הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תדירות דדליפט בשבוע בחיטוב

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
במסה הייתי עושה דדליפט 4 סטים כל אימון B (גב, כתפיים, יד קדמית ובטן) פעמיים בשבוע. עובד בAB.
על פי המאמר בקילוגרם בחיטוב ניתן לקצץ עד כ2 שליש מהנפח שהיה במסה (סטים ותדירות אימונים) ועדיין לשמור על המסה (בתנאי שהעצימות נשארת אתו דבר כמו בסוף במסה.. אסור להוריד משקל כלל)
השאלה שלי היא כזאת.. אם ארד לדדליפט פעם בשבוע במקום פעמיים (עושה 2 סטים לדדליפט בחיטוב, בעזרת השם) האם זה נחשב הורדה לא גדולה מדי? מצד אחד המאמר אמר שאם לדוגמה עשינו 2 אימוני פלג גוף עליון במסה ו2 פלג גוף תחתון, אזי אפשר לרדת לפלג גוף עליון אימון אחד ופלג גוף תחתון אחד בשבוע (2 אימונים בשבוע).. מצד שני במסה עשיתי 8 סטים לדדליפט בשבוע, כך שההורדה ל2 סטים בשבוע היא הורדה גדולה יותר מ2 שליש לנפח.. מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נפח (ועבודה בכללי) בדדליפט מאוד שונה מנפח בפולי עליון.
פולי עליון אני יכול לעשות 10 סטים כל יום ועדיין לתפקד בעבודה ביום אחרי, דדליפט - לא.

סט אחד של דדליפט בשבוע לחלוטין לא מספיק לכלום.
שני סטים..
סבבה אחי. אז להישאר עם 4 סטים שבועיים?
אבל מה הנפח הנוכחי? ומה עשית לפני?
הנפח הנוכחי בגב הוא כזה:
4 סטים שבועיים דדליפט
פולי עליון 4 סטים שבועיים
חתירה כנגד פולי 4 סטים שבועיים
הנפח במסה בגב היה כזה:
8 סטים שבועיים דדליפט
פולי עליון 6 סטים שבועיים
חתירה כנגד פולי 6 סטים שבועיים

שני סטים..
סבבה אחי. אז להישאר עם 4 סטים שבועיים?

הנפח הנוכחי בגב הוא כזה:
4 סטים שבועיים דדליפט
פולי עליון 4 סטים שבועיים
חתירה כנגד פולי 4 סטים שבועיים
הנפח במסה בגב היה כזה:
8 סטים שבועיים דדליפט
פולי עליון 6 סטים שבועיים
חתירה כנגד פולי 6 סטים שבועיים
כבר הורדת הרבה מאוד ללא סיבה נראית לעין, לרדת יותר מזה יהיה מיותר לחלוטין

אני מצליח בקושי 2 סטים.. לעלות ל3 סטים זה מוגזם
2 סטים שבועיים זה ממש מעט, אם אתה לא מצליח יותר מזה צריך לחפש את הסיבה, שהיא בטוח לא החיטוב, כי גם מתחילים יכולים יותר מזה

ניחוש מושכל -
הסיבה שאתה לא מצליח לסיים היא שאתה עובד בRPE10 (כלומר חזרה לפני כשל) בכל הסטים. זה רעיון גרוע מאוד לדדליפט.

תוריד משקל ל95-90 אחוז מהסטים שעבדת איתם ותראה שגם 6 סטים זה סביר מאוד.

גרעון / עודף קלורי זה לא מה שישפיע לך אם אתה מסיים 2 סטים או לא, אלא אם כן החלוקה היומית שלך היא זוועה (למשל לא אוכל חצי יום והולך לבצע דדליפט).

• פותח/ת השרשור
ניחוש מושכל -
הסיבה שאתה לא מצליח לסיים היא שאתה עובד בRPE10 (כלומר חזרה לפני כשל) בכל הסטים. זה רעיון גרוע מאוד לדדליפט.

תוריד משקל ל95-90 אחוז מהסטים שעבדת איתם ותראה שגם 6 סטים זה סביר מאוד.

גרעון / עודף קלורי זה לא מה שישפיע לך אם אתה מסיים 2 סטים או לא, אלא אם כן החלוקה היומית שלך היא זוועה (למשל לא אוכל חצי יום והולך לבצע דדליפט).
אני כן מצליח לסיים, ברוך השם. ולא. אני מרגיש שאני יכול לתת עוד חזרה או 2.
להוריד משקל שווה לפגוע במסת השריר. לא בא בחשבון
כבר ענית לי מקודם על מה ששאלתי זה בסדר
תודה רבה אחי

2 סטים לאימון, לא לשבוע
גם 2 לאימון ו-4 לשבוע זה ממש מעט, אין סיבה שזה יתיש אותך ככה

להוריד משקל שווה לפגוע במסת השריר.
מה שחשוב לשימור שריר הוא הנפח שתעשה, לא ה-5 קילו לפה או לשם שתעשה. להוריד את הנפח משמעותית בשביל לשמור על כל קילו במשקלי העבודה יפגע בך יותר מאשר להוריד מעט את המשקל

• פותח/ת השרשור
גם 2 לאימון ו-4 לשבוע זה ממש מעט, אין סיבה שזה יתיש אותך ככה

מה שחשוב לשימור שריר הוא הנפח שתעשה, לא ה-5 קילו לפה או לשם שתעשה. להוריד את הנפח משמעותית בשביל לשמור על כל קילו במשקלי העבודה יפגע בך יותר מאשר להוריד מעט את המשקל
ממש לא מעט בעבורי. הגרעון שלי יחסית גדול, ברוך השם. הורדתי את הנפח וברוך השם זה עובד לי.. אז זה לא כל כך משנה לי
וכבר עניתם לי מקודם תכלס על מה ששאלתי וזה בסדר. תודה רבה

ממש לא מעט בעבורי. הגרעון שלי יחסית גדול, ברוך השם. הורדתי את הנפח וברוך השם זה עובד לי.. אז זה לא כל כך משנה לי
וכבר עניתם לי מקודם תכלס על מה ששאלתי וזה בסדר. תודה רבה
אם אתה חושב שלך זה עובד ולא רוצה לשנות אז למה לשאול בכלל?
שאלת, אז אני נותן לך את הדעה שלי, שזה מעט מדי לא משנה איך אתה מסתכל על זה.
קל להעלות משקלים כשאתה עוד לא מאומן מאוד והנפח נמוך מאוד, כי פחות נפח אומר שקל יותר להציג את הכוח שפיתחת, זה לא אומר שאתה מתחזק יותר או שומר על המסה

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב שלך זה עובד ולא רוצה לשנות אז למה לשאול בכלל?
שאלת, אז אני נותן לך את הדעה שלי, שזה מעט מדי לא משנה איך אתה מסתכל על זה.
קל להעלות משקלים כשאתה עוד לא מאומן מאוד והנפח נמוך מאוד, כי פחות נפח אומר שקל יותר להציג את הכוח שפיתחת, זה לא אומר שאתה מתחזק יותר או שומר על המסה
השאלה שלי היתה לגבי האם אפשרי לרדת לסט אחד דדליפט פר אימון במקום 2 ועניתם לי כבר שלא. לכן, בעזרת השם אשאר עם 2 סטים פר אימון.
העיקרון של הורדת נפח בחיטוב הוא שבכדי לשמור על המסה שפיתחת נדרש הרבה פחות נפח מאשר לשמר את המסה, וניסיון לעשות אתו נפח בחיטוב כמו במסה הוא לא חכם, מפני שבחיטוב ההתאוששות לקויה.
תכלס, מה יתן לי לעשות סט נוסף של דדליפט פר אימון?

השאלה שלי היתה לגבי האם אפשרי לרדת לסט אחד דדליפט פר אימון במקום 2 ועניתם לי כבר שלא. לכן, בעזרת השם אשאר עם 2 סטים פר אימון.
העיקרון של הורדת נפח בחיטוב הוא שבכדי לשמור על המסה שפיתחת נדרש הרבה פחות נפח מאשר לשמר את המסה, וניסיון לעשות אתו נפח בחיטוב כמו במסה הוא לא חכם, מפני שבחיטוב ההתאוששות לקויה.
תכלס, מה יתן לי לעשות סט נוסף של דדליפט פר אימון?
כדי לשמר את המסה שיש לך דרושה כמות הנפח שאתה עושה כרגע, פשוט לא לעשות יותר.
זה שיכולת ההתאששות לקויה בחיטוב זה רק אומר שהרף המקסימלי של כמות הנפח שאתה יכול להתמודד איתה יורד. זה לא אומר שאתה כבר מגרד את הרף, רוב הסיכויים שאתה רחוק משם.
סט אחד באימון כנראה לא יתרום משמעותית, אבל 8 לעומת 4 בשבוע זה כבר משמעותי, וזה בעצם מה שעשית.

• פותח/ת השרשור
כדי לשמר את המסה שיש לך דרושה כמות הנפח שאתה עושה כרגע, פשוט לא לעשות יותר.
זה שיכולת ההתאששות לקויה בחיטוב זה רק אומר שהרף המקסימלי של כמות הנפח שאתה יכול להתמודד איתה יורד. זה לא אומר שאתה כבר מגרד את הרף, רוב הסיכויים שאתה רחוק משם.
סט אחד באימון כנראה לא יתרום משמעותית, אבל 8 לעומת 4 בשבוע זה כבר משמעותי, וזה בעצם מה שעשית.
אני לא מצליח להתמודד עם אתו נפח כמו במסה. במסה הייתי נקרע באימונים, ברוך השם ובחיטוב כשהתחלתי עם אתו נפח תוך כמה ימים הרגשתי ירידה בביצועים.

שני סטים זה נפח נמוך.

להוריד במשקל כמעט תמיד באופן עקיף צריך להתבצע בשביל להעלות נפח.

נפח (ועבודה בכללי) בדדליפט מאוד שונה מנפח בפולי עליון.
פולי עליון אני יכול לעשות 10 סטים כל יום ועדיין לתפקד בעבודה ביום אחרי, דדליפט - לא.

סט אחד של דדליפט בשבוע לחלוטין לא מספיק לכלום.
כמה סטים אז ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית