הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החלפת מקורות אנרגיה"

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
ראיתי סרטון של מאמן שטוען שניתן לשרוף שומן יותר מהר עם אוכלים בבוקר רק חלבון ושומן, ורק לקראת הערב להכניס פחממה לתפריט. הוא טוען שכך מאלצים את הגוף להחליף את מקורות האנרגיה שלו ולעבור לשרוף שומנים, להיות "בזבזני" בניצול הקלורי שלו ולהאיץ את המטבוליזם.
יש אמת בדבר?
(כמובן שאני משלבת גם ספורט.... אין פתרונות קסם ;)

• פותח/ת השרשור
אני לגמרי מסכימה, אבל אני בטוחה שבסופו של דבר נבין שזה המעשה הכי נכון ונעשה. עם הקושי הפסיכולוגי העצום.
אם זאת... אני שוקלת פחות ממך והשבוע העלתי ל1400 קלוריות ולא ראיתי עליה במשקל. אז די בטוחה שגם את אמורה לאכול יותר מ1200!
(אני שוקלת וסופרת את האוכל בקפידה)
שאכלתי 1200 קלוריות גם לא ראיתי ירידה דרסטית במשקל אבל לאורך הזמן הייתה ירידה לכן העלתי...די גם לנו מותר להתפנק.

אז אצלי המצב ממש גרוע....
אני לא יודעת מה הגובה שלך לעומת המשקל, (מבחינת BMI) וכמה זמן הצלחת לרדת מ1200, אבל אצלי הייתה תקופה שאכלתי 800-1000(!) ובקושי הייתה ירידה במשקל...
מצד שני, אני דתייה אז לא סופרת בסופשים, ויש מצב שבסופש אני כן מגיעה ל1400... (מבחינתי לאכול 1400 זה להתפרע ולהתפוצץ!) אני לפעמים כלכך מקווה שאני פשוט סופרת גרוע, ושאני בעצם אוכלת יותר ממה שאני חושבת (מה1200 האלה...) אבל זה שוב סיפורים שאני מספרת לעצמי. אמנם אני לא שוקלת את העגבניות והמלפפונים, אבל בהחלט סופרת גם אותם, ואפילו את החלב בקפה. קיצר, תואר במתמטיקה.

תאמיני לי שאני מבין לחלוטין את החשש הזה של נשים, בדיוק לפני שבועיים אמרתי למישהי פחות או יותר את אותם הדברים וממש ראיתי את הפחד בעיניים שלה כשאמרתי כשצריך להעלות מסת שריר.
מאוד חשוב לי לחזור על הנקודה של משקל זה רק מספר, למרות שללא ספק ברור לי שזה לא ירגיע אותך, אבל אחרי הכול דמייני עולם שלמספר אין משמעות, מה תעדיפי 53 קילו כמו שאת או 55 קילו מחוטב ויפה?
לגבי האימון הראשון - מובן מאליו שאימון עצים אחרי תקופה ללא אימונים יתפוס הרבה שרירים, המלצה אישית שלי, מתיחות והכי חשוב להמשיך להתאמן אפילו בעצימות נמוכה.
שרירים תפוסים אוגרים נוזלים, תמיד טוב לשמוע אמונות תפלות חדשות.
עלייה חד פעמית של קילו ביום ספציפית לא הייתי מתייחס, תעקבי באופן רציף במשך השבוע, משקל משתנה מאוד ובכל מקרה את השקילה מומלץ לעשות בזמן ניטרלי וקבוע כמו מיד אחרי שקמים לאחר בשירותים.
(סתם לדוגמה שתייה של ליטר מים תוביל לעלייה של כקילו במשקל אם תמדדי מיד לאחר מכן)

נתחיל בזה ששאפו על המנוי והרצון להשתנות, אני בטוח שאת מודעת לזה שזה תהליך ארוך ולא פשוט, אולי תעלי במשקל, אולי באחוזי שומן אבל כל זה למען המטרה שלך. האם זה שווה את זה? שיקולים שלך 😃

אני בספק אם תעלי 3 קילו של שריר בחצי שנה, זה מצב אוטופי ואני בספק תגיעי אליו, לעומת זאת אם תעבדי נכון שזה אומר מבחינת תזונה, שינה ואימונים נכונים אז תהיה עליה במסך השריר, אחרי הכול זה מדע והגוף של כולם עובד באותם תהליכים, שמירת על כמות חלבון של פי 2 ממשקל הגוף ומאזן קלורי חיובי +500 בממוצע מבטיח עלייה נקייה יחסית במסת השריר. (לעולם באופן טבעי לא נצליח לעלות *רק* מסת שריר, אבל אחרי הכול תמיד אפשר לעשות בסוף חיטוב)
מהתגובה הזאת והקודמת אני רק רוצה לציין משהו שלדעתי קרה אצלך והוא איבוד המסת הנחוצה של השריר(בתקופת ה"הרעבה" והאימון שכתבת כרגע) מצב שמוביל להפרעה באיזון של הגוף ובדרך כלל מה שקורה שעולים חזרה את כל המשקל ואפילו מעבר. כמובן שזה רק השערה שלי שמבוססת על מה שכתבת
אני מציין את כדי להראות כמה חשוב לעבוד נכון גם אם זה אומר לאט יותר.

אם אני אצטרך לבחור בין הביטוי אשמין לאתחטב אז אני הולך יותר לכיוון השני, כמו שציינתי מקודם עלייה של שומן תמיד תהיה אך אנחנו שואפים לעשות את זה בצורה המינימלית ביותר ביחס לכמות השריר שנעלה.
במראה הכללי ללא קשר למשקל/אחוזי שומן לדעתי יתקבל מראה מחוטב ומוצק יותר.

אז איך עושים את זה נכון?
א. שמירה על פלוס קלורי של 500 קלוריות מעבר לbmr אצלך זה יצא כ1700, תעלי בהדרגה 100-200 לשבוע וכמובן להיות עם יד על הדופק לגבי עלייה שבועית(שימי לב למה שאמרתי מקודם על המשקל, מאוד תקף פה) תוכל להיות עלייה בהתחלה בעקבות הוספה של נוזלים בגלל השינוי דיאטה, לזכור זה נוזלים. אף אחד לא עולה קילו ביום, לא שומן ולא שריר.
(קיבלת ממני מתנה +500 קלוריות, רוצה עוד? אירובי)
ב. הקפדה על שנות שינה, מומלץ כ8, והתאוששת נכונה.
ג. תוכניות אימונים נכונה, רק מהביטוי 'ספורט שעובד חזק על השרירים' אני משער את שגרת האימונים הקודמת שלך.
תעיפי מבט בתוכניות המצוינות שיש כאן, fbw יעשה את העבודה במיוחד בהתחלה, את רוצה לעבוד נכון ולאו דווקא 'חזק' עם המון תרגילים לא רלוונטים או חופפים.
קחי תוכנית fbw , אין הבדל בין גברים לנשים, תלמדי את הטכניקה הנכונה של התרגילים והמון בהצלחה!

קודם כל תודה על התגובה המפורטת! :0
לפני חודש ניסיתי להוסיף לעצמי 50 קל והיה לי קשה להכיל את זה נפשית חחחחחח... אבל דיייי, חלאס! אני אעלה ל1300. נתחיל מזה.
ו+500 זה המון! תודה! לא צריכה יותר! חחח אנסה להגיע לזה לאט לאט לאט. מקווה שלא יהיה קשה מדיי.
אממ האמת שמאמן הכין לי את התוכנית, ודיי סמכתי עליו. הרגשתי שזה אימון טוב, והוא גם הסביר לי מה כל תרגיל עושה ואיך לעשות אותו נכון. לא היו ממש כפילויות, אבל כן מס' תרגילים שונים לכל קבוצת שריר. אני הייתי אחראית על להתאים את המשקלים לעצמי לפי מה שאני מסוגלת 😃
בכל מקרה אני בהחלט אקרא את התוכנית שהמלצת!
הקילו ההוא עדיין שם, זו לא הייתי עלייה של יום אחד.... נראה מה יהיה בהמשך... ._.
אני מודעת לקושי של התהליך. אני מפחדת ממנו פחד מוות. אשתדל לעשות את זה הכי לאט שאני יכולה, אני הכי מפחדת שזה ייצא מכלל שליטה. קודם כל אעלה את כמות החלבונים (לפי ספירה שלי אני בקושי מגרדת את ה60- בגלל כמות הקלוריות הנמוכה, אלא מה?) ואתמיד באימונים. ואתפלל מלא חחח
מבחינת גנטיקה - כל הדודות שלי שמנות ברמה היסטרית....... משני הצדדים..... אז העתיד שלי לא מזהיר. מצד שני הן מעולם לא שמו פס על הבריאות שלהן, אז אולי יש תקווה אם אקדים תרופה למכה.

אגב, אמור להיות שינוי בתזונה בימים בהם אני לא מתאמנת? כאילו, נגיד אמרת 1700, אז ביום ללא אימון לאכול 1200? איך זה עובד? חח
ונניח אעלה 4 קילו בחצי השנה הזו (לא להיכנס לפאניקה!) 2 שריר ו2 שומן. כמה קילו שומן ניתן להוריד בתקופת החיטוב ובתוך כמה זמן? זה עובד אותו הדבר גם אצל גברים וגם אצל נשים?
ראיתי עכשיו מה זה FBW (פשוט לא הכרתי את ראשי התיבות האלה חחח) זה בערך מה שעשיתי בתחילת השנה שעברה ואז עברתי לAB...
מבחינת הלימודים אני יכולה ללכת לחד"כש 3 ימים רצופים בשבוע, בימי שני, שלישי ורביעי, אז חושבת שעדיף לי לקחת אימון AB, ולהוסיף עוד אימון ביתי אחד בסופ"ש (סופש אני אצל ההורים, והחד"כש זה איפה שאני גרה במהלך השבוע בלימודים) יש לי בבית משקולות שקניתי, אז זה יכול להסתדר אחלה.
ביום שני יש לי בניית תוכנית עם מאמן בחד"כש אז נתכנן את הכל.
אני כלכך מתרגשת ומפחדת. רוצה להתחיל כבררר .____.

אגב, גם 4 ימים אחרי האימון השרירים שלי עדיין כואבים חחח התלהבתי יותר מדיי... 😳

קודם כל תודה על התגובה המפורטת! :0
לפני חודש ניסיתי להוסיף לעצמי 50 קל והיה לי קשה להכיל את זה נפשית חחחחחח... אבל דיייי, חלאס! אני אעלה ל1300. נתחיל מזה.
ו+500 זה המון! תודה! לא צריכה יותר! חחח אנסה להגיע לזה לאט לאט לאט. מקווה שלא יהיה קשה מדיי.
אממ האמת שמאמן הכין לי את התוכנית, ודיי סמכתי עליו. הרגשתי שזה אימון טוב, והוא גם הסביר לי מה כל תרגיל עושה ואיך לעשות אותו נכון. לא היו ממש כפילויות, אבל כן מס' תרגילים שונים לכל קבוצת שריר. אני הייתי אחראית על להתאים את המשקלים לעצמי לפי מה שאני מסוגלת 😃
בכל מקרה אני בהחלט אקרא את התוכנית שהמלצת!
הקילו ההוא עדיין שם, זו לא הייתי עלייה של יום אחד.... נראה מה יהיה בהמשך... ._.
אני מודעת לקושי של התהליך. אני מפחדת ממנו פחד מוות. אשתדל לעשות את זה הכי לאט שאני יכולה, אני הכי מפחדת שזה ייצא מכלל שליטה. קודם כל אעלה את כמות החלבונים (לפי ספירה שלי אני בקושי מגרדת את ה60- בגלל כמות הקלוריות הנמוכה, אלא מה?) ואתמיד באימונים. ואתפלל מלא חחח
מבחינת גנטיקה - כל הדודות שלי שמנות ברמה היסטרית....... משני הצדדים..... אז העתיד שלי לא מזהיר. מצד שני הן מעולם לא שמו פס על הבריאות שלהן, אז אולי יש תקווה אם אקדים תרופה למכה.

אגב, אמור להיות שינוי בתזונה בימים בהם אני לא מתאמנת? כאילו, נגיד אמרת 1700, אז ביום ללא אימון לאכול 1200? איך זה עובד? חח
ונניח אעלה 4 קילו בחצי השנה הזו (לא להיכנס לפאניקה!) 2 שריר ו2 שומן. כמה קילו שומן ניתן להוריד בתקופת החיטוב ובתוך כמה זמן? זה עובד אותו הדבר גם אצל גברים וגם אצל נשים?
ראיתי עכשיו מה זה FBW (פשוט לא הכרתי את ראשי התיבות האלה חחח) זה בערך מה שעשיתי בתחילת השנה שעברה ואז עברתי לAB...
מבחינת הלימודים אני יכולה ללכת לחד"כש 3 ימים רצופים בשבוע, בימי שני, שלישי ורביעי, אז חושבת שעדיף לי לקחת אימון AB, ולהוסיף עוד אימון ביתי אחד בסופ"ש (סופש אני אצל ההורים, והחד"כש זה איפה שאני גרה במהלך השבוע בלימודים) יש לי בבית משקולות שקניתי, אז זה יכול להסתדר אחלה.
ביום שני יש לי בניית תוכנית עם מאמן בחד"כש אז נתכנן את הכל.
אני כלכך מתרגשת ומפחדת. רוצה להתחיל כבררר .____.

אולי תשקלי לקחת אבקת חלבון להשלים את הערכים, למרות שהגיע ל100 חלבון זה אמור להיות די פשוט, תכניסי ביצים, גבינות, בשר, עוף ודגים זה יסגור לך את הפינה די בקלות.

התפריט נשאר דומה גם בימים שלא מתאמנים, יש כאלה שאומרים שלהקפיד אפילו יותר, בניית השריר מתבצעת כ24-48 לאחר האימון ככה חשוב שלגוף יהיה את החומרים הנחוצים.

בחיטוב ההמלצה היא לרדת כ0.5-1 *אחוז* ממשקל הגוף לשבוע, כמובן עם שמירת על האימונים ורמת חלבון גבוהה למנוע כמה שיותר ירידה בשריר.
אני מניח שזה תקופה קשה במיוחד לנשים(לא מצליח לדמיין איך אפשר לשרוד תפריט של 1000 קלוריות)

לגבי התוכנית, ממליץ לפתוח שאלה בפורום אימונים כדי לקבל חוות דעות לגבי זה.
אין כמו התחושה של ההתחלה של להתחיל להתאמן, קצת מקנא אפילו ;)

• פותח/ת השרשור
אולי תשקלי לקחת אבקת חלבון להשלים את הערכים, למרות שהגיע ל100 חלבון זה אמור להיות די פשוט, תכניסי ביצים, גבינות, בשר, עוף ודגים זה יסגור לך את הפינה די בקלות.

התפריט נשאר דומה גם בימים שלא מתאמנים, יש כאלה שאומרים שלהקפיד אפילו יותר, בניית השריר מתבצעת כ24-48 לאחר האימון ככה חשוב שלגוף יהיה את החומרים הנחוצים.

בחיטוב ההמלצה היא לרדת כ0.5-1 *אחוז* ממשקל הגוף לשבוע, כמובן עם שמירת על האימונים ורמת חלבון גבוהה למנוע כמה שיותר ירידה בשריר.
אני מניח שזה תקופה קשה במיוחד לנשים(לא מצליח לדמיין איך אפשר לשרוד תפריט של 1000 קלוריות)

לגבי התוכנית, ממליץ לפתוח שאלה בפורום אימונים כדי לקבל חוות דעות לגבי זה.
אין כמו התחושה של ההתחלה של להתחיל להתאמן, קצת מקנא אפילו ;)

חח שלא תצטרך לדמיין את זה... זה נורא כמו שזה נשמע.
האמת אני די חושבת ומקווה שאחרי שאתרגל לאכול כמות של 1700, הגוף שלי קצת יחזור לעצמו ולא אצטרך לחיות על גירעון של פחות מ1200. זה חולני. פשוט אשלב יותר אירובי.
אני חושבת שזה שאני כרגע חיה על 1200 זה כי הגוף שלי במצב של מגננה.
האמת שאני זוכרת שאחרי ה"ירידה הגדולה" ההיא (שבמהלכה אכלתי 300-800 במשך חודשים רבים, ובסופה שקלתי כמעט 40,) התאימו לי תפריט שלפיו אכלתי 2000+ (בלי ספורט.) זה היה סיוט נוראי. בשבועות הראשונים עליתי 2 קילו בשבוע (!! לא נוזלים ולא בטיח. 2 קילו כפשוטו.) ואחרי תקופה הורידו לי ל1800 והמשכתי לעלות כחצי קילו בשבוע. אחכ הורדתי על דעת עצמי ל1600 (עדיין בלי ספורט כמעט בכלל) ועדיין המשכתי לעלות כקילו בחודש. עלייה קבועה, שקטה ואיטית למשך חצי שנה.... ואז הבנתי ש-וואו זה ממש לא מתאים לי. ואז הפחתתי עוד ועוד בשילוב עם ספורט עד שהתחלתי לרדת משקל...
אני גם זוכרת תקופה קצרה של 1400 שבה לא עליתי ולא ירדתי בכלל.
אז לפי מה שאני רואה, ובהתייחס למצב שלי כרגע, אני חושבת שאצטרך לעצור ב1600. אולי ביחד עם הספורט העלייה תהיה יותר איטית מקילו לחודש..... אעקוב אחרי זה.

וירידה של 0.5% בשבוע זה ממש סבבה, ועומד על כ250 גרם בערך בעבורי שזה קילו בחודש. אני לא יודעת כמה אצטרך לאכול כדי להגיע לזה. ממש מקווה שלא אצטרך להידרדר שוב ל1000 או פחות... אני אעשה את זה בזהירות עם אירובי, ואקווה שהגוף שלי לא ילחץ שוב על הכפתור האדום. ואני ממש מקווה שהגוף המעצבן הזה שלי (סליחה) יחזור לעצמו ויתחיל להניע את המטבוליזם הדבילי הזה שלו (סליחה), כי פחות מתחשק לי לחיות על 1200 לשארית חיי 😃

חח שלא תצטרך לדמיין את זה... זה נורא כמו שזה נשמע.
האמת אני די חושבת ומקווה שאחרי שאתרגל לאכול כמות של 1700, הגוף שלי קצת יחזור לעצמו ולא אצטרך לחיות על גירעון של פחות מ1200. זה חולני. פשוט אשלב יותר אירובי.
אני חושבת שזה שאני כרגע חיה על 1200 זה כי הגוף שלי במצב של מגננה.
האמת שאני זוכרת שאחרי ה"ירידה הגדולה" ההיא (שבמהלכה אכלתי 300-800 במשך חודשים רבים, ובסופה שקלתי כמעט 40,) התאימו לי תפריט שלפיו אכלתי 2000+ (בלי ספורט.) זה היה סיוט נוראי. בשבועות הראשונים עליתי 2 קילו בשבוע (!! לא נוזלים ולא בטיח. 2 קילו כפשוטו.) ואחרי תקופה הורידו לי ל1800 והמשכתי לעלות כחצי קילו בשבוע. אחכ הורדתי על דעת עצמי ל1600 (עדיין בלי ספורט כמעט בכלל) ועדיין המשכתי לעלות כקילו בחודש. עלייה קבועה, שקטה ואיטית למשך חצי שנה.... ואז הבנתי ש-וואו זה ממש לא מתאים לי. ואז הפחתתי עוד ועוד בשילוב עם ספורט עד שהתחלתי לרדת משקל...
אני גם זוכרת תקופה קצרה של 1400 שבה לא עליתי ולא ירדתי בכלל.
אז לפי מה שאני רואה, ובהתייחס למצב שלי כרגע, אני חושבת שאצטרך לעצור ב1600. אולי ביחד עם הספורט העלייה תהיה יותר איטית מקילו לחודש..... אעקוב אחרי זה.

וירידה של 0.5% בשבוע זה ממש סבבה, ועומד על כ250 גרם בערך בעבורי שזה קילו בחודש. אני לא יודעת כמה אצטרך לאכול כדי להגיע לזה. ממש מקווה שלא אצטרך להידרדר שוב ל1000 או פחות... אני אעשה את זה בזהירות עם אירובי, ואקווה שהגוף שלי לא ילחץ שוב על הכפתור האדום. ואני ממש מקווה שהגוף המעצבן הזה שלי (סליחה) יחזור לעצמו ויתחיל להניע את המטבוליזם הדבילי הזה שלו (סליחה), כי פחות מתחשק לי לחיות על 1200 לשארית חיי 😃
מאיפה לך שלא עלית נוזלים? אכלת 300-800 קלוריות ביום.. כנראה שמאגרי הגליקוגן שלך היו ריקים וכשקפצת בצורה כזו דרסטית בקלוריות היתה עליה של נוזלים.. אם אני בחיטוב, ויום בשבוע אני אלך לאכול שווארמה (במקום ארוחה אחת גדולה בתפריט) אז כנראה שיום למחרת אראה עלייה במשקל.. אצלי בדרך כלל אחרי העמסה, שמתפרסת על יום שלם יש קפיצה של 3-4 קילו, ברוך השם.
אם הניטרלי שלך הוא 1,200 את לא צריכה לאכול 1,700.. פלוס של 200-300 זה סבבה.
חיטוב לא הולך יד ביד עם הגברת חילוף החומרים. פשוט לא. להפך. בחיטוב, חילוף החומרים יורד, וכשחוזרים לאכול יותר אז חילוף החומרים עולה בחזרה..

• פותח/ת השרשור
מאיפה לך שלא עלית נוזלים? אכלת 300-800 קלוריות ביום.. כנראה שמאגרי הגליקוגן שלך היו ריקים וכשקפצת בצורה כזו דרסטית בקלוריות היתה עליה של נוזלים.. אם אני בחיטוב, ויום בשבוע אני אלך לאכול שווארמה (במקום ארוחה אחת גדולה בתפריט) אז כנראה שיום למחרת אראה עלייה במשקל.. אצלי בדרך כלל אחרי העמסה, שמתפרסת על יום שלם יש קפיצה של 3-4 קילו, ברוך השם.
אם הניטרלי שלך הוא 1,200 את לא צריכה לאכול 1,700.. פלוס של 200-300 זה סבבה.
חיטוב לא הולך יד ביד עם הגברת חילוף החומרים. פשוט לא. להפך. בחיטוב, חילוף החומרים יורד, וכשחוזרים לאכול יותר אז חילוף החומרים עולה בחזרה..

אממ האמת שהתכוונתי שעם העלייה בקלוריות יגיע חילוף החומרים, ואז בחיטוב לא אצטרך להוריד כלכך הרבה.....
וישמצב שזה היה עלייה של נוזלים... רק שהנוזלים הללו מעולם לא הראו סימן שהם רוצים ללכת כמו שקורה בד"כ. הם באו כדי להישאר חח
עליתי כמעט 20 קילו בשנה!!! אימלה זה נשמע כלכך הרבה.
מ40 ל59... עכשיו אני 53.

אממ האמת שהתכוונתי שעם העלייה בקלוריות יגיע חילוף החומרים, ואז בחיטוב לא אצטרך להוריד כלכך הרבה.....
וישמצב שזה היה עלייה של נוזלים... רק שהנוזלים הללו מעולם לא הראו סימן שהם רוצים ללכת כמו שקורה בד"כ. הם באו כדי להישאר חח
עליתי כמעט 20 קילו בשנה!!! אימלה זה נשמע כלכך הרבה.
מ40 ל59... עכשיו אני 53.
את צריכה לזכור שיותר מסת שריר= חילוף חומרים גבוה יותר. חיטוב הרבה יותר קל כשיש עליך מסה..
רוב העלייה היתה של נוזלים, כנראה. אם אוכלים הרבה פחמימה ונתרן אז יש עלייה של נוזלים, כשיורדת שמורידים פחמימה ונתרן (לדוגמה, ציט' מיל פעם בשבוע, במשך שבוע שומרים על התפריט ויום אחד מתפנקים.. יום למחרת כנראה תהיה עלייה של נוזלים)
אז לא הבנתי מה את רוצה לעשות? מסה או חיטוב?

• פותח/ת השרשור
את צריכה לזכור שיותר מסת שריר= חילוף חומרים גבוה יותר. חיטוב הרבה יותר קל כשיש עליך מסה..
רוב העלייה היתה של נוזלים, כנראה. אם אוכלים הרבה פחמימה ונתרן אז יש עלייה של נוזלים, כשיורדת שמורידים פחמימה ונתרן (לדוגמה, ציט' מיל פעם בשבוע, במשך שבוע שומרים על התפריט ויום אחד מתפנקים.. יום למחרת כנראה תהיה עלייה של נוזלים)
אז לא הבנתי מה את רוצה לעשות? מסה או חיטוב?

אממ אני חושבת שזה קצת יותר מורכב מזה חח....
בעיקרון אני אתחיל במה שאתם מכנים כ"מסה".
למשך כמה זמן צריך לעשות מסה לפני שמתחילים בחיטוב?
וכמה צריך בכלל לעלות במסה? יש כללים לדבר הזה? המלצות? או שזה קורה באופן שרירותי?

וכמה צריך בכלל לעלות במסה? יש כללים לדבר הזה? המלצות? או שזה קורה באופן שרירותי?
לא, זה לא יותר מורכב מזה. זה דבר פשוט 😃
יש לך הרבה מה ללמוד 😃
את צריכה ללמוד את הבסיס.

נערך לאחרונה:
בעיקרון מסה עושים עד שעומדים מול המראה ולא מרוצים מהשומן שנוסף, כמובן כדאי להיות גם מציאותיים ולדעת שצריך להעלות בסופו של דבר במשקל כדי להגיע לתוצאות במיוחד למי שאין יותר מידי שריר מלכתחילה.

זה בעיקר קורה כשלא אוכלים מספיק כדי לשקם את השריר אחרי אימון. תאכלי יותר ותשתקמי יותר מהר, ולא יזיק סאונה ומקלחות חמות.
אולי אל תחשבי על מסה \ חיטוב. תחשבי להיכנס לכושר. תתאמני ותראי דברים נפלאים קורים, השריר יתחטב, והשומן ירד בלי להתרכז יותר מידי לשום כיוון. למתחילים זה לא כל כך רלוונטי אם הם במסה או חיטוב, הגוף מגיב מהר, הוא מעלה שריר ויורד בשומן כשאוכלים בהתאם.
אז בין אם תקראי לזה מסה או חיטוב, זה יהיה אותו אימון, ותאכלי מספיק כדי להשתקם ולהאכיל את השריר את המזון שהוא דורש בלי להיות בפלוס קלורי מטורף שיאכיל את השומן, אבל אני מבטיח לך שעם פלוס קלורי אפילו של 200 עם כאבים שרירים של 4 ימים אחרי, כנראה שהשריר שלך ממש רעב, והוא לא יתן לך להשמין.

שרשור מאוד מעניין ומחכים. אני מודה לך שפתחת את זה. אני רוצה להודות לכל המגיבים כאן ממש החכמתם אותי.
ואני חייב להגיד שאני מסכים עם כל מילה שלך AviAmo. הלואי שיותר נשים יתחברו לאימונים ואוכל ולגוף שלהם בלי חשש מ... הלא נודע.
כשאני עובד עם נשים זה תמיד לוקח אותי בהפתעה מחדש, ההתמודדויות השונות משל הגברים (גם לנו לא חסר התמודדויות). ואני עוקב אחריכם, ומחזיק לכן אצבעות בתקווה ללמוד ממכם. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
לא, זה לא יותר מורכב מזה. זה דבר פשוט 😃
יש לך הרבה מה ללמוד 😃
את צריכה ללמוד את הבסיס.
בעיקרון מסה עושים עד שעומדים מול המראה ולא מרוצים מהשומן שנוסף, כמובן כדאי להיות גם מציאותיים ולדעת שצריך להעלות בסופו של דבר במשקל כדי להגיע לתוצאות במיוחד למי שאין יותר מידי שריר מלכתחילה.

אוקיי.
אוקיי, אני מוכנה לזה!! .____________.
ואני אתעד לעצמי את הכל כדי שאם בעתיד אני לא ארגיש טוב אז אוכל להשוות למה שאני עכשיו וזה ייתן לי מוטיבציה להמשיך.
ואני אצליח!
אין סיבה שלא אצליח.
יש לי מלא מוטיבציה ומשמעת. כבר העמדתי את שני אלה למבחן ואני יודעת שיש לי אותם ביג-טיים!
תודה לכם ממש ממש!
על הסבלנות והתגובות והאמפתיה ועל הכל!
אני כלכך הולכת לתעד כאן ולהמשיך להתייעץ! אתם אחלה אנשים 😃

אוקיי.
אוקיי, אני מוכנה לזה!! .____________.
ואני אתעד לעצמי את הכל כדי שאם בעתיד אני לא ארגיש טוב אז אוכל להשוות למה שאני עכשיו וזה ייתן לי מוטיבציה להמשיך.
ואני אצליח!
אין סיבה שלא אצליח.
יש לי מלא מוטיבציה ומשמעת. כבר העמדתי את שני אלה למבחן ואני יודעת שיש לי אותם ביג-טיים!
תודה לכם ממש ממש!
על הסבלנות והתגובות והאמפתיה ועל הכל!
אני כלכך הולכת לתעד כאן ולהמשיך להתייעץ! אתם אחלה אנשים 😃
שמים לב 😃
תזכרי שידע זה כוח, תרתי משמע, תמיד תשאפי לדעת כמה שיותר, זה ינפץ לך הרבה תפיסות שגויות וכמובן יעזור לך להגיע לתוצאות שלך כמה שיותר מהר ונכון.
המון הצלחה, תמיד נשמח לעדכונים, כמו ש @elchonon אמר מאוד מעניין הנקודת מבט של האימונים מהמין השני, לפחות אני מרגיש שיש לי הרבה מה ללמוד מזה

שמים לב 😃
תזכרי שידע זה כוח, תרתי משמע, תמיד תשאפי לדעת כמה שיותר, זה ינפץ לך הרבה תפיסות שגויות וכמובן יעזור לך להגיע לתוצאות שלך כמה שיותר מהר ונכון.
המון הצלחה, תמיד נשמח לעדכונים, כמו ש @elchonon אמר מאוד מעניין הנקודת מבט של האימונים מהמין השני, לפחות אני מרגיש שיש לי הרבה מה ללמוד מזה
מחזק.

• פותח/ת השרשור
זה בעיקר קורה כשלא אוכלים מספיק כדי לשקם את השריר אחרי אימון. תאכלי יותר ותשתקמי יותר מהר, ולא יזיק סאונה ומקלחות חמות.

אולי אל תחשבי על מסה \ חיטוב. תחשבי להיכנס לכושר. תתאמני ותראי דברים נפלאים קורים, השריר יתחטב, והשומן ירד בלי להתרכז יותר מידי לשום כיוון. למתחילים זה לא כל כך רלוונטי אם הם במסה או חיטוב, הגוף מגיב מהר, הוא מעלה שריר ויורד בשומן כשאוכלים בהתאם.
אז בין אם תקראי לזה מסה או חיטוב, זה יהיה אותו אימון, ותאכלי מספיק כדי להשתקם ולהאכיל את השריר את המזון שהוא דורש בלי להיות בפלוס קלורי מטורף שיאכיל את השומן, אבל אני מבטיח לך שעם פלוס קלורי אפילו של 200 עם כאבים שרירים של 4 ימים אחרי, כנראה שהשריר שלך ממש רעב, והוא לא יתן לך להשמין.

שרשור מאוד מעניין ומחכים. אני מודה לך שפתחת את זה. אני רוצה להודות לכל המגיבים כאן ממש החכמתם אותי.
ואני חייב להגיד שאני מסכים עם כל מילה שלך AviAmo. הלואי שיותר נשים יתחברו לאימונים ואוכל ולגוף שלהם בלי חשש מ... הלא נודע.
כשאני עובד עם נשים זה תמיד לוקח אותי בהפתעה מחדש, ההתמודדויות השונות משל הגברים (גם לנו לא חסר התמודדויות). ואני עוקב אחריכם, ומחזיק לכן אצבעות בתקווה ללמוד ממכם. בהצלחה.

וואו, תודה! התרגשתי ממש ._____.

אולי באמת אני לא אקרא לזה בשם. "מסה", "חיטוב"... זה נורא מבלבל ומפחיד.
פשוט אתחיל להיכנס לכושר ואקשיב לגוף שלי. אתן לו את מה שהוא באמת צריך. מגיע לו קצת יחס אחרי שהעברתי אותו את כל תלאות הגחמות האידיוטיות של התרבות החולנית שלנו...
אני חושבת שאני הולכת לשמור את הליק לשרשור הזה ב'מועדפים'. רק תתארו לעצמכם כמה זה עשה לי טוב לשתף ולקבל כאלה תגובות תומכות. אין עליכם!

ושיהיה לכולכם שבת שלום! וצ'יטים טעימים למי שצריך חחח ;)

וואו, תודה! התרגשתי ממש ._____.

אולי באמת אני לא אקרא לזה בשם. "מסה", "חיטוב"... זה נורא מבלבל ומפחיד.
פשוט אתחיל להיכנס לכושר ואקשיב לגוף שלי. אתן לו את מה שהוא באמת צריך. מגיע לו קצת יחס אחרי שהעברתי אותו את כל תלאות הגחמות האידיוטיות של התרבות החולנית שלנו...
אני חושבת שאני הולכת לשמור את הליק לשרשור הזה ב'מועדפים'. רק תתארו לעצמכם כמה זה עשה לי טוב לשתף ולקבל כאלה תגובות תומכות. אין עליכם!

ושיהיה לכולכם שבת שלום! וצ'יטים טעימים למי שצריך חחח ;)
העמסה בשבת קדש, בעזרתו יתברך.

העמסה בשבת קדש, בעזרתו יתברך.
לצערי שמתי לב שבשבת אני דווקא אוכל פחות מביום יום, חלבון אמנם בשמיים אבל קלוריות קצת פחות.
נשים בטח יקראו לזה צרות של עשירים, אבל במסה קשה לי יותר להגיע לערכים מחיטוב :/

לצערי שמתי לב שבשבת אני דווקא אוכל פחות מביום יום, חלבון אמנם בשמיים אבל קלוריות קצת פחות.
גם אני. אני גם לא מתאמן בשישי שבת ככה שאין לי תאבון. ובתור דתי, סעודות הם מאוחרות, אני מדלג ארוחת בוקר בגלל תפילה. אבל אני לא יורד או עולה במשקל, ככה שלהקשיב לגוף שלי יוצא הכי משתלם.

חכה לתקופות המאוחרות של החיטוב..

ההזדהות איתך היא פשוט מטורפת.
אני במשך חודשים אכלתי עד 800 קלוריות.
ושהגעתי ל1000 פשוט נתקעתי וסירבתי לעלות בקלוריות. אמרתי לעצמי שאם עכשיו אני לא רואה ירידה אז מה יקרה שאעלה ל1200? הגעתי למסקנה שהחילוף חומרים שלי נדפק וזהו. אבל החלטתי לשנות את החשיבה כי גם לי לא התחשק לחיות כל חיי על 800 קלוריות. והעלתי בהדרגה 100 קלוריות כל פעם. ועדיין לא ראיתי עלייה במשקל.אפילו להפך...בטעות ירדתי ואני די בטוחה שאני צריכה לעצור. ובלי לשים לב נתת גם לי מוטיבציה לעשות משהו עם עצמי. ולהתחיל לשפר את המערכת יחסים שלי עם אוכל. להקשיב לגוף. ובעיקר להתחיל לאכול ולהכין נפשית שתהיה עלייה.

• פותח/ת השרשור
ההזדהות איתך היא פשוט מטורפת.
אני במשך חודשים אכלתי עד 800 קלוריות.
ושהגעתי ל1000 פשוט נתקעתי וסירבתי לעלות בקלוריות. אמרתי לעצמי שאם עכשיו אני לא רואה ירידה אז מה יקרה שאעלה ל1200? הגעתי למסקנה שהחילוף חומרים שלי נדפק וזהו. אבל החלטתי לשנות את החשיבה כי גם לי לא התחשק לחיות כל חיי על 800 קלוריות. והעלתי בהדרגה 100 קלוריות כל פעם. ועדיין לא ראיתי עלייה במשקל.אפילו להפך...בטעות ירדתי ואני די בטוחה שאני צריכה לעצור. ובלי לשים לב נתת גם לי מוטיבציה לעשות משהו עם עצמי. ולהתחיל לשפר את המערכת יחסים שלי עם אוכל. להקשיב לגוף. ובעיקר להתחיל לאכול ולהכין נפשית שתהיה עלייה.

וואו. אני כלכך שמחה שיש מישהי שמזדהה איתי ושעוברת את אותו הדבר כמוני.
ועוד יותר כיף לשמוע שיש תקווה ושאפשר לעלות בקלוריות עוד קצת, אפילו ל1400, ואני לא צריכה לפחד שתהיה עלייה מטורפת במשקל.... .____.
וגם אם תהיה - אני אנווט אותה למקום טוב, וזו תהיה עלייה מבוקרת.
אני דיי סבבה עם איך שאני עכשיו, מבחינת משקל ו"היקפים", נקרא לזה ככה חחח, אבל בהחלט הייתי רוצה להתחטב ולהתחזק יותר. ובאופן כללי להיות יותר בריאה ופעילה.
בשביל זה אני אצטרך לאכול יותר כדי שתהיה לי אנרגיה לעשות ספורט!... 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית