שינוי תוכנית חוות דעת

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
מתאמן כ9 חודשים ועד עכשיו עשיתי AB 4 פעמים בשבוע כזאת:
פשוט מנסה לעלות לינארית עד שמגיע לקצה הלעיון של החזרות ואז מוסיף משקל ומוריד חזרות וככה חוזר חלילה במקרה של תקיעה שבוע דילואד
A:
בנץ' 6-8*3
לחיצה בשיפוע עם משקולות 6-8*3
פרפר לחזה תחתון בכבלים 8-10*3
לחיצת רגליים 6-8*3
לג קרלס 8-10*3
מכונה לתאומים 8-10*3
פשיטת מרפקים בשכיבה 8-10*3
פשיטת במוט 8-10*3
B
פולי עליון 6-8*3
חתירה בTBAR 6-8*3
פולאובר בכבלים 8-10*3
לחיצת כתפיים בעמידה עם משקולות 6-8*3
הרחקה לצדדים בעמידה עם משקולות 8-10*3
מכונה פרפר הפוך לכתף אחורית 8-10*3
כפיפת מרפקים 8-10*3
פטישים 8-10*3
4 סטים של תרגילים לאמה 8-10
תרגיל לגב תחתון 8-10*2

עכשיו במכון מאמן שאני תופס ממנו כמאמן רציני בנה לי תוכנית חדשה להתקדמות לינארית:
FBW 3 פעמים בשבוע
HB סקוואט 5*3
לאנג'ים 8*3
בנץ' פרס 5*3
מיליטרי פרס 3*5
מתח באחיזה הפוכה רוחב כתפיים 3*10
חתירה בTBAR 3*8
התוכנית לפי מה שהוא אומר זה קודם כל להתחיל באימון הראשון עם משקלים בינוניים שאני יכול לתת עוד 4 חזרות בכל תרגיל וככה לעלות מאימון לאימון במשקלים נגיד הצלחתי 3*5 בבנץ' אימון הבא לעלות ב2.5 ושוב פעם 3*5 במידה ויוצא לי 553 או משהו כזה לנסות עוד פעם ואם גם פעם שניה לא הצלחתי 3*5 להוריד 10% מהמשקל ולהמשיך משם.

1.איך התוכנית נראית לכם? חוות דעת או שינויים כלשהם?
2. וגם קצת מוזר לי שבAB אם הייתי מצליח 3*5 אימון הבא במקסימום הייתי עושה 655 עם אותו משקל ובטח שלא מצליח 3*5 עם יותר משקל אבל הוא אומר שבגלל שאין תרגילי עזר אני אצליח, הגיוני?

תוכל לעזור לי לחלק את זה לחלוקה שהמלצת?
A

בנץ' פרס / אוברהד

בנץ עם דאמבלים /לחיצת כתפיים עם דאמבלים

פרפר

הרחקות לצדדים

פייס פולס

טרייספס

בטן

רוטציה בין בנץ כבד לאוברהד כבד(ביום של בנץ כבד - לחיצת כתפיים עם משקולות בעצימות נמוכה יותר לחזרות גבוהות יותר וביום של אוברהד כבד הפוך)

B

סקוואט

דדליפט רומני

מתח עם משקל/פול דאוון

בנט אובר

פשיטת ברכיים/כפיפת ברכיים(לשלב את שניהם גם אפשרי)

תאומים

בייספס

בטן

*אימון אחד כפיפת ברכיים ואימון אחר פשיטה.
רשימת התרגילים, ובמיוחד בלי כמות סטים, חזרות, ומשקלים, זה חסר תועלת ואין שום דבר לעשות עם זה.
ותכלס אני אגיד לך, אין שום משמעות אמיתית לסדר התרגילים והימים שהם מבוצעים חוץ מכמה הנחיות כלליות וסדר עדיפויות.
בגדול אני הייתי עושה את הגב עם החזה, ואת הכתפיים עם הרגליים. זה קצת יותר מורכב מזה ועדיף לבנות תוכנית מבוססת, אבל אם אתה מחפש הנחייה בסיסית, היא תהיה זאת

רשימת התרגילים, ובמיוחד בלי כמות סטים, חזרות, ומשקלים, זה חסר תועלת ואין שום דבר לעשות עם זה.
ותכלס אני אגיד לך, אין שום משמעות אמיתית לסדר התרגילים והימים שהם מבוצעים חוץ מכמה הנחיות כלליות וסדר עדיפויות.
בגדול אני הייתי עושה את הגב עם החזה, ואת הכתפיים עם הרגליים. זה קצת יותר מורכב מזה ועדיף לבנות תוכנית מבוססת, אבל אם אתה מחפש הנחייה בסיסית, היא תהיה זאת
גב וחזה שני שרירים גדולים גם נראה לי מעייף אבל לא ניסיתי האמת, כתפיים יום אחרי חזה נשמע כמו מתכון לפציעה...
מתלבט אם ללכת למאמן מה אתה אומר?

גב וחזה שני שרירים גדולים גם נראה לי מעייף אבל לא ניסיתי האמת, כתפיים יום אחרי חזה נשמע כמו מתכון לפציעה...
מתלבט אם ללכת למאמן מה אתה אומר?
חזה זה לא שריר גדול במיוחד, פשוט בנצ' פרס זה תרגיל שמערב הרבה מסת שריר, ולאמן איתו ביחד את הגב זה הנורמה.
ואתה אומר לי שהכתפיים שלך נגמרות כל כך רציני באימון חזה שאתה לא יכול יום למחרת לאמן את אותו האיזור? זה סתם מיתוס שאי אפשר יום אחרי יום לאמן אותם.

חזה זה לא שריר גדול במיוחד, פשוט בנצ' פרס זה תרגיל שמערב הרבה מסת שריר, ולאמן איתו ביחד את הגב זה הנורמה.
ואתה אומר לי שהכתפיים שלך נגמרות כל כך רציני באימון חזה שאתה לא יכול יום למחרת לאמן את אותו האיזור? זה סתם מיתוס שאי אפשר יום אחרי יום לאמן אותם.
אז אותו דבר לגבי זה שיד אחורית עובדת עם חזה ויד קדמית עם גב?

אז אותו דבר לגבי זה שיד אחורית עובדת עם חזה ויד קדמית עם גב?
כן, אין סיבה שזה לא יהיה אפשרי

זה נשמע ממש הגיוני כשאני מאמן כתפיים אחרי חזה יש הבדל עצום בין לאמן אותם לבד, ואם זה אוברהד אחרי בנץ אז בכלל בלתי אפשרי
אבל אחרי יום בהרמות של פלג גוף עליון המצב כבר משמעותית יותר טוב. גם אם אתה לא ב-100%, אתה לא צריך להיות.
למרות שבתכלס אתה אמור להצליח לאמן גם כתפיים אחרי חזה, ואם אתה לא יכול יכול להיות שאתה מנסה לעשות יותר מדי נפח לחזה בבת אחת

כן אבל זה אומר שיום אחרי יום אתה עובד על אותו שריר אז אולי לא מתאושש
זה משנה שהוא לא התאושש? אתה לא צריך להיות ב-100% כדי להתאמן כמו שצריך

כן, אין סיבה שזה לא יהיה אפשרי

אבל אחרי יום בהרמות של פלג גוף עליון המצב כבר משמעותית יותר טוב. גם אם אתה לא ב-100%, אתה לא צריך להיות.
למרות שבתכלס אתה אמור להצליח לאמן גם כתפיים אחרי חזה, ואם אתה לא יכול יכול להיות שאתה מנסה לעשות יותר מדי נפח לחזה בבת אחת

זה משנה שהוא לא התאושש? אתה לא צריך להיות ב-100% כדי להתאמן כמו שצריך
אז בחלוקה של AB פיצול של
גב חזה יד אחורית
רגליים כתפיים יד קדמית
יהיה עדיף לדעתך?

• פותח/ת השרשור
בדיוק
התחלתי כמו שהמאמן אמר לי עם שמקלים שאני יכול לתת 9 חזרות ועשיתי רק 3*5 למשל בנץ' התחלתי 55 עכשיו הגעתי למשקלים שהייתי עושה לפני והצלחתי למשל 60 בבנץ' והמדריך אמר לי שזה התקדמות לינארית ואם הצלחתי 3*5 אני מוסיף משקל ועושה איתו 3*5 ואני אמור להצליח אבל בפועל מה שקורה זה שאני מצליח עכשיו לדוגמה עם 62.5 543 באימון היום (כנל שאר התרגילים פרס חתירות וכו')
אני לא יודע אז אם זה כי אני בחיטוב וזה אמור לקרות או שהתוכנית פשוט לא טובה אבל אתם כן אמרתם שהיא טובה ואפילו די דודמה לSS אז היא כן אמורה לעבוד, מצד שני שראיתי עכשיו את המינמום סטים כדי לגדול אני מתחיל שוב פעם לפקפק בתוכנית.
אז להמשיך ככה ופשוט לשמר את המשקלים בזמן שאני בחיטוב או לשנות?
קוצר מה אתה אומר על זה? @kotzer

איפה אני יכול לקרוא את ״הנושא המןרכב יותר״ הזה?
ספרים ומקורות מידע אמינים על בניית תוכניות, זה למה איזה פוסט בפייסבוק

קוצר מה אתה אומר על זה? @kotzer
שיכול להיות שבאמת זה לא מספיק.
תעשה שוב ריסט למשקל, והפעם תעלה בסט או 2

• פותח/ת השרשור
ספרים ומקורות מידע אמינים על בניית תוכניות, זה למה איזה פוסט בפייסבוק

שיכול להיות שבאמת זה לא מספיק.
תעשה שוב ריסט למשקל, והפעם תעלה בסט או 2
בכל התרגילים? כי חוץ מהסקוואט והלאנגים שגם בהם לא חושב אני אעלה אימון הבא אני נתקע בהכל
ואיך זה לא מספיק אבל אם למשל ss שזאת תוכנית בין הפופולריות למתחילים כמוני כן עובדת והיא די דומה ואפילו פחות נפח?
עריכה:
היום מאמן במכון קצת הפחיד אותי הוא אמר לי שבגללש אני מחפש יותר בילדינג ופחות פאוורליפטינג זה לא יתן לי הרבה להתאמן בתוכנית אימונים הזאת שמתאימה לפאוורפליפטרים ובנוסף הסיכוי לפציעה בה בגלל העצימות הגבוהה והחזרות הנמוכות הוא גבוה ובמאת הרבה ליפטרים נפצעים בסופו של דבר, יש אמת בדברים שלו או שהתוכנית הזאת טובה גם אם אני רוצה יותר בילדינג עם שילוב של כוח?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית