הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חתירה לעומת T-Bar

• פותח/ת השרשור DANI55
  • פורסם בתאריך
כן. המון שרירים מייצבים ושרירי ליבה משתתפים בטי באר. שלא נדבר על זה שאפשר להעמיס יותר משקל.

חתירה ב-T-bar*, וחתירה ב-"פולי תחתון", באחיזה רחבה** פחות-או-יותר ממלאות את אותו התפקיד.

לך על מה שנוח.
אם אתה רוצה לערב יותר שרירים - אפשר חתירת Pendlay.

-----

*T-Bar: הכוונה לחתירה בידית T. (יש אנשים שמחברים מוט ללנדמיין ואוחזים במוט בידיהם וקוראים לזה "T-Bar", וזה שם שגוי).

*רחבה: ידיים ישרות, מאונכות לגו, מרפקים ב-flare של כ-45 מעלות, חתירה לכיוון "בטן עליונה" / "חזה".

פחות-או-יותר ממלאות את אותו התפקיד.
פחות? או יותר?😉..

ואתה יודע כבר שאני בכלל הייתי דוחף לכיוון הבנט אובר מאשר כל אלה שציינת..כן?

לא רוצה לדמיין בכלל עבודה במכשיר לגב,עושה לי להקיא

פחות? או יותר?😉..

ואתה יודע כבר שאני בכלל הייתי דוחף לכיוון הבנט אובר מאשר כל אלה שציינת..כן?

לא רוצה לדמיין בכלל עבודה במכשיר לגב,עושה לי להקיא
הרבה תרגילים הם תרגילים "טובים" - בהתאם לקונטקסט.

BoR (כוונתי ספציפית לוריאציה הפופולרית) כנראה התרגיל הכי "מקיף", אבל כשהתרגילים הראשיים שלך הם סקוואט ודדליפט למשל, יכול להיות שזה יהיה יותר "טאקטי" אם החתירה שלך לא תעמיס על הגב. (כך שתוכל להתאושש עבור הסקוואט והדדליפט הבאים)...

בנוסף, אם מישהו מושך כבר מהרצפה (דדליפט), ומושך מלמעלה (מתח, "פולי עליון"...), ויש לו א האפשרות להוסיף עוד משיכה כבדה לאימונים שלו, יש רציונל שיחפש משיכה אופקית, אם הוא רוצה "לתפור" את מה שהמתח והדדלפיט במידה מסויימת "מפספסים". במקרה הזה, T-Bar Row, Pendlay Row וחתירה ב-"פולי תחתון" ממלאים את המשבצת באופן שיותר "משלים את הפאזל".

עכשיו, האם זה עד כדי כך בעל-משמעות?
אני לא יודע...יכול להיות שזו התקטננות...אבל אם כבר מתקטננים, אז הנה הרציונל למה לבחור דווקא בחתירה שאינה BoR, גם אם BoR כשלעצמה היא התרגיל היותר "טוב", "All-Around".

נערך לאחרונה:
בנוסף, אם מישהו מושך כבר מהרצפה (דדליפט), ומושך מלמעלה (מתח, "פולי עליון"...)
מה שהייתי מוריד פה זה קודם כל הפולי בלי למצמץ בכלל.
שום דבר לא עובד על הגב כמו bor ואני שמח שהסכמת איתי על זה אבל אתה גם צודק שזה עלול להקשות על ההתקדמות בסקוואט ודדליפט
@Dissonant Harmony מוזמן להיכנס ולקרוא
איך לעבוד נכון,חלק ב' - גב
חדש טרי מהיום

• פותח/ת השרשור
כן. המון שרירים מייצבים ושרירי ליבה משתתפים בטי באר. שלא נדבר על זה שאפשר להעמיס יותר משקל.
דווקא אני מרים בT-Bar פחות מהחתירה בכבל.
כמה בתכלס משקל המוט אני מרים שאני עושה את הטי באר(אני משתמש במוט של בנץ פרס)?

דווקא אני מרים בT-Bar פחות מהחתירה בכבל.
כמה בתכלס משקל המוט אני מרים שאני עושה את הטי באר(אני משתמש במוט של בנץ פרס)?
כי יקח לך זמן להסתגל לתנועה של הטי באר. עניין עצבי ומוטורי.
חוץ מזה שבמכונה יש כבלים וגלגלים וכל העניין של המשקל שם משתנה

מוט אולימפי של חדר כושר שוקל 20

• פותח/ת השרשור
כי יקח לך זמן להסתגל לתנועה של הטי באר. עניין עצבי ומוטורי.
חוץ מזה שבמכונה יש כבלים וגלגלים וכל העניין של המשקל שם משתנה

מוט אולימפי של חדר כושר שוקל 20
אבל את כל המשקל של המוט אני מרים? חלק מהמוט הרי על הרצפה

זה קצת טריקי החישוב של זה באמת אבל את רוב המוט אתה מרים. זה עניין של כמה קילוגרמים מה שנשאר ברצפה.
אני לא באמת יודע איך לחשב את זה.
פשוט תחשב את הפלטות שאתה שם

אני אישית מעדיף לא לבצע חתירה חופשית בלי תמיכה לגב (גם במסור יש תמיכה כי נשענים עם היד. מהסיבה הפשוטה שזה עוד עומס מיותר (למטרות שלי) לשרירי הליבה ולגב התחתון.

הייתי מעדיף תמיד תרגילים עם הטווח תנועה הכי גבוה, אני אישית חושב שבחתירה במכונה קשה יותר להגיע לטווח תנועה גדול בשימוש אינטואיטיבי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית