הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון

Sudukudai

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
טוב אז כבר תקופה די ארוכה (בערך שנתיים) שהתאמנתי בתוכנית כוח 5*5 של סטאר ביל
אני עשיתי תרגילים מורכבים למעלה משלוש שנים
והתכניקה שלי טובה משקלי העבודה שלי בסקוואט ודדליפט הם בערך 115 קילו לדדליפט ובערך 100 קילו לסקוואט לסט הכבד.
פתאום יום אחד חזרתי מאימון והחלו כאבי גב נוראים שבקושי יכולתי להתכופף (הכאב נימצא בין החלק העליון של התחת לגב התחתון) ומקרין ממש על כל אזור האגן אולי אפילו קצת על אזור הבטן התחתונה גם, הכאבים חלפו תוך מספר ימים.
פניתי בהתחלה לרופא הציע לנוח זה מה שעשיתי, לקחתי שבועיים הפסקה חזרתי להתאמן בהדרגה ושוב ברגע שחזרתי לעבוד על סקוואט עם קצת משקל חזר הכאב וכך הוא בא וככל שאני מעמיס יותר ברגליים אני סובל יותר בימים שאחרי.

לאחר תקופה שנסיתי לעבור תוכנית והורדתי דד ליפט וסקוואט מהתוכנית עדיין אפילו לג פרס מוציא אותי עם כאבים בסוף אימון.
חשוב לציין הכאבים באים רק בעקבות האימונים וחולפים לרוב תוך 3-4 ימים, פניתיי לאורטופד ששלח אותי לצילום והתוצאות היו תקינות לחלוטין, הוא הציע פיזיוטרפיה ואנטיביוטיקה כששאלתי אם יש אפשרות שמדובר בדלקת או משהו שלא יהיה ניתן להבחין בצילום.

אני באמת לא בטוח מה כדאי לעשות זה ממש מתסכל אותי, האם לוותר על עבודה על רגליים לתקופה הקרובה? אולי עדיף לקחת הפסקה קצרה נוספת? לנסות אנטיביוטיקה או שזה מיותר לדעתכם?

נערך לאחרונה:
האנטיביוטיקה זה שטויות והצילום לא יראה כלום. אתה צריך ללמוד לעשות סקוואט ודדליפט בצורה נכונה. גם אם אתה בטוח במליון אחוז שאתה עושה הכל מושלם, אתה לא.

מסכים עם דב גריזלי, אתה צריך ללמוד לבצע סקוואט ודדליפט בצורה נכונה. אתה שנתיים מתאמן בתכנית שההתקדמות בה אמורה להיות משבוע לשבוע, אין שום הגיון בזה שאתה מרים 100 ו 115 בתרגילים הנ"ל, איפה ההתקדמות במשך שנתיים? אתה עושה משהו מאוד לא תקין.

הסיפור שלי עם הפיריפורמיס
לא בטוח שזה קשור למה שיש לך, אבל זה נשמע לי באיזור של כאבים שהיו לי פעם והמתיחות ותרגילים עם פואם רולר שיש בפוסט שם עזרו לי יופי. שווה לקרוא.

גם אל תתחיל ישר עם טכניקה מלאה ומשקלים רגילים. דבר ראשון תתחיל ממה שאתה מסוגל לבצע. אם זה רק חצי תנועה וחצי משקל, זה גם בסדר גמור, פשוט תדאג לשפר כמה שניתן כמה שיותר מהר, בלי לגרום לכאב

אני לא מתיימר להיות מבין גדול בתרגילים האלו, אבל אם כואב לך כבר תקופה...קח הפסקה. אני נלחמתי בסקוואט שלי במשך חודשיים בערך
והטכניקה שלי בסדר (אין איזה משהו יוצא דופן) ולמרות זאת תמיד אבל תמיד נתפס לי הגב תחתון בימים שאחרי, לי נמאס לחוות את זה
אז אני מפסיק כמה זמן שצריך בתקווה שזה יחלוף. אולי אני לא נותן לאזור אף פעם להחלים ובגלל זה, זה מה שקורה. אם כואב לך לדעתי
עדיף שתעזוב את זה ותחזור בעוד כמה זמן שאתה כבר לא מרגיש כאב או כאב מאוד קטן ככה שאתה יכול לעבוד שוב על התנועה
פציעות לא מחלימות בלי לעשות כלום ולמדתי את זה בדרך הקשה עם הכתף, אבל צריך לדעת לפעמים מתי לעצור ושוב פעם לחזור, בלי להגזים כן?
והעניין עם האנטיביוטיקה נשמע לי אידיוטי.

אני לא מתיימר להיות מבין גדול בתרגילים האלו, אבל אם כואב לך כבר תקופה...קח הפסקה. אני נלחמתי בסקוואט שלי במשך חודשיים בערך
והטכניקה שלי בסדר (אין איזה משהו יוצא דופן) ולמרות זאת תמיד אבל תמיד נתפס לי הגב תחתון בימים שאחרי, לי נמאס לחוות את זה
אז אני מפסיק כמה זמן שצריך בתקווה שזה יחלוף. אולי אני לא נותן לאזור אף פעם להחלים ובגלל זה, זה מה שקורה. אם כואב לך לדעתי
עדיף שתעזוב את זה ותחזור בעוד כמה זמן שאתה כבר לא מרגיש כאב או כאב מאוד קטן ככה שאתה יכול לעבוד שוב על התנועה
פציעות לא מחלימות בלי לעשות כלום ולמדתי את זה בדרך הקשה עם הכתף, אבל צריך לדעת לפעמים מתי לעצור ושוב פעם לחזור, בלי להגזים כן?
והעניין עם האנטיביוטיקה נשמע לי אידיוטי.
זו לא שיטה טובה, אתה רק מרגיל את האיזור ל-0 עבודה. הכאב יעבור ככה, אבל לעולם לא ישתקם.
אם אתה רוצה להמשיך לעבוד עם התרגילים האלה, יש צורך לשקם אותם ולהרגיל את הגוף לתנועה, וללמד אותו שהכאב הזה מיותר וחסר תועלת בשבילו. היום הדעה המדעית דוגלת בעובדה שחלק גדול מהכאב ניתן לשלוט בו מבחינה פסיכולוגית במצב שאין טריגר ברור לכאב (כמו שבר), ולכן ברגע שאתה מתרגל ללעבוד, ומנסה להתעלם מהכאב, זה יעבור.
רק אל תתעלם מכל כאב. אם הכאב הוא בין 0-3 בעוצמה שלו, תתעלם, 3-8 תעשה שינויים בתוכנית, כמו שינוי טווח תנועה, שינויים בעצימות ובנפח עד שזה ירד ל-3 ולמטה, ו-8 ומעלה אל תעשה את התנועה ותעבוד על מה שאתה כן יכול

זו לא שיטה טובה, אתה רק מרגיל את האיזור ל-0 עבודה. הכאב יעבור ככה, אבל לעולם לא ישתקם.
אם אתה רוצה להמשיך לעבוד עם התרגילים האלה, יש צורך לשקם אותם ולהרגיל את הגוף לתנועה, וללמד אותו שהכאב הזה מיותר וחסר תועלת בשבילו. היום הדעה המדעית דוגלת בעובדה שחלק גדול מהכאב ניתן לשלוט בו מבחינה פסיכולוגית במצב שאין טריגר ברור לכאב (כמו שבר), ולכן ברגע שאתה מתרגל ללעבוד, ומנסה להתעלם מהכאב, זה יעבור.
רק אל תתעלם מכל כאב. אם הכאב הוא בין 0-3 בעוצמה שלו, תתעלם, 3-8 תעשה שינויים בתוכנית, כמו שינוי טווח תנועה, שינויים בעצימות ובנפח עד שזה ירד ל-3 ולמטה, ו-8 ומעלה אל תעשה את התנועה ותעבוד על מה שאתה כן יכול
מסכים לגמרי. אבל עדיין מאוד כדאי לבדוק טכניקה בסקוואט, בנץ׳, דדליפט, פרס ושאר התרגילים שיכולים להעמיס על האיזור. אם יש כאב בגלל אימונים אז רוב הסיכויים שיש בעיה בטכניקה, ועד שלא תפתור אותה הכאבים לא יעברו.

מסכים לגמרי. אבל עדיין מאוד כדאי לבדוק טכניקה בסקוואט, בנץ׳, דדליפט, פרס ושאר התרגילים שיכולים להעמיס על האיזור. אם יש כאב בגלל אימונים אז רוב הסיכויים שיש בעיה בטכניקה, ועד שלא תפתור אותה הכאבים לא יעברו.
זה לא בהכרח נכון. ברור שהטכניקה צריכה להיות טובה, אבל היא לעולם לא תהיה מושלמת, הבעיה לרוב שמובילה לפציעה היא ניהול עומסים לא נכון.
בגלל שהטכניקה אף פעם לא מושלמת תמיד יהיה איזור שיצטרך להתאמץ יותר מאחרים, ואם לא תרגיל אותו לעומסים בצורה נכונה אז אתה תיפצע שם

זה לא בהכרח נכון. ברור שהטכניקה צריכה להיות טובה, אבל היא לעולם לא תהיה מושלמת, הבעיה לרוב שמובילה לפציעה היא ניהול עומסים לא נכון.
בגלל שהטכניקה אף פעם לא מושלמת תמיד יהיה איזור שיצטרך להתאמץ יותר מאחרים, ואם לא תרגיל אותו לעומסים בצורה נכונה אז אתה תיפצע שם
תשמע אני מדבר נטו מניסיון, ואני נפצעתי שוב ושוב ולא הבנתי למה. הייתי בטוח שהטכניקה שלי טובה, והיא הייתה נראית לא רעה בכלל מהצד. כשהתחלתי להתעמק, קראתי את SS וחיפשתי מידע, הבנתי שיש לי מלא טעויות כמעט בכל תרגיל. יכול להיות שהמקרה של הבחור שונה, אבל אם בנאדם בטוח שהוא עושה הכל נכון מבחינת טכניקה זה לא אומר כלום. בכל מקרה, אם הוא רוצה לפתור את הבעיה, הוא צריך לבדוק בכל הכיוונים. לבדוק את הטכניקה שלו, הניהול עומסים, ורק אז להמשיך.

כשהתחלתי להתעמק, קראתי את SS וחיפשתי מידע, הבנתי שיש לי מלא טעויות כמעט בכל תרגיל
אני מסכים איתך שאתה צריך להיות תמיד ביקורתי כלפי הטכניקה שלך, לחפש מה יכול להיות לא בסדר ולתקן. תמיד לחפש מקורות מידע חדשים על הטכניקה.
אבל צא מנקודת הנחה ש-SS נותן בסיס סבבה, אבל הוא רחוק שנות אור ממדריך איך לבצע תרגילים נכון. לאדם שלא יודע לבצע הוא סבבה, אבל טכניקה נכונה תהיה רחוקה מאיך לבצע נכון

אני מסכים איתך שאתה צריך להיות תמיד ביקורתי כלפי הטכניקה שלך, לחפש מה יכול להיות לא בסדר ולתקן. תמיד לחפש מקורות מידע חדשים על הטכניקה.
אבל צא מנקודת הנחה ש-SS נותן בסיס סבבה, אבל הוא רחוק שנות אור ממדריך איך לבצע תרגילים נכון. לאדם שלא יודע לבצע הוא סבבה, אבל טכניקה נכונה תהיה רחוקה מאיך לבצע נכון
כמובן שלא עשיתי הכל בדיוק לפי הספר. לקחתי את הדגשים הטובים, וגם שינתי במעט את הטכניקה כדי להתאים אותה לעצמי במה שראיתי לנכון. כמו שאמרת, לקחתי את הבסיס. בהמשך הסתמכתי על הרגשה ועוד עצות שראיתי במקומות אחרים.

• פותח/ת השרשור
עדכון קטן אני נחתי בסוף 3 שבועות ולקחתי אנטיביוטיקה בלי ספק יש שיפור מאמין שבעיקר מהמנוחה חזרתי להתאמן fbw ללא רגליים בכלל כרגע במשך שבועיים ואני קצת מתלבט איך להמשיך מפה ואשמח גם אפילו להמלצה על תוכנית ל3 פעמים בשבוע, מצב הפציעה הוא כרגע בעיקר שאני מפחד לחזור לעבוד רגליים בגלל מה שהיה ויש כאב קל שבדרך כלל בבוקר חזק יותר ונעלם בערך כמה שעות אחרי הבוקר הכתף שלי גם התחילה טיפה להציק לי שזה משהו שהיה ועבר ועכשיו חוזר אני חושב שהעומס בא מfbw שגבוה בעומס שהיה ב5x5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית