח: "cinnamon reduced the mean fasting serum glucose (18–29%), triglyceride (23–30%), LDL cholesterol (7–27%), and total cholesterol (12–26%) levels;" , לצד די הרבה מחקרים פחות אופטימיים שלא מצאו השפעות דומות. שמעתי פעם על מחקר שנערך בבי"ח וולפסון בארץ ומצא שאין לקינמון השפעה על רמות הסוכר אבל במקרה הם גילו השפעה על הורדה בלחץ הדם... נשמע מבטיח למדי, אלא שיש קוץ באליה, וקינמון בכמויות גדולות עלול לגרום לבעיות בכבד. מדובר בקינמון מסוג cassia (שהוא, למיטב ידיעתי, הסוג שנמכר בארץ) ם שמכיל חומר בשם coumarin - גוגל ישמח לספק לך עוד מידע אם תחפש.

כל עוד אינך חולה סכרת
בדיוק. "כל עוד...".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית