הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החלפת מקורות אנרגיה"

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
ראיתי סרטון של מאמן שטוען שניתן לשרוף שומן יותר מהר עם אוכלים בבוקר רק חלבון ושומן, ורק לקראת הערב להכניס פחממה לתפריט. הוא טוען שכך מאלצים את הגוף להחליף את מקורות האנרגיה שלו ולעבור לשרוף שומנים, להיות "בזבזני" בניצול הקלורי שלו ולהאיץ את המטבוליזם.
יש אמת בדבר?
(כמובן שאני משלבת גם ספורט.... אין פתרונות קסם ;)

ראיתי סרטון של מאמן שטוען שניתן לשרוף שומן יותר מהר עם אוכלים בבוקר רק חלבון ושומן, ורק לקראת הערב להכניס פחממה לתפריט. הוא טוען שכך מאלצים את הגוף להחליף את מקורות האנרגיה שלו ולעבור לשרוף שומנים, להיות "בזבזני" בניצול הקלורי שלו ולהאיץ את המטבוליזם.
יש אמת בדבר?
(כמובן שאני משלבת גם ספורט.... אין פתרונות קסם ;)

שטות גמורה..

לא נכון..
וספורט זה לא באמת הגורם לירידה במשקל.. זה רק עוזר להגדיל את הגירעון (אירובי. אנאירובי יגדיל אבל לא הרבה.. עושים אנאירובי בעיקר בכדי לשמר שריר). תזונה זה בעיקר הגורם לירידה במשקל

• פותח/ת השרשור
האמת שאין לי צורך לרדת במשקל, אני רק רוצה להוריד אחוזי שומן ולעלות מסת שריר. (זה אפשרי במקביל?)
שנה שעברה הייתי 3 פעמים קבוע בשבוע בחדר כושר, עשיתי בעיקר משקולות. בחצי שנה האחרונה לא היה לי בכלל זמן ללכת בגלל הלימודים. המשקל שלי לא השתנה, אפילו טיפה ירד, אבל אני מרגישה שהמבנה השתנה חחח אני רוצה לחזור למבנה של אז.
איך הדרך הכי נכונה וכדאית לעשות את זה? 😃
אגב, מעולם לא בדקתי אחוזי שומן וכל זה אז אין לי מושג מה הנתונים.... אבל אני מרגישה את זה על הגוף...

@Mike למרות שאני חושב שזה לא נכון , מעניין אותי מה דעתך בנושא .

האמת שאין לי צורך לרדת במשקל, אני רק רוצה להוריד אחוזי שומן ולעלות מסת שריר. (זה אפשרי במקביל?)
שנה שעברה הייתי 3 פעמים קבוע בשבוע בחדר כושר, עשיתי בעיקר משקולות. בחצי שנה האחרונה לא היה לי בכלל זמן ללכת בגלל הלימודים. המשקל שלי לא השתנה, אפילו טיפה ירד, אבל אני מרגישה שהמבנה השתנה חחח אני רוצה לחזור למבנה של אז.
אגב, מעולם לא בדקתי אחוזי שומן וכל זה אז אין לי מושג מה הנתונים.... אבל אני מרגישה את זה על הגוף...
אחוז שומן משמעו האחוז של המסת שומן ממשקל הגוף כולו, לכן נגיד ותעלי קילו של שריר ומסת השומן תישאר כמות שהיא אחוז השומן ירד כיוון שמשקל הגוף עלה.
לפי מה שאת מתארת שנשארת באותו משקל אבל את "מרגישה" שהוא השתנה מאוד תואם את האופציה שמסת השריר שלך ירדה והשומן עלה פחות או יותר בהתאמה, מצב מתאים למקרה שבו מפסיקים להתאמן.
הדרך הנכונה לחזור למצב הקודם הוא פשוט - להעלות מסת שריר ולהוריד את אחוז השומן(יכול להתבצע במקביל אך במשקל הכללי תהיה עליה), לדוגמה עלייה של קילו שריר תקנה לך מראה "מוצק" וחזק יותר, לאחר העלייה בשריר תחליטי עם עצמך אם את מעוניינת להוריד את השומן - זאת באמצעות חיטוב

להוריד אחוזי שומן תוך העלאה במסת שריר אפשרית למתאמנים מתחילים ורק לזמן קצר מאד.
את צריכה לבחור. מסה או חיטוב?

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה להעלות מסת שרירים מטורפת, וגם לא ממש רוצה לעלות במשקל... מצד שני גם אסור לי כלכך לרדת (אם זה מה שקורה בחיטוב...לפרוטוקול, אני 53 על גובה 157 שזה אחלה)
אני רק רוצה להתחזק, ולשפר את המטבוליזם שלי שהוא ממש על הפנים. אני חיה על 1200 ק'ל בימים טובים. ושוב, קצת אסור לי לרדת לפחות מזה :/

אני לא רוצה להעלות מסת שרירים מטורפת, וגם לא ממש רוצה לעלות במשקל... מצד שני גם אסור לי כלכך לרדת (אם זה מה שקורה בחיטוב...לפרוטוקול, אני 53 על גובה 157 שזה אחלה)
אני רק רוצה להתחזק, ולשפר את המטבוליזם שלי שהוא ממש על הפנים. אני חיה על 1200 ק'ל בימים טובים. ושוב, קצת אסור לי לרדת לפחות מזה :/
אל תדאגי מסת שרירים מטורפת לא תעלי גם אם תרצי, אצל נשים קצב העלאה השריר *במקרה הטוב* היא כ6 קילו שריר השנה.
לגבי העלייה במשקל, המשפט די נדוש אבל זה לא משנה מה המספר שכתוב על המד, אחרי הכול את בעצמך אמרת שנשארת אותו משקל אבל המראה השתנה.
את לא מעוניינת להעלות משקל, לא מעוניינת לרדת במשקל אז מה האופציה שנשארת?
ממליץ בחום לקרוא קודם את זה, יעשה לך טיפה סדר
חיטוב הגוף: מה נשים יודעות אבל לא רוצות להבין? עיצוב הגוף מאת - קילוגרם

• פותח/ת השרשור
תודה על ההפנייה 😃
אני חושבת שקראתי את המאמר בעבר... בכל אופן, אני כבר יודעת את הדברים שכתובים בו.
אני כמעט ולא עושה אירובי באופן מכוון, פשוט מסתפקת בלא-להיות-עצלנית ביומיום חחח (10 דק אופניים לכל כיוון ללימודים במקום אוטובוס × 4 פעמים בשבוע... זה הדבר היחיד שהצלחתי לעשות בחצי שנה האחרונה חח)
מודה שהייתה לי תקופת הרעבה ענקית בחיי לפני 5 שנים (שדווקא לא נבעה מדימוי גוף) אבל אכלתי כלום וירדתי מלא....
אחכ חזרתי לאכול תפריט של 1800 ועליתי מלא×2 חחח... לאט לאט עם ספורט ודיאטה חזרתי ל53 הרגיל שלי.
לפי מה שאני אוכלת עכשיו, ברור לי שזה דפק לי את המטבוליזם. אחת השאלות שממש מטרידות אותי זה האם זה ניתן לתיקון? עם חיזוק השרירים ו...כן, הגדלת מסת השריר? או ש"הגוף זוכר לנצח"? ואני לתמיד אוכל פחות ממה שיכלתי לאכול בפוטנציאל?

תודה על ההפנייה 😃
אני חושבת שקראתי את המאמר בעבר... בכל אופן, אני כבר יודעת את הדברים שכתובים בו.
אני כמעט ולא עושה אירובי באופן מכוון, פשוט מסתפקת בלא-להיות-עצלנית ביומיום חחח (10 דק אופניים לכל כיוון ללימודים במקום אוטובוס × 4 פעמים בשבוע... זה הדבר היחיד שהצלחתי לעשות בחצי שנה האחרונה חח)
מודה שהייתה לי תקופת הרעבה ענקית בחיי לפני 5 שנים (שדווקא לא נבעה מדימוי גוף) אבל אכלתי כלום וירדתי מלא....
אחכ חזרתי לאכול תפריט של 1800 ועליתי מלא×2 חחח... לאט לאט עם ספורט ודיאטה חזרתי ל53 הרגיל שלי.
לפי מה שאני אוכלת עכשיו, ברור לי שזה דפק לי את המטבוליזם. אחת השאלות שממש מטרידות אותי זה האם זה ניתן לתיקון? עם חיזוק השרירים ו...כן, הגדלת מסת השריר? או ש"הגוף זוכר לנצח"? ואני לתמיד אוכל פחות ממה שיכלתי לאכול בפוטנציאל?
המטבוליזם אכן משתנה ביחד עם התזונה והדיאטה שאנחנו עושים, וכן מגורמים שאין לנו שליטה עליהם כמו גנטיקה, מין וכו'
ממבט מהיר הbmr שלך הוא כ1200 ועל מנת להישאר במשקל שלך זה מה שתצטרכי לאכול ביום.
ממה שהבנתי ממך זה פחות או יותר כמות הקלוריות שלך ליום ולכן המשקל נשאר כמות שהוא.
מה שעלה זה אחוז השומן(לאו דווקא המסה כמו שהזכרתי מקודם) וכן כנראה ירידה במסת השריר בעקבות הפסקת האימונים.
האם זה ניתן לתיקון? בהחלט, ביחד עם עלייה מתונה של כ100-200 קלוריות לשבוע לתפריט היומי עד פלוס קלורי של כ500 קלוריות יש לשלב אימוני התנגדות על מנת לגרות את השריר ולעודד את הגוף לבנות שריר.
אם התפריט של 1200 ממש מצומצם לך תמיד ניתן להוסיף אירובי ולאכול בהתאם לכמות שנשרפת.
לדעתי הטעות שלך היא בהפרדה בין המושגים של "חיזוק השריר" לבין "עלייה במסת שריר" מבין לחלוטין מאיפה זה נובע, הפחד מהמילה עלייה שאומר עלייה במשקל לעומת חיזוק שריר שנשמע ניטרלי ולא מאיים. בפועל השריר "מתחזק" על ידי קריעה מיקרוסקופית ו*בנייה* של שריר חדש.

• פותח/ת השרשור
חחח פתאום כשאתה מציג את זה ככה אני מבינה כמה זה נכון...! כן, קלעת בול בקטע של ה"עלייה". בעוד שאתם כגברים מחפשים לעלות ולדחוף אוכל בתקופות מסה, אנחנו בוכות על כל חצי קילו שזז... זה עצוב שזה ככה אבל זה נכון, לא משנה כמה שאני אנסה להתכחש לזה. אני ממש צריכה להרגיע את עצמי אם אני רואה שאני במגמת עלייה.
לדוגמה, חידשתי את המנוי לחדר כושר רק השבוע, ביום שני (קולולו, שהחיינו!) ועשיתי חתיכת טעות ונכנסתי לשיעור שבו המדריכה קרעה לנו את הצורה חחח. מפה לשם אני עד עכשיו בקושי מצליחה ללכת, שלא נדבר על לשבת ולקום או כלמני פעולות אסטרונומיות וכואבות שכאלה חחח... ולא נעלמה מעיני העובדה שבאורח פלא עליתי כמעט קילו מבלי שעשיתי איזשהו שינוי בתזונה.
ואני לא חיה בלה לה לנד, אני יודעת שזה לא שפיתחתי קילו שריר ביומיים.
אז דברים כאלה נגיד מאלצים אותי להרגיע את עצמי בכל מני אמירות בסגנון "שרירים תפוסים אוגרים נוזלים" וכאלה (אגב, זה אמיתי? כי אם כן אז אני ממש אהיה רגועה יותר חח) אז כמו שאתה מבין, מבחינתי לעלות 3 קילו בחצי שנה יהיה מסע ממש קשה מבחינה נפשית, אפילו אם באמת אעלה מסת שריר (מי ערב לכך?) ואולי בכלל ארד 2 קילו שומן ואעלה 3 בשריר, ומבחינת משקל ייראה כאילו עליתי רק קילו? אני לא יודעת.... אף אחד לא יודע וזה ממש מחריד. ומלא פעמים אני מספרת לעצמי סיפורים כדי לא להיכנס לחרדות.
שנה שעברה הייתי 3 פעמים בשבוע בחדר כושר, אימוני משקולות של שעה וחצי בממוצע. ועשיתי אימונים טובים! סופר סטים עם שילוב בין קבוצות שרירים שונות, ומעקב אחרי משקלים והכל... אני לא טאטלה שמוותרת לעצמה.... ועם כל זה הייתי אוכלת בממוצע 1200. איזה פח זה....! (באמת איכ. אני עכשיו מתסכלת אחורה וזה פשוט גרוע ברמות. ואפילו לא ירדתי מזה במשקל. ותאמין לי שאני סופרת מדוייק. אולי הבדל של 100 לפה או לשם.)
במעט הפעמים שהיה לי אומץ לספר על זה לאנשי מקצוע הם אמרו שזה לא הגיוני וזה ממש גרוע ואני חייבת לאכול יותר. אבל מבחינתי לאכול יותר אומר לעלות במשקל ולעלות במשקל אומר להשמין. (אוקיי ישמצב שקצת שיקרתי ושפיתחתי חתיכת אישיו של דימוי גוף. כמה כיף לחיות במאה ה21!)
ואני מיד מגיעה לפואנטה-
אז אתה בעצם אומר לי,
שאם אני אוכל יותר ואשלב ספורט שעובד חזק על שרירים, יש מצב שאני לא "אשמין" אלא "אתחטב". ואמנם זה עדיין יתבטא בעלייה במשקל. אבל למעשה אני אצטרך "לשלם" עלייה של "רק" 3 קילו, נניח, ובתמורה אקבל עוד 400 קלוריות יומיות לאכול?
כי אם כן, אני כלכך לוקחת את הדיל הזה!
(אשמח אם תקן אותי מבחינה מספרית בפנטזיה החלומית שבניתי לעצמי עכשיו...)

חחח פתאום כשאתה מציג את זה ככה אני מבינה כמה זה נכון...! כן, קלעת בול בקטע של ה"עלייה". בעוד שאתם כגברים מחפשים לעלות ולדחוף אוכל בתקופות מסה, אנחנו בוכות על כל חצי קילו שזז... זה עצוב שזה ככה אבל זה נכון, לא משנה כמה שאני אנסה להתכחש לזה. אני ממש צריכה להרגיע את עצמי אם אני רואה שאני במגמת עלייה.
לדוגמה, חידשתי את המנוי לחדר כושר רק השבוע, ביום שני (קולולו, שהחיינו!) ועשיתי חתיכת טעות ונכנסתי לשיעור שבו המדריכה קרעה לנו את הצורה חחח. מפה לשם אני עד עכשיו בקושי מצליחה ללכת, שלא נדבר על לשבת ולקום או כלמני פעולות אסטרונומיות וכואבות שכאלה חחח... ולא נעלמה מעיני העובדה שבאורח פלא עליתי כמעט קילו מבלי שעשיתי איזשהו שינוי בתזונה.
אז דברים כאלה נגיד מאלצים אותי להרגיע את עצמי בכל מני אמירות בסגנון "שרירים תפוסים אוגרים נוזלים" וכאלה (אגב, זה אמיתי? כי אם כן אז אני ממש אהיה רגועה יותר חח) אז כמו שאתה מבין, מבחינתי לעלות 3 קילו בחצי שנה יהיה מסע ממש קשה מבחינה נפשית, אפילו אם באמת אעלה מסת שריר (מי ערב לכך?) ואולי בכלל ארד 2 קילו שומן ואעלה 3 בשריר, ומבחינת משקל ייראה כאילו עליתי רק קילו? אני לא יודעת.... אף אחד לא יודע וזה ממש מחריד. ומלא פעמים אני מספרת לעצמי סיפורים כדי לא להיכנס לחרדות.
שנה שעברה הייתי 3 פעמים בשבוע בחדר כושר, אימוני משקולות של שעה וחצי בממוצע. ועשיתי אימונים טובים! סופר סטים עם שילוב בין קבוצות שרירים שונות, ומעקב אחרי משקלים והכל... אני לא טאטלה שמוותרת לעצמה.... ועם כל זה הייתי אוכלת בממוצע 1200. איזה פח זה....! (באמת איכ. אני עכשיו מתסכלת אחורה וזה פשוט גרוע ברמות. ואפילו לא ירדתי מזה במשקל. ותאמין לי שאני סופרת מדוייק. אולי הבדל של 100 לפה או לשם.)
במעט הפעמים שהיה לי אומץ לספר על זה לאנשי מקצוע הם אמרו שזה לא הגיוני וזה ממש גרוע ואני חייבת לאכול יותר. אבל מבחינתי לאכול יותר אומר לעלות במשקל ולעלות במשקל אומר להשמין. (אוקיי ישמצב שקצת שיקרתי ושפיתחתי חתיכת אישיו של דימוי גוף. כמה כיף לחיות במאה ה21!)
ואני מיד מגיעה לפואנטה-
אז אתה בעצם אומר לי,
שאם אני אוכל יותר ואשלב ספורט שעובד חזק על שרירים, יש מצב שאני לא "אשמין" אלא "אתחטב". ואמנם זה עדיין יתבטא בעלייה במשקל. אבל למעשה אני אצטרך "לשלם" עלייה של "רק" 3 קילו, נניח, ובתמורה אקבל עוד 400 קלוריות יומיות לאכול?

האמת שאין לי משהו חכם לומר,
אבל אני מזדהה איתך בטירוף וכיף לי לדעת שאני לא המשוגעת היחידה.
אני גם אמורה להתחיל מסה כי אני נורא רוצה לעצב את הגוף אחרי שרזיתי. אבל הפחד מעלייה במשקל הורג אותי ולכן אני נורא תקועה.
אפילו פחד להוסיף פחמימות לתפריט כי אעלה בנוזלים מפחיד אותי. אוף,אנחנו נשים, אף אחד לא יבין

• פותח/ת השרשור
האמת שאין לי משהו חכם לומר,
אבל אני מזדהה איתך בטירוף וכיף לי לדעת שאני לא המשוגעת היחידה.
אני גם אמורה להתחיל מסה כי אני נורא רוצה לעצב את הגוף אחרי שרזיתי. אבל הפחד מעלייה במשקל הורג אותי ולכן אני נורא תקועה.
אפילו פחד להוסיף פחמימות לתפריט כי אעלה בנוזלים מפחיד אותי. אוף, אנחנו נשים, אף אחד לא יבין

אני כלכך שמחה שהגבת! להביע הזדהות עם תסכול זה תמיד חכם חחח
אחרי שמשקיעים כלכך הרבה אנרגיה בלרדת במשקל, זה מרגיש כמו פוסט טראומה לעלות שוב, אפילו אם זה למטרה טובה!
זה כאילו הרווחת משהו ביושר ועכשיו מכריחים אותך לזרוק את זה....
קצת כמו להיכשל בכוונה במבחן פסיכומטרי אחרי שהתאבדת על הקורס הכי יקר....
והמוח היבש וההגיוני מנסה להסביר לך שזה טוב וכדאי וכו'.... אבל אוףףף. קשה לעשות את הסוויץ' כי אני כלכך מפחדת שזה לא ילך טוב ואני אתחרט על זה ואז שוב כל הסיוט של ירידה במשקל...

אני לגמרי מסכימה, אבל אני בטוחה שבסופו של דבר נבין שזה המעשה הכי נכון ונעשה. עם הקושי הפסיכולוגי העצום.
אם זאת... אני שוקלת פחות ממך והשבוע העלתי ל1400 קלוריות ולא ראיתי עליה במשקל. אז די בטוחה שגם את אמורה לאכול יותר מ1200!
(אני שוקלת וסופרת את האוכל בקפידה)
שאכלתי 1200 קלוריות גם לא ראיתי ירידה דרסטית במשקל אבל לאורך הזמן הייתה ירידה לכן העלתי...די גם לנו מותר להתפנק.

כבר צעד חכם 😃

בנתיים אני אופטימית, עד שאראה עלייה במשקל וזה יכה בי כל כך חזק חח.
אבל אני דפוקה אני יודעת, המשקל משתנה בכל יום, נוזלים פחות נוזלים ואני בכל זאת מייחסת לו חשיבות כל כך גדולה. יש אנשים שלוקחים תוספי תזונה...אני צריכה תוספת מוח:s49:😃

ואני מיד מגיעה לפואנטה-
אז אתה בעצם אומר לי,
תאמיני לי שאני מבין לחלוטין את החשש הזה של נשים, בדיוק לפני שבועיים אמרתי למישהי פחות או יותר את אותם הדברים וממש ראיתי את הפחד בעיניים שלה כשאמרתי כשצריך להעלות מסת שריר.
מאוד חשוב לי לחזור על הנקודה של משקל זה רק מספר, למרות שללא ספק ברור לי שזה לא ירגיע אותך, אבל אחרי הכול דמייני עולם שלמספר אין משמעות, מה תעדיפי 53 קילו כמו שאת או 55 קילו מחוטב ויפה?
לגבי האימון הראשון - מובן מאליו שאימון עצים אחרי תקופה ללא אימונים יתפוס הרבה שרירים, המלצה אישית שלי, מתיחות והכי חשוב להמשיך להתאמן אפילו בעצימות נמוכה.
שרירים תפוסים אוגרים נוזלים, תמיד טוב לשמוע אמונות תפלות חדשות.
עלייה חד פעמית של קילו ביום ספציפית לא הייתי מתייחס, תעקבי באופן רציף במשך השבוע, משקל משתנה מאוד ובכל מקרה את השקילה מומלץ לעשות בזמן ניטרלי וקבוע כמו מיד אחרי שקמים לאחר בשירותים.
(סתם לדוגמה שתייה של ליטר מים תוביל לעלייה של כקילו במשקל אם תמדדי מיד לאחר מכן)

נתחיל בזה ששאפו על המנוי והרצון להשתנות, אני בטוח שאת מודעת לזה שזה תהליך ארוך ולא פשוט, אולי תעלי במשקל, אולי באחוזי שומן אבל כל זה למען המטרה שלך. האם זה שווה את זה? שיקולים שלך 😃

אני בספק אם תעלי 3 קילו של שריר בחצי שנה, זה מצב אוטופי ואני בספק תגיעי אליו, לעומת זאת אם תעבדי נכון שזה אומר מבחינת תזונה, שינה ואימונים נכונים אז תהיה עליה במסך השריר, אחרי הכול זה מדע והגוף של כולם עובד באותם תהליכים, שמירת על כמות חלבון של פי 2 ממשקל הגוף ומאזן קלורי חיובי +500 בממוצע מבטיח עלייה נקייה יחסית במסת השריר. (לעולם באופן טבעי לא נצליח לעלות *רק* מסת שריר, אבל אחרי הכול תמיד אפשר לעשות בסוף חיטוב)
מהתגובה הזאת והקודמת אני רק רוצה לציין משהו שלדעתי קרה אצלך והוא איבוד המסת הנחוצה של השריר(בתקופת ה"הרעבה" והאימון שכתבת כרגע) מצב שמוביל להפרעה באיזון של הגוף ובדרך כלל מה שקורה שעולים חזרה את כל המשקל ואפילו מעבר. כמובן שזה רק השערה שלי שמבוססת על מה שכתבת
אני מציין את כדי להראות כמה חשוב לעבוד נכון גם אם זה אומר לאט יותר.

אם אני אצטרך לבחור בין הביטוי אשמין לאתחטב אז אני הולך יותר לכיוון השני, כמו שציינתי מקודם עלייה של שומן תמיד תהיה אך אנחנו שואפים לעשות את זה בצורה המינימלית ביותר ביחס לכמות השריר שנעלה.
במראה הכללי ללא קשר למשקל/אחוזי שומן לדעתי יתקבל מראה מחוטב ומוצק יותר.

אז איך עושים את זה נכון?
א. שמירה על פלוס קלורי של 500 קלוריות מעבר לbmr אצלך זה יצא כ1700, תעלי בהדרגה 100-200 לשבוע וכמובן להיות עם יד על הדופק לגבי עלייה שבועית(שימי לב למה שאמרתי מקודם על המשקל, מאוד תקף פה) תוכל להיות עלייה בהתחלה בעקבות הוספה של נוזלים בגלל השינוי דיאטה, לזכור זה נוזלים. אף אחד לא עולה קילו ביום, לא שומן ולא שריר.
(קיבלת ממני מתנה +500 קלוריות, רוצה עוד? אירובי)
ב. הקפדה על שנות שינה, מומלץ כ8, והתאוששת נכונה.
ג. תוכניות אימונים נכונה, רק מהביטוי 'ספורט שעובד חזק על השרירים' אני משער את שגרת האימונים הקודמת שלך.
תעיפי מבט בתוכניות המצוינות שיש כאן, fbw יעשה את העבודה במיוחד בהתחלה, את רוצה לעבוד נכון ולאו דווקא 'חזק' עם המון תרגילים לא רלוונטים או חופפים.
קחי תוכנית fbw , אין הבדל בין גברים לנשים, תלמדי את הטכניקה הנכונה של התרגילים והמון בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית