הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה לגבי הדדליפט

אריאל דדוש

משתמש מתחיל
69
9
נק' מוניטין:
6
69
9
אוקיי אז אני מתאמן כבר תקופה(שנתיים~) אימוני כוח ותמיד היה לי משהו מוזר בדדליפט , אני מודע ל5 צעדים לאיך לבצע דדליפט אבל שאני מבצע אותם אני מרגיש חלש יותר (כאילו אני לא ממצה את כל הכוח שאני יכול להשקיע בהרמה) אבל אם אני מרחיק את המוט מהשוקיים קצת יותר (ברמה שזה לא מעל הmid-foot קצת מקדימה יותר) אז יש לי יותר כוח אז רציתי לשאול:
1)בגלל שאני מרחיק את המוט מהmid-foot יש יותר עומס על הגב התחתון (moment arm) לא שאני מרגיש משהו כרגע אבל השאלה היא האם עדיף ללמוד את הטניקהה כמו שהיא ב5 צעדים?
2)אם למישהו יש רעיון ללמה אני יותר חזק בצורה הזאת
3)מה יכול לגרום לי להרגיש חלש שהמוט מעל לmid-foot?
אנסה למצוא ולצרף סרטונים שמוצג בהם משקלים דומים

אי אפשר לענות לך בלי לראות סרטון, אבל גדול מוט מעל mid foot זאת הנחייה כללית, ואפשר לשחק עם המוט מעט קדימה או אחורה לפי שונות אישית.

בדיוק שיניתי את הטכניקה שלי בדדליפט קונבנציונלי בכך שהרחקתי את המוט קצת, המאמן שלי חשב לנסות את זה בגלל שהוא רואה שלהרבה מתאמנים גבוהים כמוני זה עוזר וזה באמת עזר לי.

1)בגלל שאני מרחיק את המוט מהmid-foot יש יותר עומס על הגב התחתון (moment arm) לא שאני מרגיש משהו כרגע אבל השאלה היא האם עדיף ללמוד את הטניקהה כמו שהיא ב5 צעדים?
לא רלוונטי בכלל

2)אם למישהו יש רעיון ללמה אני יותר חזק בצורה הזאת
אתה יכול להתיישב מעט יותר ולדחוף יותר עם הרגליים

3)מה יכול לגרום לי להרגיש חלש שהמוט מעל לmid-foot?
אני משער שיש לך ירך ארוכה יחסית לטורסו ולכן הטכניקה by the book גורמת לך להשתמש כמעט אך ורק בגב ומעט רגל, ולכן צריך לעשות מודיפיקציות.

אבל הדרך הטובה ביותר במקום לשער היא לראות סרטון טכניקה שלך ולשפוט האם זה הדבר הטוב בשבילך, או שפשוט אתה עושה משהו לא טוב בטכניקה הרגילה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית