הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגבלת הגוף בצריכת חלבון

Hanoch me

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
היי כולם!
חדש פה בפורום ולעולם הכושר והתזונה בכלל.

התחלתי עליית מסה בחודש האחרון ושמעתי מכל מיני מקורות שהגוף לא מסוגל לצרוך יותר מ30 גרם חלבון בארוחה ושאם צורכים יותר אז הוא פשוט לא נקלט.
עכשיו שמעתי גם הרבה שטוענים שזה שטויות, אשמח אם תוכלו לתת לי פה תשובה חד משמעית כמה שאפשר בנושא (למרות שאין דבר כזה חד משמעי בתזונה).

תודה!

ממה שאני מכיר, כל עוד זה 30 גרם חלבון מאוכל אוכל (ולא אבקות ותוספים) הכל ייספג, גם אם זה 50 גרם חלבון.
אם זה חלבון מאבקת חלבון, תוספים למיניהם, אז סביר להניח שתהיי הגבלה מסויימת כמו 25-30 גרם, אז ההמלצה היא לצרוך עם זה גם פחמימה מה שיכול לתרום לספיגת החלבון.

• פותח/ת השרשור
אז לדוגמא אם אני צורך בארוחה 40 גרם חלבון שמשולב עם אורז מלא או לחם מלא הכל ייספג?

אז לדוגמא אם אני צורך בארוחה 40 גרם חלבון שמשולב עם אורז מלא או לחם מלא הכל ייספג?

אם זה 40 גרם חלבון שבאים מאבקה נטו, ממליץ לך לחלק לשתי פעימות, וצמוד לארוחות. ולא בבת אחת 2 סקופים של 20 גרם חלבון כל אחד עם מים רק.
נגיד תחלק אחד לבוקר אחד לערב/צהריים עם הארוחה או קרוב לאימון עם פרי או משהו. ולא בבת אחת 2 סקופים. יכול להיות שזה בסדר אבל סתם נראלי יותר הגיוני לחלק את זה ככה שייתפרס לאורך היום.

• פותח/ת השרשור
אם זה 40 גרם חלבון שבאים מאבקה נטו, ממליץ לך לחלק לשתי פעימות, וצמוד לארוחות. ולא בבת אחת 2 סקופים של 20 גרם חלבון כל אחד עם מים רק.
נגיד תחלק אחד לבוקר אחד לערב/צהריים עם הארוחה או קרוב לאימון עם פרי או משהו. ולא בבת אחת 2 סקופים. יכול להיות שזה בסדר אבל סתם נראלי יותר הגיוני לחלק את זה ככה שייתפרס לאורך היום.

אני משתמש בגיינר סיריוס מאס שהוא גם מלא בפחמימות, שותה בבוקר אחרי האימון סקופ עם חלב שזה מגיע לקצת יותר מ30 גרם חלבון אבל גם עם הרבה פחמימות. אז זה אמור להיקלט טוב בגלל הפחמימות לא?

אני שותה סקופ נוסף עם חלב בערב לפני השינה (מתאמן בבוקר)

גם אם תשתה את אבקת החלבון עם חלב ההגבלה לא קיימת יותר.
גם כל הקטע עם ההגבלה, זה כנראה מעט יותר מ-30 גרם, וזה לא שכל מה שמעבר לא נספג יותר, אלא נספג פחות ביעילות ולא הכל יספג, אבל כן יהיה מעל 30 גרם.
לגבי חלבון מכל מקור אחר, אין הגבלה

• פותח/ת השרשור
גם אם תשתה את אבקת החלבון עם חלב ההגבלה לא קיימת יותר.
גם כל הקטע עם ההגבלה, זה כנראה מעט יותר מ-30 גרם, וזה לא שכל מה שמעבר לא נספג יותר, אלא נספג פחות ביעילות ולא הכל יספג, אבל כן יהיה מעל 30 גרם.
לגבי חלבון מכל מקור אחר, אין הגבלה
אוקיי. תודה על העזרה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית