הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה לגביי - shoulder impingement

• פותח/ת השרשור NadiC
  • פורסם בתאריך

NadiC

משתמש מתחיל
13
6
נק' מוניטין:
9
13
6
אהלן,
אני חדש פה ובמקרה גם מאמן טרי (אבל מתאמן ותיק).

עניין אותי וחשבתי שאולי אחד מכם יידע לעזור לי להבין האם יש סיכון ליצירת shoulder impingement בתרגיל straight bar dips?

אני חושש שאולי בגלל שהכתף ברוטציה מדיאלית כמו בחתירה בעמידה..
ExRx.net : Barbell Upright Row

אשמח לשמוע את דעתכם..שוט

-אין דבר כזה "Shoulder Impingement".

"Shoulder Impingement" זה מונח שהומצא על ידי מנתח לפני יותר מדי זמן, בתקופה שבה ההבנה של מושג הכאב הייתה בחיתולים, והמודל דאז קבע שלכל כאב "חייבת" להיות איזו סיבה שאפשר למצוא (ואז אם מטפלים בה, הכאב יעבור).

מה שקרה זה שאותו מנתח גילה שאם הוא לוקח אנשים עם תלונות על כאבי כתפיים ופותח להם אותן, אז הוא מוצא שם כל מני קרעים, ושאם הוא שולף משם רקמה מסויימת, אז אחרי תקופה חלקם (לא כולם!) מדווחים על הקלה בכאבים. אותו מנתח הסיק שהרקמה הזו נצבטת, ושזה מוליד את אותם הקרעים (על סמך מה הוא החליט שזה המנגנון? ניחוש!), ושהצביטה הזו היא המקור (מי אמר שזו היא? אולי יש הסבר אחר?) לכאב, ומשם זה התגלגל לעולם שלם של ניתוחי כתפיים (מיותרים!), ופחד מפעולות שעלולות לייצר "Shoulder Impingement".

-----

רק שמאז כבר הספקנו ללמוד ש
:

1) כאבי כתפיים יכולים לצוץ ולהיעלם "מעצמם".
(אז הכאבים של אותם המטופלים חלפו בלי קשר לניתוח!)

2) הקרעים המדוברים הם בכלל תופעה ניוונית נורמטיבית.

3) אנשים רבים חיים עם הקרעים האלה בלי שום סימפטומים.

4) אפשר לשחזר את אותה ה-"צביטה" (כלומר, זה כן משהו שקורה), אבל שוב, גם בלי סימפטומים.

או במילים אחרות: הרעיון של המנתח אולי היה יצירתי ונחמד, אבל הוא נקטש מכל-כך הרבה כיוונים, שבגדול, בראי הממצאים והידע שיש לנו היום...ראוי להשליך אותו ל-"פח האשפה של ההיסטוריה".

*אבל הנזק נעשה, והתוכן הזה עוד נמצא בספרי-לימוד, ופיזיותרפיסטים ומאמני כושר לא-מעודכנים מפחידים עם זה אנשים באנטרנט...

-----

-האם ביצוע לא טוב של תרגיל (או ניהול-עומסים רע) עלול להוביל לפציעה? - כן.

-האם יש בינינו אנשים שהגוף שלהם לא נועד לעבוד עם כל מני תרגילים, ולכן אלו לא טובים (ספציפית!) להם? - כן.

-האם צריך לפחד מתרגילים כי הם עלולים לגרום ל-"Shoulder Impingement"? - פחות.

נערך לאחרונה:
אני רק רציתי להגן על upright row. אחד האהובים עלי
וואלה אחי גמאני עשיתי אותו פעם ואהבתי אותו ממש אחד התרגלים שפיתח לי את הכתפיים ואז ראיתי על זה הרבה סירטונים ביוטיוב שאמרו שזה תרגיל שפוגע בך ופשוט לא לעשות אותו

תקפיד שהמרפקים יהיו תמיד יותר גבוהים מהכפות ידיים,
ז"א שאתה מבצע את המשיכה במטרה להגיע עם המרפקים כמה שיותר למעלה.
תשמור גם על אחיזה לא צרה מדי,טיפה פחות מרוחב כתפיים ויהיה בסדר

מכיר את הטיפש הזה. אני ו @MasterSplitter כבר התעצבנו עליו מספיק.

ההגיון מאחורי מה שהוא אומר זה נכון,אבל לרוב בגלל שאנשים לא מבצעים נכון את התנועה או אוחזים לא טוב או מנסים משקל כבד מדי
יש הרבה עניין של גמישות ומכניקה שונה במפרקים מאדם לאדם.
אתליןx לוקח את זה כמשהו גורף לכולם והוא טועה(אם כל הכבוד לזה שהוא פיזיותרפיסט)
תשים לב שלכל הסרטונים שלו יש כותרת מפוצצת
"התרגיל הכי מסוכן"
"אסור לכם לעשות את הטעות הזה"
זה הכל clickbait.
לקרוא לתרגיל הזה "התרגיל הכי מסוכן בעולם".. באמת.. סתם כותרת לפלוץ שמנסה להתפרסם.
אני יכול לחשוב על 15 תרגילים ככה בשלוף שהרבה יותר מסוכנים מזה,ונחש מה?,זה התרגילים הכי אפקטייבים שקיימים בשוק.
(לדוגמה דדליפט,בנץ פרס וכו)
The upright row can be a safe and effective exercise, provided proper precautions are followed. Performance must take into account both individual genetics and pathophysiology of the shoulder complex. As a general rule, the bar should be pulled as close to the body as possible throughout the movement so as to maintain optimal stress on the middle deltoid. In addition, it is important to pull through the elbows, not the wrist, so as to maximize muscle activity at the shoulder.

שלאתליןx יהיה משהו חכם להגיד,מעבר ללהכניס כסף מהסרטונים שלו,תעדכן אותי.

סתם כותרת לפלוץ שמנסה להתפרסם.
זה באמת נכון אחי, זה בשביל למשוך צופים אבל בכל מקרה הטיעונים שהוא מביא כוללים אנטומיה וחשיבה, זה גם לדעתי תרגיל לא "הכי מסוכן" אבל מסתבר שהוא דופק אותך.

אני יכול לחשוב על 15 תרגילים ככה בשלוף שהרבה יותר מסוכנים מזה,ונחש מה?,זה התרגילים הכי אפקטייבים שקיימים בשוק.
(לדוגמה דדליפט,בנץ פרס וכו)

ההבדל בן דדליפט ובנץ זה שכל עוד אתה מבצע אותם בטכניקה נכונה אתה לא תפצע, לעומת הupright row שהוא כנראה גם עם טכניקה טובה התרגיל יפגע בך בסופו של דבר כי הרי תעלה במשקלים שפשוט ילחצו חזק מדי על הכתף במנח לא מתאים לה

זה באמת נכון אחי, זה בשביל למשוך צופים אבל בכל מקרה הטיעונים שהוא מביא כוללים אנטומיה וחשיבה, זה גם לדעתי תרגיל לא "הכי מסוכן" אבל מסתבר שהוא דופק אותך.
ההבדל בן דדליפט ובנץ זה שכל עוד אתה מבצע אותם בטכניקה נכונה אתה לא תפצע, לעומת הupright row שהוא כנראה גם עם טכניקה טובה התרגיל יפגע בך בסופו של דבר כי הרי תעלה במשקלים שפשוט ילחצו חזק מדי על הכתף במנח לא מתאים לה
יש אנשים שעושים את התרגיל הזה עם משקלים מטורפים ככה שאני מניח שזה לא באמת עושה נזק.

• פותח/ת השרשור
@Dissonant Harmony
מעניין מאוד מה שאתה אומר פה, יש לך מקור?
@frozen
חלק מהמקצוע שלו זה לפתות אותך להיכנס אליו לסרטון ולרוב הכותרת באמת מפוצצת ולפעמים מבהילה אבל בתכלס התוכן שלו ברמה גבוהה לדעתי..אשמח אם תמליץ לי על עוד חבר'ה ברמתו+.

יש עוד הרבה כאלה אחי

ג'ף משתמש בדיפלומה שלו כ-פיזיותרפיסט כתוקף "לשים את ה-מדע, ב-אימון", כאשר הבסיס של הגישה שלו היא ש-“אלו הדברים הקטנים שמשנים".

האמנם?

1) כפיזיותרפיסט הוא לא מעודכן. (או נוכל).

2) בתור ערוץ "על טהרת המדע" - כמעט אין בו מדע.

3) בתור מאמן - הג'סי הזה שהוא לקח כפרויקט מדדלפט 100 וקצת אחרי יותר משנה תחת חסותו.

4) ולגבי "הדברים הקטנים שמשנים" - כל מאמן נורמלי עם קצת נסיון יודע שאלו בכלל הדברים הגדולים שמשנים.

-----

-אז אם בא לך:

-לפחד מתרגילים שבהם מחזיקים משקל לפניך כשהכתפיים בסיבוב-לפנים (למרות שמרימי-משקולות אולימפיים עושים את זה עם משקלים כבדים מגיל בית-ספר-יסודי, ונשארים בסדר כדי לזכות במדליות גם בגיל כמעט-30);

*זה יפה שהוא מראה פה כל מני דברים שנוגעים אחד בשני, על שלד, אבל מי אמר שזו בעיה?

-לפחד מתרגילי לחיצה מאחורי הצוואר (למרות שמרימי-משקולות אולימפיים עושים את זה עם משקלים כבדים מגיל בית-ספר-יסודי, ונשארים בסדר כדי לזכות במדליות גם בגיל כמעט-30);

*זה יפה שהוא "מדגים" על שלד איך המפרק "לא נועד" לתמוך בתנועה הזו...תוך כדי שהוא מחזיק את המפרק במקומו ו-"שוכח" שמפרק עצם השכם יכול גם להסתובב ולזוז ממקומו.

-לפחד מתרגילים ש-"יעשו לך בקע". (למרות שהיום ידוע שבקע זה בעיקר עניין גנטי);

-לפחד מ-"בעיות פוסטורה". (שהן בכלל לא בעיות!);

-ולדאוג שאתה עושה את "רשימת התרגילים הקסומה שמכסה את כל הפעולות של הבייספ" (במקום לדאוג: איך בשבוע הבא תעשה את התרגילים הגדולים שלך עם יותר משקל ממה שאתה עושה השבוע, ואיך בעוד שבועיים תרים בהם יותר מאשר בשבוע הבא)...

אז לבריאות.

-אבל רק שתדע שזו לא פיזיותרפיה, זה לא מדע, וזה גם לא להתאמן.

*מה כן אפשר לקחת מהערוץ?
הוא באמת ממציא תרגילונים יצירתיים, עם רעיונות יפים מאחוריהם. אז יכול להיות שמי שסקרן להבין מה השרירים שלו עושים, ואיזה תנועות מגרות אותם - זו אחלה של דרך חווייתית ללמוד לאט-לאט ולאורך זמן.

אבל האם התרגילים האלה (הפרטים הקטנים) - הם "כל הקסם"?

לא. פרוגרסיב אוברלוד זה ה-"קסם", וחבל שאנשים כמוהו, עם מליוני עוקבים, מסיטים אנשים ממה שחשוב, ובמקום להטיף להם שמה שצריך לעניין אותם - זו ההתקדמות שלהם (לאורך זמן), בתרגילים הגדולים, הם בוחרים לפקס אותם על מה ששולי.

@NadiC

נערך לאחרונה:
@Dissonant Harmony
🤯, who are you?
What are you??

לא יודע מאיפה שלפת את זה אחי,
סתם חננה, עם זמן פנוי.

@Dissonant Harmony
מעניין מאוד מה שאתה אומר פה, יש לך מקור?
אם זכרוני אינו מטעני, אסף קלף כתב על זה כמה וכמה פעמים בעמוד הפייסבוק שלו - PTcly Incorrect. אני משוכנע שתמצא שם פוסטים בנושא, ואת כולם הוא מבסס עם רשימות של לינקים.

*אני גם מנחש שאם תריץ חיפוש על ג'ף ב-EVB או ב-"שאל פיזיותרפיסט", תוכל למצוא דעות של אנשי מקצוע (מעודכנים) על התכנים שלו.

• פותח/ת השרשור
@Dissonant Harmony
אהבתי!! כל מה שכתבת היה במקום (מנוגד למה שחשבתי עד עכשיו עליו) ולעניין..מחכה לתשובה הבאה שלך על שאלה כזו או אחרת שלי יגבר!
ואני מצטרף לשאלה של @frozen אם אפשר לשאול מה ההשכלה של כבודו?

ג'ף משתמש בדיפלומה שלו כ-פיזיותרפיסט כתוקף "לשים את ה-מדע, ב-אימון", כאשר הבסיס של הגישה שלו היא ש-“אלו הדברים הקטנים שמשנים".

האמנם?

1) כפיזיותרפיסט הוא לא מעודכן. (או נוכל).

2) בתור ערוץ "על טהרת המדע" - כמעט אין בו מדע.

3) בתור מאמן - הג'סי הזה שהוא לקח כפרויקט מדדלפט 100 וקצת אחרי יותר משנה תחת חסותו.

4) ולגבי "הדברים הקטנים שמשנים" - כל מאמן נורמלי עם קצת נסיון יודע שאלו בכלל הדברים הגדולים שמשנים.

-----

-אז אם בא לך:

-לפחד מתרגילים שבהם מחזיקים משקל לפניך כשהכתפיים בסיבוב-לפנים (למרות שמרימי-משקולות אולימפיים עושים את זה עם משקלים כבדים מגיל בית-ספר-יסודי, ונשארים בסדר כדי לזכות במדליות גם בגיל כמעט-30);

*זה יפה שהוא מראה פה כל מני דברים שנוגעים אחד בשני, על שלד, אבל מי אמר שזו בעיה?

-לפחד מתרגילי לחיצה מאחורי הצוואר (למרות שמרימי-משקולות אולימפיים עושים את זה עם משקלים כבדים מגיל בית-ספר-יסודי, ונשארים בסדר כדי לזכות במדליות גם בגיל כמעט-30);

*זה יפה שהוא "מדגים" על שלד איך המפרק "לא נועד" לתמוך בתנועה הזו...תוך כדי שהוא מחזיק את המפרק במקומו ו-"שוכח" שמפרק עצם השכם יכול גם להסתובב ולזוז ממקומו.

-לפחד מתרגילים ש-"יעשו לך בקע". (למרות שהיום ידוע שבקע זה בעיקר עניין גנטי);

-לפחד מ-"בעיות פוסטורה". (שהן בכלל לא בעיות!);

-ולדאוג שאתה עושה את "רשימת התרגילים הקסומה שמכסה את כל הפעולות של הבייספ" (במקום לדאוג: איך בשבוע הבא תעשה את התרגילים הגדולים שלך עם יותר משקל ממה שאתה עושה השבוע, ואיך בעוד שבועיים תרים בהם יותר מאשר בשבוע הבא)...

אז לבריאות.

-אבל רק שתדע שזו לא פיזיותרפיה, זה לא מדע, וזה גם לא להתאמן.

*מה כן אפשר לקחת מהערוץ?
הוא באמת ממציא תרגילונים יצירתיים, עם רעיונות יפים מאחוריהם. אז יכול להיות שמי שסקרן להבין מה השרירים שלו עושים, ואיזה תנועות מגרות אותם - זו אחלה של דרך חווייתית ללמוד לאט-לאט ולאורך זמן.

אבל האם התרגילים האלה (הפרטים הקטנים) - הם "כל הקסם"?

לא. פרוגרסיב אוברלוד זה ה-"קסם", וחבל שאנשים כמוהו, עם מליוני עוקבים, מסיטים אנשים ממה שחשוב, ובמקום להטיף להם שמה שצריך לעניין אותם - זו ההתקדמות שלהם (לאורך זמן), בתרגילים הגדולים, הם בוחרים לפקס אותם על מה ששולי.

@NadiC
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב.

צריך להסתכל על דברים ברמה יותר אישית, לבדוק כל אחד והמגבלות שלו וכו׳.
כמעט תמיד, זה לא שהתרגיל מסוכן, זה המתאמן שצריך לעבוד על נקודות מסויימות (גמישות, יציבות וכו׳) על מנת לבצע אותו בבטחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית