הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגביי - shoulder impingement

• פותח/ת השרשור NadiC
  • פורסם בתאריך

NadiC

משתמש מתחיל
13
6
נק' מוניטין:
9
13
6
אהלן,
אני חדש פה ובמקרה גם מאמן טרי (אבל מתאמן ותיק).

עניין אותי וחשבתי שאולי אחד מכם יידע לעזור לי להבין האם יש סיכון ליצירת shoulder impingement בתרגיל straight bar dips?

אני חושש שאולי בגלל שהכתף ברוטציה מדיאלית כמו בחתירה בעמידה..
ExRx.net : Barbell Upright Row

אשמח לשמוע את דעתכם..שוט

זה העניין בדיוק. בגלל זה אני לא סובל אותו.
אני ומאסטרספליטר כבר עשינו דיון עליו שבוע שעבר

אשכרה לקחת את החפירה המנופחת שלי, ותכלסת אותה בשני משפטונים (ועוד משפטונים שלי).
אני (באמת!) מקנא בך על הסקיל הזה.

-איפה\מתי נערך הדיון הזה? היינו צולבים אותו ביחד. 🙄

האמת יש לך ידע מרשים,אתה ממש איש שיחה.
למדת משהו שקשור לתחום?

אני לא חושב שיש לי "ידע מרשים", ולא רכשתי השכלה בתחום.
אבל אני כן חננה, וכשמשהו מסקרן אותי אני כן בודק אותו, ואני כן מפעיל חשיבה ביקורתית, ואם משהו לא מסתדר לי עם מה שאני יודע, אין לי בעיה לחשוב שאולי ידעתי לא-טוב, לחקור וללמוד-מחדש...אז אני מניח שזה מצטבר.

מה גם, שספציפית בנושא הזה, יש לי "תשובות בשלוף", כי הייתי עוקב אחריו, ובתור רקדן גם היה חשוב לי מאוד "לשמור על הפוסטורה" (שהייתה בסדר גמור!), לוודא שדברים שאני עושה באימון לא יפגעו לי בריקודים, לפחד מבעיות כתפיים (האמת, שכנראה הייתה לי פציעונת של Overuse, אבל זו לא אשמת בחירת התרגילים), לפתח גמישות (שבכלל לא היה לי בה צורך!), וסתם לחקור (וג'ף "עבד עליי", כי הוא הביא "ידע שאין לאחרים", ואני, הרי, אוהב ללמוד...)

רק שכשזה לא הסתדר עם המציאות (גיליתי שלחיצות מאחורי הצוואר בכלל יותר נוחות לי מאוברהד פרס "רגיל"; ראיתי אותו מייחס ל-Foam Rolling דברים שכשאני גיגלתי מה למחקר יש לומר על הנושא, אחרי שקניתי שני Foam Rollers, לא עלו בקנה אחד עם מה שלמדתי; קבלתי קצת יותר מושג איך וויטליפטרים מושכים, וראיתי שגם הם לוחצים מאחורי הצוואר...ובסוף נתקלתי בפוסט שקטש את כל הנושא של "בעיות פוסטורה" ושרירים עם טונוס, מול שרירים אנטגוניסטים ללא טונוס, ועל זה גם היו לג'ף מלא סרטונים...) - החלטתי להריץ חיפושים עליו בקבוצות של אנשי מקצוע, קראתי מה יש להם לומר על חלק מהתכנים שלו, הרחבתי על הנקודות שהם ציינו...בקיצור - אין לי ידע בפיזיותרפיה, אבל יצא שבמסגרת המצומצמת של מה שמעניין אותי בתחום הזה, הפכתי להיות "מצוייד" נגדו.

-----

-אניוויז, פנים-אל-פנים אני איש שיחה בינוני-מינוס, ואפילו די דביל. (היום מייק גם עקץ מאחורי הגב שאני "מסטול". /: )
זה קצת לא נעים, כי יש סיבה מבאסת לזה, וזה אכל אותי ושיתק אותי המון זמן, אבל אני מניח שהיו לי לפחות 10 שנים להתבכיין על שיט שקרה ואי אפשר לתקן.

@Dissonant Harmony
אהבתי!! כל מה שכתבת היה במקום (מנוגד למה שחשבתי עד עכשיו עליו) ולעניין..מחכה לתשובה הבאה שלך על שאלה כזו או אחרת שלי יגבר!
ואני מצטרף לשאלה של @frozen אם אפשר לשאול מה ההשכלה של כבודו?
3> עניתי למעלה.

לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב.

צריך להסתכל על דברים ברמה יותר אישית, לבדוק כל אחד והמגבלות שלו וכו׳.
כמעט תמיד, זה לא שהתרגיל מסוכן, זה המתאמן שצריך לעבוד על נקודות מסויימות (גמישות, יציבות וכו׳) על מנת לבצע אותו בבטחה.
תכלס, תגובה סופר חשובה.
כי בזמן שקל מאוד לג'ף להכליל שדברים הם בהכרח מסוכנים (לכולם! תמיד!)
גם קל מאוד להכליל מהפוסט שלי שדברים הם בהכרח בסדר. (לכולם, תמיד...)

נערך לאחרונה:
אני איש שיחה בינוני-מינוס, ואפילו די דביל

זה בדיוק הסקיל..להוציא את המיטב במשפט אחד בלבד

אשכרה לקחת את החפירה המנופחת שלי, ותכלסת אותה בשני משפטונים (ועוד משפטונים שלי).
אני (באמת!) מקנא בך על הסקיל הזה.
וכשמשהו מסקרן אותי אני כן בודק אותו, ואני כן מפעיל חשיבה ביקורתית,
אז אולי קורצנו מאותו זבל
שהיו לי לפחות 10 שנים להתבכיין על שיט שקרה ואי אפשר לתקן.
לי לקח 5 שנים

הקפצה, אבל אני חושב שהבחור פה נגע בהמון נקודות חשובות, שממש מציגות את הפער בין מה שג'ף מקדם, לבין מה שמאמן של Strength & Conditioning אמור לקדם.

כבונוס, אחרי שמתרגלים לאינטונציה הקצת מוזרה שלו, אני חושב שהבחור מצליח להעביר את ההסתכלות הנכונה על הדברים, בצורה מכובדת ונעימה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית