הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היפרטרופיה בחיטוב למתאמן מתקדם

tcroxkv

משתמש מתחיל
191
1
נק' מוניטין:
1
191
1
האם יכולה להתקיים היפרטרופיה בחיטוב למתאמן מתקדם?
בהנחה שהתוכנית אימון מתאימה
הגרעון לא גדול מידי
והתפריט טוב

זה לא משנה אם זה חיטוב או מאסה.

כן, אם אתה מצליח להגיע לנפח יותר גבוה במסגרת מס׳ חזרות הגיוני (לא 20+) אז ההגיון שלך נכון.

זה לא משנה אם זה חיטוב או מאסה.

כן, אם אתה מצליח להגיע לנפח יותר גבוה במסגרת מס׳ חזרות הגיוני (לא 20+) אז ההגיון שלך נכון.

כרגע זה מה שעשיתי אימון קודם, חלק מהתרגילים ירדתי קצת ממשקלי עבודה והוספתי 2 חזרות מה שהעלה את הנפח. השאלה אם להמשיך לעבוד ככה ועד כמה אצטרך לרדת במשקלי עבודה בהמשך..
אבל מה לגבי הדילואד שקוצר הזכיר קודם? מה לעשות בדיוק? לאיזה משקלי עבודה לרדת ובאיזה קצת לחזור למשקלי עבודה שלי? כי כרגע אני לא בשום דילואד ושום כלום

מתי לעשות דילואד, כמה להרים בדילואד וכמה להתחיל אחריו - זה מאוד אינדיוידואלי. ככל שאתה מתחיל יותר ככה אתה תצטרך דילואד לעיתים רחוקות יותר, הדילואד יכול להיות כבד יותר והחזרה לשגרה תהיה ממקום גבוה יותר.

באופן מאוד כללי - הייתי מציע לעשות דילואד כל 5-6 שבועות אם אתה חושב שאתה מתאמן קשה ומרגיש גמור יחסית.

את הדילואד אני אוהב לבצע בתור כלל אצבע - 70% משקל ל70% מהנפח (סטים וחזרות~).

מתי לעשות דילואד, כמה להרים בדילואד וכמה להתחיל אחריו - זה מאוד אינדיוידואלי. ככל שאתה מתחיל יותר ככה אתה תצטרך דילואד לעיתים רחוקות יותר, הדילואד יכול להיות כבד יותר והחזרה לשגרה תהיה ממקום גבוה יותר.

באופן מאוד כללי - הייתי מציע לעשות דילואד כל 5-6 שבועות אם אתה חושב שאתה מתאמן קשה ומרגיש גמור יחסית.

את הדילואד אני אוהב לבצע בתור כלל אצבע - 70% משקל ל70% מהנפח (סטים וחזרות~).

וזה פשוט שיהיה שבוע שלם (4 אימונים), ולאחריו לאט לאט לחזור למשקל? בתכלס לא יצאתי כמעט אף פעם לדילאוד, היה לי אולי שבוע שבועיים במהלך כל השנה שכאילו לקחתי קצת צעד אחורה להתאושש אבל זהו, או שנגיד הורדתי אימון ואז עשיתי ABA במקום ABAB.
אני מתלבט אם לעשות עכשיו דילאוד או לא, באימון חזה האחרון שלי נגיד הורדתי משקל ומשום מה אפילו לא הגעתי לנפח שאני צריך וגם עם המשקל שהורדתי היה לי קשה. לא יודע להסביר את זה, ולעומת זאת בגב כן הורדתי מהמשקל וכן הצלחתי להגיע לנפח גבוה יותר בעזרת 2 חזורת נספות לכל סט, ובחזה הורדתי יותר משקל ובסופו של דבר החזרות והסטים היו כמעט אותו דבר כמו המשקל עבודה הרגיל שלי על 8X4, ובסוף גם עשיתי סט חמישי בשביל הנפח ועדיין לא יודע אם הגעתי לנפח שלי או לא.

אם אתה מתקשה לעמוד במשקלים שאתה בדר״כ עושה - סימן שהגיע הזמן לדילואד.

אם היה לך במקרה שבוע דפוק, לחוץ, שינה פח, תזונה פח - אולי זה זמני וזה יעבור שתסדר את זה.

בגדול - אתה צריך לדעת בתכנון כללי לכמה שבועות קדימה מה אתה עושה. זה לא חכם לבוא למכון ולהרים מה שאתה יכול ואם אתה יכול עוד סט אז עוד סט.

אם אתה מתקשה לעמוד במשקלים שאתה בדר״כ עושה - סימן שהגיע הזמן לדילואד.

אם היה לך במקרה שבוע דפוק, לחוץ, שינה פח, תזונה פח - אולי זה זמני וזה יעבור שתסדר את זה.

בגדול - אתה צריך לדעת בתכנון כללי לכמה שבועות קדימה מה אתה עושה. זה לא חכם לבוא למכון ולהרים מה שאתה יכול ואם אתה יכול עוד סט אז עוד סט.

אז אתה אומר פשוט לצאת לדילואד מסודר להפחית 30% מהנפח הכללי (שזה אומר לעבוד על 70% ממשקל עבודה על בערך 5-6 חזורת ל 3 סטים פשוט?) וככה לתת לזה שבוע אחר כך שבועיים עד שחוזר למשקלים שלי? אני ממש מפחד שכביכול הגוף "ייתרגל" או "ייחלש" ובגלל שאני לא במסה לא אצליח לחזור לזה.

כן.

הגוף לא יחלש. צריך להבין שכוח זה לא משהו שיש לך אותו דבר כל יום, לפעמים בשביל שעוד חודש תהיה חזק היום אתה צריך להיות חלש, אם זה נשמע הגיוני.

כן.

הגוף לא יחלש. צריך להבין שכוח זה לא משהו שיש לך אותו דבר כל יום, לפעמים בשביל שעוד חודש תהיה חזק היום אתה צריך להיות חלש, אם זה נשמע הגיוני.

זה פשוט בדיוק מה שמלחיץ אותי.. כאילו ש"אמות" אם אפספס עוד יום אימון, אם אוריד משקלים, וכל מה שקשור לנושא.. מחשבה מפגרת אבל עוד לפני שהתאמנתי כביכול "רציני" גם אמרתי שאין מצב שאני יעשה רק 4 אימונים בשבוע ואקח ימי חופש..
פשוט אני באמת מפחד שלא אצליח לחזור למשקלים שלי. אולי כדאי להמשיך עם ההורדת משקלי עבודה והעלאת נפח עבודה על ידי חזרות/סטים לשבועיים שלשה ולנסות לעלות?

אני הרמתי 300+ לפני שבועיים ועכשיו אני עובד עם פחות מחצי מזה לאורך זמן. תתפלא לדעת שבשביל להתחזק חשוב מאוד לרדת למשקלים יותר נמוכים בתור חלק מהתהליך. המטרה שלי כמובן הוא להרים יותר ממה שהרמתי קודם.

לצערי הבנץ׳ היה על הפרצוף בתחרות.
הרמתי 162 אבל נפסל על תחת שעלה, אז נשארתי עם אופנר 155.
הייתי בתכנון על 167-170 שהרגשתי שיש סיכוי מעולה שיעלה.

יש לך תכנית ספציפית לבנץ לקראת התחרות הבאה?
מבחינת יעדים,תכנית אימונים, התקדמות וכו?

נערך לאחרונה:
אני הרמתי 300+ לפני שבועיים ועכשיו אני עובד עם פחות מחצי מזה לאורך זמן. תתפלא לדעת שבשביל להתחזק חשוב מאוד לרדת למשקלים יותר נמוכים בתור חלק מהתהליך. המטרה שלי כמובן הוא להרים יותר ממה שהרמתי קודם.
סתם שאלה מה אתה בדיוק עושה עם פחות מ150? זה בטח משקל נוצה בשבילך אם הרמת 300

סתם שאלה מה אתה בדיוק עושה עם פחות מ150? זה בטח משקל נוצה בשבילך אם הרמת 300
בונים בסיס ועובדים על נקודות חלשות.
שבוע שעבר היה 145 לעשיריות היי באר עם נעליים עם עקב. עובדים בוריאציות שאני פחות חזק בהן.

מאמין שבחצי שנה הקרובה לא אגיע ל80%.

בונים בסיס ועובדים על נקודות חלשות.
שבוע שעבר היה 145 לעשיריות היי באר עם נעליים עם עקב. עובדים בוריאציות שאני פחות חזק בהן.

מאמין שבחצי שנה הקרובה לא אגיע ל80%.

אז בסופו של יום, אתה אומר כדאי לצאת לדילואד, נגיד להוריד 30% ממה שדיברנו עליו, ואז כל שבוע אני יעלה 10% נגיד, ככה שבשבוע הרביעי אחזור למשקלי עבודה שהיו לי או אפילו יעלה קצת? וזה יעבוד לדעתך בחיטוב גם? אני ממש מפחד להתחיל את זה..
וסתם שיהיה לך רקע עליי, כאילו בחיים לא יצאתי לדילאוד, המקסימום שהיה לי זה אולי לבטל אימון אחד במהלך השבוע, או לעשות אימון יותר קליל, אבל לא דילאוד מסודר או משהו בסגנון. ואני מתאמן רצוף משהו כמו 8 חודשים.

כן, בדיוק.

כמובן שככל שהמתאמן מתקדם יותר, ככה חותכים יותר בתחילת מאקרוסייקל, התחרות הבאה שלי עוד שנה, אז יש זמן לחתוך הרבה במשקל ולעבוד מכאן.

כן, בדיוק.

כמובן שככל שהמתאמן מתקדם יותר, ככה חותכים יותר בתחילת מאקרוסייקל, התחרות הבאה שלי עוד שנה, אז יש זמן לחתוך הרבה במשקל ולעבוד מכאן.

זהו אני לא תחרותי או משהו ואין לי דד ליין, אני נטו לפיתוח גוף רוצה למקסם תוצאות

אז אין לך סיבה לא לחתוך עמוק. בגדול הייתי אומר שהיה אפשר לחלק את המאקרו סייקל שלך בצורה הבאה:
בלוק קונדישנינג / נפח גבוה - 10-12 חזרות, 4-6 שבועות
דילואד
בלוק היפרטרופיה - 6-8 חזרות, 4-6 שבועות
דילואד
בלוק כוח - 4-6 חזרות, 4-6 שבועות
דילואד
וחוזר חלילה
ההבדל בינך לבין מתחרה זה שאתה לא צריך פיק ולא צריך להוריד נפח ולעבוד על שלשות דאבלים וכו׳.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית