הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החלפת מקורות אנרגיה"

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
ראיתי סרטון של מאמן שטוען שניתן לשרוף שומן יותר מהר עם אוכלים בבוקר רק חלבון ושומן, ורק לקראת הערב להכניס פחממה לתפריט. הוא טוען שכך מאלצים את הגוף להחליף את מקורות האנרגיה שלו ולעבור לשרוף שומנים, להיות "בזבזני" בניצול הקלורי שלו ולהאיץ את המטבוליזם.
יש אמת בדבר?
(כמובן שאני משלבת גם ספורט.... אין פתרונות קסם ;)

אני לגמרי מודעת. אני מתייחסת לדברים כיאילו הם הרשע הטהור בעולם ולא רואה את עצמי אוכלת אותם מתישהו. תיארת בדיוק את ההרגשה! כיאילו שברגע שאוכל אותם דברים רעים יקרו! ואני בהחלט מבואסת. אמרתי לך. הקשר שלי עם אוכל נהיה גרוע, אז אומנם הנה. עליתי מ800 ל1400 ואני אוכלת יותר. אבל לא מסוגלת לאכול דברים שנתפסים כלא בריאים או משמינים שאני מודעת שאין דבר כזה אוכל משמין. והתזונה שלי היא נקייה נטו. לא שיש בזה משהו רע. אבל לפעמים הג׳אנק הוא לנפש. ולחיות בקיצוניות זה אף פעם לא דבר טוב.
אני מתחיל להרגיש שמן שאני אוכל 1800-2000 קלוריות מדי יום בחיטוב. 1400 קלוריות?? סבל!!!

אני מתחיל להרגיש שמן שאני אוכל 1800-2000 קלוריות מדי יום בחיטוב. 1400 קלוריות?? סבל!!!
בכלל לא סבל, ועוד אני אוכלת 50 גרם אגוזים כדי להגיע ל1400:sarcastic:. מרוב שאני רגילה לכמות קטנה של קלוריות אני באמת לא יודעת מה לעשות עם העודף. אני באמת לא יודעת איך להתנהל עם הקלוריות חחחח וחוץ מזה שבתפריט אני מחשיבה גם ירקות

• פותח/ת השרשור
תראי, אני מאוד נהנית לאכול בריא. אני מרגישה מאוד טוב(עכשיו,בעבר עם המעט קלוריות פחות חח)
אבל המעגל הזה של הספירת קלוריות ולשקול כל דבר ולא להכניס לפה משהו שאני לא יודעת את הערך הקלורי שלו,כן. זו הפרעה.
אני רוצה להגיע למצב שאני לא סופרת קלוריות. לאכול כשאני רעבה. לדעת לאכול במידה. להקשיב לגוף שלי ולמה שהוא צריך. לקחת את כל הכלים מהחיטוב הגרוע הזה ופשוט ליישם. להרשות לעצמי מידי פעם לאכול דברים שבא לי או שממש יש לי חשק. לחזור לאכול מאכלים של אמא. אולי לזה אני הכי מתגעגעת. הלוואי וזה יקרה בקרוב. אבל שוב פעם...זה תהליך. מישהו הזכיר לי שעד לפני חודשיים אכלתי 800 קלוריות. עכשיו אני ב1400. חודש הבא יהיה יותר טוב:)

אמן!!
מקווה בשבילך! 😃
וואו לא לאכול אוכל של אמא זה עונש רצחני! :0
הלוואי ואני גם אצליח להעלות ל1400 באופן קבוע ויומיומי.
תחשבי שאני הייתי צריכה להגיע ל300-500 כדי להמשיך לרדת בעוד את הפסקת כבר ב800, אז כנראה שמבחינה גנטית המטבוליזם שלי יותר איטי.... חח 😭
הלווואי ואני טועה....

אמן!!
מקווה בשבילך! 😃
וואו לא לאכול אוכל של אמא זה עונש רצחני! :0
הלוואי ואני גם אצליח להעלות ל1400 באופן קבוע ויומיומי.
תחשבי שאני הייתי צריכה להגיע ל300-500 כדי להמשיך לרדת בעוד את הפסקת כבר ב800, אז כנראה שמבחינה גנטית המטבוליזם שלי יותר איטי.... חח 😭

לא חושבת. הבנתי שאין הבדל יותר מידי גדול בחילוף חומרים. כששאלתי את מייק לגבי זה שאני אוכלת 1000 קלוריות ולא יורדת במשקל אמרתי לו שיכול להיות שהחילוף חומרים שלי נדפק וזה הניטרלי שלי? (מהחשש שאני הולכת להידפק ולאכול כל חיי 1000 קלוריות כדי לא להשמין) הוא אמר שזה לא הגיוני ושהחילוף חומרים לא נדפק. אלא שורפים פחות קלוריות עקב ירידה במשקל. ושאני כנראה לא סופרת נכון. אז לדעתי תקף גם לגבייך
תחשבי שרק במנוחה את שורפת 1200 מבלי להכפיל ב1.2 על פעולות בסיסיות...

• פותח/ת השרשור
לא חושבת. הבנתי שאין הבדל יותר מידי גדול בחילוף חומרים. כששאלתי את מייק לגבי זה שאני אוכלת 1000 קלוריות ולא יורדת במשקל אמרתי לו שיכול להיות שהחילוף חומרים שלי נדפק וזה הניטרלי שלי? (מהחשש שאני הולכת להידפק ולאכול כל חיי 1000 קלוריות כדי לא להשמין) הוא אמר שזה לא הגיוני ושהחילוף חומרים לא נדפק. אלא שורפים פחות קלוריות עקב ירידה במשקל. ושאני כנראה לא סופרת נכון. אז לדעתי תקף גם לגבייך
תחשבי שרק במנוחה את שורפת 1200 מבלי להכפיל ב1.2 על פעולות בסיסיות...

את יודעת, עכשיו כשאני חושבת על זה, ממש יכול להיות שאני אוכלת יותר. בכלל שהחישוב שלי נורא "כללי" ואני לא שוקלת כל דבר, הגיוני מאוד שאני טועה בחישוב שלי. בעיקר בדברים שהם לא ארוזים.
אני גם מחשבת את כל הדברים שאני 'חוטפת מהצד' אבל אותם אני ממש משש לא מחשבת באופן מדוייק. חופן ברנפלקס - 50, מנת חלבון - 200, בלי להתחשב במשקל המדוייק...
הלוואי הלוואיייי ואני טועה ואוכלת יותר ממה שאני מחשבת....

את יודעת, עכשיו כשאני חושבת על זה, ממש יכול להיות שאני אוכלת יותר. בכלל שהחישוב שלי נורא "כללי" ואני לא שוקלת כל דבר, הגיוני מאוד שאני טועה בחישוב שלי. בעיקר בדברים שהם לא ארוזים.
אני גם מחשבת את כל הדברים שאני 'חוטפת מהצד' אבל אותם אני ממש משש לא מחשבת באופן מדוייק. חופן ברנפלקס - 50, מנת חלבון - 200, בלי להתחשב במשקל המדוייק...
הלוואי הלוואיייי ואני טועה ואוכלת יותר ממה שאני מחשבת....

אחותי מצאנו את התשובה, החילוף חומרים שלך לא נדפק:s85:

• פותח/ת השרשור
אחותי מצאנו את התשובה, החילוף חומרים שלך לא נדפק:s85:

אע.
אני ממש מתרגשת! .____________.
ממש ממש.
ממש אבל.

עשיתי עכשיו בדיקה זריזה - ירך עוף זה 300, ולא 200.
וביצה XL זה 110 ולא 80
וזה עוד מלא דברים. אוומייגאד.

נראלי אני קונה משקל אוכל.

סתםםםם!! חחחח זו לא ממש המסקנה שאמורה לצאת מהדיון הזה. חחח רק זה חסר לי חחחחחח......
וואי בזמן האחרון אני פחות מקפידה בספירה. לפעמים סופרת רק בסוף היום, בדיעבד. אבל זה משתנה כלכך מהר אצלי שאין מספיק זמן לשמוח וזה שוב חוזר.... ._.

אע.
אני ממש מתרגשת! .____________.
ממש ממש.
ממש אבל.

עשיתי עכשיו בדיקה זריזה - ירך עוף זה 300, ולא 200.
וביצה XL זה 110 ולא 80
וזה עוד מלא דברים. אוומייגאד.

נראלי אני קונה משקל אוכל.

סתםםםם!! חחחח זו לא ממש המסקנה שאמורה לצאת מהדיון הזה. חחח רק זה חסר לי חחחחחח......
וואי בזמן האחרון אני פחות מקפידה בספירה. לפעמים סופרת רק בסוף היום, בדיעבד. אבל זה משתנה כלכך מהר אצלי שאין מספיק זמן לשמוח וזה שוב חוזר.... ._.

היי היי הדיון הזה אמור להיות משהו טוב! אנחנו לא חוזרות אחורה. אני מחר הולכת להירשם למכון כושר בזכות הדיון הזה.

@frozen תהליך זה תהליך,לא?
מחודש הבא מצפים לראות שאלות על עלייה במשקלי עבודה ולא על קלוריות

@אני=] כל אתר יתן לך תוצאה שונה לערכים, תבחרי אחד ותישארי איתו כדי שלא יבלבל הכול. תמיד חשוב לזכור שבנושא הזה זה לא מדע מדויק, פשוט להיות תמיד בבקרה(ולא באובססיביות)

• פותח/ת השרשור
תראי, אני מאוד נהנית לאכול בריא. אני מרגישה מאוד טוב(עכשיו,בעבר עם המעט קלוריות פחות חח)
אבל המעגל הזה של הספירת קלוריות ולשקול כל דבר ולא להכניס לפה משהו שאני לא יודעת את הערך הקלורי שלו,כן. זו הפרעה.
אני רוצה להגיע למצב שאני לא סופרת קלוריות. לאכול כשאני רעבה. לדעת לאכול במידה. להקשיב לגוף שלי ולמה שהוא צריך. לקחת את כל הכלים מהחיטוב הגרוע הזה ופשוט ליישם. להרשות לעצמי מידי פעם לאכול דברים שבא לי או שממש יש לי חשק. לחזור לאכול מאכלים של אמא. אולי לזה אני הכי מתגעגעת. הלוואי וזה יקרה בקרוב. אבל שוב פעם...זה תהליך. מישהו הזכיר לי שעד לפני חודשיים אכלתי 800 קלוריות. עכשיו אני ב1400. חודש הבא יהיה יותר טוב:)

אגב, רציתי לספר לך משהו בנוגע לזה....
לפני שבועיים עשיתי שבת עם חברות (רק תארי לעצמך איזה אוכל הן הביאו לשם....) ואני בערך ה"גורו" שלהן בנושאי תזונה ובריאות, כי כמו שאת רואה אני גם אוכלת דיי בריא ב"ה, 5ז אני תמיד אחראית לדברים הבריאים חח (אגב, העוגיות אלה עוגיות גרנולה שאני מכינה בבית, מופחת סוכר ועשויות מקמח מלא וכל זה חח) בקיצור, בשבתות אני קצת יותר קלילה עם האוכל, אבל מה שהלך שם היה די שערורייתי מבחינתי והיה לי ממש קשה עם זה, אבל אמרתי לעצמי חזק בראש שהכל בסדר ואני לא אמות מקצת צ'יטוס.... (תאמיני לי שבתוך הלב מתתי 700 פעמים בערך חחח)
ואז במוצאי שבת חברה שלי רצתה שנצא, וחשבנו לאן. בסוף מצאנו את עצמינו בוואפל בר, מזמינות וואפל בלגי בגודל של הראש שלי עם 30000 ליטר שוקולד מעל, גביע גלידה, 4 כדורים, והר קצפת.
כשראיתי את המנה מתקרבת חשבתי שאני הולכת להתעלף. או לברוח. או לא יודעת מה....
וחברה שלי דפקה לי מבט של: "אם את הולכת אני מיירטת אותך עם קלאצ'ניקוב"
אז הכרחתי את עצמי להישאר ולהתמודד עם זה.
ובהתחלה אכלתי ממש בחשש, ואז פשוט זרקתי את ההפרעה לאלף עזאזל, ואמרתי - פאקיט!!!! כאילו כמה פעמים כבר אני עושה את זה....? אז פעם אחת ארוחת הערב שלי תראה ככה - סו וואט?
ותקשיבי.....
אני לא זוכרת מתימתי נהנ כלכך!!!!!
זו הייתי הפעם הראשונה בחיים שלי שאכלתי דבר כזה.... ואני לא מתחרטת על שום ביס 😃

ויום למחרת עשיתי חטא נוראי ונשקלתי....
ולא עליתי אפילו גרם חחחחח

• פותח/ת השרשור
מחודש הבא מצפים לראות שאלות על עלייה במשקלי עבודה ולא על קלוריות

@אני=] כל אתר יתן לך תוצאה שונה לערכים, תבחרי אחד ותישארי איתו כדי שלא יבלבל הכול. תמיד חשוב לזכור שבנושא הזה זה לא מדע מדויק, פשוט להיות תמיד בבקרה(ולא באובססיביות)

כן, מבחינת אובססיביות אני הרבה פחות אובססיבית משהייתי בעבר. היום החישוב מבחינתי הוא כלי שמשרת מטרה, ולא המטרה עצמה, לכן החישוב שלי כלכך כללי.
עשיתי חתיכת דרך עם עצמי.
והאמת שבעתיד אני מקוווה לא לחשב בכלל חח. אבל זה עוד רחוק....

אגב, רציתי לספר לך משהו בנוגע לזה....
לפני שבועיים עשיתי שבת עם חברות (רק תארי לעצמך איזה אוכל הן הביאו לשם....) ואני בערך ה"גורו" שלהן בנושאי תזונה ובריאות, כי כמו שאת רואה אני גם אוכלת דיי בריא ב"ה, 5ז אני תמיד אחראית לדברים הבריאים חח (אגב, העוגיות אלה עוגיות גרנולה שאני מכינה בבית, מופחת סוכר ועשויות מקמח מלא וכל זה חח) בקיצור, בשבתות אני קצת יותר קלילה עם האוכל, אבל מה שהלך שם היה די שערורייתי מבחינתי והיה לי ממש קשה עם זה, אבל אמרתי לעצמי חזק בראש שהכל בסדר ואני לא אמות מקצת צ'יטוס.... (תאמיני לי שבתוך הלב מתתי 700 פעמים בערך חחח)
ואז במוצאי שבת חברה שלי רצתה שנצא, וחשבנו לאן. בסוף מצאנו את עצמינו בוואפל בר, מזמינות וואפל בלגי בגודל של הראש שלי עם 30000 ליטר שוקולד מעל, גביע גלידה, 4 כדורים, והר קצפת.
כשראיתי את המנה מתקרבת חשבתי שאני הולכת להתעלף. או לברוח. או לא יודעת מה....
וחברה שלי דפקה לי מבט של: "אם את הולכת אני מיירטת אותך עם קלאצ'ניקוב"
אז הכרחתי את עצמי להישאר ולהתמודד עם זה.
ובהתחלה אכלתי ממש בחשש, ואז פשוט זרקתי את ההפרעה לאלף עזאזל, ואמרתי - פאקיט!!!! כאילו כמה פעמים כבר אני עושה את זה....? אז פעם אחת ארוחת הערב שלי תראה ככה - סו וואט?
ותקשיבי.....
אני לא זוכרת מתימתי נהנ כלכך!!!!!
זו הייתי הפעם הראשונה בחיים שלי שאכלתי דבר כזה.... ואני לא מתחרטת על שום ביס 😃

ויום למחרת עשיתי חטא נוראי ונשקלתי....
ולא עליתי אפילו גרם חחחחח

מתוק ושוקולד לגמרי לא עושים לי את זה, אני אדמיין המבורגר או מגש פיצה ואגיד וואו!!!!! איזו אמיצה.
הלוואי עליי. באמת הלוואי עליי. מאחלת לעצמי להרשות לעצמי מידי פעם.
אוי אני שונאת את זה שאני הגורו של התזונה באוכל.
אם רזית קצת את אוטומטית הופכת למומחית.
אפשר את התפריט שלך?
ורגע מה את אוכלת?
את יכולה לרשום לי?
פרגית את אוכלת?
כמה אורז?

• פותח/ת השרשור
מתוק ושוקולד לגמרי לא עושים לי את זה, אני אדמיין המבורגר או מגש פיצה ואגיד וואו!!!!! איזו אמיצה.
הלוואי עליי. באמת הלוואי עליי. מאחלת לעצמי להרשות לעצמי מידי פעם.
אוי אני שונאת את זה שאני הגורו של התזונה באוכל.
אם רזית קצת את אוטומטית הופכת למומחית.
אפשר את התפריט שלך?
ורגע מה את אוכלת?
את יכולה לרשום לי?
פרגית את אוכלת?
כמה אורז?

חחחחחחחח אני גם כזאת! רוב הפעמים אעדיף את האוכל ואוותר על הקינוח... לכן זה היה כלכך מיוחד בשבילי 😃
ואני ממש מזדהה עם כל השאלות האלה...! עד שזה פתאום המתמאות הופכות ל "וואו, את מרגישה טוב? את נראית חולה. אולי תאכלי משהו?" ואז זה פחות נחמד ._.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית