"החלפת מקורות אנרגיה"

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
ראיתי סרטון של מאמן שטוען שניתן לשרוף שומן יותר מהר עם אוכלים בבוקר רק חלבון ושומן, ורק לקראת הערב להכניס פחממה לתפריט. הוא טוען שכך מאלצים את הגוף להחליף את מקורות האנרגיה שלו ולעבור לשרוף שומנים, להיות "בזבזני" בניצול הקלורי שלו ולהאיץ את המטבוליזם.
יש אמת בדבר?
(כמובן שאני משלבת גם ספורט.... אין פתרונות קסם ;)

וואי וואי @elchonon אחלה קלוריות לא?
קצת מי גבינה למעלה וזהו
אני חושב שהדעה והשיטה שלי בתזונה עלולה להיות רעילה לכאן.
אני לא מתגעגע למזון שאני מגדיר לא בריא בשבילי. ואני אוכל בסדר גמור. ברוך ה' אין לי הפרעת אכילה, ואני נהנה ממזון בריא.
מה שטוב לנפש לא בהכרח לגוף וכן להיפך. אני מודה ומסכים שגלידה זה דבר בריא מאוד לנפש של אנשים מסוימים.
לי אישית זה לא בריא לנפש.
אני לומד ממכן בריאות נפשית מעבר לבריאות פיזית.

חחחחחחחח אני גם כזאת! רוב הפעמים אעדיף את האוכל ואוותר על הקינוח... לכן זה היה כלכך מיוחד בשבילי 😃
ואני ממש מזדהה עם כל השאלות האלה...! עד שזה פתאום המתמאות הופכות ל "וואו, את מרגישה טוב? את נראית חולה. אולי תאכלי משהו?" ואז זה פחות נחמד ._.

עזרתי למישהי מבוגרת עם הקניות אתמול, והיא הציעה לבשל לי אורז וקציצות בטענה שאני רזה מידי 😕
הרגשתי שזו הטרדה, למרות שזה לא היה פדופיל.

• פותח/ת השרשור
עזרתי למישהי מבוגרת עם הקניות אתמול, והיא הציעה לבשל לי אורז וקציצות בטענה שאני רזה מידי 😕
הרגשתי שזו הטרדה, למרות שזה לא היה פדופיל.

חחחח אויי, איזה מביך ...
אני חושב שהדעה והשיטה שלי בתזונה עלולה להיות רעילה לכאן.
אני לא מתגעגע למזון שאני מגדיר לא בריא בשבילי. ואני אוכל בסדר גמור. ברוך ה' אין לי הפרעת אכילה, ואני נהנה ממזון בריא.
מה שטוב לנפש לא בהכרח לגוף וכן להיפך. אני מודה ומסכים שגלידה זה דבר בריא מאוד לנפש של אנשים מסוימים.
לי אישית זה לא בריא לנפש.
אני לומד ממכן בריאות נפשית מעבר לבריאות פיזית.

וואי גלידה הפכה לחולשה שלי בחצי שנה האחרונה.
אני לא מהאלה שמפרקות בן&ג'ריס, (מבחינתי חצי כוס גלידה זה מלאאא)
אתה מדבר עם מישהי שאם ממש בא לה משהו מתוק היא אוכלת 2 עדשי שוקולד, או דובון גומי אחד חח
לקח לי הרבה זמן להגיע למצב שאני אוכלת דברים כאלה ואני לא מתכוונת להוריד אותם 😃

אתה מדבר עם מישהי שאם ממש בא לה משהו מתוק היא אוכלת 2 עדשי שוקולד, או דובון גומי אחד חח
אני במסלול די הפוך, אני כן הייתי מפרק גביע הבן&ג'ריס לבד.
אף פעם לא הייתי שמן, אבל סבלתי מחוסר בריאות. היום אני אוכל בריא ומרגיש מדהים, אני כבר לא נלחם עם עצמי לאכול או לא לאכול מזון מסוים. אני אוכל לפי מה שאני מאמין שטוב לי בלי אובססיות לדעתי.
אנחנו שונים אבל דומים.

חחחח אויי, איזה מביך ...

לא יודעת מה איתך, 2 עדשי שוקולד או דובון גומי לגמרי לא מה שיעצרו לי את החשק.
אני הייתי מפרקת שקיות צ׳יפס ומגשי פיצה לפני.
מהאלה שדופקות לאפה עם שווארמה ב7 בבוקר ואין לי בעיה להודות בזה. אבל משום מה אין לי התקף לזה. וזה לא משהו שאראה וישבור אותי, אולי בגלל הכוח רצון. אני סך הכל מחפשת איזון, אולי שאתחיל להתאמן ארשה לעצמי קצת יותר.

• פותח/ת השרשור
אני במסלול די הפוך, אני כן הייתי מפרק גביע הבן&ג'ריס לבד.
אף פעם לא הייתי שמן, אבל סבלתי מחוסר בריאות. היום אני אוכל בריא ומרגיש מדהים, אני כבר לא נלחם עם עצמי לאכול או לא לאכול מזון מסוים. אני אוכל לפי מה שאני מאמין שטוב לי בלי אובססיות לדעתי.
אנחנו שונים אבל דומים.
לא יודעת מה איתך, 2 עדשי שוקולד או דובון גומי לגמרי לא מה שיעצרו לי את החשק.
אני הייתי מפרקת שקיות צ׳יפס ומגשי פיצה לפני.
מהאלה שדופקות לאפה עם שווארמה ב7 בבוקר ואין לי בעיה להודות בזה. אבל משום מה אין לי התקף לזה. וזה לא משהו שאראה וישבור אותי, אולי בגלל הכוח רצון. אני סך הכל מחפשת איזון, אולי שאתחיל להתאמן ארשה לעצמי קצת יותר.

חחח כן אז זה ממש לכיוון ההפוך אצלי חחחחח
אני זוכרת את הזעזוע שחוויתי כשהדיאטנית רשמה לי בתפריט "שקית חטיף", ושאלתי אותה אם אני יכולה להחליף את זה במשהו בריא והיא אמרה לי "לא. את חייבת לשבור את החרדה שלך" (עזבו שהעניין עם החטיף שרד רק יום אחד ושוב חזרתי לעשות מה-בא-לי חחח אבל לאט לאט התנרמלתי.)

מישהו פעם אמר לי שכדי ליישר ברזל צריך לכופף אותו לצד השני, והייתי צריכה כיפוף רציני....

• פותח/ת השרשור

וואלה ישמצב. זה נאמר לי בשנת מדרשה 😃

אגב ליאם, לפני 'תקופת הירידה הגדולה', הייתי גם אוכל הכי אינטואיטיבי ו'תוקעת' ארוחות ענקיות וזה.... אמנם לא ג'אנק, אבל עדיין.... (היום אני אוכלת אינטואיטיבי בעירבון מוגבל חח)
בתור ילדה אני זוכרת שפיצה היה פעם בנצח, וסיבה למסיבה. והמבורגר בכלל היה נדירה עד לא קיים. היה לנו מסורת של 'ממתק של שבת', ושם זה נגמר. אף פעם לא אמרו לנו "לא" ואף פעם לא ביקשנו יותר מדיי 😃

וואלה ישמצב. זה נאמר לי בשנת מדרשה 😃

אגב ליאם, לפני 'תקופת הירידה הגדולה', הייתי גם אוכל הכי אינטואיטיבי ו'תוקעת' ארוחות ענקיות וזה.... אמנם לא ג'אנק, אבל עדיין.... (היום אני אוכלת אינטואיטיבי בעירבון מוגבל חח)
בתור ילדה אני זוכרת שפיצה היה פעם בנצח, וסיבה למסיבה. והמבורגר בכלל היה נדירה עד לא קיים. היה לנו מסורת של 'ממתק של שבת', ושם זה נגמר. אף פעם לא אמרו לנו "לא" ואף פעם לא ביקשנו יותר מדיי 😃

אז אצלי לא, לקראת השחרור שלי מהצבא זה הזמן בו כולם משתחררים, אז כל יום יש פריסות. ואת כל כך שבוזה מהצבא שאת גם לא עולה לחדר אוכל. אז פשוט הייתי כל היום בשקם וכל יום מזמינה אוכל,באמת כל יום. ואצלי בבית הכל בשפע. מהאלה שיש להם מזווה והוא נראה כמו סופר. מהאלה עם הארון חטיפים הענק או המגירה במקרר ששמורה לארטיקים מכל סוג. אולי בגלל זה הפחד,לחזור להרגלים ישנים....לכן אני סופרת ושוקלת הכל. מרגישה שלא צברתי מספיק כלים כדי להתמודד בלי למדוד את האוכל ולאכול ״חופשי״

• פותח/ת השרשור
אז אצלי לא, לקראת השחרור שלי מהצבא זה הזמן בו כולם משתחררים, אז כל יום יש פריסות. ואת כל כך שבוזה מהצבא שאת גם לא עולה לחדר אוכל. אז פשוט הייתי כל היום בשקם וכל יום מזמינה אוכל,באמת כל יום. ואצלי בבית הכל בשפע. מהאלה שיש להם מזווה והוא נראה כמו סופר. מהאלה עם הארון חטיפים הענק או המגירה במקרר ששמורה לארטיקים מכל סוג. אולי בגלל זה הפחד,לחזור להרגלים ישנים....לכן אני סופרת ושוקלת הכל. מרגישה שלא צברתי מספיק כלים כדי להתמודד בלי למדוד את האוכל ולאכול ״חופשי״

אני ממש רוצה לחבק אותך!
אני מבינה את הפחד הזה כלכך. פחד לאבד שליטה... זו בדיוק הסיבה כלכך נחרדתי מהחטיף שבתפריט... ושכלכך פחדתי בהתחלה מהוופל בלגי ההוא מלפני שבועיים...
אי אפשר להעלים את הפחד הזה במטה קסם. אבל כן אפשר לעבוד עליו ולנרמל אותו ולהגיע לאיזון... ולפי מה שאני רואה את בדרך הנכונה 3>

אני בדיוק מתכננת לי את האוכל למחר, (תחילת סמסטר ב'. כיף.) וזה ממש משעשע אותי אחרי כל השיחה הזו... 😃

• פותח/ת השרשור
בדיוק באתי לשאול בת כמה את, נשמע כיף חיים

22 😛
את 20, לפי מה שכתוב לך בפרופיל חח
האמת שאני ממש אוהבת את התואר שלי, אבל הוא דורש מלא שעות אז זה מתיש חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית